Keresés

Részletes keresés

bes Creative Commons License 2004.09.23 0 0 811
biztosan, nem tudom.
szerintem kihagytak egy vesszőt, és akkor már így lehet érteni (mint a
"királynőt megölni nem kell félnetek jó lesz " mondatban....)
én a nol-ról idéztem ide az ottani mondatot.

Az igaz, hogy sokszor "félreérthető " félreértelmezhető" amit az eü személyzet mond a betegeknek, visszafoghatnák magukat.
Pl. nekem műtét után, a harmadik napon, a sok ragtapasz helye (katéter, branül etc etc rögzítésére) tiszta fekete folt volt, kosz. Nem bírtam vele.
Addig jártam a nyakukra, míg jött egy nővérke egy benzine vattával és lemosta.
Közben olyat mondott, ami szó szeritn idézve durva és sértő, de akkor egy vicces kedvesség volt, egy tréfás korholás, én így éreztem akkro is, most is ( hangsúly, mimika, előző beszélgetéseink alapján).
Ezt mondta:
"persze mert ide ilyen koszos betegek járnak, és sikálhatjuk őket ...."

MOst azon gondolkodtam el, miért van hogy a romáknál egyedül szülnek a nők? miért nem megy be egy nagymama-nagynéni vagy valaki?
Előzmény: Törölt nick (809)
bes Creative Commons License 2004.09.23 0 0 808
" A szülés után visszavittek az ágyra, elláttak, közben ismét előkerült az orvos, és "kiröhögött, hogy hol szültem" - mondta Lakatos Ildikó."

Az undorító " röhög" szóhasználat a roma nő szájából hangzott el, nem az orvoséból.

bes Creative Commons License 2004.09.23 0 0 807
Sziasztok!

Azért ez az eset eléggé fel van fújva szvsz... "a vécén kellett szülnie..."

betuszkolták a WC-be és nem engedték ki? kötelező volt neki ez ?
Nyilván senki nem feltételezi hogy így történt, inkább az lehetett hogy a nő nem ismerte fel a tolófájást és kakilásnak hitte. A baba meg olyan gyorsan jött hogy nem ért vissza az ágyig. Ennyi.
Utána ellátták és kész...

hallottam már ilyen esetről orvosnőnél is (WC-ben szülés) érdekes nála nem rinyált ott a tv rádió hogy micsoda műhiba :)
pedig ők tényleg majdnem meghaltak....
AliceCsodaországban Creative Commons License 2004.09.23 0 0 806
Nagyon könnyen elképzelhető, hogy az az orvos utálja a cigéy szülő nőket, ezt elismerem.
Előzmény: Törölt nick (805)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2004.09.23 0 0 804

Na igen, szóval ami a biztos az, hogy a nő a vécében szült, és az ottlévő felmosórongyra tette a gyereket. Miből gondolod, hogy utána nem látták el?  Ez az orvosi "röhögés" is kétértelmű, mert lehet, hogy azt mondta, hogy "nahát maga jól kiszúrt velünk, megcsinálta egyedül!" - és nevetett hozzá, de az is lehet, hogy magában ezt gondolta: ezeknek így is jó, és kárörvendően vigyorgott - én már úgy vagyok vele, hogy ha ez a két tényező: ker. tévé és roma elmesélés együtt van, alapból kételkedek mindenben.

 

(És nehogy azt hidd, hogy ez régóta van így nálam - csak éppen az utóbbi pár év tapasztalat sajnos ráébresztett, hogy az én "szalonliberalizmusom" egy kalap szart nem ér a gyakorlatban.) 

Előzmény: Törölt nick (803)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2004.09.23 0 0 802

Szörnyű, persze, de emlékeim szerint a tolófájás szinte azonos a székelési ingerrel, és ha a beöntés után ment ki a vécére, akkor abban a szülésznő se láthatott semmi gyanúsat nem?

Nekem egy ismerősöm a liftben szült pl. és nem az orvos hibájából, hanem mert túl későn ment be és villámszülése volt - ez az asszony az ötödiket szülte, az se vacakol sokat ha jön a fájás. 

Előzmény: Törölt nick (800)
iricc Creative Commons License 2004.09.23 0 0 801

egyet kell hogy ertsek...

 

de tetelezzuk fel h az orvos valoban azt tette amit a no mond (es most tekintsunk el attol h roma-e avagy sem). ebben az orszagban orvos meg sosem lett rendesen felelossegre vonva semmiert.

utobbi hetekben volt tobb ugy is ugyebar.

kiderult h mindenki hibas, a mutosfiu, a betegszallito (ki is lettek rugva), a portas bacsi, a bufes neni, de az orvos sosem lehet hibas semmiert...

Előzmény: AliceCsodaországban (799)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2004.09.23 0 0 799

Sajnos eről ne tudok egyértelműen véleményt mondani... és meglehet azér mert előitéleteim vannak már (régen nem volt ennyi)... szóval ha valami ilyesmit a kereskedelmi tévék tálalnak az már önmagában nem szentírás, másrészt meg sajnos a sértett etnikai hovatartozása is kételyeket ébreszt bennem a színtiszta igazságot illetően.

Mindenesetre elképzelető, hogy így történt az eset - miért is ne, elég sok orvos van, aki le se szarja a nemfizetős betegeket - de úgy is történhetett, hogy a sértett asszony direkt maga nyomta ki a gyereket a vécében, aztán később otthon világosította fel valaki, hogy hé ebből lehetne valami kis pénzt is csinálni (még ha kártéritést nem is követelt, de gondolom a csatorna fizetett nekik valamennyit...) 

Előzmény: Törölt nick (798)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2004.09.22 0 0 797
MIlyen kövön szülésről van szó?
Előzmény: Törölt nick (796)
Wic Creative Commons License 2004.07.05 0 0 795
no, hogy áll a doki ügye? tudja valaki?
Előzmény: Wic (781)
öregSam Creative Commons License 2004.05.06 0 0 794
Na pont erről beszéltem. Vannak személyes tapasztalataim az ügyben. Ezek az otthonok általában nem a fitt hatvanasokra szakosodnak, hanem akikről már messziről látszik, hogy életkilátásaik a cirka fél év kategóriába tartoznak. Lehetőleg még akadékoskodó közeli hozzátartozóik se legyenek.
Előzmény: mzsperx (793)
mzsperx Creative Commons License 2004.05.06 0 0 793
nagyanyám is gondolkodott egy ilyen otthonba költözésen, mert egyre nehezebben látja el magát. több millió forintot be kellett volna fizetni, ami elvész, ha holnap hal meg, akkor is, illetve a havi ellátásért a nyugdíjának nagy részét. asszem ez nem fix összeg, hanem százalék. nagyjából semmire nem maradt volna költőpénze...
AliceCsodaországban Creative Commons License 2004.04.30 0 0 792
Nekem nincsen semmi bajom az így szerveződő idősek otthonával, csak könyörgöm ne nevezzék őket akkor Charitas-nak... nevezzék "napsütétes őszi otthon" nak vagy bárminek.
Ehhez még csak annyit, hogy ezek az otthonok mindemellett KELL hogy kapjanak még állami támogatást is, ugyanis tanuja voltam egy két magánvállalkozásnak is, akik tényleg merő jószándékból, meg a végzettségükből adódó lehetőségekből (orvosnők, ápolónők gazdag csalási háttérrel) megpróbáltak ugyanilyeneket csinálni és láss csudát, mind csődbe ment..
Előzmény: Thor (791)
Thor Creative Commons License 2004.04.30 0 0 791
Nah, valami ilyesmi jutott eszembe az alanti hozzászólások olvastakor.
Meg hogy az állam/TB/stb. akkor sem látja el az öregeket, ha odaadnák a lakásukat.
Előzmény: Törölt nick (789)
Kisujj Creative Commons License 2004.04.30 0 0 790
Én sem kaptam, pedig az ismerőseim közül akik nála szültek (majdnem 10en) egy kivétellel mindenki kapott, még olyan is, aki 2002. elején szült nála.
Egyébként én is reggel voltam vizsgálaton, este mentem szülni, ügyeleti napon.
Előzmény: scsabi (787)
Törölt nick Creative Commons License 2004.04.30 0 0 789
En csak azt nem ertem, hogyan lehet ELVARNI, hogy valaki jotekonykodjon. Ami elvarhato, hogy a feladatat mindenki megfelelo szinvonalon lassa el es az is elvarhato, hogy ezert megfelelo teritest kapjon. Az osszes tobbi, az plusz. Az jotekonykodas, amit ha kap valaki, illik megkoszonni, plane ha szukseg is volt ra, de elvarni ezt nem lehet. Meg egy egyhaztol sem.
AliceCsodaországban Creative Commons License 2004.04.29 0 0 788
Ahogy én látom, a doktor úr elszállt és véletlenül ki is derült..:-( Sajnálni ugyan nem fogom, mert megérdemli ha ennyire futószalagon csinálta a sok mani érdekében, mindössze anyit sajnálok, hogy ő csak a jéghegy csúcsa...) :-(((
Előzmény: scsabi (787)
scsabi Creative Commons License 2004.04.29 0 0 787
Én is a páciense voltam, de nem kaptam kérdőívet. Lehet, hogy csak egy rövidebb időszakot vizsgál a rendőrség. Pedig kaphattam volna, mert nálunk sem volt éppen problémamentes a dolog.
cs-né
Előzmény: Wic (781)
öregSam Creative Commons License 2004.04.29 0 0 786
Erről az otthonról ugyan nem hallottam de az időskori ellátásról az alábbi infókat szereztem:
- az a vállalkozás, "szeretet szolgálat" amely ilyen tevékenységet kíván folytatni állambácsitól, a mi adónkból fejenként 700 valahányezer Ft/fő normatívát kap;
- ehhez járul a gondozott személy egy összegű hozzájárulása, helytől függően 2 milla-csillagos ég; (minden lakó újra megváltja)
- ugyancsak illik befizetni a gondozott személy nyugdíjának x százalékát, vagy az összegszerűen meghatározott havidíjat;
Azt csak halkan teszem hozzá, hogy kb. két hónappal ezelőtt volt egy kevés nyilvánosságot kapott botrány, ahol az idősotthonban lakók a napi ötszöri étkezés mellett szinte éheztek, mert a híg, diétásnak nevezett leveskék mellett két étkezés gyümölcs volt. Fő az egészség. A baj csak annyi, hogy a 90%-ban fogatlan emberkék betonkeménységű almát kaptak. Ez a többször használatos alma receptje.
Előzmény: AliceCsodaországban (783)
Nannics Creative Commons License 2004.04.29 0 0 785
pont en is az Oltalom Alapitvanyt akartam irni, amihez meg egy suli is tartozik, es a hallgatok is szoktak akciozni - ingyen.
+ meg a krisnasok szoktak ingyen tevekenykedni (kajaosztas).

Nagy altalanossagban szerintem sem a nagy felekezetek hiresek az ingyenes, karitativ tevekenysegukrol, sajnos.

Előzmény: AliceCsodaországban (783)
petike23 Creative Commons License 2004.04.29 0 0 784
Ugyanerről a szeretetházról volt az ismerősnél is szó, a néni nem tudta kifizetni a "beugró"-t, ezért ajánlották neki, hogy irassa át a lakását.

krisztusi emberszeretet.. :)))

Üdv: Petike23

Előzmény: AliceCsodaországban (783)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2004.04.29 0 0 783
Na ezt ismerem, mert itt lakom a közelben!
Még arra is emlékszem, mikor épült! Kis lakosztályok vannak benne erkéllyel, fürdőszobával, ha jól tudom közös étterem és betegszoba stb. Nem is ez a lényeg, hanem az, hogy mikor épült, úgy lehetett bekerülni, hogy egy lakosztályért fizetni kellett 400 ezer forintot (ez akkor megfelelt egy átlag kisebb lakásnak, ÉS NEM VOLT ÖRÖKÖLHETŐ), azaz minden új lakó ujra befizette. Gondolom az összeg azóta jócskán emelkedett, mert viszonylag régi az épület, tán a 80-as években épült?

Ezen felül persze van még (legalábbis volt még) a gondozási díj, ami a nyugdíjnak x százaléka.

Ezt az ért én nem karitásznak, hanem üzleti vállalkozásnak nézem, még akkor is, ha esetleg nem hoz túl nagy hasznot. De egy szavam sincsen ellene, jók hogy vannak ezek az otthonok, ha valaki úgy dönt, hogy öreg napjait így akarja eltölteni, ám tegye.

Ingyen gyógyító orvost én még csak az Oltalom (metodista) alapitványnál láttam, amit Iván Gábor lelkész neve fémjelez, ő valóban ingyen látja el a legmocskosabb feladatokat is.

Előzmény: Wic (782)
Wic Creative Commons License 2004.04.29 0 0 782
>> Csak úgy szemérmesen: mennyi az az annyi..?

XXIII. János Szeretetotthon

Budapest
XI. ker. Dayka Gábor utca 102-104.
1111

Telefon: 1/319-3102
Telefax: 1/248-0232

itt érdeklődj. vagy a jogszabályokban.

Előzmény: petike23 (779)
Wic Creative Commons License 2004.04.29 0 0 781
>> A nyomozók amiatt, hogy a szülész-nőgyógyász kirívóan sok szülést vezetett le, kérdőívet állítottak össze és megkeresték minden páciensét. Az ügyben így összesen 454 anyától kért a rendőrség írásban adatokat,

hmmm.. akkor mégse volt annyi páciense??? hisz évente többszáz (valami 400 körüli számra emléxem) szülést vezetett le állítólag... és mi 6 éve szültünk nála.

Maszatos ez az ügy, akárki meglássa....

Előzmény: Maminti (780)
Maminti Creative Commons License 2004.04.29 0 0 780
Emlékeztek még a Mávos dokira?
Idess!!
petike23 Creative Commons License 2004.04.29 0 0 779
" A szolgáltatásért a jogszabályokban előírt térítési díjat kell fizetni. "

Csak úgy szemérmesen: mennyi az az annyi..?

Előzmény: Wic (778)
Wic Creative Commons License 2004.04.29 0 0 778
>> Az egyik, házunkban lakó öreglány be akart menni egy ilyen katólikus otthonba, nem kellett volna semmit fizetnie.
Csak a lakását kellett volna átíratni az Anyaszentegyházra.. ki van ez találva.

nono.

http://www.caritas.hu/szeretet.php

"Bekerülési feltételek:

Jelentkezési lapot kell kitölteni, amely hamarosan innen is letölthető lesz. A jelentkezőket nyilvántartásba vesszük és ezután rendszeres kapcsolatokat tartunk az érdeklődőkkel. Beköltözésre akkor nyílik lehetőség, ha valamilyen oknál fogva férőhely szabadul fel valamelyik épületben. A szolgáltatásért a jogszabályokban előírt térítési díjat kell fizetni. "

Előzmény: petike23 (777)
petike23 Creative Commons License 2004.04.29 0 0 777
Havi 80e Ft.

Mit gondolsz, miért van az utcákon annyi hajéktalan ?
Ha ingyenes lenne, mind odamenne..

Az egyik, házunkban lakó öreglány be akart menni egy ilyen katólikus otthonba, nem kellett volna semmit fizetnie.
Csak a lakását kellett volna átíratni az Anyaszentegyházra.. ki van ez találva.

Üdv: Petike23

Előzmény: Törölt nick (775)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2004.04.29 0 0 776
Így igaz, csakhogy tudod mennyibe kerülnek????
Előzmény: Törölt nick (775)
Wic Creative Commons License 2004.04.29 0 0 774
szerintem ennek nézz utána kicsit. szvsz hiányosak az ismereteid ebben a témában
Előzmény: öregSam (773)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!