Keresés

Részletes keresés

V.László Creative Commons License 2001.02.25 0 0 17
Túl sokat nem keresgettem, de én nem találtam. Ha találsz valamit légyszí közöld velünk is....
Előzmény: BeR (13)
V.László Creative Commons License 2001.02.25 0 0 16
Biztosan lennénk így ezzel néhányan! Lehet, hogy csak fel kellene venni a telefont, és felhívni a számot, amit Stoner adott:1-3144428. Az élet néha nem is olyan bonyolult, mint amilyennek látszik...
Hoppá! Ez Kövesy Lajosné telefonszáma. :-)
Előzmény: Silan (15)
Silan Creative Commons License 2001.02.25 0 0 15
Oké, rajtam ne múljon, ha megmutatják, én megnézem.
Előzmény: V.László (14)
V.László Creative Commons License 2001.02.25 0 0 14
Amióta kiderült, hogy Komlón a kerítés meg ház építéshez használt kövek (urántartalmú) feldolgozás után országrészt tudnak energiával ellátni, már semmin sem csodálkozom. :-) Tényleg az van: látni kellene a csoda-motort.
Előzmény: Silan (9)
BeR Creative Commons License 2001.02.25 0 0 13
Létezik valamilyen forrás, ahol erről a valamiről olvasni lehet? Netán az interneten is?
V.László Creative Commons License 2001.02.25 0 0 12
Feltételes mód volt, nem kijelentő. A cikk szerint '92-ben tette közzé a német szabadalmi hívatal, vagy kapta meg a szabadalmat (így írja: "kaptam meg az elismerő okiratot", ami lehet ez is, az is, de a tévé műsorban mintha közzétételt mondott volna. Nyilván nem mindegy.), tehát akkortól kezdve már mutogathatja a szerkezetét, ha akarja. Ha azóta csak az "elismerő okiratot" mutogatja az illetékeseknek, tényleg nincs miről beszélni. Ilyenkor persze jó média szokás szerint itt vagyunk félinformációva ellátva, a dühös néző meg azt kívánja, valamelyik fél küldje már nyíltan a francba a másikat, mert két igazság nem lehet a témában egyszerre. Ezekután illetékes elvtársnak (vagy a helyettesének) is meg kellene szólalnia, még akkor is, ha csak egy csalót kell a francba kuldenie, és ez esetleg derogál neki. Mert ha tényleg semmi alapja nincs Gróf Spanyol melldöngetésének, akkor legyen már olyan kedves, és ne az m1-en kábítsa a népet. Ne hagyjunk már ilyeneket válasz nélkül.

Előzmény: Dr. Lecter (11)
Dr. Lecter Creative Commons License 2001.02.25 0 0 11
Ha meg már 10 éve megtette

Hol? Kinek? Mikor?

Előzmény: V.László (10)
V.László Creative Commons License 2001.02.25 0 0 10
Igen. Az igazán jelentős 'egyszemélyű' felfedezések mindig hihetetlenek (sajnos ezt a csalók is tudják). Ha jól értettem, most mintha nem egy lázálom-szerkezet már csak éppen befejezéséhez kér támogatást, hanem ellenkezőleg: kész, mőködő dolgot akar gyártásba vinni. Hol lehet itt a probléma? Egyszerű eldöntendő kérdés: működik, vagy sem? Ha meg ezt nem engedi megtenni, akkor csaló. Ha meg már 10 éve megtette és mégsem kellett, akkor meg mi fulladjunk bele a koszba, olajba, mert úgy kell nekünk.
Előzmény: Silan (9)
Silan Creative Commons License 2001.02.24 0 0 9
Ez tényleg nagy marhaságnak tűnik. Vízből forró vizet csinál, és ebből olyan energiát nyer, amivel motort hajt meg. Első látásra is ökörség.
Előzmény: V.László (4)
V.László Creative Commons License 2001.02.24 0 0 8
Az is igaz, hogy jó néhány hányatott sorsú találmány az m1-nek köszönheti, hogy ma már használhatjuk (igaz, elsősorban Vitray kitartásán múlt). Persze ez ügyben ez nem lehet döntő. Egyébként én nem értem, mit kell ezen elhinni, vagy nem elhinni, hiszen ez nem hit kérdés. Vagy működik, vagy nem. Ezt még egy gyerek is el tudja dönteni, nem kellenek hozzá feltétlenül bizottságok, meg tudós emberek. Ha működik, a többi már csak részletkérdés lehet, mert ez ránézésre is akkora biznisz, hogy csak jól lehet kijönni belőle. Ha meg nem működik, akkor meg egy évtizedig hogyan lehet a témát életben tartani? Soha senkinek nem kellett még egy működö darabot bemutatni, mindenkit meg lehet etetni a tervekkel, ígéretekkel? Mert azért az igaz, az lett volna a meggyőző, ha két-három ismert ember egy működő példányt megvizsgálva kijelenti, hogy tényleg csak vizet öntöttek a motorba, és valóban működik. Szegény tévénéző így csak morfondírozhat magában, hogy most átverik, vagy sem?

Előzmény: Dr. Lecter (7)
Dr. Lecter Creative Commons License 2001.02.24 0 0 7
Az m1-en a minap a Gyurcsókról is volt riportfilm...
Előzmény: V.László (6)
V.László Creative Commons License 2001.02.24 0 0 6
Hervadt optimizmusomat (lásd: Na végre elkészült...(41)) most az piszkálta fel, hogy mégiscsak a m1 tv-ben volt róla szó, és bízom benne, valamennyire leellenőrízték az információkat. Ha nem, akkor tévedtünk... :-) Volt már olyan.
Előzmény: Dr. Lecter (5)
Dr. Lecter Creative Commons License 2001.02.24 0 0 5
Jó. Ebbôl tényleg nem derül ki semmi.
Előzmény: V.László (4)
V.László Creative Commons License 2001.02.24 0 0 4
Aha! Tényleg hiányos a mondat, bár odagondoltam: a vizet. A cikkben pontosan így van leírva: "A lényeg abban rejlik, hogy a víznek van egy belső nukleáris energiája. Ahhoz, hogy ezt az energiát fel tudjuk szabadítani, bizonyos manipuláción kell átvezetni a vizet. A manipuláció ebben az esetben ionizációt jelent, azaz a víz részegységeinek szétbontását. Részben föl kell szabadítani az energiát, részben pedig elegyet kell képezni a vízzel, és levegővel kell pótolni azt az autóhenger köbtartalma miatt. Így háromszor nagyobb égéshő állítható elő, mint benzinnel, vagy gázolajjal. " (Azért arra gondosan ügyel , hogy mondjon is valamit, de mégse mondjon semmit.) Később: "ennek a környezetvédő hatása óriási, mert a felszabadult melléktermék, azaz a kipufogógáz is vízként távozik az autóból, mintegy 800-1000 fokon, attól függően, hogy autóról vagy sugárhajtású repülőgépről van-e szó. Ez az ózonlyukakat is feltölti, amelyek a klímakatasztrófákat okozzák."
Az ózon kibocsátást ma is említette. Szerinte érthetetlen okok miatt halogatódik a gyártás, Németországban már rég gyártanák, de ő mindenképpen kishazánk javát akarja szolgálni a találmányával. Már az Antall-kormánynak is felajánlotta, 60-70 ezer embert foglalkoztatna, és több billió(!) forint hasznot hozna az országnak. Ennek ellenére csak az elutasítást kapja. (Ez tényleg szinte törvényszerűen így szokott lenni a 'külsős' találmányokkal.) Nem akarja már tovább halogatni az ajánlatát, lehet, hogy Németországban hasznosítja. (Ez is tipikus.)
No. Azt hiszem, a tévéműsor meg a cikk lényegét leírtam.

Előzmény: Dr. Lecter (3)
Dr. Lecter Creative Commons License 2001.02.24 0 0 3
helyben ionizálja,

Mit?

Előzmény: V.László (1)
V.László Creative Commons License 2001.02.24 0 0 2
Ennél ideálisabb energia forrásra talán már nincs is szükség (gyanús! :-) ). Ózon viszont keletkezik a folyamat során, amit ha repülőgépek állítanak elő még hasznos is lehet az ózonlyuk befoltozására, autókból kipufogva viszont lehet, hogy nem a legegészségesebb. Továbbá a berendezés a hagyományos autókba is berakható valahogy oly módon, mint a gázüzeművé alakítás. És nincs többé olaj-ár zsarolás. Ha másképp nem, megyünk esővízzel. :-) Igaz, az eső adót is be lehet vezetni....
V.László Creative Commons License 2001.02.24 0 0 1
A műsorból nem, egy régebbi újságcikkben utalt rá, hogy helyben ionizálja, majd hagyományos módon elégeti, és az így nyert energia egy részével állít elő újabb vízplazmát. Úgy fogalmaz, hogy a víznek egyfajta belső nukleáris energiája szabadul fel. Nyilván ez az óvatos fogalmazás kell az elfogadottsághoz, mégiscsak jobban hangzik, mint ha azt mondaná, hogy nullponti energiát, vákuum energát, stb hasznosít. A felszabaduló energia mennyiséget szemléltetve alkalmasnak tartja a módszert repülőgépek, sőt rakéták biztonságos meghajtásához, hiszen a vizet csak közvetlenül a felhasználás előtti pillanatban alakítja robbanóképes eleggyé.
Előzmény: Dr. Lecter (0)
Dr. Lecter Creative Commons License 2001.02.24 0 0 0
Kiderült a műsorból, hogy honnan nyeri a hidrogént?
V.László Creative Commons License 2001.02.24 0 0 topiknyitó
A szomszéd topikban fordult elő a neve (Na végre elkészült az erőmű...), úgy érzem ott egy kcsit off, ezért indítottam ezt a topikot. Az általa készített állítólag vízplazmával üzemelő motor talán egyébként is megérdemli, hogy külön is beszélgessünk róla! Aki tud a témában valami érdekeset írni, kérem tegye meg!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!