Keresés

Részletes keresés

Istvan56 Creative Commons License 2015.04.01 0 2 20627

Jól látod a stílusoddal nem jó helyre jöttél !

Van jogosítványod ? Ha igen, a Kresz könyvet elolvastad vagy ott is az oktató olvasta fel neked .

Én a helyedben szép csendben elkezdeném az olvasást , vagy keress olyant aki jó pénzért foglalkozik veled így vagy úgy.

Előzmény: szabika99 (20626)
szabika99 Creative Commons License 2015.04.01 -5 0 20626

Azt sem tudod ki vagyok akkor mért itélkezel rólam. Én csak segítséget szerettem volna kérni de úgy látom nem jó helyre jöttem.

henrik1513 Creative Commons License 2015.04.01 0 0 20625

Sziasztok! Most szeretnék venni egy keltetőgépet és a HU 140SK nevű gépet néztem ki. Az lenne a kérdésem hogy a perem magasságának mérete miatt  a csibék [mikor a 21. napon kelnek ki, és öntenék vizet a csatornába, hogy megfelelő páratartalom legyen] nem fognak megfázni? 

Chik Fan Creative Commons License 2015.04.01 0 3 20624

Szia!

.....nem úgy mint a mai fiatalság hogy elvárnak mindent és semmit nem tesznek érte...

Szerintem ez csak duma! És te mit tettél addig érte? Hány hozzászólást olvastál el? Ismertetted érthetően, eddig mire jutottál a gépeddel? Egyáltalán van valamilyen vázlatos elképzelésed?
Nem hinném, hogy a segítőkészségemmel baj lenne, de ne várd el, hogy mindig, mindent előröl kezdve, szájbarágva leírjunk!

Ha el akarsz érni valamit, azért tenned is kellene! Ha csak tömjénezed magad, azzal (legalább is nálam) nem jutsz előrébb.

Előzmény: szabika99 (20622)
szabika99 Creative Commons License 2015.04.01 0 0 20623

Kb 350 tojás fér bele. Hát ha nem olyan sűrűn szeretném cserélni. én olyan közép árkategóriára gondoltam és van benne elég hely a fűtésnek.

szabika99 Creative Commons License 2015.04.01 -2 0 20622

Bocsánat hogy tanuló vagyok és hogy nincs időm végig nézi az összes hozzászólást és azért elnézés kérek hogy nem irtam rendes bemutatkozást. Csak szeretnék valamiből egy kis pénzt keresni magamnak nem úgy mint a mai fiatalság hogy elvárnak mindent és semmit nem tesznek érte csak azt hittem hogy itt az emberek segítőkészebbek. Szóval ha van valaki aki tud normális választ adni azoktól még várom. És ha van benne hiba azért is elnézést mert telefonról írtam.

gopeti Creative Commons License 2015.04.01 0 0 20621

Szia Szabika99!

Ez nagyban függ attól, hogy mennyire hosszútávra tervezel, milyen mennyiséget, milyen gyakorisággal,szándékozol keltetni, és hogy anyagilag mennyit szánsz rá. Mindezek mellett mekkora lesz a készülő keltetőgéped, mennyi a hely benne a fűtés számára.

Én a helyedben a hagyományos izzó, és az ellenállás fűtés közül választanék, az igényeimnek megfelelőt.

De mivel nem sok információt adtál meg, nem tudunk érdemben segíteni.... Sok sikert, üdv: Peti

Előzmény: szabika99 (20619)
japipapi Creative Commons License 2015.04.01 0 2 20620

Szia szabika99!

"hello én vagyok én" ez a bemutatkozásod, elérhetőséged nem publikus, tehát rejtőzködsz az adatlapodon. Picit gondolkodtam, kicsit értékeltem nyegle bemutatkozásod és arra jutottam,

keresd a választ

itt a topikban. Szeretnéd, hogy írjuk le több százszor? Nincs időd olvasni, tanulni? Tőlünk elvárod, hogy kaparjuk ki a gesztenyét! Itt van minden a pár ezer válasz és szintén több ezer felesleges kérdés, mint ahogy Te is szaporítottad. A tudást nem adják ingyen. Az alapokat tanuld meg, konkrét kérdésedre válaszolunk, ha nincs még válasz az előzőekben.

Jó munkát, és kitartást.

Előzmény: szabika99 (20619)
szabika99 Creative Commons License 2015.03.31 0 0 20619

Sziasztok. A segítségeteket szeretném kérni. Épülőben van az első keltető gépem és hát nem tudom hogy mivel fűtsek. Sokat gondolkoztam rajta de úgy döntöttem először kikérem a ti véleményeteket. kérlek segítsetek. Előre is köszönöm. :)

efraim77 Creative Commons License 2015.03.31 0 0 20618

szia, köszi megnézem:)

Elsőre összerakom még a  héten a fűtést vezérlést, keringetést, majd tesztelem a hőmérsékletet, aztán ha az üveg közelében hűl a levegő akkor marad a hőtükör kis kémlelő nyílással.

Előzmény: Chik Fan (20617)
Chik Fan Creative Commons License 2015.03.30 0 0 20617

Szia!

Ezt a hsz.-t kerested? Én is csak véletlenül botlottam bele.
2 vagy 3 éve Pityesz001 fórumtársunk is készített italhűtőből keltetőgépet. Neki jók lettek az eredmények.
Több videót is tett fel az egyik megosztó oldalra. Pl az egyik a forgatásról: https://www.youtube.com/watch?v=PdmZsxZb7nY
A szabályzót én készítettem. A bedobozolást Pityesz végezte.  Erre a remek kis kapcsolásra Joededy hívta fel anno a figyelmünket. Most is csak köszönet jár érte!

Előzmény: efraim77 (20560)
janika.p Creative Commons License 2015.03.30 0 0 20616

Elnéztem bocsánat még jó hogy rákérdeztem igy már világos mint a nap köszönöm szépen :)

Előzmény: Chik Fan (20614)
efraim77 Creative Commons License 2015.03.30 0 0 20615

SZia, ez több ok miatt lehet, akár belterjesség is. Nekem is volt ilyen de nehéz megtalálni az okát. A lényeg hogy ne sok legyen ilyen. Nekem is volt olyan hogy egyik keltetésben volt ilyen másikban meg már nem. Ez függhet éppen a tojás minőségtől is meg a szülőpár egészségi állapotától. stb.

Ha nem sok van ilyen szétcsúszó lábú még időben kösd össze cérnával igazából többször megmenti és egy nap múlva tud menni le is lehet venni...Ez kis számnál esetenként 80%-os sikerrel tökéletesen jól működő volt nálam...egészséges kis madár lett belőle. Nekem volt olyan hogy egy ilyen cérnásnak az életútját végig követtem:) és egy tökéletesen erős nagy testű kakas lett belőle, erős aktív vezér kakas:D

Előzmény: Pulicka32 (20604)
Chik Fan Creative Commons License 2015.03.30 0 0 20614

Nem!  Be ne kösd így! A szilárdtest relé ha kinyit, direktben rövidre zárja a 230 voltot! Azonnal tönkremegy! Eltekintve ettől, a fűtés is állandóan be lenne kapcsolva!
Így kösd be:

Nem véletlenül rajzoltam a vázlatomra egy egy biztosítékot. Ezt már simán kihagyod!

Előzmény: janika.p (20613)
janika.p Creative Commons License 2015.03.30 0 0 20613

Így kell? remélem jól értelmeztem :)

Előzmény: janika.p (20612)
janika.p Creative Commons License 2015.03.30 0 0 20612

Köszönöm szépen a pontos rajzot sokat segítettél :)

A forrasztás nem az erősségem ezért a 2-dik variációt csinálom meg, aszt hittem külön áramforrás kell a relére de mint látom a hőszabályzó 12V-járól megyen szerintem még mindig jobb megoldás mintha a sima kattogós relével működne de ha lesz valaki aki segítsen megpróbálom ki forrasztatni addig így is jó lesz szerintem.  

Előzmény: Chik Fan (20610)
Chik Fan Creative Commons License 2015.03.30 0 0 20611

Akkor rendelj bele egy ilyet: http://www.hestore.hu/prod_10023772.html
vagy egy ilyet: http://www.hestore.hu/prod_10023773.html

Túl nagy eltérés nem lehet.

Előzmény: Törölt nick (20607)
Chik Fan Creative Commons License 2015.03.30 0 1 20610

Szia!

3 variációt rajzoltam le. Az első  lenne szerintem a legalkalmasabb. Ennél a megoldásnál ki kell forrasztani a relét éls a helyébe bekötni az SSR bemenetét. A nehézséget itt a kétoldalas furatgalván  NYÁK miatt a kiforrasztás jelenti. Szerszámok és kellő gyakorlat nem árt hozzá!
Ha bent hagyod a relét, akkor a másik két variációt alkalmazhatod. Ezt könnyebb kivitelezni, de a bent maradó relé plusz hibaforrásként szerepel majd.

Előzmény: janika.p (20606)
Törölt nick Creative Commons License 2015.03.30 0 0 20609

Milyen venti van benne? Számítógép proci, vagy táp?

Előzmény: janika.p (20606)
Törölt nick Creative Commons License 2015.03.30 0 0 20608

Bekötöttem a fűtőszál helyére egy százas izzót tegnap,és szépen működött.Csak a légkeverés nem volt az igazi.Eggyik fele melegeb volt, amerre lefujta a meleglevegőt az izzórol. 

Előzmény: Törölt nick (20607)
Törölt nick Creative Commons License 2015.03.30 0 0 20607
Szia! Megneztem a biztit. 10A sajnos a c-mint celzius elott nemlatok szamot.
Előzmény: Chik Fan (20605)
janika.p Creative Commons License 2015.03.30 0 0 20606

Szia Chik Fan!

Tudnál küldeni egy rajzot hogyan lehet bekötni a w1209-es szabályzóra egy szilárd test relét?

Ilyen tipusu a relé. Köszönöm :)

Chik Fan Creative Commons License 2015.03.30 0 0 20605

Szia!

A tönkrement biztosítékról nem tudod leolvasni? Van amikor lekopik, de legtöbbször olvasható marad.
Több példányt is javítottam már ilyen hibával, de nem írtam fel a hőbizti értékét. 170-180 oC körüli érték rémlik.
Ha olvasható, írd meg kérlek, hadd pótoljam a mulasztásomat!
Elektronikai alkatrész áruházakban találhatsz ilyen hőbiztosítékokat. Például itt.
Szerintem cserélni kellene a ventilátort is, mert eddig mindegyiknek emiatt ment tönkre a hőbiztosítéka.
Az új beszerzéséig elég lehet az újrazsírozás, de végső megoldásként a cserét javaslom.

Előzmény: Törölt nick (20603)
Pulicka32 Creative Commons License 2015.03.30 0 0 20604

Sziasztok!!

Tegnap kikeltek a csirkéim 55 db tojásból  46db kiscsibe lett a kelésel nem is volt problémám de lett bene 4 db olyan ami nem tud menni csak csetlik botlik az a kérdésem lenne ,hogy ez esetleg hőfok ingadozás miat lehet vagy valami más hiba miatt vagy ilyen elöfordul néha???

(Első keltetésem saját készitésű gépemel..) 

Törölt nick Creative Commons License 2015.03.30 0 0 20603

Szia! Szerencsém volt mint a bakternak, mikor neki cserebogár jutott.

Ez a hőbizti volt a hunyó.Nagyon szépen köszönöm a tippet!!! Ilyet, hőbiztit hol kapok? Milyen értékü lehet?Üzemel a keltető de majd rakni akarok bele tenni biztit.

Előzmény: Chik Fan (20589)
Törölt nick Creative Commons License 2015.03.30 0 0 20602

Szia, akkor küldj emailt: tmajoros[kukac]bnl[pont]gov

Előzmény: vidékipupák (20599)
Törölt nick Creative Commons License 2015.03.30 0 0 20601

Nem tudom miért nem rakta be a képet, pedig feltöltöttem, remélem most jó lesz.

Törölt nick Creative Commons License 2015.03.30 0 0 20600

Szia!

Köszi a tanácsot, így fogom csinálni, ahogy mondtad, aztán majd ha az automatizálásra adom a fejem, akkor kitalálok valami megoldást.

Közben elkészültem a tálcákkal is, a képen szereplőkön kívül még van egy olyan, amiben csak egy sor van, így összesen 60 db-os lesz a gép. A négy szint egymás fölött lesz, egy függőleges rudazat köti majd össze őket, amit egy szervómotor mozgat.

Előzmény: Chik Fan (20598)
vidékipupák Creative Commons License 2015.03.30 0 0 20599

Írtam egy privát mailt, de a válszolta, hogy a címzett ismeretlen.

Előzmény: Törölt nick (20597)
Chik Fan Creative Commons License 2015.03.30 0 0 20598

Szia!

A napi 1-2 hűtést automatizálni sokkal nehezebb, mint első blikkre gondolná az ember!
A hűtési időt nagyon sok tényező befolyásolja.

1. Hol tartunk a keltetés folyamatában.

2. Milyen a terem hőmérséklete, ahol hűtünk.
3. Milyen módszert alkalmazunk. Pl. csak a gép ajtaját kinyitva hűtünk, vagy pedig  kivesszük a tálcát a gépből.
Ventilátorokkal gyorsítjuk a hűtést, vagy sem. Stb. stb.
Akkor megfelelő a hűtés mértéke, ha a tojást a szemhéjunkhoz tartva se hidegnek, se melegebbnek nem érezzük.
Finoman szólva is komolytalanok azok a tanácsok, amikor x percig tartó hűtést javasolnak. Jó lenne már ezt végleg elfelejteni!
Egy egy azonos típusú gépnél, azonos körülmények mellett talán igaz lehet, de már egy másik helyen, másmilyen gépnél biztosan nem!

Előzmény: Törölt nick (20581)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!