Keresés

Részletes keresés

hvik Creative Commons License 2006.06.26 0 0 3340

Szépen beleéli magát :) de van is mibe!!

Azért ezexerint csak nem olyan jó az a nyúbíszri, hogy azt használja :DD

Előzmény: LittleBig (3338)
hvik Creative Commons License 2006.06.26 0 0 3339
Az biztos, hogy meg se közelíti azt a tudatot sem, hogy elektromechanikus, olajos, nagy nehéz ronda büdös de akkor is az utánozhatatlan B3-as 50-es évekbeli Hammondja van az embernek... És a hangjáról így mit állapítasz meg?
Előzmény: tehtube (3335)
LittleBig Creative Commons License 2006.06.26 0 0 3338
Szintén nagyon jó video tölthető le innen:
http://www.b3monaco.com/MIDNIGHT%20SPECIAL.wmv

Ha ezt nem veszi be, akkor a %20 egy szóközre cserélendő!

Végig látni a játékot!!

Matyi
LittleBig Creative Commons License 2006.06.26 0 0 3337
Nekem a felvételen nagyon furán szól az a Pari.e. Remélem ez csak a rossz tömörítés meg rögzítés miatt van, mert komoly alternatívának gondolom ezt az orgonát. Szinte az egyetlen igazi lehetőség élőben digitál nélküli Hammondozásra.

Egyébként tehtube mester felkutatott két jó hammondos videót, amik eredetileg nem letölthetőek, de azért sikerült őket lerántani.

Az első egy Reuben Wilson trio felvétel 50 perc.
A másikra nem emlékszem, de szintén kb 45 perc.

Letölthetőek lesznek kb. ma két órától a www.koltapeter.hu/temp könytárból. (aki nem én vagyok, félreértés ne essék).
Csak egy pár napig hagyom őket fenn.

Matyi
Előzmény: Lizzi (3336)
Lizzi Creative Commons License 2006.06.26 0 0 3336

Sziasztok,

Már van egy rövidke demo a Pari honlapján. Rövid de szerintem rendkívül meggyőző.

TheTube hogy áll a Pari project? Sikerült már megszóllalásra bírni?

Üdv. Rt

tehtube Creative Commons License 2006.06.25 0 0 3335

Érdekes, ezt a videót még nem láttam, köszi.

Ahogy elnéztem, lassan tudatosult bennem, egy óriási átverés ez a nyúbíszrí.

Ez is nagy dög, nehéz. Azzal a pár tíz kiló mínusszal még ugyanaz a súlykategória.

A billentyűzete hosszított csuklópontos ugyan, nem a szokásos szintiféle hanem digizongi billentyűzet. (DB5-é ugyanúgy!) De mivel más, a mozgása is más.

Első gond az a hibrákolt nyákos, tízérintkezős vacak kontaktrendszer billentyűzetenként. Hogy jön ez ahhoz a finom palládium(titán)bevonatos rézlemez hordozóshoz!

Második, szerintem a húzóregiszterek is gázosak. Azokat már a utolsó verziós, feliratos, hetvenes évekbeliekben is kritikával illették.

Végül: ez egy szintetizátor ugye. Ma mihez kezdünk egy húszéves szintetizátorral ha elromlik? Pl. kondiból kijövő sav szétmarja a chipet, belefolyik véletlenül valami. Ennél nem most, majd húsz év múlva! Gyakorlatilag minden öreg számítógép a kukában végzi. Ez is célszámítógép.

Ehhez képest az ára kb. 20.000EU. Egy finom állapotú régié kb. 4-8.000EU.

És a régiek fantasztikusan jól szervízelhetők, alkatrészellátás bőséges. És az az igazi!

Erre mondják hogy drága, de legalább rossz.

Előzmény: hvik (3334)
hvik Creative Commons License 2006.06.25 0 0 3334

http://www.hammondsuzuki.com/download/mv-b3mon.wmv

Biztos láttátok már, de hátha valaki nem.

okumoto Creative Commons License 2006.06.25 0 0 3333

Szintén Neal + 1 VK-7.

Köszi, akkor jól gondoltam, hogy C3.

tehtube Creative Commons License 2006.06.25 0 0 3332

Nem ismertem így névről, meg a zenekart sem, de egy Modern Drummer 2002-es fesztiválon hatalmas Beatles műsort játszott. Billentyű, gitár, ének. A többiek felejthetők voltak.

C3 szekrényes orgona.

VR760 a Karthágóban is jól szól, de abban Gidófalvy mester is közrejátszik. VK7 a pici képen.

Nagyon sok profi választja a VK-kat az XBK-kal szemben kisebb előadásokon. Meg nem ismerik a DB-t! :-)

Előzmény: okumoto (3331)
okumoto Creative Commons License 2006.06.25 0 0 3331

Egy pár orgona vonatkozású kép. Nekem a V-Combo (VR-760) hangja tetszett eddig a legjobban az internal leslie-s, digis orgonák közül. A középső képen egy C3 van? Én annak néztem. Alul pedig a jó öreg VK-7, Ryo mesterrel. :) A felső képeken egyébként Neal Morse van (aki nem ismerné: ex-Spock's Beard). Érdemes látni minden zenésznek a Testimony Live (dupla) DVD-t. Azt hiszem, ilyen egy Istenadta tehetség... Lehet, hogy sosem jegyzik a legjobb énekesek, billentyűsök és gitárosok listáján, pedig ott van az első 2-ben...

tehtube Creative Commons License 2006.06.23 0 0 3330

Aki a múlt héten nem hallgatta a MMW koncertjét, pótolhatja:

http://real1.radio.hu/bartok.htm

Visszahallgatható, letölthető. Hangtár 2006.06.16, 22 óra.

Előzmény: Lizzi (3304)
tehtube Creative Commons License 2006.06.22 0 0 3329

djuice! Rabata bácsi lacikája igen rendes jószág. Jövő héten még Harangozó Misi igazít rajta hogy tökélees legyen. Esetleg valamikor a jövőben a 12-es lavór 15-ösre cserélendő, de otthonra nem olyan nagy téma.

Nem tudom miről szóltam hónapokkal ezelőtt, melyik lezlim lehetett?

- Van a 142. Egyszerűen tökéletes és mégis kompaktabb mint a 122. Egymagam meg tudom emelni. Állítólag kisebb a basszusa a kisebb űrtartalom miatt. Ránézésre ez elképzelhető, de a valóságban már fájdalmasan sok a mélye. Két szinttel följebb is táncol a redőny, rezeg az üveg, brutál hangos. És akkor még félig hátrahúzva tartom a swell pedált! (új tirisztoros vezérlést kapott, 3 sebességeset, ezért a második ECC83 cső feleslegessé vált benne, az egész vezérlés külön áramkörre lett téve, leszedve a hangrendszerről, ezáltal kb. 20%-al hangosabb lett)

- Vagy a Motion Sound KBR-3D? Ez egy kicsit még hangosabb, szintén brutál basszussal. Erről nemrég tettem fel képeket.

- Vagy a mini Wersi falacim? Még mindig várat magára, pedig egyszerű lenne. Csak a fölső rotornak be kéne vágni a nyílásait a fadobozba. A Solton fölső egység polca egyszerűen csak betolható, ugyanazon méret. A 12-es mélyet arra az eredeti 15-ösre cserélem a lezli tetején lévő crossoverrel együtt. Erősítő már nem fér így bele, a külső csöves Dynacorddal lesz meghajtva. Így kb. 50×60×80-as lesz.

- Lett egy még egyszerűbb is: egy M3 satellit hangdobozt hajtok meg a Dynacorddal. Bevált. A képen épp PC hangrendszerként müxik az EAG-gal. Kis megmozdulásokra tökéletes és hangos.

Kerorg, Kárpáti...jó régen volt. Tudott bizony játszani, nem csak egyszerűen kereskedő volt. Tök mindegy akkor mennyi volt az XB1. A régebbi XB2 meg ugyanakkor drágább. (nagyobb volt a dinamikája) A Suzukik nagyon drága jószágok.

Nálunk kb. a német árak fordulnak elő ami kb. 1000EU körüli. Már soxor értékeltem ezeket. A VK-k vastagon lekörözik az XE, XB, XK-kat, NE-kat és a V5+-t. A hangjuk ennek ellenére nekem már nem megfelelő. A CX hasonló kvalitású mint a VK de másképp. Legjobb billentyűs kompromisszum eddig a DB. Hangsúlyozom, kompromisszum. A Creamware B4000 felülete alapján igényesnek néz ki. Hiányolom a lezli bypasst és a zengetőt. Lehet hogy van, csak nem látom. Aztán hallani kéne. Eddigi legjobb klónhang a B4-ből jön. Egyedül annál nem vérzett el a c3 vibrátó, és minden hang máskép berreg, fütyül ahogy kell.

Nincs meg neked a B4/II? Meghallgatnám. Most nincs klónom, de komolyan abban gondolkodom hogy nótbúkot viszek midi masterrel.

Előzmény: djuice (3326)
okumoto Creative Commons License 2006.06.22 0 0 3328

:)

Ez is echte Hammond utáni vágyról árulkodik! :-D

djuice Creative Commons License 2006.06.22 0 0 3327
Talán a klónok új üdvöskéje lehet... http://messe.harmony-central.com/Musikmesse06/Content/CreamWare/PR/B4000-Prodyssey.html mármint ez: http://www.harmony-central.com/ProductImages/Large/000001179.jpg demo talán itt van róla ha igaz: http://www.creamware.com/ Mindenesetre designban nagyon az ACCESS Virus szintijeire hajaz, elég csak a kapcsolókat megnézni... médin dajcsland
djuice Creative Commons License 2006.06.21 0 0 3326
Tube! Akkor Rabata Zsolti lezlije hasít rendesen? Rakj már fel képet a te cuccodról is amit anno a teflonban említettél hogy megtaláltad végre az ideált a "forgattyús hangköhögők" között... + 1 kérdés: Hammond XB1 nem gyanúsan derága 350e pezójéé? Ha jól emléxem Kárpáti Zolinál anno a Kerorgban 270e.- bruttóról indult vagy nem? Ja, juteszembe... Kárpáti mestert ismeri valaki közületek? Hogy bánik az orgonával? (én csak mint bizniszment ismerem)
jon lord Creative Commons License 2006.06.21 0 0 3325
JA!

Még annyit hozzáfűznék az előző témámhoz, hogy a zenekarban a gitáros ha külön erősítő fejet használ akkor van hozzá láda biztosítva!
jon lord Creative Commons License 2006.06.21 0 0 3324
egyébként én is fellépek ott a Tiszakécskei zenekarommal.
jon lord Creative Commons License 2006.06.21 0 0 3323
JÁTSZIK VALAKI ZENEKARBAN A FÓRUMOZÓK KÖZÜL?
HA IGEN AKKOR NEM VOLNA KEDVE FELLÉPNIE TISZAKÉCSKÉN A BANDÁJÁVAL?

BIZTOSÍTVA LENNE EGY L100-AS 2db 760 LESLIE-vel!

HA NETALÁN VOLNA KEDV FELLÉPNI ÉS HAMMONDON NYOMULNI EHÉT PÉNTEKÉN (2006.06.23.) AKKOR HÍVJON A KÖVETKEZŐ TELEFONSZÁMON: 06-30/544-46-86 VAGY e-mail ban IS LEHET JELENKEZNI A roxigen@axelero.hu -n.

NAGY ÖRÖM LENNE SZÁMOMRA HA VALAKI IS JELENTKEZNE!

AZ ANYAGI DOLGOKAT TELEFONON VAGY e-mail ben MEGDUMÁLJUK.

"a színpadról annyit, hogy biztosított 3000WATT hangerő, dob, basszusgitár alap, orgona + 2db 760 Leslie, fender rhodes, :-) viszont a gitár alapot hozni kéne :-( ,úgy van kialakítva a színpad, hogy betonozott, az alja és fedett (rossz idő esetén sem marad el a buli) k.b.: 20-30négyzetméter, a közönség dombról élvezheti a műsort (tiszta woodstock), nagy tánctér a színpad előtt,"

TEHÁT VÁROM A JELENTKEZÉST HA VALAKINEK IS BJÖNNE EZ A BULI.
tehtube Creative Commons License 2006.06.21 0 0 3322

Hát igen. Nem véletlenül ismertek ezek a nagy előadók.

Itt van Lonnie Smith is. (dr) Ez a műfaj úgy ahogy van, hiányzik az itthoni életből.

Pedig leginkább az acid jazzben jellemző a Hami.

http://youtube.com./watch?v=EWo-_okuI_o&search=Dr%20Lonnie%20Smith

Véleményem szerint a magyar zene baromira szűk határok közt van amit néhány bennfentes befolyásol és kész, legyen szó rock, pop vagy jazz-ről.

Előzmény: LaurensHammond (3321)
LaurensHammond Creative Commons License 2006.06.19 0 0 3321
Sajnos ettol a kimondhatatlan nevu billentyustol nincs semmi. Nem is hallottam rola? Mostani ? Regieket hallgass ha teheted, azoknal jobb nincs....Jack Mc Duff pl a hatvanas evekbol! Az a hires rock orgonista, hogy is hivjak, ....Emerson is Tole tanult:-)
Előzmény: hvik (3320)
hvik Creative Commons License 2006.06.19 0 0 3320

Üdv Viktor!

Már az is csoda lenne szerintem, ha valaki hallott volna róla: Stewy von Wattenwyl. Zongorista, de Hammondon is játszogat. Nincs tőle cd-d eladó, ugye?

Előzmény: LaurensHammond (3312)
tehtube Creative Commons License 2006.06.18 0 0 3319

Aki szereti a Purplétől a Child In Time-ot, annak itt az eredetije:

A szám 1969-es, a két intró szinte ugyanaz, sőt koncerten néha pont így is játszották és a hosszú középszóló befejezése is nagyon hasonló, legfeljebb nem triolázták meg, a vége is hasonlóan lenyugvó.

Egyébként a Chris Charlesworth féle nagy Deep Purple könyvben is "bevallják" hogy ez átvett téma a Bombay Calling együttestől az It's A Beautiful Day. Hát eléggé.

Íme: http://youtube.com./watch?v=NIo7RN2lHAM&search=It%27s%20a%20beautiful%20day

Előzmény: LaurensHammond (3318)
LaurensHammond Creative Commons License 2006.06.17 0 0 3318
Huuuu azze' es hogy szol...megtepi a szam masodik feleben ugy, hogy az embertelen, visit, karcol, rotyog,horog a Hammond A100 hangja....
Előzmény: tehtube (3317)
tehtube Creative Commons License 2006.06.17 0 0 3317

Vazze, Jon Lord A100-on játszott San Diegoban!!! Figyeled Laurens? Régóta megvan ennek a koncertnek a hangja, de így más.

http://youtube.com./watch?v=NiWlCQS9C4k&search=deep%20purple

tehtube Creative Commons License 2006.06.17 0 0 3316
tehtube Creative Commons License 2006.06.17 0 0 3315
tehtube Creative Commons License 2006.06.17 0 0 3314

Lehet nézni egy kis Deep Purplét.

Ezen a 71-es német felvételen élő stúdiókoncert van. A Highway Star 0. változata, néhány jellemző szólam hiányával még. Ez is egy kilapított hordozhatóvá tett B3 Marshall énekcuccon, no lezli, amint hallható is. Csak a jól bevált c3 vibrátó. Zs.

tehtube Creative Commons License 2006.06.16 0 0 3313

Szia Gábor. A kapcsoló, az a szerkezet, ház nélkül. Igazad van, lábbal tényleg macerás a kapcsolgatás. Egy kis műa. dobozban is elfér.

Laurans! Graula a fantasztikus lemezhez. Egyszer már ha megérthetném hogy manapság, kb. a 80-as évektől, miért nem tudnak olyan jó hangfelvételeket csinálni mint az ötvenes és hatvanas években? Még egy LP-ről kimásolt cd is kellemesebb hangú mint egy új szuperdigi felvétel.

Azért én nem tenném a 20 kilós TG-t a lemezjátszóra. Nem illik :-)

A kapcsoló így néz ki (mint az usa íbéjen)

A gumigyűrűt el lehet képzelni :-)

LaurensHammond Creative Commons License 2006.06.15 0 0 3312
Megjott ma egy lemez (LP) amerikabol, nem volt olcso,30USD de rajottem, hogy megerte az arat! Eredeti Shirley Scott, Jack McDuff 1958-1959es vagas, szep allapotban, es meg MONO !!! Igy meg nem hallottam szolni lemezt, valami felelmetes, elkepeszto a Hammond hangja rajta, de a szaxofon ugyszint hatborzongato...a basszustol meg elszall az ember to...e:-) Szoval MP3 ide, 5,1 oda, a jo oreg bakelit, es raadasul eredeti elso kiadasu mono az ugy szol, el kell felejteni mindan mai hulyeseget...legalabbis en igy gondolom. Csoves cuccot, hangeneratort, es bakelit (vinyl)-t a lemezjatszokra!!!! Amen
posaune Creative Commons License 2006.06.15 0 0 3311
Szia Zsolt !

Ha az én M-3 hoz jó lenne a lábkapcsolóm helyett,és könnyen átszerelhető lenne,akkor engem természetesen érdekel,mert az állandó lábbal való kapcsolgatás nagyon macerás. Baráti üdv. Gábor

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!