Nem hiszed el, de itt még celofánt sem találok soha. Úgy érzem itt magam, mintha legalábbis a Marson lennék... De azért igyekszünk mindent felkutatni. Mikor is lesz a nagy durranás? 1 hét? Vagy már csak pár nap?
A jo isten beszéljen belőled,nem hiszem hogy gond lesz mert mindenhol 2 ember-na meg én is-+ 1 dagaszto gép és 10-es sütő lesz,majd meglátjuk,megirom ha beindult.
Nagyon szép a kalács, tökéletesen látszik a mérete! Ezzel már biztosan nem lesznek problémáid... max. azzal, hogy majd kígyóznak a sorok, és annyit kell csinálni, hogy nem győzitek dagasztani, tekerni, sütni stb.... :-)
csak beleszortam,lehet attol nem volt jo,de az az igazság az anyosom adta ,mert ő sokat sütöget kedvére és lehet már régi volt,de te azért csak probáld ki,hátha van annak is valami trükje.
Edzeni muszály most már minden nap,kicsit mindig variálok,a muszály nagy ur,ráadásul 12 embert lassan meg kell szoktatni erre a munkára,na persze vagy 2 hétig velem,most ugy gondolom hetente nyitok egy pavilont,de majd az élet ugy is átalakitja,azt mondták van hőálló frissentartó folia,nézz szét a boltokba.
Mi egyszer próbáltunk citromaromát tenni a kalácsba, bűn rossz volt, azóta nem is próbáltunk semmi ilyesmit, csak most, hogy mindenki ajánlotta a citromhéjat reszelve, és tényleg nagyon jó vele. Nem tudom, hogy a szárított milyen lehet. Egyelőre frisset használtunk. Már felkészítettem a párom, hogy ezután üdítő helyett limonádét fog inni, meg a családja is, meg a vendégek is... :-)
Köszi, örülök, hogy tetszenek a kalácsok, de ez sajna csak a látszat... biztosan olvastad, hogy problémák vannak a gépünkkel, nagyon gyorsan sülnek a kalácsok, úgyhogy most éppen nem az igazi. Mi egyébként szeretjük a gázos gépet, bár mást még nem próbáltunk. 5 nap alatt használunk el egy 11 kg-os palackot, napi 8 óra teljes gázzal. De itt propán gáz van.
Mi is papírzacskóba tesszük, de valahogy nem annyira tetszik. De itt mindent abba tesznek, úgyhogy valószínűleg ez fog maradni. Nekem valami celofánzacskó tetszene. Már csak a puhulás miatt is. Minden nap szoktál "edzeni"?
szó szerint GYÖNYÖRŰEK a kalácsaid. Milyen tapasztalataid vannak a gázos sütőről? Mert mi gázosat szeretnénk venni, de nem sok embernek van gázas. Válaszodat előre is köszi:)
Sziasztok! Ha tudtok valamit, ami helyettesíti a citromot, akkor megkösszönném. Én még nem találtam meg. Így friss citrom. csak így sok a maradék, mert csak a héját használjuk fel.
Igen papirzsacskoba aminek az elején van egy csik celofán igy látszik mi van a zacsiba,probálom a mait lefotozni,persze bedöglött a fényképező de lefotozom telefonnal,és felteszem.
Nem tudom, hogy vajon szárított cirommal is ugyanolyan jó, mint a friss citrommal? Így tényleg nagyon finom volt, de én nem emlékszem, hogy otthon bárhol is éreztem volna ezt az ízt, mikor kürtőskalácsot ettem. De tényleg nagyon-nagyon finom! A kép alapján azt hittem, hogy kisebb átmérőjű a fád, mintha nem lenne olyan nagy ürege mint a miénknek. Én is nagyon szeretem a másnapi kalácsot, mindig szoktam hagyni magamnak, akkorra már olyan jó puha, de azért nem olyan, mint a friss, meleg kalács. Te is papírzacskóba fogod tenni majd ha árulod?
Már én is citromhéjjal csináltam(találtam nagykert ahol van olasz reszelt citromhéj,de még nem probáltam mert 10kg nem veszek meg előre) isteni lett,valamint olajjal,sokkal jobban tudom nyujtani.A nagy fával csináltam csak a kép lett rossz,kapkodtam,21*9 cm lett a kész kalács a tészta 1,5 vastag,legközelebb ráteszem a mérőszallagot, hogy az öregek is elhiggyék,mert a kép nem adja vissza, a kicsiket még be sem áztattam olajba,mert csak induláskor akarom használni,addig meg beavasodna az olaj rajta.Amit tegnap csináltam hagytam belőle már csak kicsit letakartam alufoloával ma azt ettem reggel a kávéhoz ugyan olyan volt mit amikor kész lett és kihült.De természetesen csak frisset fogok árulni - egyenlőre- nem lesz a csomagolás,igy is lesz elég meló 3 pavilonban.
A dagasztógép az most nálunk pénz kérdés, úgyhogy maradunk a kézi dagasztásnál, egyelőre. A csoki nevét holnap megnézem neked, fogalmam sincs, hogy mi a neve. Mitől lett most olyan jó a tésztád? Kipróbáltam a citrom héját, nagyon finom vele a kalács. Nem is tudom, hogy eddig miért nem próbáltam. Ez a kalács, amit feltettél, melyik fával készült, a kisebb átmérőjűvel?
Nézz szét a neten én rendeltem most egy Kenwood M760-ast 6,7-l dagasztotálja van,rengeteg jo márka van a neten és biztos ott is lehet kapni jó erős motorral valamit,ha kilonként dagaszt akkor is megéri szerintem.Holnap ha sütök megprobálo én is sodorni,mert most isteni a recetem,jol tudok dolgozni a tésztával,ha megjött a dagaszto(remélem holnap) megirom a tapasztalataimat.Hogy hivják ezt a csoki reszeléket,megnézem én is a cukrésznagykerben lehet kapok,nagyon tetszik,de a sünit is fogom árulni.
Mi is mindig ezzel kínlódunk, minél tovább hagyjuk sülni, nehogy nyers maradjon, aztán meg attól félek, hogy megég... de ez nem mehet így tovább, kell egy szabályzó! Igen, mi sodorjuk, meg kézzel dagasztunk... sajnos még nem tudtuk ezt a részét gépesíteni. Nekem is nagyon tetszik a csokis, meg szerintem az angoloknak is. Volt, hogy próbáltuk csokidarával (olyannal mint a cukros), de az nem tapadt annyira, mint ez a lapocska. Ez most nagyon bejött!
Sajnálom hogy a gépeket vergődik,de ezek a kalácsok szépek,én ugy vezsem észre hogy későn veszem ki,kicsit félek hogy nem sül át.A csokisotok istenien néz ki,ugye jol látom hogy ti sodorjátok a csikot.
Köszi! A te kalácsaid is nagyon szépek! Az már más kérdés, hogy szombaton be kellett hamarabb zárni, mert minden kalács 3 perces lett, amit ugye nem akartunk eladni. Valamit csinálni kell a gépünkkel! Most keresünk egy gázszerelőt, vagy egy esztergályost...
Erdeklodnek van-e valakinek a Femfeldolgoz RT-tol gepe es ha van akkor mi a tapasztalata vele. En most talaltam egy hasznalt gepet, de mielott megvennem szeretnek tobbet tudni rola.