Keresés

Részletes keresés

atillaahun Creative Commons License 2004.06.02 0 0 40
Én végtelenül türelmes, hogynemondjam toleráns vagyok, de ennek a műsornak már a felvezetése is a paródia határát súrolta. A műsorvezető arca a cég reklámjaként annyira döbbenetes volt, hogy komolyan azt hittem, hogy az a gyerek, aki "időjós" vagy mi volt a másik tévén és paródiákat adott elő és most is hülyéskedik.
Egyébként már más is írta, de nekem is ez a bajom, hogy miért nem írják ki a neveket? Kötelező nekem tudni, hogy ki az a B. A.? Vagy a Puzsér Róbert? Ha meg utánanézek a Zinterneten, ezt találom: (http://www.sarok.org/users/padremenar/m_18055/)

"Nos, akkor elmondom neked ki is az a Barta András! Barta András egy közönséges buzi, mellékállásban angol tanár, és a középsulis osztályom másik felének okította az angol nyelv rejtelmeit. Buzi, és ezt bizton állíthatom: szerenád alkalmával 10 percig álltunk a lakása ajtajában, majd egy farmerban, nyitott inggel izzadtan nyitott ajtót. A hálószobájából pedig egy srác jött, aki a barátjaként lett bemutatva. Amúgy a konyhájában lévő kiszuperált junoszty tévének a képernyőjére egy félmeztelen pasi képe volt ragasztva. Indoklás: így legalább mindig jó az adás."

Médiabéli karrierjét az ember a holdon című műsorban kezdte. most folytatja."

Homofóboknak és rasszistáknak nem használ ez az adás, az tuti.
Az egész műsorban szvsz. az egyetlen normális dolog a fényképes riport volt, bár ez sem volt valami informatív, mert nem tudom most sem, hogy hol van a kiállítás.

műfogsor Creative Commons License 2004.06.02 0 0 39
Ilyen szart még életemben nem láttam, nem kaptam levegőt a döbbenettől. Egy jó nagy szívlapát társaságában szívesen bemennék vendégnek, ha lehet.
1kispapa Creative Commons License 2004.06.01 0 0 38

csak én vagyok itt a fan? megnéztem ezt is. hááát,
most már komoly problémáim vannak a szereplőkkel is. növekvő sorrendben:

A műsorvezető kicsit emlékeztet egy volt kollegámra, aki amikor beszéltek hozzá, akkor a szájával (magában mondja ugyanazt) és a fejével (örömmel belebólogat) is követte a mondanivalót, de közben csak arra várt, hogy ő mikor jöhet. A selypítése nyilván az esélyegyenlőség jegyében rulez, olyan jópofi az egész, kell ez nekünk. Írónak nem ismerem (a kritikáját olvastam a neten), de képernyőn nem tesz valami jó benyomást.

A Puzsér olyan, mint egy mozgáshiányos óvodás, akit nem visznek ki a térre. Állandóan beszélni akar, pedig nagyon paneles a mondandója. Látszik, hogy megtanulta a könyvekből a stílt, szépen is beszél, de unalmas. A filmje a Milne figurákról nekem 1 döbb, semmitmondó okoskodás, gimi másodikosok 1 délután jobbat csinálnak. Jellemző, hogy az utána következő jópofa magyarázkodás sokkal jobb volt, mint maga a mozi. Szerintem nem érti, hogy miért nem ő a műsorvezető.

A Szily nagyon-nagyon fiatal, valószínűleg meg is van hatódva, hogy "notabilitásokkal" van itt összezárva. A filmje is maga volt a kultúra (csalihalak) Kár, hogy az index bezárja az egóját, biztos többet is tudna. Így egy nagy passz, a haja az egyetlen, amitől érdekes.

A Fáy "agresszív" Miklós meglepően szerény. Ha valaki ismeri zene- és egyéb médiakritikáit, akkor pl. nem hiszem, hogy érti miért kell ennek a szakácsokkal filmeznie. Ez lenne a nagy nyitás? Vagy most esett le neki, hogy zenei szakmai tudás nélkül valóban hiteltelen a zenészek közt?

Pálinkás filmje nagyon rendben volt. (fénykép kiállítás) Nem tolakodott, mondandója egyben. Nekem egyelőre hiteles.

Para-Kovács szórakoztató. Szerintem az egyetlen figura, aki hosszabb távon is bírja a folyamatos média jelenlétet, mert tud mit mondani (vö: Puzsér) A filmje (etyeki filmgyár) kicsit kommersz, de legalább érthetően szellemes. Mindenképpen ez tetszett a legjobban, mert volt is mondanivalója, a kultúrához is volt köze (vö:csalihalak, szakácsok) és a filmkockákat is jól kötötte egymáshoz.

Izlandi nyár Creative Commons License 2004.06.01 0 0 37
Hát ez egyre szarabb. Nagyon bedurvult a dolog a nosztalgia-retro környékén. Akkorákat mondtak, hogy alá kellett dúcolni a tévészekrényemet.
1kispapa Creative Commons License 2004.06.01 0 0 36
na ez se volt 1 nagy szám, pedig tényleg szokott jókat írni. Kár, hogy az oknyomozó újságírásban is erőlteti a szójátékos fogalmazást - lehet, hogy öregszem, de a gép előtt ez már fáraszt. Az ÉS-ben még csak-csak, de a zindexen már kifolyik a szemem egy hosszabb cikk láttán.

ma is lesz gang. alig várom.

Előzmény: restless (35)
restless Creative Commons License 2004.05.31 0 0 35
A punktaréjos fiú legutóbbi írását itt találod:)
Előzmény: Old England (31)
Old England Creative Commons License 2004.05.31 0 0 34
Nem. A HIKK-en jobb volt a hangulat.
DegeneraBocsinka Creative Commons License 2004.05.31 0 0 33
Link nem sikerült. :(
Előzmény: DegeneraBocsinka (32)
DegeneraBocsinka Creative Commons License 2004.05.31 0 0 32
"A műsor pedig szintén az ELTE BTK magvasabb büfébeszélgetéseit idézi."

Hibátlan meglátás. Az mno-n kocsmai dumcsinak nevezik cikk(/a), de a te megfogalmazásod közelebb van az igazsághoz.

Előzmény: Izlandi nyár (30)
Old England Creative Commons License 2004.05.31 0 0 31
Hová ír Puzsér Róbert?
És ki volt a punktaréjos fiú?
Izlandi nyár Creative Commons License 2004.05.30 0 0 30
Asszem a műsorvezető pajtást ismerem az ELTE Bölcs ész-karáról, aranyos kis röhögönc-dohányonc, földszinti büfébe járó gyerek vót. Barta András a neve. Kinőtte magát. Nagyon trendi volt már akkoriban is, s ez a helyzet azóta csak fokozódott. De emlékeim szerint rém tehetségtelen (ez sem sokat változott). És hozzá az a pisze kis selypessége. Hát igen. Ezek miatt az arcok miatt érzem inkább otthon a külvárosi panelprolik között, mintsem bent a mainstream-ben. A műsor pedig szintén az ELTE BTK magvasabb büfébeszélgetéseit idézi, a "most nagyon ledöntsük a tabukat, és nagyon új utakra tévedünk"-alaphittel.
DJ Bill Creative Commons License 2004.05.30 0 0 29
Az nagyon ciki, hogy nekem tetszett a műsor? Illetve nem is: hogy látok benne fantáziát?
DegeneraBocsinka Creative Commons License 2004.05.30 0 0 28
Kíváncsi vagyok, megmarad-e az eredeti csapat, vagy lesznek, akiknek a pénznél többet jelent a szakmai hírnevük?
Előzmény: attila400 (27)
attila400 Creative Commons License 2004.05.27 0 0 27
A műsorvezető úgy ült abban a székben, mint én nyolc órai munka után, mikor már az asztal alá folyok... amúgy a műsor emészthető volt, végignéztem. De nem fogom keresni a műsorújságban a következőt.
1kispapa Creative Commons License 2004.05.27 0 0 26
egyezik a véleményünk
Előzmény: zeuszka (22)
zeuszka Creative Commons License 2004.05.27 0 0 25
ja, beteg jól nyomta, meg tulajdonképpen még a vendégekkel volt a legkevesebb gond (leszámítva pálinkást, akinek a sztárolását nem értem). a műsor egy szedett-vedett, koncepciótlan köcsögség, és a tenyérbemászó műsorvezetőről akkor még egy szót sem szóltam.
Előzmény: szopiszuri (23)
DegeneraBocsinka Creative Commons License 2004.05.27 0 0 24
Hát nem tom, mondjuk ez tényleg nem egy kritika, inkább publicisztika. Mindenesetre nekem is olyan kocsmai dumálás hangulata volt a műsornak, a műsorvezetőtől pedig kifejezetten rosszul voltam. Fáy Miklósón pedig azt éreztem, hogy nagyon nem találja a helyét, sőt, Para-Kovácson is.
Előzmény: zeuszka (22)
szopiszuri Creative Commons License 2004.05.27 0 0 23
így is van. és beteg ember szerintem jó volt, a filmje is, meg általában. de a műsor kimondottan szar volt.
Előzmény: zeuszka (22)
zeuszka Creative Commons License 2004.05.27 0 0 22
mondjuk ez a kritika is egy kalap szar.
a műsor is az, de ez csak kicsit foglalkozik vele, a nagyobb része vonalas, tipikus magyarnemzetes bénasággyűjtemény.
Előzmény: DegeneraBocsinka (21)
DegeneraBocsinka Creative Commons License 2004.05.27 0 0 21
Az indes miért nem ír a műsorról?
Egyébként az első vélemények egyike:

http://www.mno.hu/index.mno?cikk=221442&rvt=68

sebaj fóbiás Creative Commons License 2004.05.27 0 0 20
Ha eddig fél évente néztem meg az m1-en műsort, ezután ritkábban fogom.
Egyet értek az előttem szólókkal: rettenetes rossz műsor volt ez a Gang.
Konkrétabban: a műsorvezető azonkívül, hogy irritáló volt az egész jelenség, még hülyeségeket is mondott. Csak egy példa: Miért befolyásolná a kilencven akárhány éves Faludy műveinek megítélését az, hogy mobilt reklámoz? Ilyet szerintem csak egy dilettáns kérdezhet.
A meghívottakkal meg az volt a fő probléma, hogy a filmjeikből nekem az jött le, hogy egyáltalán nem erőltették meg magukat. Hiába jó újságírók (meg mások), attól még nekik is energiát kell fektetniük abba amit csinálnak, különben szar lesz.
vicc Creative Commons License 2004.05.27 0 0 19
Valszeg szarabbul. Mert nem vagyok szerkesztő

hát, nem biztos, mert itt se nagyon lehetett szerkesztő.

az első 10 perc után vdeóról hozzánéztem még 15-öt. javulás nem sok volt.

az nem kúl, ha a műsorvezető értelmetlenül beszél, ha rövidnadrágban van, ha háttal mutatják, amikor beszél, ha a kép hirtelen zöld lesz. az sem kúl, ha beszél az egyik lányka (minek?), akkor nem tud értelmesen szavakat formálni.

az egyenesen nevetséges, hogy a mv. fülében van egy füles, mivel nem élő adásról van szó. ez lol.

az szánalmas, hogy nem tudják normálisan megvágni a beszélgetést, akkor hézagok voltan az editálásban, mint vanessa paradis 2 metszőfoga között...

arra legalább rájöttem, hogy az a koncepció, hogy a 6-ok (akiket be sem mutattak, tehát vagy bennfentes felsőbbrendűség lengte körül a műsort, vagy egyszerűen csak tiszteletlenek voltak) csinálnak 1-1 rövid anyagot. nagyrészt a semmiről, nagyrészt szerkesztői tapasztalatok nélkül. valszeg ez volt a cél, de a szily-féle hihetetlenül semmitmondó anyag, olyan mértékben volt amatőr... a vodás cucc nem szólt semmiről, míg fáy-é egyszerű, de nézhető volt, és egy érdekesebbnek tűnő kérdést feszegetett.

ez nem kulturális műsor. 1. adás, gyerekcipő, de nekem ennyi elég volt:)

Előzmény: Narol (18)
Narol Creative Commons License 2004.05.27 0 0 18
Hogy konkrétan én hogyan csináltam volna meg a műsort, arról lövésem sincs. Valszeg szarabbul. Mert nem vagyok szerkesztő. De elvárnám, hogy akik ilyen helyzetbe kerülnek, azok fogyasztaható terméket tegyenek a képernyőre. Ne hagyják ki a ziccert, ha már. Véleményem szerint a Gang csak jobb lehet a jövőben, de azért egy-két tesztvetítésre elküldtem volna, bár igazából fogalmam sincs, hogy a köztévében miként működnek a dolgok. A gyermekbetegségeket ki lehet nőni, csak egyszerűbb még előtte oltatni (persze lehet, hogy drágább is, de legalább a haveroknak meg lehetett volna mutatni). Till a tv2n értelmes, élvezhető műsort csinál hétről-hétre a Propagandában, ezért sem értem ezt az egészet (lehet, hogy semmi beleszólása a Gangba?).
Az arcok nagyjából eltaláltak, csak valahogy rosszul működnek együtt, esetlen, aránytalan a műsor. Meglehet, hogy az összeszokottság hiánya miatt, meglehet, ennyit tudnak írószerszám nélkül.
Az alátapsolós "paródiát" nyugodtan a sutba lehetne vágni, szerintem senkit sem zavarna. Fölöslegesen akasztja meg a műsormenetet (ami amúgy is rövid), ez látszik az urakon is. Csak növeli az esetlenséget, aránytalanságot. Helyesek, szépek ezek a lányok, csak idétlen metafunkcióval bírnak. Ötlet: ha valaki benyög egy jó poént (Para-Kovácsban bízom), vegyenek le egy ruhadarabot a háttérben. Lenne egy kis Maffiózók hangulat, plusz a srácok is egyértelmű megerősítést kapnának képességeiket illetően. Vizuáli kultúra, önnevelés a képernyő előtt, ilyesmik.
A filmes betétek itt marhaságok, úgy, ahogy vannak. Külön műsort érdemelnének. Hogyan látják megmondóembereink a világot, sat. Ott volna funkciójuk. Itt témákat hoznak, csak rövid a műsoridő, emiatt nem jut hely igazán föltérképezni őket. Akkor meg mi értelme? Vagy oké, legyen, de csak adásonként egy. Azt ki lehetne vesézni rendesen.
DegeneraBocsinka Creative Commons License 2004.05.26 0 0 16
Nem látom sehol az Index és társai kritikáját...
Narol Creative Commons License 2004.05.26 0 0 15
Kedveseim, ez annyira ratyi volt! Üvölt a görcsölés belőle. Ilyen az, ha (amúgy jól) író emberek felállnak a toll mellől, és jófejkedni próbálnak. Ki lehet a célközönség? Rejtély. A Heti Hetes sem egy nagy szám, de e mellett maga az élvezet. Hát nincs valaki az MTVben, aki az asztalra csapna: eddig és ne tovább!? Hát nincs, vagy elbújt egy sarokba fikuszt öntözni a könnyeivel, azt ha jön valaki, fütyörészik, mintha ott se lenne. Ilyen műsort bárki csinál, aki látott már kamerát. A tisztelt újságíró urak meg vegyék kezükbe a műsort, szorongassák meg a Till torkát, zsaroljanak ki valami épeszűt, ha folytatni akarják. A műsorvezetőt pedig felejtsék ott a Zöld Pardonban, lazuljon a tizenéveseknek. A szomorú az egészben az, hogy pont tőlük nem várná az ember (eddigi munkásságuk okán, ami most itt van a legjobb helyen: zárójelben), hogy mosóporhoz adják az arcukat. Csak a pénzre tudok gondolni, illetve a „médiasztár” hívószóra, a hírnévre, amivel tisztesebb hátszínt lehet kikaparni a hentesnél. Az egész műsorból csak a Para-Kovács mozdulatai maradtak meg, ahogy vakargatja a fejét, nyilván, mert maga sem hiszi el, hogy ebből így jól lehet kijönni.
courvoisier Creative Commons License 2004.05.26 0 0 14
Hát, gyerekek, ez nagyon el lett tolva... Ekkora rakás szart... :(
wombatka Creative Commons License 2004.05.26 0 0 13
mintha le akarnák nyomni a kultúrát azoknak a torkán is, akiket egyáltalán nem érdekel, hogy majd jól átverjük a parasztot ezzel a sok olcsó effekttel, hogy asziggye, valami nagyon modern műsort lát, oszt közbemeg.....! . Fujj de gusztustalan volt ez a műsorvezető vagy mi..... meg ez a "játék" a színekkel, hogy elzöldítik a képernyőt.....brrrr....meg ahogy megkérte a hölgyeket, hogy olvassanak fel ezt-azt, mint a kisiskolások....szintén fujj.
Fujj Fujj és mégegyszer Fujj
szopiszuri Creative Commons License 2004.05.26 0 0 12
hát tényleg kurva szar volt. nem kívánom elemezni, szar volt, és kész.
1kispapa Creative Commons License 2004.05.26 0 0 11
vazz, fogalmazni én se tudok ;) azt látom.
submarin Creative Commons License 2004.05.26 0 0 10
Hát akkor nézzétek a Sziget Tv-t a másik közszolgálatin, ott még több az igazi jófej pajtás, ejj de szép is ez az egész sikertörténet.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!