Kérdezz, jár erre pár guru. Hamarabb kapsz választ, ha precízen leírod mi a baj (oprendszer, sw verzió, hibaüzenetek, egyéb) - de kérünk, egy kérdést ne írj bele több topicba, kérdezés előtt keress vissza, hátha már volt a problémád.
Ja, és amennyiben warez windowsod lenne, ez nem az a hely ahol segítene bárki. És kodekpakkot, soha, sehova sem teszünk fel.
"Mindössze egy kábel jön be a lakásba, ahhoz kapcsolódik a Wi-F router, amit én vettem nem a Digi-é, hanem egy hagyományos TP-Link. Ezt kapcsoljam mi?"
igen ha nem segít akkor meg nézd meg mi van ennek a kábelnek a túlsó végén ha a villanyoszlop akkor nincs több libám ha valami padláson egy digi-s router akkor azt is indítsd újra nálunk a digi ragaszkodott a saját routeréhez, abban végződik a kábelük, abból megy a saját tp-linkbe (kettős címfordítással)
800 MHz üresjárati teljesítmény (a CPU legtöbb ideje várakozással telik:-)); jószerével csak az operációs rendszer szerviz tevékenységei futnak 1-2%-os CPU terhelés mellett ami még így is, 800 MHz-en kb. 25%-os kihasználtságot jelent; vagyis a felhasznált elektromos energia 75%-a kvázi pocsékba megy:-)
3200 MHz az egy CPU (fizikai) magra jutó maximális számítási teljesítmény - (az egyszerűség kedvéért) egy alkalmazás futása esetén; ha az alkalmazás nem képes több szálon (CPU magra elosztva) futtatni a feladatot
3000 MHz a 2 vagy több CPU mag(ok)ra jutó maximális számítási teljesítmény CPU magok x 3000 MHz; itt egy szemléltető leírás a sebességértékekről, úgy is, mint számítási teljesítményekről
128 GB-s pendrive-ot egyik (történetesen munkahelyi) PC rendesen látja írni olvasni simán lehet rá. Otthoni PC-n és laptopon meg sem jelenik a mint Cserélhető lemez, mintha be se lenne dugva. Ez mitől lehet?
Az asztali gépemen a DIGI Internet igencsak lelassult. Wi-Fi -n megy, korábban minden gond nélkül ment a 20 Mbit/s letöltés, és a 15 Mbit/s feltöltés. Ebből lett 1...3 Mbit/s letöltés és 0,5...1 Mbit/s feltöltés. Nem tudom mért... nem telepítettem semmi új programot kb. 1 éve.
Ami még érdekes. -van egy Laptopom amint ugyanaz a rendszer fut, mint az asztali gépen de itt nincs lassulás ugyanazon a DIGI hálózaton ugyanabban az időben. - Ha a DIGI hálózat helyett a Telenor Mobilnetjét osztom meg a telefonomon akkor az asztali gépem és a Laptopom is ugyanazt a fel-le töltési sebességet hozza. Ebből úgy gondolom nem az asztali gép Wi-Fi antennája vagy hardware-e a hibás... vagy nem tudom.
Ennyire nem bonyolult ez. Nem érződik semmi belőle. Automatikus az egész. A turbót ne is keverjük ide, az tökre bonyolult, teljesítménykereten belüli lavírozás. Ez olyan dolog, ami egyszerűen csak működik, és jól, nem kell bonyolítani, vagy absztrakt módon megérteni.
nem értem akkor miért nem a 3200 (vagy a 3000) a releváns? ha csak 2500-ig bírna felmenni akkor nyilván lassabb lenne de ami engem jobban izgat, az a 800-as alap az vajon érződik-e egy felhasználó számára, ha amúgy (ha kell) a proci fel-felugrál 3000 fölé?
egy kezdő jellegű kérdés ha egy procinak az alapórajele kifejezetten alacsony, a turbós órajele meg kifejezetten magas, akkor egy olyan felhasználó aki desktop progikat futtat rajta, ezt (nem foglalkozva az egyék körülményekkel mint diszk/memória) lassúnak vagy gyorsnak fogja érzékelni?
Én ilyenkor szoktam még azt is megtenni, hogy a létrehozok egy Dokumentmok mappát a D:-n (ha még nincs), majd a telepítő által létrehozott Dokumentumok mappát átirányítom a D:Dokumentumok mappába. Így:
Így később egy újraformázás előtt nem kell a mentegetéssel foglalkozni.
OK sima ügy volt, csak formáztam. Igaz, a plusz 100MB-os partició nem lett, de van egy Recovery mappa a gyökérben, az lehet helyette. Amúgy ilyen még nem volt a praxisomban, MINDEN drivert feltelepített és minden műxik, pedig felkészültem gyári driverek tömkelegével :)
Biztonságból kérdeztem, mert volt olyan, hogy a Win mappa és miden a C:-re került de az indítófájlok a D:-n lettek.
"Ha simán törlöd, az valóban bekavarhat, bár emlékeim szerint a telepítőben is lehetett piszkálni a bötüket." -> Én konkrétan az itt látható Törlés gombbal szoktam. Egyszer sem piszkált még a betűkhöz. :)
Elindítod a telepítőt, next-next, D: partíción kívül mindent törölsz, új partíció létrehozása, akár formázhatod is(felesleges), majd kijelölöd a C:-t a telepítés helyének. Next-next, kész vagyunk.
Egyetlen dologra figyelj, mindig jó partíciót válassz, ésszel kattintgass.
Ha simán törlöd, az valóban bekavarhat, bár emlékeim szerint a telepítőben is lehetett piszkálni a bötüket.
De ha letörlöd, a D:-t meg átállítod vmi más típusra (pl. 82: linux swap), vagy akár csak rejtettre (7 -> 17), akkor a win7 se törődni nem fog vele, se bántani nem fogja, hanem a szabad helyen szépen létrehozza a tetcése szerinti (amúgy hótt fölösleges) kis partíciókat meg az új C:-t. Utána meg visszaállítod a típust és kész. (Ehhez persze kell némi 'haladó' matatás.)
Sziasztok! Adott e gy laptop, amin 1 HDD-n 2 partíció van. C: rendszer, D: adatok. Tennék rá Win7-et. Ehhez törölni kell a C: particiót, vagy elég leformázni?
Lényeg: továbbra is ez legyen a C: rendszer és a 100 MB-os rendszer számára fenntartott.