Én a MűPa Koncert-jegyet negyvenötödik születésnapomra kaptam, most már a koncertről kiadott DVD-lemezt várom nagy türelemmel, remélem a hatvanadik szülinapomra megjelenik, vagy esetleg a hetvenedikig kell-e várnom ? A Nyolcvanadikra meg az új Solaris stúdiólemezt szeretném.
Hogy teljesebb legyen a kép : Én pedig épp előtte, csütörtökön jártam bent nála, érdeklődvén, hogy esetleg a MűPa videófelvétele kiadásra került-e már (?) . Mondta Péter, hogy : ádehogy-a'-majdcsak-nagysokára-lesz---de-a-többi-lemezem-megvanemá'? Mondám erre : melyikek ? Válasz : az-archív-sorozat-három-része. Hohó, kaptam fel a fejem, van már harmadik is ? "Volt, de nagyon kevés." Majd némi keresgélés után kiderült, hogy már nincs az üzletben ilyen. Mondtam, KÁR és eljöttem, megígértetvén, hogy legközelebbre felhajt valahonnan egy kallódó darabot.
...
Tehát én már előbbre vagyok hozzátok képest, mert nekem legalább ÍGÉRETEM van rá. :-P
...
Másnap pedig épp Tőled faggatózott fellelhetőség felől. Lehet, hogy nem fogja betartani az ígéretét ?!? :-O
Ezzel kapcsolatban van egy jó sztorim: múlt pénteken a Solaris Hanglemezboltban jártam és a boltvezető Péter megkérdezte, nem tudom-e véletlenül, hogy a piros archív (a 3. lemez) kapható-e még valahol...
Szomorkodva jegyeztem meg, hogy még meg sem jelent........... :o(
Nah, hát a héten Robi úgy döntött - mivel továbbra is érkeznek rendelések a lemezére -, hogy szerzői másolat formájában ezentúl megvásárolható lesz a Cabaret :o), 1500 Ft-os áron.
Hát, sajnos rossz hírem van... Technikai és anyagi okok miatt idén elmarad a várva várt karácsonyi INVOCATIO koncert. :o( Attila minden követ megmozgatott, mégsem sikerült összehoznia ezt a koncertet. De ezúton is Mindenkinek szeretetteli és boldog Karácsonyt kíván Attila!
Ugyanakkor arra azért van esély, hogy január elején egy Újévköszöntő INVOCATIO koncerten vehessünk részt. :o)
Jah igen! Ez a MŰPA-koncert volt az, aminek aztán talán sosem készül el a koncertDVD-je ? Nem azt mondtam, hogy sosem, hanem hogy TALÁN sosem... :(
Mit is mondtam korábban a Mexikói koncertről? Valahogy így fogalmaztam anno, (most nem olvasok vissza a szószerinti idézetemért): "Ez egy nemlétező zenekar sosemlátott koncertje." Valami ilyesmi a véleményem a MŰPA koncertről. Talán nyugdíjbavonulásom alkalmából majd ezt kapom a kollegáimtól búcsúztatóra. ÉS AKKOR CSODA, két és fél év után, hogy már nem emlékszem a koncertre ??? Hogy ha ma megjelenne, akkor is már alig tudná visszaidézni, újra átélhetővé tenni azt az érzést, élményt, amit ott a MŰPÁban volt szerencsém megtapasztalni. BIZTOS vagyok benne, hogy bárkin is múlik az, hogy ez e lemez még nincs a piacon, nem tudja elképzelni, hogy milyen érzés volt a hallgatóságnak ez a koncert. Mert ha el tudná képzelni, akkor akár merő szívjóságból is újra és újra fel akarná idézni bennem (bennünk) ezt az érzést. Bennünk alatt nem csak az elvakult rajongókat, hanem minden olyan szimpatizánst értek, akik tudva-tudatlanul, akarva-akaratlanul is szeretik ezt a zenét, illetve szerették. Vagyunk világszerte szerény néhányszázezren.
Már csak két hét a Karácsonyig. Invocatio koncertre vágyom, amolyan hóseséses, forraltboros, fenyűillatú, érzelmes (érzelgős?) meghitt, ünnepi és felemelő.