Keresés

Részletes keresés

strobo Creative Commons License 2005.10.12 0 0 6

A NOL-on ezt találtam:

Mint megtudtuk, Kévés György nem megy el a kerületből, a Fórummal szemközti Baross utcai villamosremízt, ugyanis a helyi önkormányzat meg akarja vásárolni, s a frekventált terület megújításával az Ybl-díjas építészt szeretnék megbízni. A remíz éppen határos a Magdolna-negyeddel, Pest egyik legcsúnyábban lepusztult városmagja így komplex módon, átgondoltan újulhatna meg.

Máshol meg ezt:

Az Orczy Fórum utolsó fejlesztése után az építész-ingatlanfejlesztő marad a Józsefvárosban. Az Orczy kávézó teraszáról a Baross Irodaház átjáróján átnézve szinte várakozón áll a használaton kívüli remíz. Nem lenne meglepő, ha a "Kévés-negyed" ebbe az irányba terjeszkedne tovább.

Kár, pedig én szivesen nézegetném a villamosokat. :o)

Előzmény: kisnoah (5)
kisnoah Creative Commons License 2005.10.12 0 0 5

Örülök, hogy válaszoltál. Nekem is megfordult a fejemben, hogy nyitok egy ilyen topicot, de nem tettem meg. Te szerencsére igen :-)

Én is meg szoktam nézni, hogy áll az építkezés, hozzád hasonlóan, Legutóbb a múlt hét közepén voltam, és szerencsére most már látványos a haladás. A remízről azt hallottam, hogy meg fogják szüntetni, és lebontják. Erről azonban nem olvastam még hivatalos közlést sehol. Olyat is ohallottam, hogy felújítják, és más funkciója lesz, a remíz feladatokat máshová költöztetik át. Jó lenne valami konkrétumot tudni. A józsefvárosi Önk. honlapján nem sok infó van, szinte csak a Corvin-Szigony Projekttel foglalkoznak. Ha találsz valami használható információt, szívesen veszem!

Állítólag a Posta épülete, a kínai piac és a Ganz terültetk is hasznosításra kerülnek: lesz helyette bevásárló központ és lakópark.

Előzmény: strobo (4)
strobo Creative Commons License 2005.10.12 0 0 4

Itt vagyok persze. Örülök, hogy végre nem vagyok egyedül. :o)

Én is szoktam nézegetni a friss képeket, meg ki is szoktam menni havonta 1x 2x terepszemlére, fényképezni és barátkozni a környékkel. Elég szépen alakul. Állítólag a ház előtti remiz területén is lesz valami mozgolódás most. Az épületeket felújítják és hasznosítják majd. Csak ne kínai nagyker legyen belőle. Utána nézek a neten.

Előzmény: kisnoah (3)
kisnoah Creative Commons License 2005.10.12 0 0 3

Szoktad még nézni ezt a topicot Strobo? Ha igen, akkor írj, légy szíves.

Most néztem meg a ház honlapját, még nincsenek új képek az építkezésről. Azt is láttam, hogy a 120 lakásból jelenleg 33-at adtak el, ez még elég kevésnek tűnik, de biztosan nagyobb lesz az érdeklődés az építkezés előre haladtával!

Üdv: KN

Előzmény: strobo (1)
kisnoah Creative Commons License 2005.10.10 0 0 2

Sziasztok!

Én is a Fecske Házban vettem lakást. Nekem még 2006. márc. 31. szerepelt átadási határidőként a szerződésben, amit 90 nappal meg lehet hosszabbítani. Így valószínűleg csak nyáron lesz az átadás.

Én is várom már, hogy látványosan kinőjön a földből a ház.

KisNoah

kisnoah@freemail.hu

Előzmény: strobo (1)
strobo Creative Commons License 2005.10.07 0 0 1

Elméletileg a határidő a nyár elejére tűzték ki. Remélem azért jövő nyáron költözhető lesz. Már kezdik az alap betonozási munkáit, a honlapon szereplő képek alapján. Innen kezdve talán látványosan fog nőni a ház.

Előzmény: bindera (0)
bindera Creative Commons License 2005.10.06 0 0 0
0szt mik0r r0pült0k be?
strobo Creative Commons License 2005.10.06 0 0 topiknyitó

Üdvözletem az ide tévedt látogatónak. Én ebben a házban vettem egy egyelőre nem létező lakást. Várom azokat, akik hozzám hasonlóan cselekedtek! :o)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!