20i helyett 23i, 28i javasolt, hogy legyen bmw fílinged. 28i-k már drágák, 23i-ből néha kapsz normálisat, de azt is jól meg kell nézni. Nekem i 23i van egész jó autó, de nagyok az igényeim, így nemsokára módosítva lesz a motorja.... Németországabn.:DDD
Értem, köszönöm a válaszokat. Szóval szerintetek akkor ezzel nem érdemes foglalkozni. Esetleg valami segítséget a továbbiakban kaphatok hol esetleg kik azok akinél érdemes körbenézni és milyen autókba invesztálni bmw téren?
- városi használat (de a fogyasztás "nem lényeg")
- min. 6 hengeres, benzines
- inkább 5 ajtós, de a 3 ajtós sem túl nagy kizáró ok
Ha kicsit érdekel az E36, akkor nézd meg MadMax compactját, akkor lesz etalon, hogy milyen egy rendes állapotban lévő... Annak az előéletéről is tudni, szóval jóval tervezhetőbb.
A szervizköltség meg állapotfüggő. Ha kifogsz egy hulladékot, akkor sokat lehet rá költeni. Ha jót találsz, akkor lehet, hogy évekig csak olajcserére hordod. Az alkatrészárakat közepesnek mondanám.
Egy gyönyörű autónak mióta mállik a kormányáról a bőr? Kb. 15ezer Ft-ért lebőröztette volna, akkor nem nézne ki ilyen okádékul. Ahogy nézem, a sofőrülés külső combtámasza is lyukas lehet, azért fényképezte ilyen lapos szögben. Kívülről nem tűnik rossznak, bár mintja a jobbos ív hátulján lenne hólyag. Nehéz kivenni. A felni nagyon ízléstelen. A km biztos nem igaz. Az enyémet óra szerint 260-nal vettem, és a kormány csak fényes volt, a plüss ülés pedig még alig volt itt-ott megkopva.
Véleményt szeretnék kérni ha a bmw-vel járó szervizköltséget (persze az ésszerűség határain belül) figyelmen kívül hagyjuk mennyire érdemes egy ilyen autóba beleugrani? Normál közlekedésre használnám, inkább városi közlekedés, mint autópálya, de ha néha odalépek neki akkor se nyekkenjen meg :D
Nálam ez most a muszáj kategória, Jelenleg a max-on vagyunk, fizikálisan nem megy be/nem tud bemenni több levegő(mérjük), ezért "csak" 250 ló. Mivel löketet nem növelhetek a szabályok miatt, fúrni sem lehet és nem is akarom, feltöltőket megint nem lehet használni, púpos dugattyú sem játszik még, full gyári motor, motorbél van, így marad a 6 pillangó és az égéstér további átalakítása + a kipuff hozzá hangolása. Nagyon sok pénz és jó esetben 20-30 plusz lóról beszélünk.
Régi, majdnem szomszédom Ford szervizes. Ő szerinte is abban a kategóriában a legjobb kisautó, és nemigen problémás, nem is annyira ócska, én biztos inkább fordot vennék, mint corsát, ha már...
Náluk is asszony 2006 óta jár ilyen diestával, nem is cserélték még le.
Más: lányomék aladtáka compactot, azaz beszámíttatták egy 5-ös golfba.... engem meg se kérdeztek, mert tudták a véleményem. Nem sokkal ezeleőtt meg egy e46 kupéról álmodoztak.
Hol vannak a védőangyalok ilyenkor? Maaargiiit? Nóóóórmális?
Annak idején, mikor reszelgettük az előző 28-as motort, beraktam a Szuromi tengelyeket, M50 szívósor, pár apróság, de nem volt írva program, kicsit érdekesen ment, 5000-től baromállat módon húzott. Volt egy cimbora, neki m50 blokkból csináltak 28-ast, novanos, rárakta az m3 pillangósort, írtak programot, többször is módosítottak.
Eredmény: az enyém, íratlan, de tengellyel meggyőzőbben ment, mint az övé, hangolva, gyári (novanos) tengelyekkel és m3 pillangóval.
Valahogy az enyém keményebb, radikálisabb, azaz kicsit racingosabb volt.
De ha az enyémre még felkerült volna a pillangósor, és úgy írták volna még valamai jó programot, biztos nagyon ütős lett volna, csak végtelen pénz volt már úgy is....
Pont Evgának is mondtam, hogy most biztos nem rakunk köszörült tengelyt, utcai felhasználásra nem érdemes. Ugyanúgy nem fogok m3 pillangókat sem, arra, amire nekem kell, fölösleges.
Atillánk mge más célokra kell, ha reszelni kell, reszelni kell.:))))
2 éve gondolkodtam ilyenen és akitől tanácsot kértem(szívó tuning motorokat építenek, csak nem bmw) szóval ők beszéltek le róla. De csak amiatt, hogy önmagában nem sokat hoz, viszont sok vele a munka. De nálad mivel ha jól olvasom már rengeteg minden lett hangolva ez már gyakorlatilag kötelező darab :)
Nem, ezt MadMax a Mészáros találta nekem a Duenen(innen is köszi!!), akkor rakták fel és már hívtam is, délután mentem érte. Érdekessége a történetnek, hogy Ő az akitől asszem a Vályi Pistának is lett M50 szívósora, ők a szentendrei E30 325 challenge-es/ek.
Hiányos, most már tudom nem kicsit, sőt egyik csövön és könyökön is olyan mértékű a sérülés, hogy gyári új kell belőle, meg még pár dologból. A közbetétet mi gyártjuk majd le, de most még erősen tervezzük/szerkesztjük.
Ilyenkor derül fény arra is amit Én pl nem tudtam, hogy az M3 szívósornak a kilépő része kisebb mint az M52 hengerfej belépő része, szóval komoly tervezés kell a megfelelő gázáramlások biztosítása miatt, mert szívó motor lévén ez sok lóba is kerülhet...
Figyu mester hogy lehet a 807 en a kézifék bowden fesszességet állítani? Az istennek nem jövök rá, mindíg befog a bal oldala. Égeti az új tárcsákat. Illetve van még egy hőmérő hiba, de talán csak a tükörben lévő rossz. Köszi
Valóban nem hibátlan, sajnos van amit elrontott a Suzuki. A váltóban olajat kell cserélni, mert fémreszelék lehet benne, a fékfolyadékot is le kell cserélni, mert az abs rozsdásodhat, meg a gyári fékbetét megeszi a tárcsát is, és ugye tankolni kell, nálam 7 liter felett csak autópályázásnál fogyasztott. Amúgy elég igénytelen, de aki ezeket a minimális törődéseket nem adja meg neki, az ne csodálkozzon...