Szerintem PAS3 van hozzá, az a hozzá való előfok. Nekem PAS2 van, az ugyanaz, csak kinézetre régebbi. Sokan leszólják, de szerintem nem rossz az árához képest.
A kesőbbi japán trafós változatra tippelek. A hálózati trafó formája kicsit más mint a p060-as. A kimenókre is valami hosszabb szöveg van ütve mint az eredeti amcsi A470.
Ha jol tudom a németeknél is használtcikkre különbözeti adózás érvényes. No de új cikk esetén is az ő áfájuk meg a hollandoké is csak olyan 19% körüli. Németeknél sok elektronikai termék behozatalára csak jelképes regisztrációs díj van ezért sok kínai áru rajtuk keresztül jön be az unióba a másik nagy játékos Rotterdam...
"nem igazán értem milyen alapon kell az EU-n kívülről vett használt cikkre ÁFA-t fizetni"
Mert a birka nép torkán szinte bármit le lehet nyomni. A nagy külföldi elektroncsőnepperek 20-30 éve ládaszám vásároltak fel N.O.S. Tungsram ECC-ket, ezért EU-n kívülről rendelt utolsó szériás Tungsram csövekre jó eséllyel másodszor vetnek ki áfát (rejtett dupla adóztatás). Azt gondolhatnánk, hogy magyar termék behozatala alapból vámmentes. Nem így van, pl. hazánkban gyártott autókra rendeletileg kellett nullázni. A középkorban az ilyen beszolgáltatásoknak még tisztességes elnevezése volt: sarc, tized, harács...
Szerintem ez valami nemzetközi egyezmény függvénye. Gondolom ha használtcikkre nem kellene áfát fizetni, hirtelen minden használtcikk lenne. Az eladó kifizeti a postát, de utána kvázi eladja neked, mint "használtcikk" szolgáltatást. A helyes az lenne, hogy a szállításból levonják a küldő ország áfáját, és rátennék a fogadó országét, de ezt nem csinálják, legalábbis a postánál nem. Ha új terméket rendelek külföldről, boltból, akkor nálunk levonják a küldő ország áfáját, és ráteszik a miénket. Ehhez persze kell a számla, amin szerepel az eredeti áfa. Mondjuk előfordul, hogy így olcsóbb lesz valami, mert nálunk 8% az áfa. Nekem a szóban forgó Dynaco-ra is csak 120 USD vám+áfát ír.
A posta különösen akkor dühítő, ha a posta miatt keról ki a vám és áfamentes értékhatárból.
Amúgy az előbb tévedtem, a szállítás nem külön szolgáltatás, hanem járulékos szolgáltatás, és áfa szempontjából a szállított termék áfáját veszi át.
Külön érdekesség, hogy az egyetemes postaszolgáltatás áfamentes. Tehát a postabélyegnek nincs áfa tartalma, ha névértéken továbbadod, nem kell áfát elszámolni.
Csak az a gond, hogy - szvsz - a szállítási költség már tartalmazza a feladó országi ÁFÁ-t.
Azt már mondani sem merem, hogy a használt cikkek adásvétele legtöbb országban ÁFA mentes, így Magyarországon is, mivel feltételezik, hogy arra már kifizették az ÁFA-t. Így nem igazán értem milyen alapon kell az EU-n kívülről vett használt cikkre ÁFA-t fizetni, amikor az EU-n belülire sem kell.
Azt hogyan csináltad? 40 dollárig el szoktak engedni vámot áfát annak kis értéke miatt. Úgy értem cucc + szállítás együtt afölött persze sáp van. Ha nem akarod a postát megbízni akkor nincs díj viszont ekkor neked kell megfizetned az estleges közterhet közvetlenül a vámszervnek. Dynacot és társait nem így kell behozni mert tetemes összeget kifizetsz vámra + ÁFÁ-ra. Németek, hollandok abból gazdagodnak hogy az ilyen idióta mint a magyar szanályokat sokkal liberálisabb sajáttal kikerülik ld. vám és áfamentes telefon rendelés EU raktárról. Valahogy az is odakerül Union belülre.
A szállítás díjára mindenhol kell ÁFÁ-t fizetni. Az ugyanis szolgáltatás, amit igénybe veszel, mint pl a fodrász. Igazából amikor postán rendelsz, akkor 2 dolgot vásárolsz, az árut, és azt a szolgáltatást, hogy helyedbe viszik. Mindkettő ÁFA köteles.
Természetesen tudom hogy vám és Áfa - ráadásul a szállítási költséggel növelt értékre, csak lusta voltam részletezni.
De amitől végkép felment nálam a pumpa, hogy nemrég rendeltem postán USA-ból két kazettát 30 dollárért. Kb 4000 Ft volt a vám és az Áfa, de arra nem számítottam, hogy a magyar posta is megvágott plusz 3000 Ft "vám elé állítási díjjal"
Nem tudom észrevettétek, hogy a várható vámköltségeket másként kezeli az ebay.com és a német (és még néhány más "nemzeti") oldal.
Az amerikai valóban nem írja ki a várható vámköltséget még azonnali árral feltett árunál sem, csak a leütés után.
Viszont ha német oldalról keresed meg az adott amerikai árút, akkor már lehet látni az épen nyertes licitre, illetve a pillanat árra vonatkozó vámot
Így az alább belinkelt ST70 estében a német oldal már írja, hogy 168 USD a szállítás és 258 a vám. (természetesen, ha sikerül esetleg árajánlattal megvenni, akkor a vám kisebb lesz)
Nem az árban van megfizetve, hanem miután megvan a leütési ár, ismert a célország, a postaköltség, kiszámolja a vámot+áfát, és rögtön hozzá is csapja a fizetendőhöz. Aztán jön a csomag a Pitney Bowes-től.
Amúgy szvsz Európából sincs olcsóbban ST 70, esetleg annyi, hogy az európai modellt valszeg már valaki átépítette 240 Voltra, így vagy úgy...