Keresés

Részletes keresés

Gorcsev Creative Commons License 2017.09.16 0 0 143811

Sz'tem nem.

Előzmény: aamen (143809)
Lakótelepi_kertész Creative Commons License 2017.09.15 0 0 143810

Sziasztok!

Lehet, hogy nem jó helyen teszem fel a kérdésemet, de azért leírom, hogy mi lenne a problémám. Talán valaki tud rá válaszolni. Már 2 éve használom a kezdetektől a windows 10-et és semmi baja nem volt az utolsó frissítésig, amikor is a mostani 2017 szeptember havi szokásos frissítések nem jöttek. Ekkor nem állt fel a gép és kénytelen voltam újra telepíteni, amit egyébként már a két év során legalább 3x már tökéletesen végrehajtott a gépem az alaplapi Intel(R) G45/G43 Express Chipset videokártyával. Kivéve a mai ismételt telepítést, mikor is minden feltelepült driver és a win 10 is futott és jó volt, a Norton vírusírtó telepítése után viszont akármikor a tálcán lévő vírusírtó ikonra kattintva akartam azt elindítani és majd frissítani, az ikonra kattintva még a program sem jött be, a monitor kikapcsol, de a gép megy tovább, mint ha mi sem történt volna. Arra gyanakodtam, hogy a videokártya megsérülhetett, mivel alaplapi, gondoltam elszállt az alaplap egy része, ha ez lehetséges egyáltalán. Leírom, hogy már milyen ötletekkel próbálkoztam eddig a hiba okának felkutatására, semmi eredménnyel.

- Egy másik monitorral is fellép ugyanezen hiba

- a memóriákat kicserélve is ugyanezen a probléma (egyébként 3 GB van benne, dimm1=2GB dimm3=1GB)

- A gép egészen addig semmi problémát nem mutat, a hiba nem jelentkezik, interneten vagyok, telepítek és hasonlók, amíg a vírusirtó nincs elindítva, de akkor a program indulásával azonnal kikapcsol a monitor.

- Ati Radon HD5570-es videokártyával semmi hibát nem észlelek, ekkor elindul az ikonnal a vírusirtó is, ahol az alaplapival a hiba jönne.

- illetve akkor sincs semmi probléma, ha win 7-est telepítek, itt a Norton is feltelepül és a hiba sehol sem jelentkezik.

Mindez egy 64 bites gépen és az alaplapi videokártya memóriája 1GB.

A rokonságban rendszergazdákat is kérdeztem, nem tudtak mit mondani, arra tippelnek, hogy a win 10 egyik beállításán múlik a hiba megléte, de nem tudom mi lehet az. Mondom a win 10 2 évig tökéletesen működött és ezen most indítani próbált Norton vírusírtót is már évek óta használom, illetve ezen Norton verzió május óta már a gépen tökéletesen futott és ment win 10 alatt eddig is.

Még valami, egy esetben csak igaz, de az Edge megnyitásakor is tapasztaltam ugyanezen hibát.

Talán mindent leírtam, jó lenne, ha valaki tudna erre a problémára gyógyírt adni/mondani. Vagy csak csupán ötletet. Eddig azt gondoltam videokártyát veszek, de aztán mikor a win 7-es rendszeren semmi baj nem volt a gépnek, nem jött elő semmi probléma a használata során, így letettem róla, mivel eddig is ment a win 10-en. Az Intelnél néztem, hogy ezen alaplapi videokártya típusom win 10 kompatibilis, tehát ez sem lehet a bibi, de akkor mi. A gépem 8-9 éves, eddig igaz nem volt vele soha sem baj, (HP Compaq DX7500 microtower) de fennáll az anyagfáradás esélye is.

Szerintetek?

aamen Creative Commons License 2017.09.15 0 0 143809

ha egy oem windows alatt procit cserélek (alaplap marad, de a proci egész más leend), akkor vajon ütközik-e akadályba a windows újraaktiválása?

Qkorica Creative Commons License 2017.09.11 0 0 143808

Írj egy levelet

Előzmény: greffi (143804)
-Smiley- Creative Commons License 2017.09.11 0 0 143807

Sziasztok!  Tudnádok-e ajánlani olyan ingyenes stream recorder progit ami a hangot is rögziti? A képet már sikerült az action nevű programmal, de hang az nem nagyon van :(   köszi

pimre Creative Commons License 2017.09.11 0 0 143806

Irány újra a szerviz.

smith Creative Commons License 2017.09.10 0 0 143805

Négy ilyen vas van a kezem alatt, 8.1-el jöttek, problémamentesek. Ma már biztosan 10-et tennék rájuk, de most van sürgősebb dolog is.

greffi Creative Commons License 2017.09.09 0 0 143804

Üdv!
Előre bocsátom, ha úgy érzitek, nem ide való a kérdésem, töröljétek. Segítséget keresek. Van egy Lenovo Z50-75 laptopom, tavaly februárban újan vettem, boltban. Teljesen hibátlanul működött, de kb 10 hónap után elkezdett rohadtul melegedni a videokarinál, időnként lassan is indult, Aztán úgy március elején közölte a win7, hogy váratlan leállás, helyreállítás, elkezdett fagyni a legváratlanabb időpontokban. Gondoltam, újrahúzom a win7-et, tán megoldja a problémát, de a telepítés közben a memória ellenőrzésénél, egyszerűen megállt, se kép, se hang, fagyi. Újrakezdtem, ismét. Irány szerviz, hogy mondják meg mi szállt el. Gyanítottam, hogy a memória. A szerviz aztán közölte, hogy kipucolták, újrapásztázták - tök jó, kellett - és hogy náluk a memória nem jelzett hibát, a gép az ő saját teszt sd-jükön lévő oprendszerrel felállt és az én hdd-m is működik.
A gondom az, hogy azt a win7-et, ami rajta volt, azóta sem tudom visszakívánni rá. A preinstall environment töltésénél egyszerűen megáll, se kép, se hang.
What now?
Minden értelmes, előremutató, és a feltett kérdésre válaszolni próbáló hozzászólást előre is köszönök.

-Smiley- Creative Commons License 2017.09.08 0 0 143803

köszi szépen. igen. 

Előzmény: hgabi84 (143802)
hgabi84 Creative Commons License 2017.09.07 0 0 143802
Előzmény: -Smiley- (143795)
B Pali Creative Commons License 2017.09.07 0 0 143801
Előzmény: -Smiley- (143800)
-Smiley- Creative Commons License 2017.09.07 0 0 143800

Köszi.

Igen, de az energiagazdálkodásban csak hibernálás meg alvó állapot van, a merevlemez kikapcsolása sem zárja el teljesen a gépet csak hibernál. 

Tehát nekem olyan kellene ami teljesen lekapcsol mindent. Azt merre találom (ha van ilyen)?

Előzmény: didyman (143797)
didyman Creative Commons License 2017.09.07 0 0 143799
Előzmény: didyman (143797)
teerted Creative Commons License 2017.09.07 -1 0 143798

Köszi a tanácsot.

Kicserélem az USB-kábel. A két gépről eddig gond nélkül működött, de azért ezzel is futok egy kört.

Előzmény: didyman (143796)
didyman Creative Commons License 2017.09.07 0 0 143797

"shutdownol"-Nagyon szép a magyar nyelv.. :-\

Nem tudom, mi lehet nálad a gond, nekem van ugyanúgy energiaellátási beállítások, ahol időzíteni tudom az inaktivitás esetén leállást. Én ezeket az öreg vezérlőpult alól érem el, windows+r gomb és "control", azon belül ugyanúgy van energiagazdálkodás és kapcsolódó beállítások, mint W7 alatt.

Előzmény: -Smiley- (143795)
didyman Creative Commons License 2017.09.07 0 0 143796

Cserélj USB kőábelt. LPT-vel párhuzamos üzemmód nem biztos, hogy támogatott a nyomtató részéről, húzd ki belőle a kábelt.

Előzmény: teerted (143794)
-Smiley- Creative Commons License 2017.09.07 0 0 143795

sziasztok!

Win10-nél szeretném beállítani hogy ha nem használom a gépet kb 2 órán át akkor automatikusan álljon le.

Ezt az opciót nem találtam meg, de olyat igen, ahol adott órára (mondjuk naponta 16:00 órakor elindít egy programot és shutdownol - ami nem mindig működik tökéletesen mert általában csak standby módba lép ki, hiába futtatja a shutdownt)

Létezik olyan megoldás, hogy 2 óra nem használat után automatikusan kikapcsoljon? 

teerted Creative Commons License 2017.09.07 -1 0 143794

A nyomtató bekacsolásakor jelenik meg az "USB eszközt nem lehet felismerni." Korábban nem volt ilyen probléma.

Ugyanez a nyomtató egy másik géphez is csatlakozik és kifogástalanul működik egy párhuzamos porton keresztül.

Előzmény: pimre (143793)
pimre Creative Commons License 2017.09.06 0 0 143793

AZ miben nyilvánul meg, hogy nem ismeri fel? A vezérlőpult eszközök és nyomtatók pontjában nem szerepel, vagy csak nyomtatáskor nem lép működésbe?

Előzmény: teerted (143791)
Ordenary Creative Commons License 2017.09.06 0 0 143792

Keress egy szakembert

Előzmény: teerted (143791)
teerted Creative Commons License 2017.09.06 -1 0 143791

A win7-em egyszer csak úgy döntött, hogy nem ismeri fel a nyomtatót. Az illesztőprogram törlése és újratelepítése után zöld jelzést kaptam, de a nyomtató bekapcsolásakor megint nem ismeri fel a gép.

Van valakinek ötlete?

Köszi.

didyman Creative Commons License 2017.09.04 0 0 143790

Ha máshol sincs hang, akkor csak sejted, hogy nem a monitor az oka. :-) Laptopról kellene többet megtudjunk, valószínűleg nincs hangkártyája telepítve, vagy ha HDMI van, akkor annak hangkimenete az alapértelmezett.

Előzmény: adri09 (143789)
adri09 Creative Commons License 2017.09.04 0 0 143789

Sziasztok, megvettem ezt a monitort( lg-27mp68vq-p-27 ) de sehogy sincs hang...

Sőt nem is talál hanglejátszót...

A laptopon sincs hang, csatlakoztatott külső hangszórón sincs...

Mit csinálok rosszul, hogyan kell hangot varázsolni?

Kösz Á

didyman Creative Commons License 2017.09.02 0 0 143788

Addigra ismer fel téged. :-)

Előzmény: Törölt nick (143786)
ENGINEER Creative Commons License 2017.09.02 0 0 143787

Sziasztok!

Tömbházas DIGI, a lépcsőházban van 1 központi doboz, onnan kaptunk egy internet kábelt. Hazaérek a nyaralásból és próbálkozom a ki-be kapcsolással mert korábban jó volt, működni kell ezután is.

Majd referálok mi a helyzet, addig is köszönöm a tippeket!

E.

Előzmény: pimre (143784)
Törölt nick Creative Commons License 2017.09.02 0 0 143786

Nálam ugyanez van. Az a különbség, hogy 5-10 perc után többet nem fagy le.

Előzmény: Kuruc777 (143785)
Kuruc777 Creative Commons License 2017.09.02 0 0 143785

Elôre köszönôm kérdésem(gondom)meg válaszolását:Win10-em van.A gép betölti a programot

és minden o.k.egy ideig,viszont munka közben,jó esetben(?)lefagy de esetek tôbbségében fekete

lesz a monitor.Ctrl+Alt+Delete nem indit újra bár a HDD kijelzô és a Power azt jelzi,hogy müködik 

a gép.

pimre Creative Commons License 2017.09.01 0 0 143784

Akkor már csak az a kérdés, hogy Engineer barátunk hol lakik. Ettől függ, hogy minek a kikapcsolásával kell próbálkoznia. Csak a TP-Link, vagy a Digi router is. Az biztos, hogy a Dinamikus IP/PPPoE jól van beállítva nála, másképp nem működne a TP-LInk.

Egyébként másnak is van hasonló problémája: https://pcforum.hu/tudastar/112693/akadozo-internetkapcsolat-tp-link-routeren-keresztul. Itt van egy jó javaslat arra az esetre, ha a ki- és visszakapcsolás nem segít. Persze csak akkor, ha Engineer tudja a WifI elérés kódját, hogy vissza tudja állítani a jelenlegi állapotot. Szóval a laptopon bontani a WiFi elérést, és az asztali gépből kivenni a router csatlakozást, és közvetlenül csatlakoztatni a laptopra. Ha ott rendben van a sebesség, akkor szinte biztos, hogy a hiba nem a TP-Linkben van, hanem az asztali gépben. Hagy mi, ahhoz érdemes egy hozzáértő barátot segítségül hívni.

Előzmény: aamen (143783)
aamen Creative Commons License 2017.09.01 0 0 143783

mi itt Érden vagyunk, családi házas övezetben, a villanyoszlopról jön be a kábel, ami a digi routerében végződik
a digi routerre be is tudok lépni, pppoe-t használ a wan felé

Előzmény: pimre (143782)
pimre Creative Commons License 2017.09.01 0 0 143782

Nem tudom, hogy hol laktok, én Budapesten, és Digi előfizetésem van. És más ismerőseimnek is. Ezeknél a Digi nem használ routert, illetve lehet, hogy a házban lévő fejállomáshoz kapcsolódóan (bocs, ha szakszerűtlen a kifejezés) igen, de az a felhasználók által nem hozzáférhető. A lényeg az, hogy az én szempontomból közvetlenül jön be a lakásba a Digi kábele. (És Dinamikus IP-t ad, a routeren is ezt kellett beállítanom, mert a PPPoE-ven nem működik)

Tehát a Digi központi routerét (ha van) nem tudom elérni. Viszont ha nagyon ritka probléma esetén felhívom őket, akkor az illetékes pontosan meg tudja nézni, milyen paraméterekkel jut el hozzám az Internet.

Egyébként ha az a jelenség, hogy a TP-Link-ről a WiFi jól működik a számítógépen pedig nem, akkor én nem a routerben keresném a hibát (persze a ki és bekacsolás semmiképp sem árt).

Előzmény: aamen (143780)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!