Az előző Mégane-omat vidéken mindig gépi mosóba vittem, ha láttad volna, annak hogy nézett ki a fényezése! :) Ahhoz képest a Cee'd-nek rinocérosz bőre van.
Azt nem mondom, hogy sokszor, de időnként engem is megnéznek. Mármint, az autót :).
A legjobban az tetszett, hogy a Hungária krt-on egy valszeg rommá tuningolt régi (füstölésből ítélve dízel) Golf állt mellém a lámpánál, kihívóan átnézett a gyerek a baseball sapija alól és incselkedett. Persze, amint sárgára váltott a lámpa, rögtön kilőtt, én meg hagytam, nem szórakoztam vele. A következő pirosnál úgyis utolértem :)).
Szóval ha nem is nézik kidülledt szemekkel az emberek, de pl. benzinkutaknál is szóba elegyednek velem néha kutasok és kérdezgetnek.
Az enyémet rendszeresen "tapizzák" nézegetik, igaz a környékemen nincs KIA jármű. A legjobb egy hete történ, "nagy KIA Cee'd" találkozó a Szerémi útnál reggel hárman is voltunk... Autópályán is megnézik...
Sajnos összeszedtem egy rakat karcot, a mosás után szembesülve velük... Ha jobb idő lesz, jöhet a polír...
Elég gyengusz a fényezés, előző autómon, pedig metálfényű volt, nem látszott meg ennyire a "tél..."
"Akinek van xenon -ja,tudna küldeni egy képet (mailem publikus) ahol a garázsajtot világítja meg kb. 5 méterről? Kiváncsi vagyok milyen a vetített képe a xenonnak és a sima égőnek ! Köszönöm előre is!!!!!"
Mit vársz? Egyetlen éles határvonalú, kontúros beállítást nem fogsz látni. (szerintem)
Az utakon messziről látni és megismerni a gyári xenonokat (persze a prémiumkategóriás autókban) amelyek a lámpatestet nézve kicsik, éles kontraszt van a fényforrás és a körülötte lévő rész között.
Ezzel szemben az utólagosak leginkább egy mindenfelé egyforma fényerővel világító
tejbetökre hasonlítanak.
Én inkább lemondtam a xenonról, elkerülendő az anyázást, amit az előttem haladóból kiváltana...
Persze hajlandó vagyok az álláspontomon változtatni, ha mutat valaki egy olyan xenont ami átmenne egy autóklubbos fényszóró beállításon.
Ezt már említettem neked, hogy fehérváron a Pappas is szervizel Kia-kat. Minap felhívtam Őket, hogy 3000km-nél lecserélném az olajat, de a sajátomat vinném és szertnék ott lenni a műveletnél, mert alulról is megnézném a kocsit és lenne néhány kérdésem is biztos menet közben. Erre az volt a válasz, hogy természetesen vihetem, mindenben a segítségemre lesznek (csaknem ki.....ák a s...em). Ja igen, és átgumizták az autómat és a nyárit elrakták megörzésre. Na ezt az UTT-nél soha nem fogod elérni. Nekem nagyon beleléptek a lelkembe....
Akkor biztos a te kocsiddal van a gond. :o) Én múltkor voltam vele gumisnál, és két szerelő, illetve egy várakozó emberke kérdezte meg, beülhet-e, hogy megnézze. ;) De biztos az EX felszereltség teszi :o)
Nagyképűség nélkül, de én valóban annyi autót és annyi km-t vezettem már, hogy azonnal megmondom, ki az aki valósan számolja a fogyit és ki az aki az álmait kergeti és ez itt a fórumon is látszik, persze hozzá teszem, hogy minden autó más és valóban ki lehet fogni, de csodák nincsenek!
Ez olyan, mint egy ismerősöm gyereke, aki mindig tovább és jobban aludt mint a mi babánk, azután egy közös nyaraláson kiderült, hogy a miénk 20.00 -kor fekszik, néha felsír és 06.00 -kor kel, az övék végig alussza az éjszakát és reggel 08.00-kor kel, csak kiderült, hogy éjfélkor fekszik!
Igen-igen... ezt tudom, nekem is az volt mostanáig. Nem egyszer dideregtem az elöző sávban, hogy beférek e, pedig még amikor bementem simának tünt, aztán meg 2 lábbal a gázpedálon... :-)
Mondjuk nekem is hasonló fogyasztásom volt csak 75 LE-vel és 5-6 l/100.
Zseniális... ilyenkor azért megkérdezném, nem lehet, hogy valahogyan rosszul számolnak? Vagy mérnek? Vagy hogy az adott típusnak a fedcompját veszik alapul, ami esetleg "kedvezően" csal?
Persze a képlet annyira egyszerű, hogy aligha lehet elbaxni, de mégis... :)
Amúgy sokxor elmondtam már, csalókák a fogyi adatok, a városi, és a vegyes különösen... aki Bp-n tekerek, az + néhány literrel számolhat...
létezik tehát:
országúti fogyi
vegyes fogyi
városi fogyi
vegyes fogyi (Bp)
városi fogyi (Bp)
És sok kutya itt van elásva... no meg az se mindegy, hogy a legtöbb márka kevésbé felszerelt modeljein keskenyebb/más átmérőjü kerekek vannak (nyilván hajtáslánc-tűréshatáron belül), ahol jobban csalhat a fecomp km-számlálója, és zseniális adatokat lehet produkálni... (jó példa az új swift GC-GLX kontra GS kerékmérete)...
ezt ismerem,a haverom 160Le-s golfja is 5-5,5 öt fogyaszt (szerinte) nekem 4,2-5,5 öt fogyaszott a 58Le -s diesel astram...de a gyosulása 20sec volt 100ra...
Nem csak amikor este halott fárdtan hazaérek és még a család is békén hagy felmegyek a netre és az egyik hobbimnak az autóknak hódolok azzal, hogy átfutom az autós honlapokat /Persze a Cee'd indexel kezdek/ . Az egyik kedvemcem hasznossága miatt a Népítélet / és amúgy is Totalcar rajongó vagyok/ és szemetszúrnak a baromságok, már bocsánat, imádom az olyan embereket akiknek mindenből a legjobb jutott az életben, így autóból is és olyan fogyasztással büszkélkedhetnek, ami űbereli a gyári fogyikat!
Találtam egy újabb fogyasztási bajnokot. Szintén Népítélet: Emberünk 215 Hp V6 Alfa 164 után átül egy új Octavia Ambientbe, majd állítja, hogy az átlagfogyasztás 10.000 km utám 6.5 l/100 km. És az autó meglepően jól húz!!!! Hát hiába. Nem értem mit görcsölnek a nagy japán gyártók az emissio és a fogyasztás visszafogásán, amikor a magyar sofőrök ezt 10 éves benzines konstrukciókkal megoldják és olyan átlagokat produkálnak, mint egy Toyota Pius.
Akinek van xenon -ja,tudna küldeni egy képet (mailem publikus) ahol a garázsajtot világítja meg kb. 5 méterről? Kiváncsi vagyok milyen a vetített képe a xenonnak és a sima égőnek ! Köszönöm előre is!!!!!
Nekem ne is írj ilyeneket, mert én már a multkori esetnél idegesebb lettem, mint te!
Trutle Wax /ugye hogy tanulok/ pasztát továbbra is ajánlom, én az említett karcoláson kívül csoda dolgokat szedtem ki, tüntettem el vele /túlbozgó spániel által a gyerekülés felőli agyonugrált, karmolt ajtó, horgászatra menet fél ártéri erdő bokor nyomait stb/. És ezek után, ha lemostam az autót megnézték, sőt 1x odajöttek a Tesco parkolóban a feleségemhez, hogy ők pont ilyen autót szeretnének ilyen állapotban /persze az asszony nem kért telefonszámot, így jól járt a beszámító kereskedő/.
Apropopó:
Ha már szó volt a Cee'd presztizséről /és úgy is szómenésem van/:
Nekem igen furcsa dolog, hogy nem nézik meg az autót. Félreértés ugyancsak ne essék, nem vagyok egy magamutogató alkat, sőt. De arra számoltam, hogy megnézik az autót, lámpánál, mosóban odajönek érdeklődnek stb. Semmi érdeklődés, még csak a lámpánál sem néznek át. Édesapám Nubira III. sedanját a mai napig megnézegetik. A Dacia Logant körbe állták a népek stb. Szóval tényleg nem hiányzik, csak valahogy fe voltam készülve az érdeklődésre. Én egy éve kocsányon lógó szemmel kutattam az utcán a Cee'd eket, ha láttunk egyet menetközben, mentünk mellette, ha parkolt körbe jártuk. Na mindegy jó ez így, ne is kapják fel nagyon, ne lopják, ne legyen túl sok belőlle, mondjuk állapodjon meg egy ilyen Toyota Corolla szinten: Közönyösség és óriási ártartás és persze megbízhatóság:)))
Én is ezért fogom máshová vinni,mint ahol vettem, a hozzállás miatt,
Hálistennek van bőven kunkurencia és ugye van ez az ügyes kis fórum, lehet válogatni. Én már a vásárlásnál megmondtam /miközben a szőnyeget és a "nemtartozék" kressz táskát alkudtam/ , hogy nem megfelelő hozzáállás esetén én elviszem akár 60-70 km re is az autót. Persze erre megemlítette a Főnök Úr, "Hogy probléma esetén én mindent megteszek és kijárok a KIA Hungáriánál a nálunk vásárolt és szervizelt, de CSAK A NÁLUNK IS SZERVIZELT autókért!"
Hát én azért nem íjedtem meg. Persze nekem is kényelmesebb lenne helybe hordani, de nem minden áron.
Félreértés ne essen én nem at akarom, hogy nyalják......a kipufogómat és mindenkinél olcsóbbak legyenek, hanem csak azt , hogy a pénzemért korrekt kiszolgálást kapjak, ne legyek és ne érezzem magamat átverve és akár ezért többet is hajlandó vagyok fizetni, mert ugye ha messzebb viszem akkor már ezt teszem.
Igenis ez legyen az élet rendje, hogy csak a korrektek maradjanak.
Komolyan mondom ha én eljutok odáig, hogy megbízok valakiben, azt se fogom megkérdezni, hogy mennyibe kerül. Persze engem is át lehet verni. Egyszer. Én ezért kérdezem és fogom megkérdezni, hogy állhatok e az autó mellett és vihetek e olajat, mert ha igen, akkor lehet, hogy nem is viszek olajat és lehet hogy csak 1x-2x állok majd az autó mellett, mert később elmegyek - mint ahogy ezt Édesapám is teszi egy kivételesen és rendkívül korrekt /mert ritkán de van ilyen/ Daewoo vagyis Chevrolet szervízben - megnézni vagy kipróbálni /mert természetesen felajánják/ a legújabb cee'd -et /Lacettit/ .
De azért mégis. Kis csuszi pénzel azért sokmindent el lehet olykor intézni. Ők tudják a határokat.
Másképp nem igazán tudom felfogni minek kapna egy értékesítő autó vételekor kis pluszt...
Amit leírtál az valóban igaz, én is próbálkoztam a téli gumis megoldással, ezzel ellentétben meg vettem még az átvétel napján télit a nyárit meg most tárolom...
Most olvastam az origon "Az USA recessziójáról szóló hírek némileg átírták az olaj árára vonatkozó várakozásokat: egyesek szerint majd' felére, akár 50 dollárra is csökkenhet a folyékony energiahordozó ára 2008-ban."
Kiváncsi vagyok, ebből mennyi fog eljutni a fogyasztókig.