Kérdezz, jár erre pár guru. Hamarabb kapsz választ, ha precízen leírod mi a baj (oprendszer, sw verzió, hibaüzenetek, egyéb) - de kérünk, egy kérdést ne írj bele több topicba, kérdezés előtt keress vissza, hátha már volt a problémád.
Ja, és amennyiben warez windowsod lenne, ez nem az a hely ahol segítene bárki. És kodekpakkot, soha, sehova sem teszünk fel.
Elindítod a telepítőt, next-next, D: partíción kívül mindent törölsz, új partíció létrehozása, akár formázhatod is(felesleges), majd kijelölöd a C:-t a telepítés helyének. Next-next, kész vagyunk.
Egyetlen dologra figyelj, mindig jó partíciót válassz, ésszel kattintgass.
Ha simán törlöd, az valóban bekavarhat, bár emlékeim szerint a telepítőben is lehetett piszkálni a bötüket.
De ha letörlöd, a D:-t meg átállítod vmi más típusra (pl. 82: linux swap), vagy akár csak rejtettre (7 -> 17), akkor a win7 se törődni nem fog vele, se bántani nem fogja, hanem a szabad helyen szépen létrehozza a tetcése szerinti (amúgy hótt fölösleges) kis partíciókat meg az új C:-t. Utána meg visszaállítod a típust és kész. (Ehhez persze kell némi 'haladó' matatás.)
Sziasztok! Adott e gy laptop, amin 1 HDD-n 2 partíció van. C: rendszer, D: adatok. Tennék rá Win7-et. Ehhez törölni kell a C: particiót, vagy elég leformázni?
Lényeg: továbbra is ez legyen a C: rendszer és a 100 MB-os rendszer számára fenntartott.
Az embernek kb. az életkedve is elmegy, még mielőtt feltenné a kérdését, miközben visszaolvasna, hogy a korábbi hozzászólások közt nem-e talál számára hasznos információkat.
Tökjó, amikor egy szakmai fórum teleszemetelődik a személyeskedésről szóló hozzászólásokkal... Miért nem lehet az ilyeneket privátban lerendezni? És itt nem kimondottan Rátok és az Index fórumára gondolok. :/
Őszinte leszek. Nincs okom semmilyen negatív véleményt mondani rólad, nem tűnsz sem rossz embernek, sem speciálisnak a szó negatív értelmében, a stílusod választékos, művelt. De az a hangnem, amiben megnyilvánultál és a kettőnk közötti vitában egy általad rögtön elismert, a továbbiakban csak félreértésre-félremagyarázásra okot adó nézetbeni különbségre alapozva érveltél-ezt nem tudom hova tenni, szinte komikusan kötekedő, és hát az az utolsó sor, én felsírtam, hogy ne már, tényleg ilyenbe kell belefussak itt is? Ismét őszinte leszek: nem is érdekel, nem miattad, hanem azért, mert sem kedvem, sem hangulatom hozzá így éjfél felé, holnapra meg el is felejtem, mást fogok csinálni, ki tudja, mikor nézek be ide megint, nekem ez a fórumozás nem olyan életforma, hogy hiányozzon. Az egyik válasznál azt mondtad, kiléptél ebből a vitából, legyen ez így-leírtuk mindketten, amit akartunk, csak gondoltam, leírom, hogy ez nem személyed elleni megnyilvánulás volt.
Értem-értem, te az a fajta vagy, aki néha megérkezik a hat-húszassal, idehányja a cefrét, aztán hagyja bűzölögni, miközben szépen elsomfordál és azt hinti el rózsaszirmokra írva, hogy ő maga a nagy igazságosztó, és amit elhintett, az nem büdös cefre, hanem színtiszta ige. Köszönjük, hogy kiigazítottál minket, mindenki nevében, akiket eddig jól átvertünk, én most elfordulok a sarokba sírni és átgondolni az életem, valamint azt, hogy miért is hagytam abba a fórumozást szinte teljesen. Hálás vagyok, hogy emlékeztettél rá.
Figyelj csak, nem fogunk ezen hajba kapni, nem mákolok, nem kásázok, szerintem nem is vagyok az az alkat. Te máshonnan közelítesz és én ki is szálltam ebből a vitából.
Itt nem arról van szó, hogy fúj, "egy támogatás, szoftverfrissítés nélküli, ezáltal elavult, biztonsági rések miatt exploitoktól hemzsegő opsys" telepítésére igyekszem rávenni a kérdezőt.
Amit tudtam a témáról, nem a Wikiből származik, inkább általános igazságok az emuról, virtualizációról. Fenntartással kezelem a Wikit, ráadásul eddig rá sem néztem a témakörre, de ez itt lent mindenképpen igaz és igencsak visszhangozza a felvetésemet, és a szócikket talán nem gonosz ármánykodásból, megtévesztés érdekében írták az angol anyanyelvű hülyék, azt hiszem, mert akkor már csak statisztikai alapokon is, valszeg meglenne a kritikája, olyan tömegek olvassák:
Az egész hozzászólásom arra volt felfűzve. hogy ha valaki évek múlva visszakeresi, lehetőleg ne érezze úgy, hogy a szakik mindenféle, az elméleti alapokra csak részben támaszkodó, amolyan villanyszerelős, hátbaveregetős, "ne fogd meg a drótot, kiscsóka, mert ráz, inkább hallgass az öreg mesterre" okoskodáson alapuljon, tehát ne így legyen. De lehet.
Végezetül tanulságként egy mélymagyar, magyarországi vicc.
" - Mondja csak, Kovács úr, milyen messze van ide Nagykáta?
- Nos, Szabó úr, légvonalban másfél kilométer, de jöjjön velem, tudok az erdőn át egy rövidebb utat..."
Egy mai vm meg a hostja között kevesebb különbség van teljesítményben, mint a host meg egy pár évvel idősebb gép között... Az meg erősen változó, hogy mi mennyire és "hogyan" emu.
Szóval. A kérdés előzményei kapcsán: a virtuális gépet ugyanúgy eredeti médiáról telepíted és korlátok nélküli, közvetlen hardver hozzáféréssel (vagyis bedugod az USB-s egérkét és voilá, menni fog, meg az nVidia VGA is). És nem, nem emulátor a VM. A VM a hardverre virtualizált felület, gyakorlatilag egyenrangú azzal, amire külön telepítenéd fel. Az emulátor ezzel szemben emulálja a hardver jelenlétét, tekintet nélkül arra, hogy az mire képes. Teljesen más megközelítés. A kásás dolgot meg nem értem. Van egy hótegyszerű feladat, létező megoldással, de ehelyett kötjük az ebet a karóhoz, vegyen lemezt, partícionálja meg eszetlenül, telepítsen rá lejárt támogatottságú OS-t, meg édeskutya, de még a VM is felesleges tökmákolás, mikor van működő verzió a meglévő rendszere alá. És aztán ezen megy a szájtépés. Teljesen feleslegesen. Mert a kérdező valószínűleg nem tanulni akar (az amúgy valóban tanulságos multiboot és VM kapcsán), hanem videót szerkeszteni.
Nem a virtualizációt vagy annak értelmét kérdőjeleztem meg alapvetően.
Én szívesen használok emulációt, és azt hiszem, sokan vannak olyanok, akik nem is tudják, hogy használják, pedig mondjuk a lézernyomtatójuk szoftvere eleve virtuális USB portokon kommunikál a külvilággal, anélkül, hogy a gazda ezt tudná :)