Keresés

Részletes keresés

ZsuR Creative Commons License 2007.01.15 0 0 359
Tunder vagy!
Előzmény: Gladiolusz (358)
Gladiolusz Creative Commons License 2007.01.15 0 0 358
Máris megkeresem :)
Előzmény: ZsuR (357)
ZsuR Creative Commons License 2007.01.15 0 0 357
Nagyon szeretnem!!! Koszi!
Előzmény: Gladiolusz (356)
Gladiolusz Creative Commons License 2007.01.15 0 0 356
A levelek nem az én érdemeim :) A tészta egy diós piskóta, a krém pedig egy főzött, kávés-csokoládés krém, vajjal lazítva. Ha szeretnéd szívesen begépelem neked a receptet :)
Előzmény: ZsuR (336)
Vanessa_ Creative Commons License 2007.01.14 0 0 355
Tulajdonkeppen itt az elesztö kicsit gyengebb. Ebböl adodhat az elteres. De egy L liszt, az kb 75-80dkg.) Szerintem probåld ki 3,5dkg elesztövel, mert a többi hozzåvalo is arånyosan az 1l liszthez van megadva.
Előzmény: ribizli (354)
ribizli Creative Commons License 2007.01.14 0 0 354
Nem szőrözni akarok, de biztos, hogy 1 liter, nem 1 kg a liszt? 5 dkg élesztőhöz az 1 liternyi szerintem kevés, az 1 kg meg pont jó. :)
A küldés-kérés vicc volt! De köszönöm a felajánlást. :))
Annyira szépek ezek, és olyan csábosak, hogy muszáj lesz kipróbálnom... Sajnos véges a gyomrom kapacitása.
ribizli
Előzmény: Vanessa_ (352)
Vanessa_ Creative Commons License 2007.01.14 0 0 353
Kuldeni sajnos nem tudok, de ha erre jårsz, szivesen sutök neked egy nagy tepsivel:)
Előzmény: ribizli (349)
Vanessa_ Creative Commons License 2007.01.14 0 0 352
Elnezest:) Valahogy kihagytam, amikorforditottam. 1l finomliszt kell hozzå.
Előzmény: ribizli (351)
ribizli Creative Commons License 2007.01.14 0 0 351
Vanessa, liszt nincs a tésztában?
Többször átolvastam a receptet, de nem látom...
ribizli
Előzmény: Vanessa_ (348)
Vanessa_ Creative Commons License 2007.01.14 0 0 350
itt keszen kaphato, de tulajdonkeppen tömeny szinezetlen marcipånbol, es hozzåkevert frissen darålt håmozott mandulåbol, amibe teszel ket csepp keserumandulaaromåt is, es kis tejjel olyan kremes ållagura keversz, otthon is elkeszithetö.
Előzmény: ribizli (349)
ribizli Creative Commons License 2007.01.14 0 0 349
Nem látszik, hogy ne lennének szépek, sőt!
Igazán küldhetnél egyet... na jó, kettőt! :)))
A mandulamassza alatt mit értesz? Gondolom, készen kapható, de miből áll?
ribizli
Előzmény: Vanessa_ (346)
Vanessa_ Creative Commons License 2007.01.14 0 0 348
Hagyomanyos Semlor

A tesztahoz:

5dkg elesztöt 1,5 dl langyos, cukros tejben elkeverunk. 3db tojassargajat, kikeverunk habosra 3-5ek cukorral, 2tk kardamommal. 12,5dkg margarint felolvasztunk 2dl tejben. Az összes tesztahozvalot összedolgozzuk. Csipet so is mehet bele, de itt a margarinok alapon sosak, igy a receptekben a sutiknel kulön a sot nem jelölik. Hagyd a tesztat meleg helyen duplajara kelni, majd 2X dagaszd vissza jo alaposan kidolgozva ezzel a tesztat. Ha ismet megkelt, tedd lisztezett deszkara, kicsit dolgozd at, majd csinalj belöle kb 24 "gombocot". Tedd kivajazott, sutöpapirral belelt sutölapra, hagyd kelni 10-15 percet langyos helyen, majd verj fel tojast, es nagyon alaposan kend meg vele a "zsemlecskeket" Az oldalat is!
Tedd jo meleg sutöbe, es susd 250fokon kb 5 percig, majd mersekeld a höt, es susd szep pirosra a semlorokat. Hagyd öket a sutölapon kihulni.
Amikor kihultek, mindegyiknek vagd le a tetejet egy jo eles kessel, majd a zsemlecskek belsejet vajd ki. Keverj ki 35dkg marcipant, vagy mandulamasszat 4-5ek tejjjel, hogy kremszeru allaga legyen.A sutemenyek belsejet tedd egy talba, locsold meg kb 1dl hideg tejjel, keverd ki, amennyire csak lehet, majd keverd hozza a marcipanmasszat. Jol dolgozd össze! Tedd a Semlorokat egy talcara, töltsd meg az ureguket a masszaval. Verj fel 4dl tejszint nagyon kemeny habba, /itt a habfixalo alapon benne van, ahogy a boltban megvesszuk, otthon asszem nem art az sem bele, de ezt döntsetek el ti/ keves por, es vaniliascukorral, majd nyomozsakkal tegyel minden szemlorra belöle csinos halmokat.
Olvassz fel keves vajat kezmelegre. Tegyel egy tanyerra nagyon finomszemcses kristalycukrot. Martsd meg a semlorok levagott tetejet az olvasztott vajban, majd a cukorban. Tedd fel a semlorokra a sapkat. /majd ket semlor elfogyasztasa utan, fogyokurazz ket napot:D/


Napoleon Semlorja

Semlorok az alaprecept szerint el, es elökeszitve. /megsutve, kivajva./

A töltelekhez:

20kg friss, vagy fagyasztott malna, 10dkg vaj, 2dl porcukor, 1tojassargaja, 4-6ek malnaszörp,1dl tejszin, 4dl tejszinböl, cukporral izesitett nagyon kemeny hab.

Elkeszites:

Keverd ki a cukorral a vajat nagyon habosra, add hozza a tojassargajat, es azzal is keverd habosra.Add hozza a malnaszörpöt, es turmixolj össze kb 10dkg malnat, majd azt is keverd hozza. Keverd össze a sutik kivajt belsejevel, majd hagyd kicsit allni, es ismet dolgozd jol össze. Töltsd meg a semlorokat a töltelekkel, majd nyomj rajuk vekony reteg tejszinhabot, Rakd ki a tejszinhab tetejet malnaval, es ezt ismeteld meg megegyszer.A tetejere hab keruljön! A Levagott semlortetöket vagd haromszögleture, martsd meg langyos vajban, majd kristalycukorban. Tedd a hab tetejere.


Semlor Baileys habbal.

Semlor, az alaprecept szerint elökeszitve.

Töltelek:
Keverj ki kb 15-20dkg mandulamasszat /marcipant/ semloronkent ket evökanal baileyssel.Aztasd meg kicsit a sutemenyek kivajt belsejet 0,5dl hideg tejjel, kicsit keverd ki, majd elegyitsd a likörös mandulamasszaval. Verj fel kemeny habba 4dl tejszint, es adj hozza 6ek Baileyst. Töltsd meg a Semlorokat a töltelekkel, tetejukre halmozz likörös habot, majd vagj csokoladeforgacsokat keserucsokibol, ted

d a hab tetejere, es tedd a sutemenyre a vajban es cukorban megmartott sutemenysipkat:)
Vanessa_ Creative Commons License 2007.01.14 0 0 347
2dl tejszint, 20dkg cukorral felfzöl, 4-5 percig forralod. Beleteszel 25dkg vajat, es ismet 4-5 percet fözzuk. Levesszuk a tuzröl, 10dkg keseru kakaoport adunk hozzå, majd hagyjuk kihulni. Amikor kihult, elektromos habverövel jol felhabositjuk. /elöször eleg kemeny/ Majd adunk hozzå egy fel doboz rum-aroimåt, vagy rumot, ha nem gyerekeknek keszul. Kisse meg verjuk, es a tor¨åra-ba töltjuk. En szoktam ovatosan belekeverni jol lecsepegtetett meggybeföttszemeket is. Valami csoda.)
Előzmény: kuglicica (342)
Vanessa_ Creative Commons License 2007.01.14 0 0 346

Tegnapi Semlor:) Kardamomos zsemlecskek, pocakjukban mandulamasszås tölteleket rejtegetnek, tejszinhabkorona van a kalapjuk alatt. Sok variånsa van, ez az alap recept alapjån keszult.

 

Ocimum basilicum Creative Commons License 2007.01.14 0 0 345
Én ezt nagyon egyszerűen oldom meg, és mindig nagy a sikere: összeforralok két doboz tejszínt két kis tábla keserű csokival (pl. Tibi), ha kihűlt, felverem (habfixálóval). Sűrű krém lesz, és azok is szeretik, akik a vajas krémektől viszolyognak.
Előzmény: kuglicica (342)
kuglicica Creative Commons License 2007.01.14 0 0 344
kérm=krém
kuglicica Creative Commons License 2007.01.14 0 0 343
ja és tortakérm kellene,nem poharas.köszönöm!
kuglicica Creative Commons License 2007.01.14 0 0 342

Sziasztok!

 

szeretnék töletek főzött csokikrém receptet kérni,mert én csak vajas krémeket tudok{régebben csináltam már de nem tudom sem az arányokat sem azt hogy hogy kell}

Vanessa_ Creative Commons License 2007.01.14 0 0 341
Tulajdonkeppen lehet, csak az a baj, hogy ha nem vårod meg, hogy a zsele majdnem szilård legyen meg a råöntes elött, valahogy mindig megtalålja az utat a torta oldala fele. Ma Semlort sutöttem.teszek fel majd kepeket. Nem olyan csudaszepek, de isteniek.
Előzmény: ribizli (339)
t3v3d3s Creative Commons License 2007.01.13 0 0 340
én mindig fóliával csinálom, ui. nincs gyűrűs tortaformám. próbáltam úgy is, hogy a gyümölccsel szorosan kirakom a szélén, de valamennyi mindig lefolyt, pedig direkt behűtöttem (a szőlőt pl. nem lehet fagyasztani, hogy utána még mindig emberien nézzen ki. szóval fólia, és a torta oldalát utólag díszíteni.
Előzmény: ribizli (339)
ribizli Creative Commons License 2007.01.13 0 0 339
Az nem lehet egy alternatíva, hogy alufóliából/sütőpapírból csinál az ember egy peremet a tortára, aztán rá a zselé, és szilárdulása után leszedni a peremet?
Mondjuk a fagyott gyümölcs zseniális ötlet, az biztos!
ribizli
Előzmény: Vanessa_ (338)
Vanessa_ Creative Commons License 2007.01.12 0 0 338

Majdnem elfelejtettem. Egy ötlet  ha valaki zselevel akar leönteni gyumölcs, vagy mås tortåt, de a tortånak nincs pereme. Nekem mindig lefolyt regebben.

most ha gyumölcstortårol van szo, mint a målnås pl, akkor a tetejere szånt zselet megfözöm, majd szinte teljesen kihutöm, de azert folyekony meg. A tortåt körbenyomom jo alaposan tejszinnel, majd fagyott/!!!) gyumölccsel megrakom. aztån zsutty a zselet. A habperem megtartja, de mivel a gyumölcs jeghideg, azonnal meg is szilårdul a zsele. Ha valamilyen krem van a torta tetejen, de zselezni akarom, elötte 10 percre beteszem a melyhutöba, majd krem, vagy habperem, es mehet is a majdnem teljesen hideg zsele rå.

ha nem tul vastagonm teszem, azonnal megköt. Nekem bejött ez a fortely:)

Vanessa_ Creative Commons License 2007.01.12 0 0 337
Gratulålok:) szep lett nagyon!
Előzmény: Gladiolusz (333)
ZsuR Creative Commons License 2007.01.12 0 0 336
Aztamindenitneki!!!! :))! Nagyon szep!!!Es meg levelek is vannak. . .en iden sem csinaltam meg :((. . .

Milyen a belseje?
Előzmény: Gladiolusz (333)
ribizli Creative Commons License 2007.01.12 0 0 335
Szép lett, ügyes vagy!

Nekem még az járt a fejemben, hogy egy könyvben láttam képet egy tekercsről, amin birsalmasajtból kivágott levelek és indák, plusz szezámmag volt még itt-ott rászórva, nagyon jól mutattak a sima csokimázon!
ribizli
Előzmény: Gladiolusz (333)
krisssz Creative Commons License 2007.01.12 0 0 334
Ez nagyon szupi! És jó ötlet a marcipán, a habcsókot úgysem szeretem.
Előzmény: Gladiolusz (333)
Gladiolusz Creative Commons License 2007.01.12 0 0 333
Sziasztok!

Majdnem megfeledkeztem róla, hogy meg akartam nektek mutatni, karácsonyra elkészítettem a gombás fatörzset, :) csak a gombákat nem habcsók masszából, hanem marcipánból formáztam.

Vanessa_ Creative Commons License 2007.01.07 0 0 332

Nekem tetszett ribizli. Ötletes, es valoban tiszta kezi munka.) Gartulålok:) A savanyucukor sosem jutott volna eszembe. Szuper dekorativ:)En tegnap sutöttem egy illåmgyors , egyszeru målnås tortåt. Måra mår csak emlek.) Beke poraira. Isteni lett.)

Es ez lett a sorsa a mi mezeskalåcshåzikonknak:)

Előzmény: ribizli (331)
ribizli Creative Commons License 2006.12.27 0 0 331
Biztos lehet nem mézes tésztából is csinálni, de ez nem étkezési célra készült. :)
Letört egy torony, zöld ablakkal, azt megkóstoltam, szörnyű volt azzal az intenzív műízű cukorkával...
ribizli
Előzmény: t3v3d3s (330)
t3v3d3s Creative Commons License 2006.12.27 0 0 330
szerintem a savanyúcukor része a leglátványosabb (utálom a mézest :)
Előzmény: ribizli (329)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!