Keresés

Részletes keresés

ati86 Creative Commons License 2009.08.14 0 0 463
Hamarosan végéhez érünk az évadnak (1986-87). Még két rész, és minden kiderül.
Előzmény: ati86 (462)
ati86 Creative Commons License 2009.08.14 0 0 462
249. rész - Sötétség az alagút végén
Rendezte: Larry Hagman

Jockey: Bobbyval beszélget a részvényeiről. Szerinte rossz döntés, hogy öccse el akarja adni a részvényeit, evvel ugyanis szerinte apja örökségét adja el. Samanthának elújságolja a hírt, s örül, hogy végre övé lehet az egész. Ugyanakkor érzi, hogy túl könnyen jutott hozzá, s ez nem elégíti ki. Már megkötné az adásvételi szerződést anyjával, Bobbyval és Rayjel, mikor Cliff ront be a szobájába, s közli, az ő 5%-a feljogosítja arra, hogy beleszólhasson az ügyekbe. Ezután összeverekednek. A feleségével beszél meg vacsorát, de helyette Mandyt találja ott Samantha helyett. Felszínes dolgokról beszélgetnek, kerülve az érzelmeket, de mindkettejükön látszik, hogy a távolság nem oldott meg mindent, s vonzalmuk egymás iránt továbbra is fennáll. Jeremy Wendell az igazságügyi osztállyal tárgyal a Colhun-üggyel kapcsolatban, s tevékenysége hamarosan nagy nyilvánosságot kap. Kiderül, a CIA is benne van a Ewingok akciójában. Miután már az igazságügyi minisztérium is foglalkozik az üggyel, Clayton mérhetetlen dühbe gurul, s nekiront Jockeynak. A dulakodás közben Clayton elveszti az egyensúlyát, s legurul a lépcsőn. Jockey szerint a férfi nem lélegzik.

Bobby: bejelenti bátyjának, hogy eladja a részét. Jockey látszólag próbálja győzködni testvérét, hogy tartsa meg, legbelül azonban örül, hogy az övé ehet minden. Pamelánal elmondja, hogy bár el akarja adni saját tulajdonát, sok szállal kötődik apja cégéhez, s nagyon nehéz lemondania róla. Phillisszel beszélget a bárban, akinek elmeséli, mi folyik a Ewing irodában. Elmondja, hogy eladja a részvényeit, de továbbra is igényt tart a titkárnőre más üzleti közegben. Phillis nagyon sajnálja Bobbyt, s a kialakult helyzetet, és sírva rohan ki az étteremből.

Samantha: cselt eszel ki, hogy megfigyelhesse Mandyt és Jockeyt együtt. Vacsorára hívja férjét, az alkalmas pillanatban azonban odébbáll. Jockey Mandyt látja az asztalnál, s beszélgetésbe elegyednek. Valentine-nal és a filmproducerrel beszélget Mendyről. Mindkettő egyedi tehetséget lát benne, s mérhetetlen erotikus kisugárzást.

Pamela: bátyjánál jár a Wentworthnél, s tudatja vele, hogy kiszáll a cégből, s visszaadja 25%-os tulajdonrészét bátyjának. Cliff szinte összeroppan a hírtől. Pamela Bobbyval beszélget a munkáról, az olajtársaság jövőjéről, s Christopher jövője is felmerül kérdésként. Pamela biztosítja Bobbyt, hogy nem lesz semmi gond. Felkeresi Jennát, akivel Bobby gyermekéről, s Southforkhoz fűződő kapcsolatukról beszélgetnek. Pamela szeretné elsimítani a feszültséget Jenna és ő közte, de egyelőre minden próbálkozás nehéznek bizonyul.

Cliff: megtudja, hogy Pamela kiszáll a Barnes-Wentworthből. Keserűen veszi tudomásul, de mielőtt gondolkodna, már meg is keresi Aprilt, aki a tárgyalás óta már vett egy csinos éttermet Dallasban. Kéri a nőtől, hogy csatlakozzon mellé társnak a cégben, s fektesse be az 5%-át a Barnes-Wentworthbe. April évődik a férfival, de nem zárja ki a tárgyalás lehetőségét Cliffel. Aprilt felkeresi Jeremy Wendell, aki közli a nővel, nehezen viselte, hogy becsapta a nő. April próbálja kiengesztelni a férfit, de ennél is jobb ötlettel áll elő. Próbálja meg megkaparintani Cliff részét, s így kvittek lesznek.

Ellie: továbbra is feszült a hangulat Jockey és közte, de ugyanakkor biztosítja fiát afelől, hogy bármit is tett, bármilyen ember is, mindig is szerette, és fogja is. Donnától rossz hírt kap: nagy eséllyel pert indíthatnak a Ewingok ellen, s börtönbe kerülhetnek. Ellie kétségbeesetten menekül ki a szobából.

Clayton: próbál szemet hunyni Jockey manőverei felett, de mindhiába. Mikor megtudja Donnától a szörnyű hírt, nekiesik Jockeynak, s alaposan megcibálja. A dulakodás közepette azonban elveszti egyensúlyát, s legurul a lépcsőn. Eszméletlen állapotban fekszik a földön.

Donna és Ray: miközben minden idejét a kicsivel tölti, tájékoztatja Dowling szenátor az aggasztó helyzetről. A Ewingok vádlottak, s a minisztérium is velük foglalkozik. A legrosszabb pedig, ami történhet: komoly börtönévek elé nézhetnek. Azonnal felhívja Ellie-t s elmondja neki a szörnyű hírt.
Ray hazaérkezik Dallasba, s Jenna és Charlie már epedve várták otthon. Mesél a kis Margaretről, s fényképeken is megmutatja újszülött lányát. Elmondja, hogy mindent tisztázott Donnával, s eközben megcsókolja Jennát.

Jenna: nagyon megörül, mikor Ray hazaérkezik. Alkalmas időpontban megcsókolják egymást.
ati86 Creative Commons License 2009.08.13 0 0 461
Cliff: Cliffet azért hagytam ki, mert nem sok szerepe volt. Először cukkolta Bobbyékat, később meg szörnyülködve nézte, ahogy Jockey tisztára mossa magát a média előtt.
Előzmény: ati86 (460)
ati86 Creative Commons License 2009.08.13 0 0 460
248. rész - A könyörtelen emberek világa
Rendezte: Patrick Duffy

Jockey: örömittasan koccintgat a tárgyalás után Aprillel, miközben közli Jeremy Wendellel, hogy alaposan átverték. Jeremy szerint Jockey csak egy nagy csatát nyert, meg, de a háborút még nem. Egyik lap közli a Colhun-ügyet, miszerint a CIA falazott Jockeynak, s aljas intrikájának. A laptól helyreigazítást követel Bobbyval. A lap főszerkesztője közli, sajnos amúgy sem fog megjelenni több cikk ebben a témában. A CIA egyik alkalmazottja meglátogatja a kisgyermekes asszonyt és bátyját, s közli velük, jobb lesz, ha abbahagyják a Ewingok lejáratását, mert hivatalos okiratokkal való visszaélés vádjával elítélhetik őket. A bosszúvágyó nő megszeppen, de nem tud elvonatkoztatni a dologtól. Miközben Jockey azt hiszi, hogy a viharfelhők eltűntek felette, újabb fordulatot vesz az ügy. A nőt később felkeresi Jeremy Wendell, s az asszony értékes bizonyítékokat nyújt át Jockeyról és Colhunról, cserébe Jeremy személyes védelméért. Wendell már jósolgat, sakkozgat: a Ewing Olajtársaság meg fog szűnni.

Bobby: elkíséri bátyját a napilap szerkesztőségébe, s helyreigazítást kérnek. A főszerkesztő beszéde egyre jobban elgondolkodtatja a férfit. Pamela átlát a szitán, s tudja, Jockey lefizetett embereket, hogy az ügyről szó se essék. Bobby nyugtatni próbálja feleségét, ám ő is érzi, a falazás már nem megy neki sem. Anyjuk meglátogatja őt és Jockeyt az irodában, s beszéde mélyen hat rá. Elhatározza, hogy eladja a Ewing Olajtársaságbeli részvényeit, s kiszáll az olajüzletből. Nem kíván többé asszisztálni bátyja aljas húzásaihoz, a Ewing név bemocskolásához. Felesége üdvözli a döntést.

Samantha: Valentine felkutatja Mandyt Hollywoodban, s kéri, hogy jöjjön vissza egy-két fehérneműs reklám erejéig. Eleinte vonakodik Mandy kisasszony, majd végül visszatér Dallasba segíteni. Samanthával is találkozik, aki úgy tesz, mintha semmit sem tudna Valentine akciójáról. Szívesen látja Mandyt, hiszen cégét kisegítheti a bajból, de aggodalommal tölti el, hogy Jockeyval ismét közel kerülhetnek egymáshoz. Pamelával kissé összeveszik Jockey személyén, de férje védelme már nem az az elvakult, szenvedélyes kirohanás, mint régen.

Pamela: összetalálkozik testvérével a bárban, s az cinikusan próbál gratulálni Bobbyék 5%-os győzelméhez. Üdvözli a hírt, hogy Bobby eladja részvényeit, s bizakodik a jövőben.

Ellie: összehívja fiait a Ewing irodában, s közli velük, hogy bár nagyon szereti őket, s sokáig gondolkozott azon, amit mondani akar, de a lényeg, hogy megcsúfolták apjuk örökségét, s az lenne a legjobb, ha a társaságot felszámolnák. Keményen megfeddi idősebbik fiát, amiért a családot végveszélybe sodorta, s fiatalabbik fiát is, amiért testvére gaztettei fölött próbált szemet hunyni. Végső elkeseredésében kijelenti, hogy jobb lett volna, ha a társaság férjével együtt hal.

Clayton: Ellie-vel együtt vacsorázik, de mindenki a botrányon csámcsog, s nem tudnak kilépni úgy az utcára, hogy ne szólják meg őket valamiért. A célozgató társasághoz odamegy, majd erélyesen megkéri őket, hagyják abba a hangoskodást. Próbál szemet hunyni az incidens fölött, de látszik rajta, az aggasztja leginkább, hogy a hangoskodóknak igazuk van.

Donna és Ray: megszületik kisbabája, akit Margaretnek nevez el. Ray meglátogatja Donnát, s szívből örül a gyermekének. Ray és Dowling szenátor együtt vacsorázik. Kölcsönösen beszélnek egymásról, céljaikról, Donnáról. A vacsora végig jó hangulatban telik, sok szerencsét kívánnak egymásnak új kapcsolataikhoz.

Jenna: nagyon várja haza Rayt

Előzmény: ati86 (459)
ati86 Creative Commons License 2009.08.13 0 0 459
247. rész - Háború és béke
Rendezte: Dwight Adair

Jockey: már gőzerővel készül a tárgyalásra, Harwe Smithfield pedig tanácsokkal látja el a Ewing fivéreket és Jacket. A tárgyaláson már mindenki tűkön ül a 10%-os ügy miatt. Az ítélet szerint végül az 5% Aprilt illeti, amit jogtalanul vont meg Jack tőle, a másik 5 % marad a férjnél, azaz Cliffnél. A per kiegyenlítettre sikeredik. Jack elkeseredik, amiért egyetlen százalékot sem tudott megtartani, s távozik Dallasból. Jockey Samanthával való viszonya tovább javul, de a nő is már sokkal öntudatosabb a kapcsolatban, mint régen.

Bobby: a Jennás affér után meglátogatja Ray, aki közli a férfival, hogy bocsánatot kér tőle. Kölcsönösen megbocsátanak egymásnak, de Bobbyt továbbra is nyugtalanítja a tény, hogy Jenna nem messze tőlük várja a kisbabáját, ráadásul Rayjel él. Közben szervezkednek a hátuk mögött a Colhun-ügyben való részvételük miatt. A CIA-s iktató megígéri húgának, hogyha veszélyes is, amit csinál, de megszerzi a terhelő bizonyítékokat a Ewingok ellen, hogy a húga végre megbékélhessen saját magával. A nő felkeresi az egyik, kevésbé rangos napilap főszerkesztőjét, hogy írasson meg egy hatalmas szenzációt a Ewingokat illetően, melyhez elegendő bizonyíték is akad.

Samantha: egyre nagyobb anyagi gondokkal küzd a Valentine cég, de a nő bízik a fellendülésben. A 10%-ban részesedő Valentine-t viszont aggasztja a visszaesés, s szeretné Mandyt visszahívni a fehérneműiparba. Samantha megbeszélést folytat Mandy producerével, akit finoman megzsarol, hogyha nem küldi vissza neki Mandy Wingert, anyagilag pórul járhat. Megkérdezi férjét, ha esetleg Mandy visszatérne, folytatná-e a kapcsolatát vele, de Jockey határozott nemmel felel a kérdésre. Samanthát, ha meg nem is nyugtatja teljesen, azért bizakodással tölti el férje véleménye.

Pamela: miután otthagyta a Barnes-Wentworth-t, most ismét visszatér a bátyja miatt. Továbbra is ellenzi Cliff lépéseit, s kijelenti, nem támogatja a perben sem. A beszélgetés végére legalább odáig eljutnak, hogy viszonylag megbékélnek egymással. Clifftől az aljasságaiért cserébe a 10%-ot kérné, de azt nem hajlandó eladni. A per végén kiderül, hogy a 10%-nak csak a felét, 5%-ot ítélnek meg neki.

Cliff: Scottie Demerest az ügyvédje, így minden jel arra utal, esélye lehet megnyerni a pert. Egyik alkalommal meglátogatja húga az irodában, s Cliff is is már oldódni látszik. A per keserédes győzelmet hoz számára. Igaz ugyan, hogy félig-meddig ő is nyertese a pernek, de az 5% igen kevés dologra jogosítja fel.

Ellie: meglátogatja Jennát, s aggodalmát fejezi ki amiatt, hogy a nő ray házában él. Emlékezteti arra, mit mondott neki, mikor Bobbytól örökre elment. Szerette volna, ha a Jenna őszinte lett volna hozzá, s betartja ígéretét avval kapcsolatban, hogy elmegy Dallasból.

Clayton: Rayjel beszélget Jennáról és róla. Szerinte aggasztó, hogy a válás után Jennával kezdett kapcsolatot, s tudja, ez főként a gyerek miatt van. Ray azonban próbál kitérni a téma elöl.

Ray és Donna: Rayt nyomasztja a Bobby és ő közte történtek, de ugyanakkor nem engedi, hogy bárki is beleszóljon Jenna és az ő kapcsolatába. Clayton próbál vele beszélni, s tanácsot adni, de a fréfi, úgy látszik, tudja, mit csinál, s inkább saját feje után megy. Megtapasztalja a családi együttélés pillanatait, mikor Charlie elhívja barátnőjét. Bár szoknia kell még a hangoskodást, egészen jól vizsgázik türelmességből.
Donna: egyik beszédét tartaná éppen, mikor beindul a szülés folyamata. Megszületik a kis jövevény,s a hírről azonnal értesíteni akarja rayt. A telefont azonban Jenna veszi fel, s sok szerencsét és örömöt kíván a kicsihez. Donna kissé meglepődik azon, hogy Jenna vette fel, de ugyanakkor nyugodt is kisgyermeke miatt.

Jenna: fél attól, hogy amit tesz, nem helyes. Ray biztosítja, hogy nem kell senkitől tartania. Mivel szeretnek nála, csak ez lehet a lényeg. Telefonon beszél Donnával a kisgyermek születéséről, s közli, ő is hamarosan szülni fog. Egyik nap meglátogatja Ellie, aki elmondja neki, több őszinteséget várt tőle, miután Bobbytól különvált, s megígérte, hogy elhagyja Southforkot. Jenna sajnálatát fejezi ki, s biztosítja Ellie-t, hogy ami Ray és közte van, csupán csak barátság.
Előzmény: ati86 (455)
ati86 Creative Commons License 2009.08.12 0 0 458
Szerintem várjuk ki a végét, hogy mi lesz. Sokan, akik nézik, valószínűleg már nem emlékeznek aprólékosan a jövőbeli részletekre, vagy még nagyon fiatalok voltak akkor, mikor a záróévadok mentek. Magyarországon olyan 1995-től 1997-ig.
Egy sorozatnak akkor van vége igazán, ha tényleg véget ér a TV képernyőn. Ugyanis addig még képes pár színész működtetni a sorozatot, tehát van értelme gyártani.
A jövőben lesznek még érdekes történetek. (April-Bobby esete, Samantha teljes elszakadása Jockeytól, Claytonnak is lesz nagyobb története, stb.)
Úgyhogy nyugtával dicsérem a napot.

Egyébként, ha itt tartunk, a 9. évadtól (Bobby zuhanyozásától) írom a beszámolókat. Egyik legeseménydúsabb évadot láthattuk, rengeteg, érdekes és fordulatos történettel (Wes Parmalee, Colhun-ügy, Ray-Jenna, Donna-Ray történetek, Cliff pere), hasonló, ismétlődő motívumokkal, teljesen más élethelyzetben.

Ray és Donna ebben az évadban kapott kiemelt szerepet az előzővel egyetemben.
Ellie és Clayton kálváriája is ebben volt.
Jockey veszélyes játszmái élesen visszaütnek.
Bobby dolga Jennával és Pamelával, viszonya Christopherrel.

Várom a folytatást. A következő évad főcímének nagyon jó lesz a zenéje. Talán a egyik legjobb.
Előzmény: HG. (457)
HG. Creative Commons License 2009.08.12 0 0 457
Igen, a következő 5 részt nézze mindenki, mert emlékeim szerint ezt követően gyorsan hanyatlik / laposodik a Dallas... :-(

Kilép később aztán Samantha, Ray, végül Ellie, közben olyan szereplők lépnek be, akikről azt sem tudom, kicsodák...
(Viszont jön ismét Lucy, nyerünk egy másfél métert :-)

Ld. utolsó évadok nyitói:

http://www.youtube.com/watch?v=ZW1zDukOnu4&feature=related

(Most a 10. évad ér mindjárt véget, még van 4)
Előzmény: Plazma87 (451)
HG. Creative Commons License 2009.08.12 0 0 456
Sajnos a Dallas jó dolog, de realitása kb. a Csillagok háborújához hasonló :-)

A kollegína a megmentő vagy a tönkretevő...?
Előzmény: g1397k (448)
ati86 Creative Commons License 2009.08.12 0 0 455
246. rész - Minden rosszban van valami jó
Rendezte: Larry Hagman

Jockey: miután kihallgatják Cliffet, felkeresi a bírót, akitől azt kéri, trtsa távol Barnest az üzlettől amíg lehet, s kapjon felfüggesztett büntetést. A bíró sokallja Jockey kérését, de végül elintézi, hogy pár napig még lakat alatt legyen Cliff. Samanthával szeretné felfrissíteni kapcsolatát, de a nő egyelőre még nem biztos abban, hogy sikerülne. Végül felkeresi Jack az irodában, s kijelenti, hogy csatlakozik a Cliff elleni perhez.

Bobby: ebéd közben Jack jelenik meg előtte, aki azt mondja, azért volt olyan sokáig távol, mert Jamie halálhíre mélyen megrázta. Mikor Bobby felajánlaná neki, hogy működjön együtt velük a 10%-os perben, a férfi elutasítja, mondván, húgán az már nem segít. Este elmondja Jockeynak, hogy találkozott Jackkel, s a férfi elképed, amiért az önként távozott később. Bobby figyelmezteti bátyját, senki nem kényszeríthet arra egy embert, hogy maradjon, pláne ha elvesztette egyik rokonát. Egyik alkalommal Raynél jár, mikor meglátja Jennáékat a férfi otthonában. Bobby ingerülten faggatja Rayt, s a veszekedés verekedésbe torkollik. Bobby egy nagy plezúrral végül megússza az akciót. Elmondja Pamelának, hogy Jennáék a szomszédban fognak lakni, s ez aggodalommal tölti el a nőt. Hisztérikus rohamban tör ki a Jenna gyereke iránt érzett féltékenysége.

Samantha: megmutatja Valentine-nak az új irodáját. A férfi közli vele, hogy a cég komolya anyagi problémákkal küzd, a megrendelések visszaestek. Később együtt vacsoráznak, mikor feltűnik April. A férfit lenyűgözi April formája és kisugárzása, s már-már beajánlaná Samanthának. April nem vállalja a felkérést. Jockeyval együtt tölti az éjszakát, s reméli, hogy a folytatás is hasonlóan alakul.

Pamela: felkeresi Jeremy Wendell, aki közli vele, lejárt a bátyjával megbeszélt 3 nap haladéki idő, s felszólít a fizetésre. Kiderül, Barnes felajánlotta Jeremynek a Wentworth egy részét. Mikor Pamela értesül a rossz hírről, inkább kifizeti saját pénzből Jeremyt. Cliffnek jogosan nekiesik, amiért az elhallgatta ezt a cseppet sem jelentéktelen információt. Ezután eldönti, hogy végleg otthagyja az irodát.

Cliff: a kihallgatások után kiderül, semmi köze sincs az esethez. Felkeresi Jockeyt a cégénél, s ráönti mindent szitkát az üggyel kapcsolatban. Tudatja vele, hogy már az elején tudta, Jockey áll az egész szennyes akció mögött. Pamela dühkitörését jogosnak érni, s majd elsüllyed szégyenében. A bárban kifakad, hogy a testvére volt az utolsó biztos pontja, s nem akarja elveszíteni. Nem járt volna persze így, ha nem lett volna ilyen hűbelebalázs. Védőügyvédnek azt a Scottie Demerestet kéri fel, aki egykor Jenna perénél képviselte a védelmet.

Ellie: Claytonnal golfoznak.

Clayton: Ellie-vel golfozik.

Ray és Donna: Ray élesen összetűz Bobbyval a Jenna-ügy miatt. Biztosítja a nőt, nem kell elhagyni a házát, mert szereti őket, s senkinek semmi köze hozzá, hogyan él velük. Jenna azonban még bizonytalan.
Donna: egyre sikeresebb a washingtoni élete, s egyre otthonosabban mozog az "új világban."

Jenna: nagyon örül, hogy Rayhez költözhettek, de a Bobby-affér elgondolkodtatja, s attól tart, nem túl jó ötlet. Ray nyugtatja az asszonyt, hogy senkinek semmi köze ehhez. Jenna, ha kissé bizonytalanodik is, de hisz a férfinak s bízik a jövőben.
Előzmény: ati86 (454)
ati86 Creative Commons License 2009.08.12 0 0 454
245. rész - 10%-os megoldás
Rendezte: Michael Preece

Jockey:továbbra is aggasztja Cliff részesedése a Ewing Olajtársasából. Egyik alkalommal meglátogatja irodájában, majd arra kéri, mondjon le a 10%-ról. Miután a férfi nem hajlandó erre, Jockey rosszullétet imitálva, kihasználja az alkalmat, s Clifftől álbizonyítékokat lop, hogy nagy bajba kerüljön. Aprillel folytat megbeszélést a 10%-ról, mikor egy bíró ismerősével találkozik, s elkottyantja neki a 10%-os ügyet. Közben a CIA-s akták útját figyelemmel kíséri egy bizonyos Alfred nevű alak, aki húgán szeretne segíteni, amiért az minden rosszért a Ewingokat okolja. McSweent ráállítja Cliffre, hogy szerezzen róla hamis terhelő bizonyítékokat a Jamie balesettel kapcsolatban. McSween elraboltatja Marie táskáját egy bérencével, hogy abba beletegye a Cliffet terhelő koholt bizonyítékokat. A southforki vacsorán a család füle hallatára bejelenti, hogy Cliffet bűnrészesség vádjának alapos gyanújával letartóztatják.

Bobby: telefonon megkeresi egy férfi azzal, hogy tudja, hol van Jack, a többit személyesen mondja el neki. Mikor Bobby megjelenik a találkahelyen, a férfitól csak egy homályos információt nyújtó képeslapot kap, amiért cserébe viszont 10000 dollárt követel a férfi. Bobby nem érzi egyenlő arányúnak a két dolgot, s már távozna, mikor a férfi megüti, s erre ő is őt. Óriási felfordulás után végül távozik a lepukkant csehóból. Ellátogat fia focimeccsére, ahonnan boldogan tér haza családjával.

Samantha: fiával ellátogat egy állatkereskedésbe, mikor összefutnak April Stevensszel. A nőnek feltűnik April szépsége. Mandy filmproducerével tárgyal a bárban, mikor az kifejti az üzletasszonynak, hogy Mandy Winger átütő tehetség, s tlajdonképen ezért Samanthának tartozik hálával.

Pamela: miután meglátja, hogy Jeremy Wendellel tárgyalt bátyja, kifaggatja, vajon eladná-e neki a Barnes-Wentworth egy részét. A férfi biztosítja húgát, hogy esze ágában sincs eladni a céget Wendellnek. Bobbyval együtt elmennek Christopher focimeccsére, ahol nagyon jól érzik magukat együtt.

Cliff: felkeresi Jeremy Wendell a 6 millió dollár kölcsön miatt, de Cliff továbbra sem tud fizetni. Wendell már lemondana a Wentworth részvényekről, úgy viszont Cliff 10%-át kérné cserébe. Erről hallani sem akar a férfi. Végül megegyeznek abban, hogy 3 nap áll rendelkezésére Cliffnek, hogy visszafizesse a kölcsönt. Először egyik kisebb banknál próbálkozik, s próbálja finoman megzsarolni a vezetőjét. Végül elküldi máshoz, aki vevő az aljas húzásokra. Később Marily Stone-tól akarna pénzt kicsikarni, de a nő átlát rajta, s figyelmezteti, ne próbálja ilyen aljas dolgokkal rávenni a fizetésre.

Ellie: Claytonnal jól megvannak.

Clayton: Raynek próbál segíteni a gyermek ügyében, eközben Ellie-vel boldogan töltik napjaikat.

Ray és Donna: Jenna már élete része, s egyik alkalommal megkéri Jennát, hogy költözzön hozzá Charlie-val együtt. A nő nagyon megörül az ötletnek.
Donna Andrew Dowlinggal tölti nyugalmas óráit, de továbbra sem tudja feledni a cowboyt. A férfi megérzi ezt, s tapintatosan odébbáll addig, míg a nő nem dolgozza fel teljes egészében elválásukat. Végül Donna felkeresi a férfit egyik zártkörű partiján, s elmondja neki, igaza volt mindenben, amit róla gondolt a férfi.

Jenna: egyre biztatóbb a kapcsolata Rayjel, s mikor megtudja, hogy élhetnének együtt is, nagyon megörül. Lánya, Charlie is nagyon örül a hírnek, nem mellesleg azért, mert odavan Rayért, hasonlóan anno Bobbyért.
Előzmény: ati86 (445)
Plazma87 Creative Commons License 2009.08.11 0 0 453
AJJA-JAJ! Bocs, hogy négyszer küldtem el az előző üzenetemet, de lefagyott a gép tegnap, s mikor frissítettem az oldalt nem látszott semmi az írásomból!

Láttam a Tescoban leakciózva a Dallas 4. és 5. évadát mindössze 3500Ft-ért!!!
Ha valakinek kell, az most vegye meg, mert 7000 akárhány Ft-ról lett leértékelve!
Esetleg ha kell valakinek, szívesen megveszem, s elpostázom....
Plazma87 Creative Commons License 2009.08.10 0 0 452
Hétvégén láttam a Film+-on a Sommersby című filmet (Jodie Foster és Richard Gere a főszereplők benne). Nagyon hasonlított ehhez a Wes Parmelee-féle Dallas-sagahoz. Ha megnézitek, majd tudjátok mire gondoltam...

A mai rész.....hát végre mindenki lelepleződik. Tetszett Cowboy-Ewing és a Legifjabb Ewing-titán összecsapása. Azonban a vége megint kicsit vicces lett. Ez az Arthur az egyik legnagyobb és legjobb titkosszolgálatnak dolgozik, mégis csak úgy könnyen kicsempész 1-2 bizonyítékot....
Ezek Pamela és Donna utolsó részei....még 5-6rész....s távoznak sajnos....
Jeremy jól tudja, hogy kell pénzt csinálni....okos ember...
Plazma87 Creative Commons License 2009.08.10 0 0 451

Hétvégén láttam a Film+-on a Sommersby című filmet (Jodie Foster és Richard Gere a főszereplők benne). Nagyon hasonlított ehhez a Wes Parmelee-féle Dallas-sagahoz. Ha megnézitek, majd tudjátok mire gondoltam...  

 

A mai rész.....hát végre mindenki lelepleződik. Tetszett Cowboy-Ewing és a Legifjabb Ewing-titán összecsapása.  Azonban a vége megint kicsit vicces lett. Ez az Arthur az egyik legnagyobb és legjobb titkosszolgálatnak dolgozik, mégis csak úgy könnyen kicsempész 1-2 bizonyítékot....
Ezek Pamela és Donna utolsó részei....még 5-6 rész....s távoznak sajnos....
Jeremy jól tudja, hogy kell pénzt csinálni....okos ember...

Cliffnek meg csak a húga ér valamit...az unokaöcse, Christopher már semmi sem?

Plazma87 Creative Commons License 2009.08.10 0 0 450

Hétvégén láttam a Film+-on a Sommersby című filmet (Jodie Foster és Richard Gere a főszereplők benne). Nagyon hasonlított ehhez a Wes Parmelee-féle Dallas-sagahoz. Ha megnézitek, majd tudjátok mire gondoltam...  

 

A mai rész.....hát végre mindenki lelepleződik. Tetszett Cowboy-Ewing és a Legifjabb Ewing-titán összecsapása.  Azonban a vége megint kicsit vicces lett. Ez az Arthur az egyik legnagyobb és legjobb titkosszolgálatnak dolgozik, mégis csak úgy könnyen kicsempész 1-2 bizonyítékot....
Ezek Pamela és Donna utolsó részei....még 5-6 rész....s távoznak sajnos....
Jeremy jól tudja, hogy kell pénzt csinálni....okos ember...

Cliffnek meg csak a húga ér valamit...az unokaöcse, Christopher már semmi sem?

Plazma87 Creative Commons License 2009.08.10 0 0 449
Hétvégén láttam a Film+-on a Sommersby című filmet (Jodie Foster és Richard Gere a főszereplők benne). Nagyon hasonlított ehhez a Wes Parmelee-féle Dallas-sagahoz. Ha megnézitek, majd tudjátok mire gondoltam...

A mai rész.....hát végre mindenki lelepleződik. Tetszett Cowboy-Ewing és a Legifjabb Ewing-titán összecsapása. Azonban a vége megint kicsit vicces lett. Ez az Arthur az egyik legnagyobb és legjobb titkosszolgálatnak dolgozik, mégis csak úgy könnyen kicsempész 1-2 bizonyítékot....
Ezek Pamela és Donna utolsó részei....még 5-6rész....s távoznak sajnos....
Jeremy jól tudja, hogy kell pénzt csinálni....okos ember...
g1397k Creative Commons License 2009.08.09 0 0 448

Kár, hogy AZ ÉLETBEN nem lehet megvalósítani, amiket L. Katzman megcsinált, pedig jó lenne álom-évaddá tenni 2005-2009-ig tartó időszakot és reggel felkelek és Valaki a zuhanyzóban felém fordulna és megszólalna: "Jó reggelt Drágám, jól aludtál. Kerestek a xeroxból az operátorok."

Sajnos hiába a neten a társkereső helyeken minden elküldött levél... Azt hiszik leprás vagyok.

 

Legalább egy WES PARMALEE sztori megadatna... Új név, Új lakhely, Új állás, Új Élet, Új arc stb...

 

 

 

x
Törölt nick Creative Commons License 2009.08.08 0 0 447
Nem baj az, ha most pár részt izgulhatunk, hogy hol és hogyan tesz keresztbe Jockey-nak. A Columbo-ban is tudjuk, ki a gyilkos, mégis végignézzük, a körmünket tövig rágva, hogy hogyan jönn rá az igazságra a ballonkabátos. Sokszor izgalmasabb valaminek a bekövetkeztére várni...
Előzmény: Plazma87 (446)
Plazma87 Creative Commons License 2009.08.07 0 0 446
A mai rész nagyon gyenge volt, olcsó s kiszámítható...és a végén...épp az az ember dolgozik a titkosszolgálatnál, akinek az ismerősének a valakijét "megölték" a Ewingok...s ez bosszút kíván természetesen...
ati86 Creative Commons License 2009.08.07 0 0 445
244. rész - A bosszú
Rendezte: Linda Gray

Jockey: egyre inkább aggasztja a 10 % körüli vita, de még nem is sejti, milyen ütőkártya van Cliff kezében. Mikor meglátogatja irodájában Cliff, közli vele, hogy társtulajdonos lesz belőle a Ewing Olajtársaságnál. Jockey kétségbe esik, s azonnal Jack felkutatását szorgalmazza Aprillel együtt. Samanthával vacsorázik, mikor meglátogatja az asztalnál őket Cliff, s kajánul mosolyog. Este nézeteltérése támad Pamelával, már megint Cliffet szidja Pamelának, miközben a nő próbálná elsimítani az ellentéteket. A Colhun ügyet már eltemetné a CIA, mikor egyik alkalmazottjuk kihallgatja a fontos megbeszélést a Colhun aktával kapcsolatban. A beszélgetés során természetesen Jockey neve is felmerül

Bobby: megdöbben Cliff bejelentésén, s először nem is hiszi el, hogy a férfi követelése jogos lehet. Megfenyíti Cliffet, nehogy valami aljasságban mesterkedjen őt és Pamelát illetően, mert meggyűlhet a baja vele. Bobby egyes olajkútjainak bezárására kényszerül, s az egyik alkalmazott, aki fél évvel azelőtt még a munkahelyek megőrzése és a kitermelés folytatása mellett tette le a voksát, belátja, nincs mit tenni, s sajnos kénytelenek lesznek leépíteni.

Samantha: elviszi Pamelát legújabb modellbemutatójára, s felajánlja az asszonynak, hogy csatlakozzon mellé társtulajdonosnak. Bár Pamelát alapvetően vonzza a divat világa, a kérést elutasítja. Jockeyval vacsorázik az Olajvállalkozók Bárjában, amikor hirtelen odasündörög melléjük Cliff, s nagyképűen röhög a szemükbe. Kiáll Pamela mellett, mikor Jockeyval az egyik southforki estén élesen összetűznek.

Pamela: megtudja, hogy Cliff valószínűleg jogosult a Ewing Olajtársaság 10%-ára. Meg akarja Clifftől venni a 10 %-nyi részt, hogy elkerülje a komolyabb konfliktusokat, de a férfi nem adja, s arrogánsan kioktatja húgát, s ismét felteszi a régi "Jock tönkretette a Tintást" lemezt. Viselkedése, s elbizakodottsága megrémiszti Pamelát, s bátyja helyett egyre inkább a Ewingok mellett áll. Samanthával ellátogat egy modellbemutatóra, s szemmel láthatóan érdekli Samantha virágzó vállalkozása.

Cliff: nem találnak hiteles végrendeletet Jamie-nél, így megbizonyosodik afelől, ha nem bukkan fel valamilyen váratlan dokumentum, mindent örökölhet, ami egykor Jamie-é volt. Abszolút feledésbe merül Jamie személye, s semmi más nem érdekli, mint a nő 10 %-os részesedése. Először a bárban, majd a Ewing irodában látogatja meg Jockeyt, hogy elmondja, övé lesz a 10%, majd üdvözült mosollyal, s jó nagy adag kárörvendéssel távozik az irodából. Bobby megfenyegeti, hogyha 10%-át arra akarja felhasználni, hogy Pamelát és őt elválassza, csúnyán megütheti a bokáját.

Ellie: képtelen elviselni a Ewing Olajtársaság körüli cirkuszt, s berohan szobájába. Már-már nyugtatóhoz nyúlna, mikor Clayton végül megnyugtatja. Együtt vacsorázik Donnával, akivel Rayről és házasságukról beszélgetnek. A nő megérti az asszonyt, de nem akarta, hogy házasságuk így alakuljon. Továbbra is azt hangoztatja, hogy örömmel látják bármikor a Ranchen. Ott van a válóperes tárgyaláson, s a tárgyalás után sok szerencsét kíván Donnának.

Clayton: Ellie-t vígasztalja, mikor az újabb családi botrány elől a szobájába menekül. Lázasan készül a lóvásárra, de látja Rayen, hogy egészen más dolgok kötik le a gondolatait. Próbálja biztatni, hogy lépjen túl a válásokozta nehézségeken, úgy, ahogy anno Ray mondta neki a Wes Parmalees ügynél. Ő is jelen van a tárgyaláson.

Donna és Ray: Donna Ellie-vel vacsorázik, de végig látszik rajta, hogy a helyzet feszültséggel tölti el. Ha Raytől elválik, Southforktól is búcsúznia kell.
Ray már-már piszkos bizonyítékokat is felhasználna a tárgyaláson, mikor az utolsó pillanatban eláll szándékától, s beleegyezik a sima láthatási jogba. Ügyvédje ezt a gesztust örömmel konstatálja. Donnával már alig-alig beszél, Jennával viszont ismét egyre több időt tölt, s a kemény tárgyalási nap után otthonában fogadják a férfit. Claytonnal beszél a válás okozta problémáiról, Clayton próbálja biztatni, lelkesíteni a cowboyt.

Jenna: Rayt saját otthonában várták a kemény nap után.
Előzmény: ati86 (443)
ati86 Creative Commons License 2009.08.06 0 0 444
Igen, ebben van igazság.
De!
A Dallas most tért vissza régi önmagához. Bobby ismét elemében, hosszú, nagyon hosszú idő óta most kapott Ellie és Clayton komoly szerepet a sorozatban. Jenna karaktere is újból érdekessé vált Ray oldalán, az álomévadbeli döglődés nem illett hozzá. Sokkal életszerűbb volt, hogy elkerült Southforkból, mint amikor az álomévadban ott maradt a Ranchen, s ő is érezte, Bobby nélkül már nem ide való.
Ray először rendezett részt, s a downkóros történet után ez a másik legjobb története.
Előzmény: Plazma87 (442)
ati86 Creative Commons License 2009.08.06 0 0 443
243. rész - Halál a családban
Rendezte: Michael Preece

Jockey: beszámol Aprilnek Jamie haláláról, s ennek üzleti hozadékáról. April, Jockey meglepetésére, elkeseredik, s úgy látszik, nem képes nyugodt szívvel kihasználni a helyzetet a 10 %-ért. Jockey szerint a részesedés így újból Jacket illeti, s mindent el akar követni, hogy nyomára bukkanjon. Nem hiszi, hogy Jeremy Wendell tudja, hogy hol tartózkodik Jack. Közben April Jeremyvel is tárgyal, s a nő barátokat szeretne szerezni Dallasban. Nem elég neki a pénz, mert úgy érzi, csak kihasználják. Jeremynek csak egy besúgóra van szüksége, s ezt közli a nővel is. Jockey meghívja Samanthát ebédelni, s ismét egyre bizalmasabb viszonyba kerülnek egymással. Az ebéd után felesége állja a cechet, s Jockey újra és újra eltűnődik Samantha egyre tudatosabb és vonzóbb személyiségén.

Bobby: fia Johnnyval játszik lövöldözőset, mikor feloson apja szobájába, s előveszi annak fegyverét, melyről azt hitte, nincs töltve. A játszadozás majdnem targédiába torkollik, a fegyver elsül, s majdnem Johnnyt találja el. Végül egy kisebb ijedtséggel megússzák a kalandot, de Bobby elbeszélget a fiával. Figyelmezteti, hogy soha ne vegye elő a fegyvert, s ha nagyobb lesz, megtanítja vele értelmesen lőni. A McArthur Bányatársaság eláll a Bobbyval kötendő szerződéstől, de nagyobb fizetségért cserébe még hajlandó lenne tárgyalni. Az alku megszegését Bobby becsületbeli kérdésnek tekinti, s elutasítja az ajánlkozást.

Samantha: a Valentine cég egyik bemutatóján vesz részt, ahol egy újabb szépséget mutatnak be. A nőnek természetesen nem tetszik az amúgy helyes, de Mandy lába nyomába sem érő ifjú modell. Jockeyval vacsorázik, s az este végén csábító ajánlattal kecsegteti férjét. Kisfiától kéri, hogy ne futkározzanak a házban, vagy menjenek fel halkan játszadozni, vagy menjenek ki az udvarra. Jamie halála őt is nyomasztja.

Pamela: Jamie halálhírét elmondja Cliffnek, aki szemmel láthatóan összeomlik, s elszégyelli magát, amiért sosem volt tekintettel a lány érzelmeire, s csúnyán elbánt vele. Elkíséri bátyját los Angelesbe, ahol a maradék holmijais és iratait kiadják a közvetlen hozzátartozóknak. Christophert keményen megbünteti, amiért majdnem tragédia történt a játék közben. Mindezt azét teszik, mert szeretik a kisfiukat. Már kezd gyanakodni, hogy ő is áldozata a Jeremy-Jockey-Cliff háromszögnek, s nem tudja, ki hogy tud annyit egymás üzleti
kapcsolatairól.

Cliff: teljesen kiborul, mikor megtudja, hogy Jamie meghalt. Eszébe jut, hányszor bántotta alaptalanul volt feleségét. Mikor Pamelával elmennek Jamie holmijaiért Los Angelesbe, érdekes dolgot tud meg. Nem találják meg a válási okiratot, amely bizonyítaná, hogy valaha is elváltak. Felkeresi Jamie barátnőjét, aki részletesen beszámol a tragikus esetről. A férfi pénzt ajánl fel neki, de a nő elutasítja. Dallasban újabb információ birtokába jut Cliff. Mivel nem találtak Jamie-nél válásról szóló papírt, ez azt jelenti, hogy a halál pillanatában Cliff még férje volt a nőnek. Így minden, ami a nőt illette, ezután őt fogja. Beleértve a Ewing Olajtársaság 10%-át is. Cliff nem tudja leplezni kitörő örömét, s hangos nevetésbe fog.

Ellie: éppen otthon van, amikor az éles fegyver elsül Christopher kezében. Mikor látja a kétségbeesett gyermeket, bekíséri a házba. Nyugodtan de határozottan megfeddi a gyerekeket, akiknek büntetésül fel kell menni a szobájukba. Clayton is ezt helyesli.

Clayton: ugyanolyan szerepe volt, mint Ellie-nek.

Ray és Donna: Ray beindítja a gyerekelhelyezési pert, de az ügy bonyolultabb, mint hitte. Nem akar hazudni Donnáról a bíróság előtt, de máshogy nem lehet az övé a gyerek. Donna egyik alkalommal felhívja telefonon, de már elbeszélnek egymás mellett, rohamosan haladnak a szakadék széléhez. Ray ügyvédjének irodájában összefutnak, de a tárgyalás után viharos gyorsasággal távozik a helyszínről Ray.
Donna próbál beszélni férjével, de érzi, ez már veszett fejsze nyele. A tárgyalás után megállítja Rayt, de az már nem hajlandó komolyan beszélni vele. Ray elmondja neki, lassan túljut elválásuk legnehezebb részén. Donna fél, hogy teljesen elveszíti volt férjét.

Jenna: felkeresi Ray egyik nap, s közli az asszonnyal, hogy minden mehet tovább a régi kerékvágásban. Jenna nagyon örül, s már Charlie előtt is feltűnik, mennyire boldog az anyja. Ray érkezik vendégségbe hozzájuk, s örömteli arccal fogadja a cowboyt.

Előzmény: ati86 (440)
Plazma87 Creative Commons License 2009.08.06 0 0 442
Látom a Dallast is elérte a világgazdasági válság. Nem tudom, hogy hány színész gázsiját spórolták, spórolják meg (lehet April túl sok pénzt költött)...Elment Jack, most meghalt Jamie (miért kellett szegényt kétszer megölni, nem tudom), s az évad végén, azaz a 251. rész végeztével elbúcsúzunk Punktól, Pamelától és Donnától is. Tényleg elkezdett elindulni a lejtőn a sorozat az álomévad után, s az összes színész menekült a süllyedő hajóról...a következő évad végén Jenna és Ray, na meg Charlie is lelép, az azt követőben meg Samantha távozik...
Azért a tegnapi rész végén szép volt Cliffet látni, hogy mennyire is viselte meg valójában volt neje halála...miután megtudta, hogy esetlegesen örökölhet utána...
ati86 Creative Commons License 2009.08.04 0 0 441
A mai részen észrevettem, hogy a Dallas újból ismétli magát.
Ebben semmi negatív kritika nincs, ugyanis ügyesen oldották meg.
1. Bobby ismét a Ewing Olajtársaság elnöke. Utoljára még Jock tette meg a társaság elnökének, mikor Jockey úgyszintén a sérülése miatt nem dolgozhatott.
Azért fejlődött valamicskét Jockey is. Majd 200 résszel ezelőtt mindent megtett volna, s meg is tett, hogy Bobbyt kiebrudalja, de most ő ajánlotta fel neki. Magához képest óriási előrelépés.
Én amúgy nagyon szerettem azokat a részeket, mikor Bobby volt az elnök.
A másik Ellie esete. Szinte kivétel nélkül mindig távol volt, mikor egy hatalams krízis rázta meg a családot. Vagy azt megelőzően gyorsan elutazott, vagy azután.

2. Első ilyen, mikor Jockkal nászútra mennek (1981), közben pedig Kristin rejtélyes módon vízbe fullad, s Jockey kemény per elé néz.
A második: a Bobby elleni irodás merénylet, mikor csak Clayton utazik haza "fiához". (1984) Ellie csak jónéhány rész után tér haza, Donna Reedként.
A harmadik pedig most volt. Tüsszögött a galvestoni motelben, amíg Jockey fia és saját életéért küzdött.(1986-87)
Elgondolkodtató.

3. Samantha és Jockey újbóli egymásra találása immár másodszor, de sokkal hihetőbben, mint az álomévadban. Azt nem számítom ide.
Szóval vannak ismétlődések, de ezek inkább dramaturgiaiak, a szereplők azért ne pont ugyanazok. Csiszolódnak, fejlődnek. Változást én senkire nem használok.
Előzmény: ati86 (440)
ati86 Creative Commons License 2009.08.04 0 0 440
242. rész - A zűrzavar
Rendezte: Steve Kanaly

Jockey: a kórházban meglátogatja a CIA embere, aki továbbra is azt hangsúlyozza, nem avatkozhattak be az akcióba, ugyanakkor hálás Jockeynak, amiért megszabadították a szervezetet Colhuntól. Ezért ejti a vádakat, s Jockey ismét szabad, azonban minden gyanús lépését figyelik. Mikor hazatér, fia és felesége egyre közelebb kerül hozzá, s úgy határoz, ismét megpróbálja folytatni Samanthával közös életüket. A fáradtságára, s lelki megpróbáltatásaira hivatkozva felruházza Bobbyt a Ewing Olajtársaság korlátlan vezetésével, amíg ő rendbe nem jön. Legbelül érzi, Bobbynak igaza volt abban, hogy legtöbb baj fő oka ő maga. Közben folytatja Jeremy Wendell elleni akcióját a háttérben, s friss információkkal szolgál számára April. Rájön, Jeremy Wendell zsarolja Cliffet, s ezért tud a Ewingok üzleti dolgairól annyit. April egyre mellőzöttebbé válik, s kezd rájönni, hogy lassan mindene megvan, de csúnyán kihasználták, s ez már nem elégíti ki.

Bobby: kiengedik őt és Rayt a kihallgatásról, s a végén elejtik a vádakat a Colhun-ügyben. Jockey fejét egyik este jól megmossa, s kijelenti, nem riadna vissza attól sem, ha az Olajtársaságot felosztanák. A Ewing Olajtársaság elnökeként rögtön meg is keresi egy kecsegtető ajánlattal a Parble Olajtársaság. Jutányos áron akar megszabadulni cégétől, Bobby időt kér, de megígéri, visszahívja az üzletfelet. Pamelával épp vacsorázni mennek, mikor Wendellel összetalálkoznak. Figyelmezteti Bobbyt, hogy komoly harc elé nézhetnek a jövőben. Bobby elismeri, hogy fivérével gyakran veszekszenek, de a közös veszély összerántja őket.

Samantha: büszke férjére, amiért megmentette Johnny életét. Egyik este, mikor fiával beszélget, bevallja neki, nem lehetetlen, hogy újra összejön Jockeyval. Ismét olyannak látja a férfit, mint mikor megismerte. Bátornak, határozottnak, erősnek. Együtt ebédel Valentine-nal, aki arról értesíti Samanthát, hogy az üzlet jelenleg pang, s Jamie elhanyagolja a feladatait, ugyanis Mexikóban kirándul barátaival. A nő nyugtatni próbálja a férfit. Szomorú telefonhívást kap: Jamie a túra során életét vesztette.

Pamela: A gyerekekre ügyel, míg a többiek a kórházban vannak. Kissé összevesznek Samanthával Jockey felelősségének kérdésén. Meglátogatja bátyját, aki felhánytorgatja neki miért nem volt Dallasban, mikor ő üzletet akart kötni. Pamela érzéketlennek tartja bátyját, s otthagyja. Otthon a család előtt beszámol arról, hogy a Parble Olajtársasággal akart öccse is üzletelni, de Bobby elmondja neki, a férfi később kereste meg az ajánlattal. Pamela szeretné elsimítani a két család közötti feszültséget.

Cliff: megdöbbenten hallja, hogy a Parble Olajtársaság nem kíván tovább együttműködni vele, mivel nem tartotta be az előzetesen megbeszélt határidőt. Cliff dührohamot kap, s nem tudja, mibe kezdjen. Jockey meglövéséről is csak titkárnőjétől értesül. Pamelának csúnyán nekiesik, amikor az nem volt otthon, mikor üzletet akart kötni.

Ellie: döbbenten állnak az események előtt, s a gyerekeket faggatja, pontosan mi történt Los Angelesben. Közben lakberendezési javaslatokkal áll elő férje előtt.

Clayton: puszilja az unokákat, s Ellie-vel meglehetősen kellemesen elvan.

Ray és Donna: Rayt is elengedik,s visszamegy a farmra. Felkeresi Charlie, aki elmondja, hogy anyjának nagyon hiányzik a férfi, és neki is. Próbálja a kislánynak elmagyarázni, hogy helyzete a válás miatt nagyon ingatag, majd mikor a lány szemébe mondja, hogy nem igazi barát, elgondolkodik.
Donna kellemesen tölti idejét Dowling szenátorral. A szenátor közös jövőt tervezne vele, Donna még gondolkodik, vajon visszamenjen-e Dallasba. A szenátornak úgy válaszol, hogy szereti-e a férjét, arra nem válaszol, de hogy a házasságának vége, abban biztos.

Jenna: ma sem szerepelt
Előzmény: ati86 (438)
Lisalotti Creative Commons License 2009.08.04 0 0 439

Ez pedig az első Christopher azaz Eric Farlow! (jobbra)

Előzmény: **BPO-700** (424)
ati86 Creative Commons License 2009.08.04 0 0 438
241.rész - Colhun nagy napja
Rendezte: David Paulsen

Jockey: összehívja a családot a Colhun-ügy megbeszélésére. Beismeri, ő is szerepet játszott abban, hogy a dolgok idáig fajultak, de említést sem tesz arról, hogy az egész akció őmiatta indult meg. Bobbyval azt javasolják Pameláéknak, hogy menjenek el a gyerekekkel Kaliforniába, amíg a helyzet meg nem oldódik. Már-már túlzásba esnek a Ewing-fivérek, mikor a Ewing irodát üresen találva egyből Colhun akciójára gyanakodnak. Mikor megérkezik Sly, rögtön fegyvert rántanak, de hál Istennek, nem esik bántódása a nőnek. A Colhun elleni akcióba Rayt is bevonja. Mikor értesül arról, hogy fiát elrabolta a megszállott terrorista, azonnal elutazik a testvéreivel Kaliforniába. Colhun instrukciókkal látja el, s azt követve arra kéri Bobbyt és Rayt, ne menjenek vele a veszélyes találkahelyre. Egy vonatparkba csábítja Colhun, ahol eleinte csak játszadozva lövöldözik rá. Később kér, engedje el fiát, s ölje meg őt, ha ez az ára az egésznek. Hasi sérüléseket szenved, s Colhun már a gyerekét venné célba. Ekkor érkezik meg a felmentősereg.

Bobby: Jockey beszámolóját, hasonlóan Pamelához, ő sem hiszi el, de ettől függetlenül a cselekvésre szólít fel. Megkéri a Ewing feleségeket, vigyék magukkal a gyerekeket messzire, mert Southforkban egyelőre nincsenek biztonságban. Bobbyn is kezd elhatalmasodni a pánik. Bevonja az akcióra Rayt, akivel megígéri Jockeynak, nem fognak beavatkozni a Jockey-Colhun közötti küzdelembe.

Samantha: észreveszi, mikor a gyerekek játszadozás közben levernek egy virágvázát. Jockey vallomását nehezen hiszi el, s férjé okolja mindenért, ami a család életében történt. Nagyon félti kisfiát, s megfenyegeti Jockeyt, hogyha férje játszmáit gyermeke sínyli meg, megöli. Johnny eltűnésekor pánikba esik, s Jockeyt hívja, hogy azonnal utazzanak Kaliforniába. A találkozóhoz sok szerencsét kíván férjének, aki megígéri, élve hozza vissza kisfiukat.

Pamela: Jockey egyetlen egy szavát sem hiszi el, s az a véleménye, hogy még ilyen helyzetben is hazudik. Samanthával elutazik a gyerekekkel Kaliforniába, míg elrendeződnek a dolgok.

Cliff: Sikeres üzletet köt egyik vállalkozóval, s Jeremy elé nagyképűen odaállít, hogy soha többé nem zsarolhatja ezután. Az irodában Pamelát keresi, akit nem talál. Jeremy Wendell eközben Apriltől szeretne megtudni értékes információkat, de a testén kívül egyelőre aligha tud bármivel szolgálni a hidegvérű üzletembernek.

Ellie: utazásuk közben lebetegszik, s a náthából próbál kikerülni.

Clayton: próbálja Ellie-t vigasztalgatni, de már idegesítette is annak nyafogása a betegség miatt.

Ray: csatlakozik a Colhun elleni csapáshoz, de figyelmezteti Jockeyt, csakis az ő felelőssége az egész ügy, ami már a családot is veszélyezteti. Megígéri Jockeynak, hogy nem avatkozik be ő sem a küzdelembe. Titokban azonban mégis követik Jockeyt. Ám mikor az súlyosan megsérül, s a gyermekét pedig már épp célba veszi az őrült Colhun, nem tehet mást a két Ewing fivér, minthogy messziről lelövik Colhunt. A terrorista holtan terül el a földön, a kis Johnny és apja megmenekül.

Jenna: ma nem szerepelt
Előzmény: ati86 (433)
**BPO-700** Creative Commons License 2009.08.03 0 0 437
Joshua az akire gondoltam.
Előzmény: Lisalotti (430)
**BPO-700** Creative Commons License 2009.08.03 0 0 436
áuu! Nem semmi! igaz, a film 78-ban készült! :)
Előzmény: Lisalotti (435)
Lisalotti Creative Commons License 2009.08.03 0 0 435
J.HarrisBocs, a kép lemaradt!
Előzmény: **BPO-700** (424)
Lisalotti Creative Commons License 2009.08.03 0 0 434
Ez lett a kis Christopherből!
Előzmény: **BPO-700** (424)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!