Keresés

Részletes keresés

Kontakt03 Creative Commons License 2024.06.06 0 3 20020

Annyit még hozzátennék, hogy remélem elmarad a jövőben, hogy olyan igazolások és hosszabbítások is vannak, akik ülnek, vagy szurkolnak a lelátón, netán az edző nem foglalkoztatja, mert nem bízik benne, esetleg utólag kiderül, hogy téves igazolás. 

Mert az szerintem elvárható egy kb 10 milla eurós költségvetésű klubtól, hogy olyan keret legyen, ahol mindenki hadrafogható, ha nem sérült. És azon a bizonyos szinten. 

Most a formaingadozásoktól tekintsünk el. 

local_vp_fan Creative Commons License 2024.06.06 0 3 20019

Gulyás - akármennyire is veszprémi - akkor rombolta le a nimbuszát a szurkolók előtt, amikor a petíció és a tüntetés hallatán annyi volt a reakciója, hogy "hadd menjenek az Aréna elé, úgy se lesz ebből semmi..." Hát lett.

Előzmény: csakaveszprem (20015)
Psenior Creative Commons License 2024.06.06 0 0 20018

Momoékkal kapcsolatban már jóideje szerettem volna magam is megírni, hogy attól Ők még Veszprémi ikonok maradnak, hogy az edzői pályájuk hagyott kívánnivalót maga után. Ezen a szinten nem feleltek meg, de attól még szerintem ugyanazok maradtak és szerethetők, tisztelhetők!

Előzmény: csakaveszprem (20015)
Kontakt03 Creative Commons License 2024.06.06 0 3 20017

Teljesen igazad van, csak nálam azért előjön, hogy Gulyás örüljön, hogy ebben a klubban szerepet kapott. 

Játékosként, edzőként. 

local_vp_fan Creative Commons License 2024.06.06 -2 7 20016

Nem értem ezt a nagy utálatot Lacival szemben. Eléggé jól cseng a neve a kézilabda-világban, játékosként óriási tisztelet övezte, jelenleg az ő személye a topjátékosok igazolásának záloga. Tény, hogy sportigazgatói pályája kezdetén volt pár megkérdőjelezhető döntése, (ex-Vardar-os játékosok pl.) aminek nem ismerjük a hátterét, de a jelenlegi keret brutál erős és minőségi játékosokból áll, amit szintén ő rakott össze. Az, hogy a keret nem volt megfelelően használva, nem volt normális taktika, ne hogy már Laci hibája legyen. Az ő felelőssége az igazolásokig terjed, ebben viszont az utóbbi években nem lehet kivetnivalót találni. Nélküle valszeg Pascual-t sem tudtuk volna idehozni (Ortega második - csík által megtorpedózott - eljöveteléről nem is beszélve) Ismerjük el a munkáját és örüljünk, hogy a csapatnál van!

Előzmény: Veszpremi (20012)
csakaveszprem Creative Commons License 2024.06.06 0 4 20015

...és fontos, hogy ne öntsük ki a fürdővízzel együtt a gyermeket is: Ilic vitán felül klasszis játékos volt és annak a (k.rva jó) csapatnak az alapembere (egy Nagy L.-Ilic lövőpáros, mégha Chema készít is elő és Sulic zár nekik, azért rossznak nem mondható). Emberileg sajnálom ami vele történt és ahogyan távoznia kell (megelőzhető lett volna, igen, ha legalább formailag benyújtja a lemondását az Aalborg meccsek után). Továbbegyenlő: Gulyás is veszprémi marad mindig, az egyetlen aki születésétől hű maradt a városhoz és a csapathoz.

csakaveszprem Creative Commons License 2024.06.06 0 1 20014

Azért minden idők egyik (ha nem a) legjobb hazai férfi kézilabdázójaként neki kicsivel nagyobb a mozgástere, mint az átlagembernek és magasabban van vele szemben a tűréshatár is. Ha igazak a hírek (ez persze nem 100%:), nem kicsi szerepe volt a változások előidézésében.

Dr. Jack Creative Commons License 2024.06.06 -2 5 20013

Most akkor kérlek kérdések nélkül fogalmazd meg pontosan mi a bajod vele. Mit vársz vagy vártál el tőle amit nem teljesített a pozíciója szerint?

A keret igen, ütőképes, mindenki szerint aki ért ehhez a sporthoz legalább top 4-es keret. 

Az, hogy nem jutottunk a 4-be nem lehet ráverni, ez edzői felelősség. Az edzőket pedig cserélni akarta már korábban - Ortegara - csak Csík nem tudott vele megegyezni "valamiért". 

Veszpremi Creative Commons License 2024.06.06 -9 1 20012

Értem. Akkor a világ legjobb manageri állása, sajnos nekem ilyen nem jutott, nekem felelősséget kellett vállaljak. Felülbírálta? Ezt honnan lehet tudni? Mondta? Tűrte? Vagy valahol elmondta, mi a helyzet, esetleg felajánlotta lemondását? A keret ütőképes volt? Csak a csapat valahogy mégsem? Sikerült? Ez hogy van? Tudtommal a játékosok beszerzésében döntő szerepe volt, vagy mégsem? Akkor ki? Pascual nyilván a spanyol vonal.

Előzmény: Dr. Jack (20011)
Dr. Jack Creative Commons License 2024.06.06 0 5 20011

Milyen felelőssége legyen, ha a korábbi vezérigazgató felülbírálta különböző dolgokban? Az ő felelőssége az, hogy ütőképes keretet rakjon össze. Ez azért sikerült, ahogy Pascual szerződtetésében is nagy szerepe volt a pletykák szerint. 

Előzmény: Veszpremi (20010)
Veszpremi Creative Commons License 2024.06.06 -6 1 20010

Csak egy kérdésem maradt: Nagy marad? Neki nincs semmi felelőssége, bármekkora kudarc is van, sunnyog és túléli simán? Nikola anno az átigazolásokért elrakott 8%-ot, "man sagt". Most ez hogy van? Vagy Nagy is megy? Mi az ő feladata, felelőssége? Semmi?

csakaveszprem Creative Commons License 2024.06.06 0 6 20009

A vezér távozása nagyobb dolog, mint elsőre gondolnánk.

Azon kevés alkalmak egyike, amikor meghátrálásra kényszerült az önreflexióra kevésbé képes hatalom. Bár magam is valószínűnek gondoltam, hogy érdemei elismerésével áthelyezik és azt is, hogy a megoldás kulcsfigurája Nagy Laci lesz (19230hsz), de a hazai viszonyok mellett ezt biztosra venni nem lehetett.

Nagy győzelem ez: megmutatta a veszprémi kézilabda erejét a 20x40-esen kívül is.

Elismerés jár ezért mindenkinek, aki élt azokkal a lehetőségekkel, amik számára elérhetőek volt: tüntetést szervezett, petíciót indított vagy aláírt, pirosban buzdította a csapatot vagy feketében tüntetett, hozzászólásával közös gondolkodást generált vagy csak egyszerűen elballagott a tulajdonoshoz.

Just1Question Creative Commons License 2024.06.06 0 1 20008

Ez biztosan nem igaz, ingatlanfejlesztésbe fektette a vagyonának több mint 70%-át, majd valahogy meglopták és konkrétan tönkrement. A Kiel pedig úgy segített neki, hogy "eladták" Barcába, ahol összeszedte magát. Aki szerencsejátékos volt, az a Macsek.. :D

Előzmény: Gozo (20007)
Gozo Creative Commons License 2024.06.06 0 1 20007

Akkoriban arról volt szó hogy Jicha szerencsejátékos és ott folyt el a pénze

Előzmény: Just1Question (20006)
Just1Question Creative Commons License 2024.06.06 0 1 20006

Volt ott más is.. Akkoriban volt egy óriási befektetése és majdnem úgy járt mint Jicha aki az összes addig 15+ év alatt összekeresett pénzét ingatlanba fektette és azért ment Barcába mert egy darab kiflit sem tudott venni. Csak Momonak bányája van és akkoriban eléggé meleg volt a szitu. 

Előzmény: Bembi86 (20005)
Bembi86 Creative Commons License 2024.06.06 0 1 20005

igen, amikor Vranjes átállt a heti 4 edzésre...

ott látványosan megzuhant az a test, ami előtt 25 évig heti 10x edzett 

Előzmény: Kontakt03 (20004)
Kontakt03 Creative Commons License 2024.06.06 0 4 20004

Objektív beszél hülyeségeket. Már bocs. 

Az akkori Veszprém egyik ereje pont abban volt, hogy Nagy és Ilic személyében volt 2 bombázója, akiknek az irányító jól készített elő. 

Ezenfelül mindkettő védekezésben is ott volt a szeren. 

Amúgy aki emlékszik, akkor Iliccsel kapcsolatban az volt a szurkolói vélemény, hogy 1 szezon alatt "öregedett" meg, amikor látványosan esett vissza a teljesítménye, de az a végén volt. 

Gabho28 Creative Commons License 2024.06.05 0 4 20003

Márpedig Momir Ilic top átlövő volt Veszprémben is!

Most lenne egy ilyen balátlövőnk a keretben, egyértelműen BL esélyesek lennénk!

objektív3 Creative Commons License 2024.06.05 -10 0 20002

Valóban az egyik legjobb átlövő volt, csak nem akkor, amikor legjobban kellett volna...
Nem volt igazi vezér, a kritikus meccsek számítanak, nem az összgólszám...

Nem akartam én itt kavarni, csak nagyon beivódott az emlékeimbe, hogy TÖBBET vártam, vártunk tőle, csak ugye, én általános szurkoló vagyok, nem igazi veszprémi, nem ismertem személyesen, nekem csak az számít, amit a pályán mutatott, főleg a kritikus meccseken, és az csalódás volt, sajnálom, és mindenkitől elnézést kérek. A statok elérhetőek, nem akarom sorolni a kritikus meccseket, inkább be is fejezném a témát.

Előzmény: Just1Question (20000)
Bembi86 Creative Commons License 2024.06.05 0 2 20001

mik a kritikus meccsek?

egy BL csoportrangadó az nem? nyolcad, negyeddöntő? esetleg FF? 

azóta se volt BL gólkirályunk szerintem

Előzmény: objektív3 (19999)
Just1Question Creative Commons License 2024.06.05 0 8 20000

Szerintem ez erős kijelentés.. Rettentő jó játékos volt Veszprémben. Úgy hiányoznak az olyan átlövések, mint egy falat kenyér. Emellett a heteseket is szépen dobálta. Adtam egy minuszt. Ennyire még én sem vagyok negatív, Momo a Veszprém egyik legjobb átlövője volt.

Előzmény: objektív3 (19999)
objektív3 Creative Commons License 2024.06.05 -12 0 19999

Világklasszis volt, de Veszprémben adós maradt az igazán jó teljesítménnyel.
Jól emlékszem, hogy vártam a klasszis teljesítményt tőle a kritikus meccseken, de nem jött. Gólkirályság, persze, kenhetjük a hajunkra, hetesekkel, maximális bizalommal, egy ilyen jó csapatban, kiszolgálva. Talán nézd vissza a kritikus meccseinket, nekem megvan egy pár.

Előzmény: Bembi86 (19995)
Just1Question Creative Commons License 2024.06.05 -1 1 19998

Pontosan. Az edzői szakma nem mindenkinek való.. Sajnos Veszprémben azt a trendet követték, hogy egykori játékosokkal erősítik meg az edzői gárdát a felnőtt és UP szinten. Nagyjából végignéztem, egyedül Ivo Diaz az, aki érdemben és eredményben is kiemelkedőt nyújt évről évre mint vezetőedző.
Egykoron nem véletlen hüledeztek a bakonyi szurkolók, hiszen az a hír járta, hogy az UPban is azért nem ülhetett Momo egyedül a padon mert nem volt licenc se neki se a másodedzőnek, aztán gyors közben járással az MKSZ kiadott ilyen félkamu dolgokat.. (Ezt egy bakonynánai szurkolótárs mondta, nem tudom igaz e)

Előzmény: Bembi86 (19995)
travisgold Creative Commons License 2024.06.05 0 4 19997

Bárcsak most lenne olyan balátlövőnk mint ő volt tíz éve, mikor idejött.

Gozo Creative Commons License 2024.06.05 0 0 19996

Pedig de

Előzmény: Barcelona10 (19980)
Bembi86 Creative Commons License 2024.06.05 0 11 19995

Jézusom...:D

kétszer lett BL gólkirály, sorozatban 4 FF vele, elöl hátul kulcsember

értem én hogy edzőként nem nagy durranás, de a világklasszis játékos mivoltát ne vegyük el tőle

Előzmény: objektív3 (19993)
Kontakt03 Creative Commons License 2024.06.05 0 3 19994

Ja, akkor jöttek az f4-ek sorban, és asszem hogy a bl góllövőlistán is az elején tanyázott... 

objektív3 Creative Commons License 2024.06.05 -9 0 19993

"mint anno Ilic is itt újult meg ismét."

Én máshogy emlékszem: túl volt a csúcson és összességében közepes volt Veszprémben, nem volt vezér a kritikus meccseken, és nem is nyertünk semmi komolyat.

Előzmény: Kontakt03 (19992)
Kontakt03 Creative Commons License 2024.06.05 -2 0 19992

Nagyon jó meccseit is láttam, pl a Telekom ellen, meg most amikor a németek szerint halványabban teljesít. 

Ilyenkor azért fel lehet tenni azt a kérdést is, hogy a Magdeburg miért nem marasztalja?

Persze, egy környezetváltozás jót tehet neki, mint anno Ilic is itt újult meg ismét. 

Ha jön a bizalmat meg kell adni neki is. 

Egyre azért kíváncsi lennék.

Pascual véleményére. 

Barcelona10 Creative Commons License 2024.06.05 0 0 19991

Philipp Weber érkezhet még!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!