Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

neho Creative Commons License 2008.02.05 0 0 15529
Szintén Hofi:

Repülőn 2 éva Amerikába szakadt hazánkfia az utaskisérűnek:

-What is this ...kerek?
- Zsömle.....te barom!
Előzmény: Törölt nick (15509)
neho Creative Commons License 2008.02.05 0 0 15528
Nekem ne is írj ilyeneket, mert én már a multkori esetnél idegesebb lettem, mint te!

Trutle Wax /ugye hogy tanulok/ pasztát továbbra is ajánlom, én az említett karcoláson kívül csoda dolgokat szedtem ki, tüntettem el vele /túlbozgó spániel által a gyerekülés felőli agyonugrált, karmolt ajtó, horgászatra menet fél ártéri erdő bokor nyomait stb/. És ezek után, ha lemostam az autót megnézték, sőt 1x odajöttek a Tesco parkolóban a feleségemhez, hogy ők pont ilyen autót szeretnének ilyen állapotban /persze az asszony nem kért telefonszámot, így jól járt a beszámító kereskedő/.

Apropopó:

Ha már szó volt a Cee'd presztizséről /és úgy is szómenésem van/:

Nekem igen furcsa dolog, hogy nem nézik meg az autót. Félreértés ugyancsak ne essék, nem vagyok egy magamutogató alkat, sőt. De arra számoltam, hogy megnézik az autót, lámpánál, mosóban odajönek érdeklődnek stb. Semmi érdeklődés, még csak a lámpánál sem néznek át. Édesapám Nubira III. sedanját a mai napig megnézegetik. A Dacia Logant körbe állták a népek stb. Szóval tényleg nem hiányzik, csak valahogy fe voltam készülve az érdeklődésre. Én egy éve kocsányon lógó szemmel kutattam az utcán a Cee'd eket, ha láttunk egyet menetközben, mentünk mellette, ha parkolt körbe jártuk. Na mindegy jó ez így, ne is kapják fel nagyon, ne lopják, ne legyen túl sok belőlle, mondjuk állapodjon meg egy ilyen Toyota Corolla szinten: Közönyösség és óriási ártartás és persze megbízhatóság:)))
Előzmény: GregHozta (15501)
neho Creative Commons License 2008.02.05 0 0 15527
Köszönöm szépen,
Előzmény: poklon (15499)
neho Creative Commons License 2008.02.05 0 0 15526
Én is ezért fogom máshová vinni,mint ahol vettem, a hozzállás miatt,

Hálistennek van bőven kunkurencia és ugye van ez az ügyes kis fórum, lehet válogatni.
Én már a vásárlásnál megmondtam /miközben a szőnyeget és a "nemtartozék" kressz táskát alkudtam/ , hogy nem megfelelő hozzáállás esetén én elviszem akár 60-70 km re is az autót. Persze erre megemlítette a Főnök Úr, "Hogy probléma esetén én mindent megteszek és kijárok a KIA Hungáriánál a nálunk vásárolt és szervizelt, de CSAK A NÁLUNK IS SZERVIZELT autókért!"

Hát én azért nem íjedtem meg. Persze nekem is kényelmesebb lenne helybe hordani, de nem minden áron.

Félreértés ne essen én nem at akarom, hogy nyalják......a kipufogómat és mindenkinél olcsóbbak legyenek, hanem csak azt , hogy a pénzemért korrekt kiszolgálást kapjak, ne legyek és ne érezzem magamat átverve és akár ezért többet is hajlandó vagyok fizetni, mert ugye ha messzebb viszem akkor már ezt teszem.

Igenis ez legyen az élet rendje, hogy csak a korrektek maradjanak.

Komolyan mondom ha én eljutok odáig, hogy megbízok valakiben, azt se fogom megkérdezni, hogy mennyibe kerül. Persze engem is át lehet verni. Egyszer. Én ezért kérdezem és fogom megkérdezni, hogy állhatok e az autó mellett és vihetek e olajat, mert ha igen, akkor lehet, hogy nem is viszek olajat és lehet hogy csak 1x-2x állok majd az autó mellett, mert később elmegyek - mint ahogy ezt Édesapám is teszi egy kivételesen és rendkívül korrekt /mert ritkán de van ilyen/ Daewoo vagyis Chevrolet szervízben - megnézni vagy kipróbálni /mert természetesen felajánják/ a legújabb cee'd -et /Lacettit/ .
Előzmény: renesis7 (15497)
piti81 Creative Commons License 2008.02.05 0 0 15525

Megmondom én, kevés vagy semmi. Ha csökken majd az alapár akkor az áálambácsi kitalálja, hogy ez egy jó bevételi lehetőség és megemeli az adókat rá.

Üdv.

Előzmény: GregHozta (15523)
piti81 Creative Commons License 2008.02.05 0 0 15524

De azért mégis. Kis csuszi pénzel azért sokmindent el lehet olykor intézni. Ők tudják a határokat.

Másképp nem igazán tudom felfogni minek kapna egy értékesítő autó vételekor kis pluszt...

Amit leírtál az valóban igaz, én is próbálkoztam a téli gumis megoldással, ezzel ellentétben meg vettem még az átvétel napján télit a nyárit meg most tárolom...

Üdv.

Előzmény: GregHozta (15522)
GregHozta Creative Commons License 2008.02.05 0 0 15523
Most olvastam az origon
"Az USA recessziójáról szóló hírek némileg átírták az olaj árára vonatkozó várakozásokat: egyesek szerint majd' felére, akár 50 dollárra is csökkenhet a folyékony energiahordozó ára 2008-ban."

Kiváncsi vagyok, ebből mennyi fog eljutni a fogyasztókig.
GregHozta Creative Commons License 2008.02.05 0 0 15522
Nem feltétlenül.
Azt, hogy maximum mekkora engedményt adhat, nem az értékesítő dönti el.

Én a nyári gumit akartam télire cseréltetni. Hiába mondtam, hogy nem lennék hálátlan... nem tudta/akarta elintézni.
Előzmény: piti81 (15520)
Törölt nick Creative Commons License 2008.02.05 0 0 15521
Na, egy gyerekbetegség kipipálva. Most persze mondhatnám, hogy én bezzeg megmondtam, de nem fogom... :)))
Előzmény: Bagaka (15518)
piti81 Creative Commons License 2008.02.05 0 0 15520

Meg ki tudja, hogy egy kis plusz ellenében miket enged még az árból!

Ez tuti, hogy sumákság, de ha egyszer rájön a Főnöke...

Üdv.

Előzmény: Brian63 (15519)
Brian63 Creative Commons License 2008.02.05 0 0 15519

"Mi ez? Szülészet?"

:-)))

Köszönöm a sok észrevételt, amelyek megerősítettek saját álláspontomban.

A kérdés azért vetődött fel, mert a kollégám barátja Chevrolet (!!!) szalonban dolgozik és (állítólag) elég sok mellékese származik ebből.

Bizonyára a sok pénzes Aveo és Spark vevőtől...

Előzmény: neho (15494)
Bagaka Creative Commons License 2008.02.05 0 0 15518
Bevált az új software!!!
Nem rángat, nem torpan meg.
Nem megy rosszabbul, nem fogyaszt többet. Még! :-)
mozes76 Creative Commons License 2008.02.05 0 0 15517
JA, most olvatsam...
Előzmény: mozes76 (15515)
vlevi Creative Commons License 2008.02.05 0 0 15516
Tehát ennyit a kék műszerfal balesetmegelőző mivoltáról. Tovább kell nézni, hogy le tudd olvasni.
Előzmény: ilias (15440)
mozes76 Creative Commons License 2008.02.05 0 0 15515
Hol rendelted meg?
Előzmény: Törölt nick (15450)
piti81 Creative Commons License 2008.02.05 0 0 15514

Szia,

Valami hasonlóra gondoltam:

Kicsit nykatekert lett a beillesztés...

Sorszám Név vagy felhasználó név Szervizelés dátuma Szervíz neve Autó típusa Motor ( Benzin v diesel ) Kötelező szervíz vagy garanciális Aktuális km-állás Vihete az olajat? Olaj Ára Olaj Szűrő Légszűrő Munkadíj Összesen fizettet Nézhetted a szervízelést? Álltalános vélemény a szervízeléssel kapcsolatban 1 füge 39483 Pappas Cee'd SW EX ECS+ Diesel Kötelező 19500 igen 100 100 100 100 400 igen Na ide aztán ami a vélemény

De az adatok:

Sorszám

Név vagy felhasználónév

Szervizelés dátuma

Szervíz neve és hol található

Autó típusa

Motor ( benzin vagy diesel )

Kötelező vagy garanciális szervíz

Aktuális km-óra állás

Vihetted az olajat?

Olaj ára

Olaj szűrő

Légszűrő

munkadíj

összesen fizetett

Nézhetted a szervizelést

Általános vélemény a szervizeléssel kapcsoplatban.

És szerintem egy 1-5-ig történő értékelés.

Üdv.

Előzmény: solarys (15486)
ceeee Creative Commons License 2008.02.05 0 0 15513
Sőt, ki se kell venni
Előzmény: ceeee (15512)
ceeee Creative Commons License 2008.02.05 0 0 15512
Emailcímet se kell beírni, csak a két pipát kivenni, máris lehet szavazni(többször is)
Előzmény: piti81 (15508)
piti81 Creative Commons License 2008.02.05 0 0 15511

Akkor neki szerencséje van. Én többeket is ismerek akik nem elfelejtettek de azért kicsit törik. Vagy sokat használja  a magyrt othhon.

Nekem szimpatikusnak tünt és nem volt beképzelt, pedig azért nála már lenne mire.

Persze vannak nekem is ismerőseim USA-ból akik most jöttek haza és amár úúúgyggyy húúúúzzák a szavakat. Ez meg legyen az Ő gondjuk.

Üdv.

Előzmény: Törölt nick (15509)
Tettestárs Creative Commons License 2008.02.05 0 0 15510
Szintén! :-)
Előzmény: Törölt nick (15507)
Törölt nick Creative Commons License 2008.02.05 0 0 15509

ez tévedés!!! egyik barátom általános iskolás kora óta él németországban és tökéletes a kiejtése. Az elfogadható hogy itt ott néha keresi a magyar szavakat de a kiejtése rendben van!

az ilyen emberekről mindig Hofi kabaréja jut eszembe, hogy törülköző vagy türülköző? mi van eddig leírva? th......

elmegy külföldre és elfelejt magyarul....ez főleg az angol nyelvterületesekre igaz! volt olyan emberke aki fél év után angol akcentussal jött haza mert az menő és sikk......jah.....

Előzmény: piti81 (15505)
piti81 Creative Commons License 2008.02.05 0 0 15508

Én már szavaztam. Sőt 2 mail címről most másodjára is sikerült!

Üdv.

Előzmény: Heapa (15503)
Törölt nick Creative Commons License 2008.02.05 0 0 15507
Má megvót...
Előzmény: Heapa (15503)
Tettestárs Creative Commons License 2008.02.05 0 0 15506
Ma állítottam a kéziféken, mert kicsit magasan fogott! Valaki említette, hogy neki is van ilyen "gondja"! Íme a megoldás:
- a középen lévő könyöktámasz alján lévő szövetdarabot el kell távolítani, és máris
hozzáférhetővé válik az állító anya.

- ezután apró mozdulatokkal, meg egy 12-es villás kulcssal el lehet végezni az állítást!
Elég kevés a hely, de legalább nem kell bontani.

Remélem tudtam segíteni.
piti81 Creative Commons License 2008.02.05 0 0 15505

Szia,

Igen, de ezt én értem ugyanis az én unokatestvérem 14 éve kint él németországban, neki is a magyar az anyanyelve és sajnos ő még rosszabbul beszél mint Ő.

Egyébként érthető ugyanis legtöbbet németül és angolul komunikál és megtanult ezeken a nyelveken gondolkodni. Ezt csak az értheti aki hasonló helyzetbe kerül.

Ennek alapján meg nem "magyar" hanem "német" tervezte a Cee'd-et... :-(

De azért most mindenki magyarnak tartja, de azért állampolgárságot nem kapott, pedig az volt... Mindegy de kicsit fura. Az EU gyógyír lehet erre...

Üdv.

Előzmény: solarys (15485)
renesis7 Creative Commons License 2008.02.05 0 0 15504

Azért legyünk reálisak.

Itt is nem kevés ember panaszkodik a kocsijára. Azért több mint egy évvel a gyártás megkezdése után illene olyan autókat kihozni amelyeknél legalább az illesztés vonalban van. A többi dologról neis beszéljünk.A Swift az első évegben az első 5ben volt megbízhatóság szerint az ADACnál, ha jól emlékszem. Nem mellékesen a swiftnek a plafon árra a 3,2 míg a ceednek  a legalja. nem egy kategória (szerintem az SX4 sem)

Elég kevés km van még a ceedekben, hogy reális képet kaphassunk róluk. lásd népítélet , alig van 10ezer feletti autó benne.

Ui: énb örülnék legjobban ha bevállna és megbízható lenne.:)

Előzmény: GregHozta (15500)
Heapa Creative Commons License 2008.02.05 0 0 15503

Szavazzatok, hogy jó helyen végezzen a Cee'd!

http://www.a2.hu/cikk.php?id=1311&pg=2

GregHozta Creative Commons License 2008.02.05 0 0 15502
Páncélos!

El tudod küldeni a jelszavamat az e-mailemre? Vagy állítsuk be újra.
Amikor be akarok lépni, a következő hibát írja ki
"Azonosítód blokkolva van. Kérlek vedd fel a kapcsolatot az adminisztrátorral."
Előzmény: Pancelos72 (15498)
GregHozta Creative Commons License 2008.02.05 0 0 15501
Képzeld! Ma megnéztem a kocsit, és a jobb oldali sárvédőmet valaki végigkarcolta. :s Szerintem valami köcsög gyalogos lehetett, aki a buszhoz sietett... így már 2 sérülés van az autón :(
Azt hiszem, meg kell vennem a színpasztát... párom autója is fekete.
Előzmény: neho (15493)
GregHozta Creative Commons License 2008.02.05 0 0 15500
Azért ez a Swift beszólás kicsit keményre sikeredett. Én nem örülnék, ha pár év múlva egy Suzuki szintjén lenne. (népitélet - fék, kézifék, kuplung, AC pumpa, kárpitok nyikorognak)
Előzmény: renesis7 (15495)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!