Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

scammell Creative Commons License 2016.11.11 0 0 4412

Üdv Mindenki!

2007 Merivához keresnék service manualt!-----1.6-16v

Köszönöm!

Vappali Creative Commons License 2016.11.09 0 0 4411

Sziasztok!

Opel Meriva A,  Y17dti motorhoz milyen kapacitású akksit javasoltok? Gyárilag milyennel volt vajon szerelve?

EXIDE Excell 74aH akksival van valakinek tapasztalata?

monogram Creative Commons License 2016.11.09 0 0 4410

helló valahol régebben írtam, én is jártam így, addig szedd szét amig müködik mert ha megszorul akkor berágodik és inkább eltörik mit , hogy szétjöjjön, nekem angol bontásból van mechanika beszerelve, és tuning is van rajta petpalack kupak van a lapátok alá illesztve a tengelyre  mert a gyári por-vizvédelem szerintem azzal a kis o-gyűrűvel nem hatásos, valamit grafitos paszta került kenésként a perselyekbe, ennek úgy 6 éve, valamint kisebb lapátokat is használok, igaz vidéken ez nem olyan nagy  probléma  nincsenek lámák, csak körforgalmak, így a hóval is jobban birkózik meg...... üdv

Előzmény: herczigz (4400)
papzi57 Creative Commons License 2016.11.08 0 0 4409

A pontos összegre már nem emlékszem, 60 ezer körül volt 1 év garival, műszeres beállítással, ki-be szereléssel.

Otthoni (pécsi) szervíz utángyártott kormánymű cserére 100 ezer körüli ajánlatot adott, gyárira meg 120-at.

Előzmény: Oli91 (4403)
misty morning Creative Commons License 2016.11.07 0 0 4408

Szia,

Én is jártam már így, 3954-es hozzászólásomban leírtam tapasztalataimat.

Jó munkát!

Előzmény: herczigz (4396)
herczigz Creative Commons License 2016.11.07 0 0 4407

Köszi!

Akkor viszont lehet hiánypótló fotókkal dokumentálom a folyamatokat.

Előzmény: popek (4406)
popek Creative Commons License 2016.11.07 0 0 4406

Szia,

Azt hiszem csak a "sima" Torx csavarok vannak, olyanok mint a kárpitoknál meg egyéb helyeken.

Én este 4-kor kezdtem hozzá és 8 után valamikor lettem kész....

Előzmény: herczigz (4405)
herczigz Creative Commons License 2016.11.07 0 0 4405

Szia, ahétszázát abban reménykedtem hogy egyben fogom tudni kiszerelni, köszi a biztatást, akkor erre szánok egy reggeltől ...

Arra esetleg emlékszel, hogy volt-e esetleg speciális csavar, vagy legalább az nem fog hátráltatni...

Előzmény: popek (4404)
popek Creative Commons License 2016.11.07 0 0 4404

Szia,

A neten találtam egy helyen és az is gyári volt, valahol pesten van az üzlet nekem futár hozta.

Ki-beszerelésről már sajnálom hogy nem csináltam képeket, de nem volt egyszerű, a motort előtte le kell szerelni róla, és mivel elég nagy, a hely viszont kicsi, kell trükközni.Amikor kiszedtem megpróbáltam megjavítani, teljesen be volt rohadva az egyik tengely.

Remélem neked könnyebb dolgod lesz, jó munkát hozzá.

Előzmény: herczigz (4400)
Oli91 Creative Commons License 2016.11.07 0 0 4403

Üdv, a kormány forgatással jelentkezik ez a probléma? Sajnos nekem menet közben hallatszódik némi kopogás a kormány felől, de még nem tudtam megállapítani hogy kormánymű vagy talán csak a műanyag borítás rögzítő csavarja lazult.

A kérdés? neked menyibe került egy kormánymű javítás az említett szervízben?

Előzmény: papzi57 (4389)
Oli91 Creative Commons License 2016.11.07 0 0 4402

Előzmény: Oli91 (4401)
Oli91 Creative Commons License 2016.11.07 0 0 4401

Üdv mindenki, vásároltam egy Opel Meriva A gépjárművet 75 LÓ  DTi 1.7 es motorral, természetessen manuális váltóvan.

A gond a következő, mind ahogyan azt a képen is látható, csöpög a motor aljárol a hűtőfolyadék. Érdekes hogy menet közben nem csak ha megállok. Mivel laikus vagyok ezért kötve hiszem hogy a Klímaberendezés cső rendszerének köszönhető az ilyen jelentős hűtőfolyadék veszteség.

Észrevétel:

1.klíma dolgozik, csak egy kicsit lassan fűt télen, legalább 3 vagy 4 kilómétert kell hogy lehajtsak míg elkezd melegíteni. Hűtéssel nincs gond.

2. Hideg indításkor a motortérből nagyon enyhe kis kattgást hallok, ami egy pici bemelegedés után teljesen eltűnik.

3. Motorolaj szint teljesen rendben van, folyamatosan ellenőrzöm, nem zabálja a motor.

Tehát a fő kérdés, mi okozhatja a csöpögést szerintetek? Egy kilyukadt cső? esetleg? Vizpumpa? vagy talán klíma?

Az autót még nem vittem márka szervízbe. Reménykedek abban hogy valaki találkozott már hasonló problémával és szervíz előtt tanácsokkal el tud látni amiért előre is köszönetem nyílvánítom a válaszadónak ! :)

herczigz Creative Commons License 2016.11.07 0 0 4400

macivolvopopek köszönöm a gyors válaszotokat, ezek szerint akár mindkét eset reális lehet, a motor jobban fájna... (60k?)

Első körben akkor megpróbálom kiszerelni, gondolom ha kézzel feszül a mechanika akkor első körben Bárdi, jók azok az után gyártottak?

Kiszedéssel kapcsolatban tapasztalat, esetleg szívás? neten nem nagyon találtam releváns infót...

Köszi!

popek Creative Commons License 2016.11.06 0 0 4399

Szia,

Nekem nem a motor ment tönkre hanem a mechanika.Sajnos csak egyben lehet cserélni, megrendeltem, kicseréltem, azt hiszem olyan 28 ezer ft volt,vagy 26 már nem emlékszem.

macivolvo Creative Commons License 2016.11.06 0 0 4398

Szia

Sajnos berohadt, szar a konstrukció, naponta ki kell pucolni vagy bedugul a kis lefolyó az ablaktörlő motorok perselye körül. Én egy sokkal nagyobb lyukat fúrtam, azóta nincs gondom csak ha falevél megy bele. Persze ez rajtad már nem segít :( Ablaktörlő motor csere...

sulep Creative Commons License 2016.11.06 0 0 4397

Egy kis fogyasztási tapasztalat egy 3 napos kirándulásról Opel Meriva B 1.4 T 120le 5 sebességes autóval. Veszprém - Prága - Veszprém ~ 1 ezer km 3 fővel tele csomagtartóval 5.8-as átlagfogyasztás. 

herczigz Creative Commons License 2016.11.06 0 0 4396

Sziasztok, új vagyok a fórumon, 2004-es Meriváhoról szeretném valakitől megkérdezni, ha az ablaktörlő sebessége radikálisan belassult, sőt van hogy félállásból már van hogy alig-alig tér vissza, az mechanika vagy motor hibára utal?

Ma a lapátokat leszedtem, a karokat úgy hogy beszerelve hagytam WD-vel megfújtam, de lapát nélkül is csak erőlködik. Szedjem ki kompletten, és úgy nézzem át?

Köszi!

peklit Creative Commons License 2016.11.04 0 0 4395

heló!

Én is elégedetlen voltam az 1.4 szivó benzinessel főleg a megindulással volt baj, nyilván az ülésnek nincs hozzá köze,

Az a baj hogy állandóan váltogatják az opciókat még  a magasabb felszeteltségből is kihagynak v.mit.

A lomhaság a rosszul programozott Eu 5 megfelelés miatt van csak a környezetre figyel az ecu nem arra hogy menjen is a motor.

Ezért választottam a turbó  motort az új autómhoz és abban nem csalódtam ( kivéve a fogyasztást 9.6 a város, de megy mint az állat, csak élvezni tudom) AF 40 6 seb.automata.

Ez a 8. Opelem 92 óta de a következő is  csak automata lesz, csak azok szidják az automatát akiknek nincs

üdv T.

Előzmény: LG RH7500 (4391)
peklit Creative Commons License 2016.11.04 0 0 4394

1.6 suttogó diesel a tuti.

Előzmény: popek (4393)
popek Creative Commons License 2016.11.04 0 0 4393

Sziasztok!

Szeretnék tanácsot kérni tőletek.A merivámat cserélném le B merivára, melyik motorral szerelt autót ajánlanátok?1.3cdti vagy inkább 1.7 cdti?

A mostani autóm 1.4 16v benzines és úgy gondoltuk hogy megpróbáljuk a dízel autót.

Előre is köszönöm a segítséget.

Jani

vin. Creative Commons License 2016.11.02 0 0 4392

Köszönöm szépen!

ervin

Előzmény: LG RH7500 (4391)
LG RH7500 Creative Commons License 2016.11.02 0 0 4391

Nekem 1,4 100LE Meriva B-m van Drive felszereltséggel, 6 irányba állítható ülésekkel. Ennél sajnos nem dönthető vízszintesre az első üléstámla :-(
A régi 1,4 90LE A-s Merivam sokkal dinamikusabb mint a mostanim. Igaz ebben még csak 5000km van, de sokkal lomhább mint a régi :-(

Előzmény: vin. (4390)
vin. Creative Commons License 2016.11.01 0 0 4390

Sziasztok!

Meriva B vásárlásán gondolkodom és a belső térrel kapcsolatos kérdésem lenne B tulajokhoz.

Hosszú tárgyakat (245 cm) szállítanék viszonylag rendszeresen és szükségem lenne arra, hogy az anyós ülést előre, vagy hátra billentsem, vagy állítsam közel a vízszinteshez. Valamilyen módon, legózássa kivitelezhető ilyen állapot a 2. sor lehajtása után? Mennyire állítható hátra felé  az első ülés?

A legegyszerűbb, ha előre billenthető lenne, de úgy tudom ilyen opció nincs. Vagy van? 

Ja, és még annyi, hogy 1.4 G Astra 90l után mennyire  lomha a sima 1.4 100l a B Merivában? esetleg van valakinek összehasonlítási alapja?

Előre is köszi a válaszokat!

ervin

papzi57 Creative Commons License 2016.10.24 0 0 4389

Meriva (A) egyik típus hibája a kormánymű kopása miatt jelentkező egyre erősödő kopogó hang. Ha a futómű gömbcsuklóit már cseréltétek és még mindig kopog, akkor nagy valószínűséggel az lesz a hiba.

kormanymu.hu én ide vittem, egyszer beugrottam hozzájuk, felemelték az autót, megnézték, valóban kopás, időpontot egyeztettünk, reggel odamentem, délután kész volt. Van hozzá felújítókészlet, otthon is meg tudod csinálni, de nem ajánlom, ők műszeres vizsgálati jegyzőkönyvvel garanciával vállalják.

De azért is érdemes velük megnézetni, mert biztosan ki fogják szúrni, ha esetleg mégis valami más okozza.Nekem olyan kb 180 ezer km volt benne, mikor csinálták, azóta mentem vele még 40 ezret, azóta is olyan, mint új korában...

LG RH7500 Creative Commons License 2016.10.24 0 0 4388

Nekem a 2005-ös Meriván volt hasonló hibám. Ott nem éreztem a kormányon semmit, csak hallottam egy kopogás félét. A kormánymű volt a hibás, azt cserélték ki kompletten garanciába. A kormányoszlopomnak semmi baja nem volt. Hogy nálad mi lehet a baj, azt csak egy hozzáértő szerelő tudná megmondani bevizsgálás után.

Előzmény: sebesguszti (4387)
sebesguszti Creative Commons License 2016.10.24 0 0 4387

A kormányon éreztem egy (csattanó vagy kopogó hangot) azt  mondta a szererő hosszas keresgélés útán hogy valószinű hogy a kormány oszlopban ment szét a csapágy ami húzos lesz . Be mentem a Bárdiba mondtam az eladónak aki szerelö is azt mondta hogy nem hiszi hogy az lehet a baj mert ö még nem láttot Opel Merivánál még ilyet söt semilyen Opelnál se . Nagyon remélem hogy lesz itt valaki aki segíteni tud vagy hogy volt e már valakinek kormányoszlop csere és az hogy jelentkezett.Köszönöm a segítséget

Nagysop Creative Commons License 2016.10.23 0 0 4386

Köszönöm, most éppen jó...

Előzmény: peklit (4378)
peklit Creative Commons License 2016.10.21 0 0 4385

Heló!

Csak a direkt rendszernél van szenzor az indirekt rendszernél nincs ami közvetítene adatokat.

T.

Előzmény: sulep (4384)
sulep Creative Commons License 2016.10.20 0 0 4384

Sziasztok!

Keréknyomás ellenőrző visszajelzéssel kapcsolatban lenne olyan kérdésem, ha az autóban magasabb szintű kijelző van az óracsoportnál és belépek Menu gombban a keréknyomás ablakba, akkor ott látnom kellene egy autó formát és a négy keréknél az aktuális értékeket? Vagy ez csak akkor jelenik meg ha direkt rendszerű a nyomásellenőrző a kocsinál és mindegyik keréknél van szenzor? Mert nálam szerintem indirekt van ami kerékforgás alapján figyeli és itt nekem nincs semilyen kijelzés, csak annyi hogy resetelhetem a keréknyomást.

Bombori Creative Commons License 2016.10.19 0 0 4383

Üdv!

Köszönöm a segítséget!

Előzmény: peklit (4382)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!