Egyébként vannak kivételek. Ilyen, Deras LX felszereltésű autója, amiben van ködlámpa, 6 hangszóró, ülésfűtés és szélvédőfűtés is. Viszont alapban nem volt benne kartámasz. De ő még az elején vette, mikor csak LX, EX és TX felszereltség volt +csomagok.
Nem sértettél meg senkit. ( legfeljebb a Balázst de ez legyen az Ő baja ).
Én is Inkább Total car-os vagyok, de azért ha tehetem megnézem az autómániát is.
Csak azért reagáltam ezelőtt, mert azért szerintem megeröltető volt ilyen jó véleményt alkotni egy kóreai autórol. Érezhető, hogy kereste, de nem talált. Gyerekek ez jó hír! Amit Ő talált az "malacrózsaszín" meg nem "rendeltetésszerű használat". Kénytelenek voltak kimondani, hogy ez egy JÓ autó!
persze ez igaz és jogos is lenne....majd kiderül....most még várok. ha nem mondanak be valami tétet akkor felveszem a plépofát és bemondok egy vigaszdíj kérést....addig nem. megvárom hogy ők dobják fel...és ha nem akkor onnantól én sem leszek kedves és jóindulatú.
Milyen szépen hangzik: kiválasztod a típust, a felszereltséget, a színét, elintézed a papírmunkát, majd beleülsz a vadi új autódba s máris gurulhatsz vele haza. Ez csak álom számunkra!
Az oké, hogy nem akarsz cirkuszolni, nem is kell alapból, de a vállalásukat akkor se tartották be. Ezért vmi ajándék, kedves gesztus csak illő lenne, jól esne.
A Kia Szabó egyébként tényleg nem Budaörsi, hanem a XVI. kerületben van.
Ezért nem volt kedvem "színre várni", mint a Zsigulinál, de ha várok akkor SoRed lett volna, az biztos (sőt az nem is metál fényes, még olcsóbb is). De ehelyett bemondtam, hogy 1.6 SW EX ECS, ők meg azt válaszolták, hogy szürke, és három hét. Viszont így is lett.
húú tényleg....most ugrik be....nyomatott valami marketinges hozzászólást.....biztos így verbuválnak embert a puccos szalonba.......hehe még a hölgy nevére is emléxem mert annyira azért rendes volt hogy adott egy prospektust és ráírta nevét :DDDDDD
naja. csak amiban egy bármilyen autószalon körül nyüzsögnak a vadiúj autók, a teljes szín- és modellválaszték van készleten újautóként. Bámultam ki a fejemből nagyon, Atlanta mellett (~30-40 km-re) chevrolet szalon, kb akkora parkolóval, mint itthon egy komplett bevkp, tele ÚJ autóval. De más márkákra is igaz, hatalmas udvar, tele a különböző típusok soraival, szépen, minden szín, minden felszereltség van választék. Na persze azonnal ültetnek bele h vigyed, próbáld, vegyed... és nem kell öltönyben-nyakkendőben menni hozzá. :)
Az olaj témához csak annyit, hogy uniós szabályozás alapján el KELL, hogy fogadják a vitt olajat, de persze a megfelelő minőségűt! Ezekbe a motorokba már kell a full szintetikus, akár benzin, akár dízel. A Kiberlovag álltal említett olajat már nem gyártják, esetleg maradvány készletek lehetnek. Választani kell valamilyen normális 5W-40-est, és az tökéletes lesz.
Nekem a casco az AEgon-nál 4700/hó. 100000 önrész, vidék, 39 év.
sőt mikor mondtam hogy nem 10 éves hitelre akarok autót, hanem 3M HUF önrész és a maradék 3 év alatt akkor egyenesen "kikapcsolt" a nő, hát hogy az nekik nem jó, mert akkor nem tud semilyen kedvezményt adni.....mert a bank nem tejel járulékot......jah meg asszem fél órával a zárás előtt mentem be ( mert ugye dolgozni is kell a pénzért ) a nő minden egyes kérdésem után az óráját nézte......SZÁNALMAS VOLT.....( akinek szerencséje volt a Kia Szabó-val annak gratulálok....nem pénzeltem őket )
Ez annyira igaz, hogy tudat alatt én is mindíg jobban odafigyeltem egy kicsit, hogy mit is veszek fel, amikor autót mentem nézni/átvenni... nagyon nem szeretnék pedig idomulni, de én is fertőzött lettem picit... nem baj, majd tudatosan levedlem, és a következő autómért szakadt alsóban megyek.... :))))))))))))))))))))))
Kéne koccolni kolléga? Megnézném én azt az 16b SW-t... :)
Ez MO! a jenkiknél ha bemész egy szalonba pacskerban rövidgatyában asszonyverő atlétában akkor is fullos kiszolgálást kapsz mert pont ugy nézel ki mint egy WestPalmBeach-i milliomos. Akinek annyi léje van hogy pont lexarja hogy nincs kiöltözve. Mert ugye az eladó feszengjen ne a vevő....
KiaLurdy - bár nem akarok kötekedni velük, mert nagyon rendes kiszolgálásban volt részem! voltam egy budaörsi szalonban is ( Kia Szabó ) ott egy kis suttyónak néztek aki csak "tapogatni akarja az autót" és baromi flegma volt velem az eladó hölgy. (biztos azért mert nem öltöny nyakkendőben mentem, hanem farmer és hátizsák és nem vettek komolyan) DE a Lurdy-s nagyon segítőkész....tényleg csak pozitívum ezért nem akarok cirkuszt....fairplay
Igen én is írtam korábban, ősszel mikor érdeklődtem több Kia szalonban sehol nem mondták hogy ilyen sokat kell várni. Mindenhol 2-3-4 hétről beszéltek. A megrendeléskor szóltak, a papírra 3 hónapot írnak teljesítésnek, de ez csak formalitás. Kecsegtettek, lehet hogy karácsonyra megjön a kocsi. Nov. végén én se hittem volna hogy ilyen sokat kell majd várni. Te hol rendelted? Mi a Tbányán a K-N-nál. Mivel nálad meghaladták a 3 hónapot is, próbálj meg vmi kedvezményt még kisajtolni. Bár ezt maguktól is adhatnák, mivel a vállalásukat nem teljesítették.
Bocs ha megsértettem 1-2 RTL fant, de én a Total Car-os autós tesztekhez vagyok szokva... azok se normálisak de nem próbálnak ki ilyen baromságokat hogy 5 ösben 50-el. Véleményem szerint Kiberlovag definiciójában ez is kimeriti a NEM rendeltetésszerű használatot!
Persze jókat mondott róla (mert rosszat csak ilyen nyakatekerten talált) Nekem akkor is a Winkler féle bók a legtutibb hogy olyan "csillár" az EXben mint egy fullos Audiban. :-) és persze akit tényleg érdekel a kocsi minősége az eljut a csillapitott kapaszkodókig.... :-) de ez már upper class.
"Ilyen esetben visszajár a kocsi árának a 10%-a. De gondolom nem ez a cél."
ez az állítás jogilag is megalapozott? mert akkor az 4,5M HUF nál szép összeg!!!! nem akarom én most verni a tamtamot, de monjuk egy igyen garnitúra téligumit hozzámvághatnának fájdalomdíjként....:)
egyébként nem kell meglepődni a német kia kereskedések honlapján 8-16 HÉT szálítási határidőkről regélnek. csak itthon nem mondják meg mikor megveszed a kocsit....mert akkor nembiztos hogy rábólintanál az üzletre....szerintem.....
ez volt a válasz a kereskedőtől mikor rákérdeztem januárban hogy ugyan mégis....
"Októberben rendeltük meg az autót ezt a központ novemberben továbbította a gyárnak ők decemberi gyártásba rakták be.
Egy hónapban 3 gyártási időszak van a hónap eleje ,közepe és vége innentől számítva kb. 1 hónap mire leszállítják az autót.
Sajnos azt nem tudom megmondani,hogy decemberbe melyik gyártási részbe tették be az autódat de természetesen nem felejtettem el a kérésedet és két héttel előtte,hogy átveheted az autót értesítelek. Még egy kis türelmet kérek tőled. Köszönöm ."
Ha valaki esetleg Kia Ceed vásárlásán töri a fejét, eladó egy dizel 1,6 CDRI 5 ajtós, EX. Lim. felszereltséggel, 6000km-el, 2007.novemberi . Bővebb info: gluki@freemail.hu