Én inkább az Almost Famous szaktárs B200-asát javasolnám ha már tranyós Hammondra gondolsz.
Azért mert annak az alsó manuálja nem 3,5 hanem 4!!!! oktávos az alsó drawbar nem a 8'-asal hanem a 16'-assal kezdődik, tehát azzal lehet kézi basszusozni. C-től kezdődik. Lehet hogy még pedálsorja is van. Kb. a feltüntetett összeg feléből megkapod, míg az összeg másik feléből símán kapsz egy német/olasz lezlit. Akár azt.
Gratula Viktor " europai" minöségü anyagaid vannak , és bár rég voltam nálad, tervezem boltod meglátogatását. Más ,ha valakit érdekelnek az őreg hangszerek,
eladó cserélhető egy farfisa vip600 as orgona, zongora. Alsó manuál zongora , string
hangok,felső manuál "hammond" hangok . Nagyon érdekes hangzásokat tud.
Megjott a mikulas szereny boltocskamba, es rengeteg uj cd-t, es LP-t, hanglemezt hozott! Rock, Jazz, Prog Rock, Hammond-os blues jazz zenek....stb ami szem szajnak ingere! www.victoraudio.hu
Aki teheti nezzen be hozzank, vagy latogasson el a weboldalukra! Tavolsag nem akadaly, postazunk mindenfele a vilagban!
Uj Medeski Martin and Wood cd lemez is kaphato mar!
Megjott a mikulas szereny boltocskamba, es rengeteg uj cd-t, es LP-t, hanglemezt hozott! Rock, Jazz, Prog Rock, Hammond-os blues jazz zenek....stb ami szem szajnak ingere! www.victoraudio.hu
Aki teheti nezzen be hozzank, vagy latogasson el a weboldalukra! Tavolsag nem akadaly, postazunk mindenfele a vilagban!
Uj Medeski Martin and Wood cd lemez is kaphato mar!
Dec 5 -én a Syma csarnokba lesz Frenreisz 60 éves születésnapi koncert.
Tegnap elvittem a B3-at a 122 lezlivel a próbahelyükre és végignéztem a próbát.
Lesz Metró 5 számmal, MKI LGT öt számmal!!!! és a legutolsó Skorpió.
Mindegyikben közreműködik gazdán kívül Demeter Gyuri és egy énekeslány az vokált erősítendő.
Metró: Zorán, Fogarasi J, Veszelinov A,
plusz segítség Szűcsa Antal Gábor-gitár, Pálvölgyi Géza-billentyűsök.
Legjobb a hallottak alapján a Pár csepp méz, igazi progresszív zene.
Egy kivételével mindegyikben fog orgonálni Fogarasi János. A klumpa elmaradhatatlan és már 71 éves!
Számomra, de szerintem legtöbbünknek a nagy meglepetést az LGT MKI fogja okozni!
Frenreisz, Presser, Laux és a gitárnál Karácsony J. (plusz a két vokál)
Presser csak a Hammondon játszott, nem vacakolt egyéb billentyűkkel. Viszonylag otthonosan mozgott rajta. Megvan még az A100 és L100-asa.
Kezdés, Tengelykezű félember, majd:
Royal Blues, Boldog vagyok -egyszerre két szaxit fújt, ahogy a lemezen is-, Ezüst nyár, Érints meg.
Karácsony nagyon alaposan készült, precízen hozta a szólamokat.
A lagnagyobb meglepetés számomra maga Karesz. Tényleg jó basszer, énekelni is tud, de Fogarasi mellett nagyon jól szaxizott jazzt is, de a lényeg Hammondos játéka egész jó! Szépen, ízesen hozta a jazz sztenderdeket amikor csakúgy odaült az orgona mögé szünetben.
Kár hogy többszámot nem játszanak, pl. Kenyéren és vízen, Megvárlak ma délben. Ezek is Frenreisz alapú LGT számok.
A legjobb persze az az egészben hogy nem volt semmi digitális ebben a felállásban. Fender Sqiuer bass, Strato, B3, csak csöves alappal. Mindjárt más minőség.
Páran még nem jöttek el (vagy csak félig) a Jimmy Foster videóért a jelentkezők közül. Várom őket.
Egy igazi érdekesség:
Az öreg B2-n játszik. Ezen a hangszeren két különbség van játéktechnikailag a B3-hoz képest:
1: perka nincs
2: még a nehezebb, léptetős húzóregiszterek vannak.
Nos, Jimmy bácsi magasról tesz rá és B3-ként használja.
1: TrekII perka, ill. megoldható szinte tökéletesen ha a third-nek megfelelő regsiztert kihúzza, a 2 2/3-ot.
2: van egy-két állás amibe kicsit vehemensebben betolja a kívánt értéket.
(888080000, 808800008, 88888888, 800000888, alulra 808000000, ill. 808000000 :-)
Legjobb példa erre a vol2.-ből a Summertime.
És egy harmadik trükk: kissé el kell felejteni a klasszikus iskolázottság kéztartását és szabályos ujjrendet. Ezek a feka Hammondosok eléggé kitekert mancscsal játszanak általában kicsit olyan fóka tartásban. Bal 1-essel meg szinte mindig rápuffogtat a basszmenetre a láb mellett. Ez is hozzátartozik a fííílinghez.
Pontosan, V3! Van egy jó beállítás a CX-3-ban 'Voxinental' néven (gyárilag V2 van beállítva), abszolút nem Hammondosan szól :) Jó karcos, hangos keyclick-el, egy az egyben tranyós VOX. Ez elég érdekes tulajdonsága a CX-3-nak... Egyébként a demo-felvételen nem a CX-3 szól, hanem egy Farfisa-hangmintát használtam. Az kicsit közelebb áll a késői Doors-hangzáshoz, ahol Manzarek már Gibson (Kalamazoo) G101-et használt. X5D billentyűzetem volt 6 évig :) imádtam, de csak a hangját. Valahogy túl rövidek voltak rajta a billentyűk, igazán sosem bírtam megszokni. Mikor eladtam, annyira hiányzott a hangja, hogy kerestem egy modul-verziót :) Ez az EMU bill. most nagyon bevált, és elég is a 4 oktáv basszusra.
Hát jobb is két billentyűzettel. A VK7-et is így használtam, legfeljebb ott benn volt a hangmodul. Nem lenne jobb akkor egy X5DR billentyűzet? Nem kell midit dugdosni ;-)
A szoftvernek szép meggyőző a hangja, kicsit off.
Gondolom olyan Vox-os hanxínhez a V3 vibrátót használod és jó élesre teszed az eq-t, amolyan lájtmájfájeresre. Vagy inkább a Hammondos sound a jellemző?
Zsolt, a basszus és a Rhodes zongora koncerteken egy Korg X5D modulból jön, úgy, hogy a CX-3 billentyűzetét splittelem. C'-től felfelé orgona, néha Rhodes, lefelé pedig basszus. Legalábbis idáig így csináltam. A következő koncerttől kezdve egy plusz billentyűzet lesz a bal kezemnek, egy EMU Xboard-49 a basszusokhoz. Így a CX-3 öt oktávját teljesen az orgonának tudom szentelni. A demofelvételeken egy szoftveres hangszert használtam basszusra, amelyben benne vannak a régi Rhodes Piano Bass hangmintái :)
Egyik jobb mint a másik! A Kansas szuper, a doorstribute mp3-jai meg mintha eredeti felvételek lennének. Nem látok mást csak CX3-at. Miből jön a basszus, a Rhodes? Zs
5-én a Syma csarnokban Frenreisz Károly 60 éves születésnapi koncert lesz. Ebből az alkalomból a Metró, LGT, Skorpió közös műsor komolyságát Hammond orgonával is erősítik. B3-ast viszek nekik 122-essel. Jelen lesz Fogarasi János, Presser Gábor.
Szeretném figyelmetekbe ajánlani az alábbi eseményt:
http://www.eriksumo.hu/biotonfesztival/
december 2-án az új WB-ben lesz egy monstre koncert 3 felépő bandával, és a "vadonat új" 1953-as B3-asommal (aki fenn akadt az évszámon annak elárulom, hogy eredetileg B2-es volt csak Harangozó mester turbózta fel egy A0-28 és némi huzalozás segítségével).
A holland banda linkje: http://profile.myspace.com/index.cfm?fuseaction=user.viewprofile&friendID=84334882
nagyon jó kis ős funk zene sok hammondolással Utána még a Boogie zenekarban lesz hammondozás, amit én fogok prezentálni.
Mindenkit szeretettel várunk, a koncert ingyenes!!!! az orgona kipróbálható a buli után, meg minden, jó volna személyesen is találkozni...
Eladó egy kétmanuálos drawbaros elka hammond klón /szerintem az egyik leghitelesebb/ + egy alsó felső rotoros solton 100w -os erősitő. Az elka érdekessége
hogy egy "moog" szekciót is tartalmaz. Ezt most gazdaságos áron 200 ezer forintért megveheted három az egyben akcióm keretében . Ja és van egy 145-ós lesliem is eladó ha valakit érdekel. 06303100437.
Igen, szerintem megveszem az M-100-ast, jó az ára, szép állapotú, már csak ki kell próbálni, és a szállítást megszervezni. A foldbackelés később tuti, hogy érdekel, de a sorrend:
Ezekben mindenképp majd számítok azokra a kiváló szakemberekre, akikről már ódákat hallottam itt ezen az oldalon... persze ehhez újra kell tölteni a kincstárat, hogy legyen mibűl... :)
Mindenképp jelentkezem bármi kérdés, para is merülne fel, mert egyelőre még a dolgok technikai részében zöldfülű vagyok. Előre is köszi a veterán Hammondosoknak!