Már pár napja nyomon követem beszélgetéseiteket, és hát bátorságot vettem gondoltam csatlakoznék ehhez a jó kis társasághoz. Belya2 ajánlotta a lehetőséget. Olvasom, hogy már mindenki javában készülget a Mikulásra és a karácsonyra. Nekem is van egy 10 hónapos kisfiam, Zsombor. Dec. 28-án lesz 1. éves!!! Majd megpróbálok egy képet felrakni róla. Olvasom, hogy így lassan a tél közeledtével majdnem mindenkinek gondot okoz a csemeték hasznos lefoglalása, de már is találtam egy-két hasznos programot amit ajánlottatok. Szerdán de. találkozunk Belya2-vel a Szabad Müv.Ház-ban, megnézzük azt a játszóházat amit bébirépa ajánlott. Majd megírjuk milyen volt.
Ha még lehetséges, engem is érdekelne a Mikulás napi program, ha bármiben segíthetek szóljatok, gondolom az én kis Zsombikám is élvezné.
Br, a Manóklub egybeesik a Tz délelőttjével, ami nekünk egy ilyen napszakra elég program. Sajnálom az egybeesést, nekem is tetszene a szakképzett felügyelős verzió. Az ember nem is gondolná, de az a félóra csoportos foglalkozás eléggé érezteti hatását lefáradás terén. Ugye tudjuk eleve, hogy a csoport fárasztó, mégse sejtettem, hogy az én tükörnyaldosó, sünibábot, mackót hordozó, hangszereket soha vissza nem szolgáltató, kör közepén ritmusra rogyasztgató Duracell-nyuszi kisfiam is ennyire lefárad a foglalkozáson:)) Általában beájul hazafelé a babakocsiban. Aminek kevésbé pozitív folyománya, hogy aznap legtöbbször már nem is alszik többet...
Férjem kreatív nagynénje, aki óvónéni csak rövid interjúra volt vasárnap fogható, mindent fejből csinál már szinte, volt amit gyorsan el is mesélt, de rövid agyacskámban nem sok maradt meg... Az ovis csoportja mindenévben csinál kreatív Betlehemet, amit felvisznek Pestre versenyre. A beszúrt kép mutatja, mennyire ügyesek így együtt.
Sziasztok! Karika, külön üdvözlet Neked:)) Gyönyörű a kislányod, gratulálok!
Köszi a névnapi köszöntéseket, nem éreztem úgy, hogy elfeledett volna bárki is, nem húztam a strigulákat. Új is vagyok, személyesen meg alig párotokkal ismerjük egyelőre egymást. És ezen részemről a szombat du. sem fog úgy tűnik változtatni, de erről már írtam korábban. És egyre jobban sajnálom. És basszus a bababörzére is ki akartam menni, Vilmosnak kellene kiscsizma, gondoltam, a pofaviziten túl szét is néznék, erre egészen 14 óráig dekkoltunk Anyósfalván, mert beigérkezett az erre a hétre Pestre, kórházba tartó dédipapa - csak minden csúszott... Dédszülőkről lecsúszni nem az én műfajom, csak azért káromkodom, mert olyan rövidek a hétvégék! Viszont ha már a kreatív délutánt említem, szó volt ajándék témában olyasmiről, hogy a távollévők részéről is Ti dolgoztok szombaton... De én is akarok, mert ez így nem ér. Nem tudom persze, mi lesz az egészből, azt sem tudom, milyen alapanyagokkal akartok dolgozni, ami ugye pénzbe kerül. Arról is szó volt, hogy akit érdekel a Kreatív Hobby-ból vásárlás, összegyűjtve összefogtok. Na, ebben a tekintetben pl. el tudom képzelni, hogy be tudok szállni, mert megyek Pestre. Most szombaton is (ekkor 14 óráig van a bolt) és esélyes, hogy a jövő héten is vmelyik nap. Szívesen elhozom az előre leegyeztetett dolgokat, csak beszéljük le előre. Mit szóltok az ajánlatomhoz?
Csütörtökön, a Jászság fele autózva még Budaörsön láttam, hogy a Madrina már nem is Madrina, hanem nagy Brendon felirat van rajta. Mi történhetett? Itt jut eszembe, hogy egyszer szó volt róla az egyik Kismamában, hogy az Egérkéék ott működtetnek 4D UH-s vállalkozást a Madrinában/-nál. Egyszer sem láttam ennek nyomát, bár lehet, hogy vaksi vagyok. Tud vki erről vmit?
A jászsági túra amúgy jól sikerült, csütörtökön, pénteken még szép idő volt, sokat voltunk levegőn, Vilmi élvezte a nagyobb térbeli szabadságot, hintákat, vakondtúrásokat, állatokat. Szombat reggel saját termesztésű földi javakkal felpakolva indultunk vissza - ilyenkor hazaérve min. fél nap, mire ezeket elrendezem itthon, lévén no spejz, no erkélyünk. Vagy egyből fel kell dolgozni vagy fagyasztásig eljutni.
Szombaton jártunk az Árkádban Zuglóban, ott ért minket az ebédidő. Lazán leültünk a gyorséttermeknél enni, egyszercsak elfutott Vilmi babakocsija alatt egy kisegér, nagyon ványadt volt szegény. Sokan felhorkanva vették észre... Úgy sejtem, hogy az Interspar melletti állatkereskedés szökevényéről volt szó:)) Árkád amúgy zsúfolásig tele volt, már mindenki vásárol, mondjuk mi is azt tettük, csak nem Karácsonyra:))
Aztán vendégségbe mentünk egy nagyon kedves barátnőmhöz Budára, akiknél 4 hónapos a kislegény. Képzeljétek, annyira szép az a kisfiú és olyan érdekes, mert a frufrujában, középen van egy (helyesebben a) választéka, ami egy egész kis hajtincset nagyon fitosan megcsavar az egyelőre még szegényesebb hajzatában - később biztosan meggyűlik a baja ezzel, zselézni fogja mindenfelé:)
Ma voltam táppénzpapír ügyben CSNK-ban, két hetente jelenésem van náluk, éljen-éljen! Vmi miatt viszont jövő hétfőre rendeltek vissza a köv. papírért, vmi olyasmit rebegtek, hogy jövő keddtől alig lesz doki azon a héten - a lényeg, akinek mennie kell, tudjon róla közülünk, hogy vagy hétfőn lesz esélye gyorsan végezni, vagy órákat szánjon rá.
Minke fürdőkádjába én is gyorsan beleképzeltem magam:)) Szívesen venném, ha megírnád a méreteit, már ha tudod különösebb méricskélés nélkül. Tudod, jövőre befigyel a tágasabb panellakásunkba költözés, a vizesblokkok kompletten átszervezendő állapotban vannak, ezért a nagy érdeklődésem. A munkálatok leghamarabb áprilisban indulhatnak.
Vilagi beszámolóját én is nagyon várom!
Belya, tejpépes vonalkód ajánlatodat köszi, de teásak is kellenének, egy van belőle, azzal az első játékra beküldöm a kódokat, aztán azzal meg is elégszünk.
Minke, gyönyörű ez a fürdőszoba!!! Sima apró panel? A képen olyan tágasnak tűnik! Irigyellek érte. Nekünk beköltözés előtt nem volt annyi pénzünk, hogy azt is megcsináltassuk, azóta meg nem mertünk nekiállni. Bár felújítottként vettük, de az előző tulaj rózsaszín csempét rakott fel. :-(
Yorka, jó szemed van, szerintem kevés haja van, az is inkább hátul. :-)
Ötlet mézeskalács díszítéshez:
- boltban kapható zacskósan torták bevonásához cukormáz (fondán), tasakostól kell megmelegíteni és felhasználni. Lehet, hogy gyorsan szilárdul, de újra folyósítható, ha nem sikerül olyan gyorsan díszíteni.
Na végre sikerült megnyitni a képet, Karika, nagyon aranyos a kis Adél, jó ez a kép Róla, és mekkora haja van (:-)) Én nem tudom, mi a franc van ezzel a géppel, hol megnyílnak a képek hol nem.
Nekem nagyon tetszik az Adél név, csak van már a családban, Adának becézzük.
Megsütöm a mézeskalácsot pénteken, mivel dekoráljuk? Azért kérdeztem mert én nem szeretem ha a lányok "nyers" tojásfehérjével díszítettet esznek, mert hiába van kikeverve cukorral az attól még nyers. De ha mást nem zavar a dolog... lehet, hogy csak én vagyok ilyen aggódós.
Most kicsit gondban vagyok, Répushoz úgy szoktam menni, hogy a Pláza tetején parkolok majd gyalog megyek. Most viszont rengeteg dolgot kell vinnem és fogalmam sincs, kocsival hogyan jutok oda. Br. írnál mailt ezügyben?
Répus, épp most csatoltam képet, Lovi kérésére. Meglep, hogy kettőtöknek is tetszik az Adél név. :-) Általában az emberek vagy nem mondanak semmit (a diplomatikusabbja) vagy szerintük túl komoly és megkérdezik, lehet-e valahogy becézni. Mi nem szoktuk, rövid név, nekünk így tetszik, ahogy van. Az utónévkönyvben található Adi és Léda vhogy nem jön be, mindegyik a költőre emlékeztet. De nálunk forgalomban van a Kishuncut, Babamókus és Manócska megszólítás is.:-)
Neszike,
gratula a kis pocaklakóhoz és problémamentes heteket kívánok, egészen a 40.-ig.
Az első félév eleinte nehezen telt, de aztán belejöttünk a szopiba, összeszoktunk, stb. A cumit elhagytuk, mert bezavart a szopásba, utána volt pár hét hiszti, de túléltük, viszonylag önálló a járókában, egész sokáig, ha jó napja van.
Mostanában kóstolgatjuk az új ízeket. A gyümölcsöket imádja, a főzeléket nem igazán. Alapjában véve jó gyerek. Éjjel csak egyszer kel fel enni, bár korábban teljesen végig aludta az éjszakákat. Kissé lusta, nem nagyon szeret hasalni, forgolódni is alig. Hát Peti?
Répus, nekem van citromsárga, narancssárga, sötét- és világoszöld, lila, barna, fehér, világoskék és sötétrózsaszín. Pici tubusokban van, kb olyan, mint a vastag filc. Nem látom sajna, hogy mennyi van még benne, mert úgy tűnik, mintha tele lenne, de már használtam belőle elég sokat. Gondoltam, veszek még egy készletet, nem baj, ha marad, mert tervezem, hogy festek még egyéb karácsonyi mintákat is. De ha valakinek van még készlete otthon, hozza el Répushoz és tudunk variálni a színekkel. Külön színskála nincs a mintákhoz, én ezeket használtam a halacskához, a cicához, a lepkéhez, kislányhoz, egérhez is, szóval össze lehet ezekből is hozni, de ha nagyobb a választék az nem baj!
Nagyon ügyes vagy, hogy Jakabnak Te csinálod a karácsonyi ajándékot. Tényleg nagy munka lehet ezt összehozni! Milyen bábok készülnek még? Ehhez ráadásul sok-sok anyag és miegymás kell, szóval a beszerzés sem egyszerű, már azzal is sok idő elmegy, mire a sok-sok apróságot beszerzed hozzá. Nem is tudom, hogy én neki mernék e állni ekkora melónak. Ügyes vagy!
Ó és köszönjük, hogy elintézted a Tiszti Klubban a helyet, az a minimális terembérleti díj nem gáz nekünk. De jó lesz, már nagyon várom! Petivel mit kellene egyeztetni? Hogy legyen az ajándékátadás? Próbálkozhat a nagyobb gyerekeknél vers, vagy dalocska kéréssel?
Hany orakkor lesz szombaton a kreativ buli? mi megyunk anyosomat koszonteni nem biztos, hogy ott tudok lenni:((
.
A pocaklako mar mocorog meg kevesszer erzem. Igen szeretnenk tudni a nemet mind a ketten nagyon kiscsajt varunk, de a lenyeg hogy egeszseges legyen.
Kéthetenként szerdán az Otthon Segítünk Alapítvány szervezi, közös baba-szülő klub, karácsonyig most mindig lesz kreatívkodás. Most szerdán 9-12 között hűtőmágnes készítés, és ami tök jó, hogy KÖZBEN SZAKKÉPZETT EMBERKE VIGYÁZ A GYEREKEKRE.
Aki holnap megy a Tiszti klubba baba-mama klubba, annak írom,h ogy a program:
CSaládi krízishelyzetek kezelése, Cserta Gáborné előadása. Jövő kedden Saci tart tájékoztatót a nagyuszodás bébiúszásról, az uccsó novemberi kedden pedig az intimtornáról lesz szó.
Belya, Mikibulira kérlek, hozz magnót, elkerülte a figyelmemet, hogy írtad, pedig valami kedves gyermekdal, háttérzeneként nagyon jó lenne.
Ppelus, most fáj a szívem ezerrel, amióta elkezdtem dolgozni, nem is álmodhatok ilyesmikről, pedig nagyon jól hangzik!
Délelőtt, amikor elvileg több időm van, Jakab miatt nem megy, nem tudom őt hová "tenni".
Sajna nálunk most az év végéig hallatlan nagy hajtás van, aztán majd januárban lehet csak leülni kicsit.
Este megbeszéljük a mikizacsikat és a függőket is pjtosan, jó? Hátha addigra mindenki tud nyilatkozni.
kelta,jó hogy gyűjtöttél gurigát, én is gyűjtöttem vagy tizet. Ha jössz szombaton, ne feledd otthon!
Lovi, fiatalítottad a kiscsajt egy nappal, 2-án született, nem 3-án. Na jó, ez az ő "korában" talán még megbocsájtható...:-)))))
Aki mégis kimerészkedik, annak írom, hogy ezen a héten a Plaza színpadán bábkiálíltás van, holnap pedig a fehérvári babaház egész nap ingyenesen látogatható. Asszem mi valamelyiket bevállajuk a két gyerkőccel, szerencsére nincs messze. a babaház konkrétan a szomszéd utca...
Ppelus, milyen lesz a falvédő? A sakkasztal valami mesés.nem csoda, hogy Kelta rábukott, nekem is nagyon bejön.
Karika, nekem is lassan telik az idő, ettől féltem nagyon, hogy majd télen mi a fenét fogunk csinálni, ha nem tudunk kimenni a rossz idő miatt. Ma késő délutánra aztán mégiscsak lett progink, elmegyünk a Dédihez látogatóba, de majd csak hatkor, addig ki kell húznunk a lakásban. Őrület!!!!:(
Lovi, tudod, mi hétvégén általában nem sokat vagyunk itthon. VAgy a szülőknél, vagy barátoknál, vagy egyéb rokonoknál vagyunk, vagy nálunk vannak vendégek és azért nem érek rá netezni. Hihetetlen, hogy mennyi program van mindig, sokszor már alig várjuk, hogy legyen egy olyan hétvége, amikor legalább egyik nap nem megyünk sehova, nem jön senki, csak itthon vagyunk hármasban. Persze ilyenkor csináljuk meg az éppen aktuális szerelnivalókat, úgyhogy ilyenkor sincs sok időnk egymásra. Aztán ha egy hétvégén mégis itthon vagyunk és punnyadunk, akkor ebből lesz elegünk és alig várjuk, hogy ismét pörgés legyen:) Így van ez nálunk... Már Csenge is megszokta, imádja, ha sokan vannak körülötte és Ő sem szeret sokáig egy helyben ülni:)
A sablonokat akkor át is adom Neked! Meg tudod csinálni (én is megcsináltam, pedig én is kezdő vagyok a kreatívkodással), csak körbe kell rajzolni a sablont, kivágni és összeilleszteni. :)
Mikor adjam oda? Holnap délelőtt a Kossuth utcában leszek a kolléganőimnél.
Szerdán délelőtt pedig a Szabműv házba megyek arra a progira, amit Répus ajánlott. Tényleg, ki jön még? Ez pontosan milyen program is lesz?:)))))
Szia Karika!
Én május 6-án, 15 óra pár perckor jöttem el Lenkával a kórházból. Tényleg a 106-osban voltam, aznap délelőtt a szobatársam is elment, úgyhogy ezek szerint olyan csajszival kellett egybe kerülnöd, aki szintén aznap szült.
Adél tényleg szép név, becézitek valahogy?
Hol lehet képet látni a kiscsajról?
neszike, természetesen jöhettek pároddal és Pattival Mikulásozni. Különösebb feltételei nincsenek, és szívesen látlak most 20-án is a gyerekmentes kretatív napra.
Én ma egész délelőtt egy varázslóbábun dolgoztam, mert Jakab bábszínházat kap tőlem karácsonyra. Remélem, még elkészül, mert elég nagy munka. De legalább már nekifogtam, este kiszabtam a ruhácskákat, a testet, kezeket, aranycsillagokkal készített éjkék organzaköpenykét fog viselni a varázsló (maradék IKEA-s függönyanyag, jajan, te tudod, nálatok is van), pár helyen bepöttyöztem ragaccsal és aranyport szórtam rá, lesz varázspálcája is, meg szerencsére van maradék fekete múszörmém hajnak és bajusznak. Délelőtt kitömtem a fejet (nem volt itthon vatta, így melltartóbetéteket boncoltam fel a célra) és beszíneztem testszínűre, most mennem kell majd mozgó műanyag szemeket venni.
Elolvastam a gyermeklistát, szépen növekszenek, elképzeltem, ahogy egy hatalmas létrára állítjuk őket fokonként...jó nagy létra kéne. A teremben úgy tűnik elég nagy zsivaj lesz, a Tücsökzenés teremre gondoljatok. De csak ez van, sajna, mert a házban máshol is lesz céges mikibuli.
Belya, köszi a felajánlást, az szerintem nem baj, ha nem Mikulásos a figura, arról a legtöbb pici úgysem tudja, miféle, míg a cicát, kutyát azért sokan felismerik.
Lányok, estig próbáljátok jelezni, hogy akkor ez jó lesz-e?
Belya, én mőáris jelzem, nekem a figura mindegy, amiből kapsz, nekem azt vegyél. Üvegmatrica festékem nekem is van, mindenképpen akarsz külön venni? Bár mondjuk nekem csak piros, fekete, fehér, sárga, élénkzöld, élénk kék, türkiz, lila és narancsszínűm van, meg arany. Ja és fekete kontúr. Nézd meg a színmintát, milyen kéne még?
Belya, nem voltunk védőnéninél, még ki sem mozdultunk. De ahogy elnézem, nem is fogunk. "Hatalmas" intenzitással vasalok, miközben Adél sikongat a játszószőnyegen, az idő pedig csak vánszorog. Ma már teljesítette a 2x 1/2 óra alvását, de sok idő van még fürdésig és milyen nyügi lesz még! Remélem holnapra jobb idő lesz, és találkozunk a téren.
Belya! Már téged is hiányolni akartalak éppen! Nekem kéne az a sablon, vagy leírás! Most fogékony vagyok nagyon ezekre a dolgokra! Aztán lehet nem tudom megcsinálni!
Karika! Hát igen, elég nehéz is így beazonosítani egymást, de tényleg lehet, hogy összefutottunk! Nincs képed a kicsi Adélról? Mesélj hogy telt az első félév! Jó kislány Adél?
Minke, csodaszép lett! Megérte a sok fáradozás és mérgelődés a kosz miatt! Látom, kicsi fiadnak is tetszik.
Tegnap voltunk Apabácsiéknál, akik szintén felújítottak, ők is halványsárga lapot választottaka fürdőfalra és szintén sarokkádat!! Érdekes egybeesés. Ja, és az övék is gyönyörű.
Minkém, ne má'!Mi az, hogy hova menj?
-kapuccsínózni
-üzleteket nézegetni
-turkálókban körbenézni
-könyvtárba, olvasóterembe
-újságosnál új lapokat lapozgatni (Plazaban én órákig szoktam olvasgatni a könyvesboltban, újságosnál is)
-sok új bolt nyílt, nézdd meg a karácsonyi dekort
-jelentkezz be infraszaunába (az mindennel együtt 45 perc alatt lezavarható)
-szolizz egyet
-hívd fel egy barátnőd és ugorj fel hozzájuk
Szóval azért vannak lehetőségek! Tessék már belelkesedni!
Tulpe, látom, Te gyűtjöd még a vonalkódokat! Nekem van tejpépes, Csenge imádja, úgyhogy valószínűleg lesz még egy darabig, szóval, ha ez hiányzik a gyűjteményedből egy komolyabb ajándékért, akkor szívesen adok!
Szia Neszike! Jó, hogy újra itt vagy! Aggódtunk érted! Örülök, hogy jól vagy, nem gyötör már a hányinger. Már mocorog a pici bébi? Egyébként szeretnétek tudni, hogy fiú, vagy kislány lesz?
A Mikibulin Nektek is ott a helyetek! :) A 20-ai bulira jössz? AKkor állítjuk össze a csomagokat.
Lányok, megrendeltem én is a Mariann-kreatív-tól a szundisüniket, nem tudom, emlékeztek-e még rá, egyszer Jajan tett is fel róla képet, Ő is rendelt és meg is csinálta. Én is összeállítottam és az jutott eszembe, ezt simán meg tudja bárki csinálni, nálam megvannak a sablonok, szívesen kölcsön adom bárkinek. A sablonon rajta van, hogy milyen kartonra kell rajzolni, hány pld-ban, úgyhogy csak meg kell venni a kartonokat, a sablont rárajzolni, kivágni és összeragasztani. Nagyon aranyos, majd erről is teszek fel képet. Bár én még nem függesztettem fel sehova, de majd lefotózom Nektek valahogy. Szóval ha kéri valaki, nyugodtan szóljon!
Foteltéma: nekem rattan forgós fotelom van, abban szoptatom Csengét. Nagyon kényelmes, jól lehet benne szoptatni is és később is lehet majd használni. Én már akkor szerettem volna, mikor Csenge még nem volt, mert nagyon kényelmes lehet benne forogni, billegni, jó kis tv-zős hely:) Ez nem is olyan drága, mint az a másik fotel, amit kimondottan szoptatós fotelként árulnak, mi kb 29 ezerért vettük, de szinte mindenhol más-más ára van.
Már korábban jeleztem, hogy fog indulni a városban. Szóval most így álkl a helyzet:
Ha lenne minimum három anyuka, akiket érdekel és meg tudnak egyezni egy mindenkinek alkalmas időpontban, Niki beindítaná a foglalkozásokat. Két korcsoport számára lehet Baby-om jógát tartani, 0-8 hó és 8-24 hó - középen lehet átfedés. Az egyórás foglalkozás úgy néz ki, hogy kezdődik elcsendesedéssel, ráhangolódással, ezután masszázs, majd babás ászanák következnek, ennek végére a babák márr kellően elfáradnak, jönnek a csak mamáknak való ászanák, majd közös lazítás. Nikinek van két potenciális helye, ahol tartaná a foglalkozást, de ha az összejött mamák valamelyikénél van elég helykapacitás, házhoz is szívesen megy. Az óradíja 3000 Ft/alkalom, összesen.
Nem szeretném a topicot bomlasztani ezzel a témával, áttérhetnénk privátra.
Répus, a függőkhöz azt a műanyag mintát kell megvenni és matricafestékkel kifesteni. Egy függő 120 ft, + a festék. Nekem még van itthon, de már nem sok, tehát kell venni mindenképpen. A függőket vegyem meg én? Az jó, ha az egy év alatti gyerkőcök kapnak függőt? Az azt jelenti, hogy 9 db-ot kell venni, vagyis Csengének lehet, hogy nem veszek, mert Neki van már bőven, majd az Ő csomagjába teszek az itthoniakból:)
Akkor várom a visszajelzéseket, hogy jó-e így, mert holnap megyek a városba és akkor meg is venném a függőket és a festéket a 8 csemetének! Mit szóltok?
Felsorolom, hogy milyen minták közül lehet választani (múlt héten voltam a boltban és megnéztem, milyenek vannak, sajnos mikifigura nincs). Tehát van: cica, pillangó, halacska, méhecske, egér, kislány, nyuszi, húúú azt hiszem ennyi...
Ki mit szeretne?
MÉG VALAMI! Már kérdeztem régebben is, de nem reagált rá senki, hogy a mikibulira vigyünk-e CD-s magnót (ezt én tudok is vinni) és mikulásos dalocskákat? Ez utóbbi viszont nincs, vagyis van karácsonyi CD-m, amin van egy-két mikulásos nóta is, de az nem sok. Van esetleg még valakinek? Vagy szerintetek nem kell?
Répus, úgy terveztem, hogy hozzád viszek vmi fini sütit, már el is terveztem, hogy mit, remélem sikerül megvalósítani:)