Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2010.07.08 0 0 1465
Sziasztok
Valakinek van infója a Hunguest_Grandhotel_Galya, szauna ill wellness részlegéről?
Viktória7 Creative Commons License 2010.07.07 0 0 1464
Mi igaz abból hogy a sárvári szaunát nyárra lezárták?

előre is köszi a választ!
mlas Creative Commons License 2010.07.07 0 0 1463
A Ramada balatoni welness hoteljének szaunája is mentes (kiírás szerint) de senki nem tartotta be :(( mászkáltak ki-be fruhában, kisgyerekkel is (16 éves tábla is kint van), és rám néztek csünyán... (pedig magamra hajtottam a türcsit, mikor beette őket a fene)
Előzmény: BAZS (1461)
habibi85 Creative Commons License 2010.07.05 0 0 1462
Sziasztok! Bár senki nem érdeklődött Debrecen környékéről, a Klub elindult. Programjaink fürdőruhamentesek, szaunamesterek gondoskodnak a megfelelő hangulatról. Programjaink megtalálhatók a www.szaunaclub.hu weboldalon. Ha mégis akad valaki a környékről, aki normális körülmények között szeretne textilmentesen szaunázni, várjuk jelentkezését a szauna.deb@gmail.com e-mail címen.
BAZS Creative Commons License 2010.07.01 0 0 1461
Végre egy igazi budapesti szauna, mely honlapja szerint:
"A szaunavilágban külön fürdőruhás és natúr részleg található."
(nektek azért, csak az egyik felét ajánlom...:-)))

Két elérhetőséget is megadok, ahonnan elérhető az Orientál Spa szaunavilága:

Egyik link
Másik link
protean Creative Commons License 2010.06.30 0 0 1460
Próbáljátok ki ti is Ráckevét.
Velencétől sincs messze, csak el kell menni Ercsibe, onnan komp.
Nem én vagyok a szervező, de csak ajánlani tudom, nagyon igényes
a hely, tiszta nyugati feeling. Minden második pénteken van az éjszakai szaunázás.
E hét pénteken is lesz, ha jól tudom.
Előzmény: szofi76 (1458)
habibi85 Creative Commons License 2010.06.16 0 0 1459
Sziasztok! Debrecenben szeretnénk egy szaunás klubot létrehozni. Érdeklődőket keresek Debrecenből és környékéről.
szofi76 Creative Commons License 2010.06.14 0 0 1458

Ebben igazad van, ott tényleg rádszólnak, és igen ott van szaunamester! De az  már meg sem fordult a fejemben hogy a kintivel hasonlítsam össze, ahhoz itt még fel kell nőni a következő generációnak. Egyszerűen más neveltetést kaptunk. Emlékezz vissza amikor 20 évvel ezelőtt megjelentek a Balatonon az NDK-ások és át merték venni a strandon a fürdőgatyájukat... már az is döbbenetet váltott ki mindenkiből.

 

Mindenestre jó tudni hogy itthon is akadnak hasonló gondolkodású emberek, legalább nem hal ki a remény hogy egy napon nem kell Ausztriáig autózni ha egy  kellemes szaunás hétvégét szeretnénk eltölteni.

Egyébként ha valaki Salzburg környékén jár, onnan 20km-re található Bad Reichenhallban a Rupertus Therme. Csak ajánlani tudom, a legprofibb ahol valaha jártunk, de minden téren!!!

Előzmény: aoluak (1457)
aoluak Creative Commons License 2010.06.14 0 0 1457
Tehet róla a szálloda üzemeltetője is. Oda kell állítani egy agilis szaunamestert, aki betartatja a szabályokat és ilyen esetekben rendet rak. Pár hónapja valaki pont itt a topikban panaszkodott, hogy Ausztriában milyen erélyesen rászóltak, amikor fürdőruhában ment a szaunába. Ez hiányzik Magyarországon.
Előzmény: szofi76 (1456)
szofi76 Creative Commons License 2010.06.14 0 0 1456

Mi pár hete a velencei spa hotelbe fizettünk be szaunázás, pihenés céljából, csak mint külsősök nem szállóvendégek. Azért választottuk ezt mert a neten fel van tűntetve hogy bizonyos órákban a  szauna naturként üzemel.

 

Miután megérkeztünk láttuk bent is a táblát amin ki van függesztve hogy hogy "Más országokban szokás a szaunát meztelenül használni...így erre lehetőséget biztosítanak itt is ...az alábbi időpontokban (1 órás intervallumok 3 vagy 4 alkalommal) kérjük vendégeinekt legyenek erre teintettel..."

Nem vagyunk bunkók, nem vetkőztünk le addig amíg mások fürdőruhában jöttek mentek, türelemmel kivártuk a 2 órát... Aztán beültünk. Na mondanom sem kell hogy a többi vendég nagy ívben lesza..ta az egészet és bejöttek fürdőruhában. És látszott a fejükön hogy még ők voltak kiaakadva.

Végigolvasgattam a fórumot, most járok itt először, de az alábbi jelenet szerintem alapvetően jellemzi a magyar helyzetet: Ülünk a szaunában a "natur" periodusban, megejlenik 4 fiatal csaj, végigolvassák a táblát majd az egyik közli: "Engem nem érdekel, menjünk be így, úgyis mi vagyunk többen!" Hát ja...

És a legjobb: A jégkútat mire használja a magyar egy wellness szállóban? Hogy lehűtse a sört... Szépen ott feküdtek beágyazva a jégbe a sörös és üdítős üvegek.

 

Egyébként sajnáljuk mert maga a fürdő nagyon igényesen, szépen ki van alakítva. Van többféle szauna, a gőz is nagyon jól működik, merülő (igaz ez nagyon frappánsan a terem közepén körberakva nyugágyakkal hogy premier plánba legyél...:-)), kneip taposó, csodás panoráma  a tóra....stb

Persze a fent leírtakról nem a szálloda tulaja vagy üzemeltetője tehet hanem a vendégek. Csak tényleg kár mert mi szívesen mennénk máskor is viszont számunkra élvezhetetlen a szauna a csuromvizes fürdőruhában, így nem hiszem hogy visszatérnénk...

Sárvár meg Bükkfürdő viszont nekünk messze van!

Előzmény: Törölt nick (1454)
Törölt nick Creative Commons License 2010.06.14 0 0 1455
A Büki fürdő naturista szaunakertjét állitolag beépitik szeptembertől. Jó lenne megmenteni ! Ne legyen beton a zöld park helyett ! Próbáljuk megmenteni ! Írjatok a marketingkukac spabuk.hu címre. hátha ... jo lenne!
Törölt nick Creative Commons License 2010.06.06 0 0 1454
Don Kardos, azért bizakodjunk a változásban :-)
Egyébként még mindig kétértelmű a felirat, mert a pénztárban ez a felirat látható: " A szauna világ fürdőruha nélkül is használható ", fent viszont " A szaunák fürdőruha nélkül is használhatóak " igy fent már nem egyértelmű, hogy ugyan már kell-e öltözni a szaunából kijövet a merülőbe menet .... Én reggelente járok, akkor teljesen jó a hangulat, de ahogy feltelik textilesekkel, kezd romlani az érzés... Kár hogy nem tesznek ki olyan ismertetőt, hogy a finn szaunába mennyire egészségtelen fürdőruhába menni. Legalább oda ne menne be a sok marha csöpögő térdnadrágban, mert hű de wellness csávó :-) Kezdhetnének egy olyan módszert is ahogy Sárvár kezdte annak idején: páros óra textiles, páratlan órák textilmentesek/vegyes használatúak.
Előzmény: donkardos (1448)
mlas Creative Commons License 2010.06.03 0 0 1453
Ja. Ez jó. Itt inkább a szauna, a fürdő kicsi.
A másik a http://www.sonnentherme.at/ itt élményfürdő-csúszda is van, szauna ugyanolyan jó.
Előzmény: csataig (1452)
csataig Creative Commons License 2010.06.03 0 0 1452
www.burgenlandtherme.at
Előzmény: csataig (1451)
csataig Creative Commons License 2010.06.03 0 0 1451
mlas: Erre gondoltál amikor Bad Tatzmannsdorf -ot említetted?
Előzmény: mlas (1433)
csataig Creative Commons License 2010.06.03 0 0 1450
Na most hogy megtaláltam ajelszavam :)

Köszi a tippet :)
Előzmény: arpad80 (1432)
informania Creative Commons License 2010.05.26 0 0 1449

Az alábbi levelet küldtem el a mai napon a címzettnek, a választ kiváncsian várom. A fejleményekről természetesen majd beszámolok.

 

Hunguest Hotel Béke

Igazgatóság részére

Hajdúszoboszló

 

 

Tisztelt Igazgatóság!

 

 

Az elmúlt hétvégén Hajdúszoboszlón jártunk, és az alább idézett hirdetésük alapján felkerestük szállodájuk új részlegét:

„Újdonság a „Szaunavilág”, ahol Magyarországon egyedülálló módon minden szolgáltatás külön-külön (infraszauna, gőzkamra, illatkamra, kültéri rönkszauna merülőmedencével) fürdőruhában és fürdőruha nélkül is igénybe vehető.” (Kiemelés a hirdetésben szereplő módon.) A valóság azonban ettől igen messze állt, s bízva abban, hogy komolyan gondolták, amit hirdetnek, szíves figyelmükbe ajánlom a következő tapasztalatokat.

 

A wellness recepción semmilyen tábla nincs kihelyezve, sem az árakról, sem a szolgáltatásokról, így ezt verbális kommunikáció útján (értsd: szóban) kellett tételeként megkérdezni. A tájékoztatás beljebb sem lett jobb: sem az illatkamránál, sem a sószobánál, sem másol nincs semmilyen kiírás. Így a szaunázás alapvető szabályai (pl. papucsban nem megyünk be stb.), vagy az egyes helyiségek helyes használata, vagy a szaunázás általános szabályai, hatásai titokban maradnak az érdeklődők előtt.

 

Jóval nagyobb probléma, hogy a hirdetésben szereplő „külön-külön” kitételre (vagyis melyik rész használható normálisan, azaz fürdőruha nélkül) elég érdekes választ kaptunk (természetesen ezt sem jelzik táblák). A szaunavilág két bejáratát az alábbiak szerint lehet használni: az első bejárat a szállóvendégeké, a másik a külsősöké. Tehát szó sincs arról, hogy lenne egy fürdőruhás, és egy ruhátlan rész! Ráadásul mivel pontosan ugyanolyan szolgáltatásokról van szó, teljesen értelmetlen a „belsős” és „külsős” vendégek szétválasztása.

További kedves momentum volt, hogy a recepción felhívták figyelmünket: a „belsős” rész fürdőruhás (tehát ők nem is választhatnak?), a „külsős” részben csak mi leszünk, ezért ott akár lehet ruha nélkül is szaunázni, de ha a kinti rönkszaunát használnánk, legyünk szívesek fürdőruhában, mert még valamilyen fóliázás nem készült el, és láthatnak minket. Az rendben van, hogy erre a hiányosságra felhívják a figyelmet, de ha minket nem zavar, akkor miért is nekünk kellene ruhában lenni, hogy más ne lásson oda? Ezt a kérdést oldja meg az, akit esetleg zavar.

Hab a tortán, hogy a „külsős” részbe érve két nénikével találtuk szembe magunkat („egyedül leszünk…”), természetesen talpig fürdőruhában. Az az érzése támadt az embernek, hogy Önök nem is gondolták komolyan a hirdetésben szereplő elkülönítést, s ezt az igényt nem is tudják kezelni.

 

Áttérve a szolgáltatásokra: az illatkamra egyik oldalon sem működött, a gőzfürdő csak az egyik oldalon működött. Így a szolgáltatások csak részben voltak igénybe vehetők, ami egy újonnan nyílt részleg esetén fokozottan problémás (természetesen a korlátozott szolgáltatásokat semmivel sem kompenzálták).

 

A személyzet próbálta készségesen kezelni a helyzetet, talán túlságosan is, amikor a szaunába rányitja a vendégre az ajtót „minden rendben van?” kérdéssel – ezt nem illik. Ugyanígy, hogy a zárást megelőző órában a személyzet elkezdi az ajtók üvegeinek megtisztítását, függetlenül attól, hogy ott még használják az adott szaunát. Ezt sem illik.

 

Komoly hiányosság még, hogy semmilyen frissítő, de még egy hidegvizes automata sincs, így a vendég kénytelen túlélőképességére hagyatkozni a szaunavilág használatakor. Jobb helyeken víz, gyümölcs, jég folyamatosan rendelkezésre áll.

Mi a mellékhelyiséget sem találtuk meg, amely ha valóban nincs, akkor szaunázás közben az öltözőbe kell átmenni?

A felöntések teljes hiányáról ne is beszéljünk.

 

Összefoglalva a szándék becsülendő, de jelenleg a teljes kudarc a jellemző. Örvendetes lenne, ha a szaunakultúra hazánkban is minél jobban elterjedne, de ilyen módon nehéz lesz a célt elérni. Ajánlom figyelmükbe a www.aquasziget.hu honlapot, amelyen kimerítő részletességgel olvasható minden, ami az európai wellness-szauna kultúráról és ennek gyakorlati megvalósításáról szól. Ott sikerült ezt megoldani, természetesen oda visszatérő vendégek vagyunk.

 

Ezen levél kizárólag jobbító szándékkal íródott, egyben bízom abban, hogy a szükséges változtatások után sikerül megvalósítaniuk azt, ami hirdetésükben szerepel.

Amennyiben erről tájékoztatnak, azt megköszönöm!

 

 

2010. május 26.

 

donkardos Creative Commons License 2010.05.25 0 0 1448
Hétfőn voltam a pápai Várkertfürdőben, az uszodában és a szaunavilágban. Az uszodai szauna még nincs készen, annyit hallottam, hogy többféle szauna lesz, jég és talán merülő is, de valószínűleg fürdőruhás, ahogy a felújítás előtt.
A szaunavilág működik, nagyon jó, fürdőruha nélkül is használható minden, a merülőmedence és a pezsgőfürdő is, legalábbis engem nem zavart senki, igaz, mindenki más textilben volt.
Előzmény: Törölt nick (1447)
Törölt nick Creative Commons License 2010.05.21 0 0 1447
Pápán új szaunarész épül. Az uszodai részen újítják, bővítik. Valószínűleg az uszodai rész lesz textiles, a jelenleg is üzemelő szaunavilág textilmentes. Valakinek van infó ?
Bükön is voltak átépítések, arról tud valaki ?
BAZS Creative Commons License 2010.05.17 0 0 1444

Milyen volt?

A Naturlistán a következőket írták a múlt péntekiről:
"Sikerült tegnap egy kicsit "überelni"az első forduló létszámát és köszönjük,hogy félszázan ismét tiszteleteteket tettétek az Aquantisban!
Sajnos a kinti zuhanyzók,minden ösztökölésünk ellenére nem készültek el,állítólag komolyabb a probléma,mint ahogy azt sejteni lehetett. De ez sem szegte kedvünk és a köv. alkalomra legalább egy slagot szerválunk valahonnan a teraszra a szaunák elé,hogy ne kelljen minduntalan beslattyogni-át a pihenőhelységen,medencetéren-a belső zuhanyzókig.

(Vagyis lesz következő... vagy május végén vagy június elejére tervezik)

...köszönet,a csokis élvezetek után!
...mivel a jegyszedő diák az uccsó(22.40) busszal hazament és a kulcsokért a kaució ezreseket is már a biztonsági őr bácsi szolgáltatta vissza. "

 

Az áprilisiról egy bővebb beszámolóban ezt olvashattuk: 

"GPS-el oda lehet találni, nélküle a piacteret kell megkeresni és akkor már ott is van az ember.

...a helyiek már ott ültek sorban, a szokásos pesti arcok akkor jöttek. A belépőt az egyszereűség kedvéért 2 részleben kellett fizetni, a pénztárban ahol ÜCS is elfogadtak, illeve a kedves háziasszony Ildi szedte a felöntések külön pénzét. Nem igazán kellett sorban állni. 

Összesen 45 ember jött össze.

Az öltözéssel semmi probléma nem volt, egyből találtunk szekrényt is. 

Ezért az kedvezményes diszkont árért természetesen nem jár sem lepedő sem gyümölcs és víz sem.

A romai részt nem teljesen a rendeltetés szerű használatra tervezték, mivel mindenhova belátni, a kinti terasz pont a gyerek játszótérre néz és csak üveg korlátok vannak, de este amikor nincs ott más akkor nagyon kellemes hely.

Gyógyvíz az nincs, de egyébként nagyon jó kultúrált a hely.

Kint van 2 szauna kb 12 személyes itt voltak a felöntések, sajnos a zuhanyzók nem működtek, de jó volt kint a levegőn a szauna után.

Bent van egy elég nagy pihenő ágyakkal 2 nagy szauna, 1 5 fős infra, és 2 kb 10 személyes gőz, vmi aromásnak címzett kicsi kabin, 6 személyes jaku, egy nagyobb meleg vizes medence és egy csobbanó.

A sok szaunának köszönhetően mindenki megtalálhatta a maga helyét sorbanállás nélkül.

Az estén a szaunamesteren kívül semmilyen személyzet nem jött föl az emeletre nyüzsögni, tök nyugalom volt végig. 

A felöntések kicsit szervezetlenül folytak, a helyi ember inkább csak az újvárosiakkal foglalkozott így mindíg lemardtunk a felöntéseiről, pedig nagyon jókat mondtak róla.

A Mézesmackó és a Csabi is beállt így nem volt várakozás.

A sörösről a Zoli 3 perc után kimenekült aztán Ildi folytatta de nem volt igazándiból aki befejezte volna. 

Só és jég is volt bőségesen.

A feles műanyag pohár félig sem volt kicsit tesco mézzel, aztán került elő még méz így a mennyiség és a minőség is jobb lett. 

A jól sikerült szaunázások után jött az est fénypontja az EREDETI CSABI CSOKI a gőzben. Mint mindíg most is nagyon finom volt, az mondjuk felháborító hogy csak háromszor kaptunk repetát+a maradékot :))"

 

Akit elsőkézből érdekelnek a naturista események, köztük az efféle szaunázások is, az a következő oldalon tud feljelentkezni a levelezési listára: Naturlista

 

A székesfehérvári Árpád fürdőben nem rendeztek ilyen esteket?

Én ugyanezt kérdezném, csak vmi budapesti helyszínnel...:-)

 

Előzmény: protean (1443)
protean Creative Commons License 2010.05.17 0 0 1443
Milyen volt?

Akartam menni, de a barátnőm fáradt volt hozzá...
Lesz még ilyen Dunaújvárosban?
A székesfehérvári Árpád fürdőben nem rendeztek ilyen esteket?
Előzmény: Csabi-csokis szauna-manó (1442)
PELE42 Creative Commons License 2010.05.04 0 0 1441
Tibeti hangmasszázs , felöntéssel egybekötve, (D)
Twisk Creative Commons License 2010.04.29 0 0 1440
Most miért? :)
Nem is olyan régen bementem valamiért az öltözőbe. Az egyik fülkében ott ácsorgott egy úriember és éppen egy rőf kolbászt integrált a pszichéjébe. :)
Megoldotta, nem?
aoluak Creative Commons License 2010.04.29 0 0 1439
A pihenőben lehet enni, ahol a pult is van a gyümölcsökkel. Akár a pultnál, akár az előtte lévő asztalon.
Előzmény: informania (1437)
PELE42 Creative Commons License 2010.04.29 0 0 1438
Csak dicsérni lehet a fürdőt. (mostantól kezdve)
informania Creative Commons License 2010.04.29 0 0 1437

És azt (ha felhozzák), hol lehet megenni? Az öltözőben vagy az előtérben???

 

Szerintem ez nagyon nincs kitalálva. Talán az üzemeltető adhatna egy időkorlátos (mondjuk 1 órás) lehetőséget, ezalatt kényelmesen meg lehetne kajolni, viszont érdemben senki sem használhatná az élményfürdőt.

Vagy jelképes összeget kérhetne el azoktól, akik használják a wellness szolgáltatásokat. Szerintem beleférne...

 

üdv

Előzmény: aoluak (1436)
aoluak Creative Commons License 2010.04.27 0 0 1436
Úgy tudom a recepciós lányokon keresztül lehet rendelni ételt a büféből, amit felhoznak, így nem kell a teljes jegy a büféhez. Legalábbis régebben így volt.
Előzmény: informania (1435)
informania Creative Commons License 2010.04.26 0 0 1435

Aquasziget - Esztergom (tapasztalat április 24.)

 

Elöljáróban jelzem, nagyon jól éreztük magunkat. És ezt azért is írom, mert a fórumot olvasva mintha kicsit kezdenénk kizárólag ausztriai lehetőségek felé billenni, pedig itthon is jól érezheti magát az ember. Igaz, nagyon kevés ilyen hely van, sajnos.

 

Program: a szaunákat kedvünk szerint használtuk, a gőzben csokis felöntésen vettünk részt, és a nap fénypontja a Hamam kezelés volt. Rövid értékelés:

- a személyzet nagyon udvarias és készséges volt

- mindenhol tisztaság, a pihenőben gyümölcs volt (a Hamamhoz pedig tea és gyümölcstál is jár, friss volt minden!)

- a gőzfürdő pompásan működött

- a jégkészítő gép folyamatosan nyomta a friss jeget

- mivel mindenki először volt csokis felöntésen, a szaunamester mindenre válaszolt, és készségesen elmagyarázott mindent, a felöntés amúgy szenzációs

- mindenki fürdőruha nélkül használt mindent (a pezsgőfürdőt is), kivéve késő délután egy idősebb nő és egy fiatalabb férfi volt fürdőruhában - de ki is lógtak a sorból - , a közlekedőkben fürdőlepedőben vagy törülközőben mozogtak (tehát felesleges magamutogatás nem volt)

- összességében 20-30fő volt (gondolom a jó időjárás miatt sokan a szabadban voltak), de így legalább sosem volt zsúfoltság.

 

A Hamam meg egy külön történet, aki nem próbálta még, annak szívből ajánlom, fenomenális!

 

Amin lehetne változtatni:

- az "élményzuhany" kifejezés kicsit erősnek tűnik, de legalább működött

- a medence alján finom homok volt, egyelőre rejtély honnan (talán kimosódik a csempe mögül?)

- ha az ember egész napra megy, és enni szeretne, akkor külön élményfürdős jeggyel tud lemenni az étterembe, ami indokolatlan többletköltség

- és persze hiányzik a merülő medence.

 

Összefoglalva szerintem arra, hogy időnként kikapcsolódjon az ember, kulturált (fürdőruha nélküli) szaunázási körülmények között, megfizethető áron és nem több száz km utazás árán, tökéletesen megfelelő. Persze nyilvánvalóan vannak nagyobb és jobb helyek, de ez legalább a miénk...

 

üdv

RodrigeZZ Creative Commons License 2010.04.21 0 0 1434
http://www.thermalpark.hu/
http://www.thermalpark.hu/index.php?base=static&type=hazirend 4.pont
illetve itt a 1222 hozzászólás

R.
Előzmény: ultrabody (1430)
mlas Creative Commons License 2010.04.19 0 0 1433
Hamár elküldted Pestről Sárvárra, akkor inkább ne is lassítson, menjen még 50-et Lutzsmannburg-ig, vagy 80-at Bad Tatzmannsdorfig.
Az egy más lépték.
Előzmény: arpad80 (1432)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!