Én építőiparban dolgozom és év végén mindig jön vagy 4-5 féle kis fém makett munkagép ajándékba a forgalmazóktól :) Asszem 1:35 méretben.... de erre nem esküdnék meg. Egy gép kb. 25-30 cm.....
Sztem ne add fel. Dögös járgány bár én inkább 1:35-ös tankokkal foglalkozom. Ez most modell v makett. Én anno gyűjtögettem a modelleket ( autó ) de most már inkább csak makett.
Köszönöm mindenkinek a segítséget. Ti is úgy gondoljátok hogy reménytelen a "vadászat"?
Mégegy alternatívám van. Tudna valaki segíteni nekem ebay.de -s vásárlásban. Szokottott valaki ott vásárolni? Sajnos én csak a vaterán vagyok otthon. Érdemes lenne a németektől megrendelni egy modelt? Van tapasztalatotok a vásárlással kapcsolatban?
Mindennemű segítséget szívesen fogadok. Mert a németeknél ráakadtam egy ilyen modellre. Ha valaki licitálna rá a nevemben... talán meglehetne oldani.
Sajnos passz, a motorok nem az én területem. Az 1/8 lépték érdekes, amiket én ismerek gyártókat, azok általában 1/6, 1/12 vagy 1/24-ben dolgoznak, az ESCI csinált régen 1/9-ben egy pár modellt.
Sajnos a méretarány nem látszik a dobozon. Úgy rémlik, mintha az Aoshimának lett volna ilyen készlete, de ez a logoból ítélve nem az, talán átvett készlet.
Egy makettet szeretnék beszerezni. A mellékelt képen láthatjátok.Tudnátok segíteni, hogy melyik boltban próbálkozzak, vagy esetleg ezt a márkát ki forgalmazza?
Én sajnos nem ismerem ezt a gyártót. A keresett makett egy Honda Goldwing GL1000-es.
Egy makettet szeretnék beszerezni. A mellékelt képen láthatjátok.Tudnátok segíteni, hogy melyik boltban próbálkozzak, vagy esetleg ezt a márkát ki forgalmazza?
Én sajnos nem ismerem ezt a gyártót. A keresett makett egy Honda Goldwing GL1000-es.
Nekem az a tapoasztalatom, hogy normálisan (vékonyan) festett felületet oldószeres ragasztóval lehet ragasztani. Oldja a festéket is és a műanyagot is. Ha a ragasztó nem folyik meg, akkor nem is fog látszani, hogy ott festve volt ragasztás előtt.
A fémszín alá kell alapozni! Egyrészt elég gyatrán tapadnak, a műanyaghoz alig. Mégpedig feketével. Ha tükörfényesre polírozott felületet akarsz, akkor fényes feketével kell. Na, ezzel el leszel egy ideig, míg tökéletes fényes fekete felületet csinálsz. Ezen is ugyanúgy meglátszik minden hiba, mint a fémszínen. :) Ha kevésbé csillogó fémes felület a cél, akkor én javaslom a selyemfényű feketét. Én pl. a MiG-21-et így csináltam. Ezek a gépek inkább tompa fémszínűek, mintsem csillogóak.
én /és most csak a saját nevemben beszélek/ általában először ragasztok/amennyire szükséges/ utána festek, de prsze vannak kivételek. Tehát szerkezettül függően értendő.
Ez nekem is kérdesem lenne, hogy pl. egy autó motorját vagy belterét elsőnek ragasztjátok és utánna festitek, vagy egyenként minden alkatrészt lefestetek és utánna rasztjátok?
A csőrös jó, mert szépen lehet adagolni vele a ragasztó mennyiségét. Annyit érdemes az oldószeres ragasztókkal csinálni, hogy mielőtt a két részt összenyomnád, várj egy kicsit, amíg a ragasztó szikkad egy keveset. Így nem fog oldalt kifolyni, legfeljebb egy kicsit kitüremkedik. És nem kell belőle sok, ha tényleg mindkét felet beragasztózod. Pillanatragasztót csak az oldószeressel nem ragasztható (fém, műgyanta) felületekhez érdemes használni. Egyrészt nem lehet mozgatni ragasztás közben az alaktészeket, másrészt merev, és ezért szétpattan a ragasztás helyén. Átlátszó alkatrészeket akár tönkre is teheti.
nem tudja valaki, véletlenül milyen színű volt a német pálcélgránátosok vállapja-vállapjának széle, a wehrmacht-é zöld, de a waffen ss érdekelne! Nem túl egyértelmű forrásokat találtam csak, lehetett rózsaszín mint a páncélosoké? Klf. makett dobozok kármin pirost irnak de ez szerintenm rossz! Elöre is köszi-ha forrást tudtok azt is! Üdv kacsoo
Igen, ezt én is láttam már több helyen is. Mondjuk nekem inkább az oválablakos változat kéne, meg a Hasegawa autóit nem ismerem, bár ha olyan minőségű mint a repülőik, akkor nem lehet szar:-)