Keresés

Részletes keresés

lükepék Creative Commons License 2009.05.04 0 0 19764
Akkor mondjuk ha Ausztriában csellengünk, és frankó földutakat találunk, akkor trackeljünk? meg majd fogok poi-it is nyomogatni, messziről jött turista örül, ha látja, milyen messze van a következő sör-, benzin-, Germknödel, sósmogyorólelőhely. :D
Előzmény: pgyp (19759)
lükepék Creative Commons License 2009.05.04 0 0 19763
öööö vettem az adást :)
majd ráedzem magam. Eddig nem voltam nagyon trackelős (=komplikált műszaki feladat) , de elmegyek továbbképzésre, és ígérem, megpróbálok küldeni.
Előzmény: jzp2107 (19757)
Törölt nick Creative Commons License 2009.05.04 0 0 19762
Lehet, hogy a srác elkavart valamit, csak nem akarta megmondani... A kártyát azonban azóta már formáztuk. No majd legközelebb...
Előzmény: pgyp (19761)
pgyp Creative Commons License 2009.05.02 0 0 19761
hát, akkor végleg nem értem, mert az omp-n NEM utasítjuk vissza tracket csak azért, mert magashegyi túra, esetleg megkérjük a usert a pontosításra. Ha esetleg megvan még a track és néhány kommenttel el tudnád látni (hol a szállás, bolt, hol kezdődik az ösvény stb), akkor továbbra is várjuk ám:-) És elutasítás nem is lehetséges, nem sértjük meg ezzel a usereket, legfeljebb ha nagyon gyenge a track, akkor csak bizonyos részeket rajzolunk meg belőle.
Törölt nick Creative Commons License 2009.05.02 0 0 19760
Nem közvetlenül töltöttük fel (eddig nem is volt accountunk, most csináltunk egyet), hanem a Freytag und Berndt-es kollégának adtuk oda közvetlenül a szállodában a Franz-Josefs-Höhén, mondta, hogy eljuttatja. Később írt, hogy csak egyet fogadtak el, ahonnan volt már egy másik is, mert a magashegyi túrák kevesebbeket érdekelnek.

Mi nemigen használjuk az OMP anyagot, mert a munkahelyről szerzett, a légimérésekkel kiegészített TeleAtlas fut a meghackelt TomTom-on, a Garminnak szinte csak az iránytüjét használjuk (pedig egy AustriaTopo is van rajta).

Legközelebb egy Svájcot tervezünk, ha sikerül, azt már közvetlenül rakjuk fel...
pgyp Creative Commons License 2009.04.30 0 0 19759
az OMP védelmében szeretném elmondani, hogy 2! aktív rajzoló van jelenleg, így inkább a kapacitáshiány lehet a magyarázata, hogy még nincs bedolgozva.

update: végignéztem a trackeket, de nem találtam általad feltöltöttet. Milyen néven töltöttél fel és kb mikor? (ha nem a saját neved alatt van vagy elnéztem, akkor bocs)
Előzmény: Törölt nick (19758)
Törölt nick Creative Commons License 2009.04.30 0 0 19758

"ma mindenkihez van 1-2 jó szavam :-)"

 

Fontos is az, hogy szeressenek az emberek :-)

 

"Egyébként neked miért fájna ha mondjuk a Csóványoson a hu-s láda balra lenne a comos meg jobbra?"

Nem fájna a hu-s baloldali és a com-os jobboldali, ugyanis nem viszek poilitikát a dologba, elég, ha mások teszik :-)

 

(Komolyra fordítva: Csak ne legyenek túl közel egymáshoz, hogy tévedésböl ne lehessen öket összekeverni.)

 

"de hogy túrázás közben végig bekapcsolva tartanák azt a nyamvadt kütyüt és a tracket beküldenék urambocsá POI-kat rögzítenének... na azt már nem"

Bocs, mink bé szokjuk a hosszabb gyalogtúrákat nekik adni...  de eddig csak egyet építettek be. Aszonták, a Gastein oké, abból volt nekik már egy másik is, de se a Venediger, se a MonteRosa, se a a Glockner nem olyan vidék, ami annyira sürgös lenne, hogy már egyetlen track alapján hanyatthomlok rajzolni kezdjenek, és az azért igaz, hogy egy track nem track...

 

"ha bárki rendezvényt szervez és mint geocaching hivatkozik rá akkor jönnek és erőből jogászokkal fenyegetve leszedetik"

 

Nem szedethetilk le. Ez jogtalan és törvénysértö magatartás, a "geocaching" szó ugyanis szabadon használható bárki által, ugyanis a patentszabályozás értelmében "szó". És az az általános szabály, hogy közhasználatban lévö szavak nem védhetöek le.

 

Ezen kívül a "geocaching" szóra van érvényes trademark claim is, ami viszont épp ezért nem éles, hanem ún. "everpending". Idézek a regisztrálótól:

 

"I did file a trademark for Geocaching. My intent was to protect the name from being trademarked by some other entity... Fortunately, the game has gotten enough press and the name is now widespread enough where it is unnecessary to protect the name ... You are free to use the word geocaching in any form you like. "

 

Jó lenne, ha azok, akiket emlegetsz, leszoknának erröl a fenyegetösdiröl, mert a jogászokkal fenyegetözés eredményeképpen esetleg nagyon rápurcantanának. Ha kavarni mernek ezzel, akkor az amerikai jogászoknak sült galamb lenne az egész, és ha ezt odaátról nagyon meghajtják (sztárügyvédek szoktak ilyen látványeljárásokat szeretni), akkor a "magyar logo" ügyében még nagyobb bajuk is lehet az elvtársaknak, mint a szóhasználati per elvesztése... szóval a helyükben én ezügyben kussolnék, mint ürülék a száraz levelek alatt.

 

jzp2107 Creative Commons License 2009.04.29 0 0 19757
> OpenMaps térképet letöltöttünk, de azon csak szűk területekre lebontva van itt-ott turistajelzés kirakva

igen, mert vannak olyan "lusta" userek akik letölteni letöltik, használni használnák, de hogy túrázás közben végig bekapcsolva tartanák azt a nyamvadt kütyüt és a tracket beküldenék urambocsá POI-kat rögzítenének... na azt már nem. Az égő. Inkább zsebre dugjuk és csak akkor vesszük elő ha nem stimmel valami az OKT atlaszban
Remélem ismerős :-P

ma mindenkihez van 1-2 jó szavam :-)
Előzmény: lükepék (19750)
jzp2107 Creative Commons License 2009.04.29 0 0 19756
Azért írtam amit írtam mert a .hu-s userek jó nagy része képtelen felfogni mi az a tb meg coin
megtalálják örülnek hűdeszép hazaviszik és gém óver
szerintem van sok olyan is aki még csak nem is regisztrált a hu-n, de mivel látszanak a koordináták, keres. Na attól próbáld meg visszaszerezni a tévedésből elvitt coint.
Hát ezért.

Persze lehetne kampányolni a tudatlanság ellen -vagy a hu oldalon is megoldani a bogarak követését- de az ötleteket az egyleti vezetők leszavazzák. Nem érdekük. Nem érdekli őket a com, az a főellenség, vagy nemtommé'
Ebben csak az az érdekes hogy ha bárki rendezvényt szervez és mint geocaching hivatkozik rá akkor jönnek és erőből jogászokkal fenyegetve leszedetik a szórólapról, webről, molinóról ezt a szót mondván az az ő védjegyük, használata ártana a geocaching hírnevének
A többszáz eltűnt bogár az úgy látszik kimondottan használ ennek a hírnévnek

Na bocs, de ez kikívánkozott ha már felhoztad :-)


Különben régebben - mint az idézett hozzászólásban is írtam csak azt nem idézted be- én is a minél több közös láda mellett voltam, de meggondoltam. Sajnos itt tartunk.

Egyébként neked miért fájna ha mondjuk a Csóványoson a hu-s láda balra lenne a comos meg jobbra? A külföldi kesser nem is tudna a hu-sról (nem is kell neki) nincs megfosztva a játéktól. Aki viszont nem com-ozik az nem találhatna comhoz tartozó trackable itemet.
Aki meg comozik is meg hu-zik is, na annak kellene figyelni hogy hova teszi a bogarat de az szerintem menne.
Előzmény: Törölt nick (19746)
Max-i Creative Commons License 2009.04.27 0 0 19755
Tudjátok nemrég -néhány TB eltűnése után- úgy döntöttem, hogy TB és GC csak a .comos ládákba.
Aztán betettem egy TB-t -Angliából hoztam- egy szívemnek nagyon kedves helyen levő ládába ami mindkét oldalon fent van. Írtam logot, hogy betettem és csak az vigye el aki tudja mi ez.
Nos, most tartok ott, hogy próbálom kinyomozni, ki mikor és miért vette ki.
Ez volt az utolsó, hogy mindkét helyen regelt ládába tettem TB-t.
Mostantól szigorúan csak .com-os ládába !!

Lehet nemszereteni ezért engem, meg fújni rám. De én érzem magam kellemetlenül, hogy miután leraktam eltűnt. Ezért többet nem...

Ui: itthon is van ám egyre több olyan láda ami CSAK a .comon van bejelentve.
Taska csinálja is a listáját ezeknek..

Üdv - Maxi72
Előzmény: karcsi9641 (19753)
Törölt nick Creative Commons License 2009.04.27 0 0 19754

Szia Karcsi, jó hogy itt vagy, te eléggé "szakértö" vagy a "közös leves" ügyében.

 

"Ezt remélem úgy érted, hogy olyan ládába ami a .com-ra IS regisztrálva van?"

Persze!

 

"Vagy szerinted is kizárva a .hu-n IS regisztrált ládák a TB forgalomból?"

Dehogy. Mi értelme lenne ennek? Attól, hogy egy láda a .hu-n IS regosztrálva van, az cak jó, mert többen érik el. A lényeg, hogy a ládának a com-on regisztrálva (és persze rendesen, párhuzamosan karbantartva) kell lennie.

 

"Mert akkor én is kizáródok, mivel nem sok értelmét látom annak hogy egyik 'Ődenburgenlandi' ládából a tőle 3 km-re lévő másik 'Ődenburgerlandi' ládába vigyem az utazókat."

Ismétlem, dehogy. A lényeg az, hogy a cucc a com-on regisztrált helyre kerülhessen csak. AHogy a com-os láda a hu-n IS regosztrálva van, etz ebböl a szempontból lényegtelen. A lényeg az, hogy a cucc ne kerülhessen olyan ládába, ami CSAK a hu-n van regisztrálva. Mert akkor óhatatlanul "elvész" (legalábbis egy idöre biztos), aztán hárthatjuk elfele a lopósmagyar vádakat, pedig senki se lopott, csak elkúrta az adminisztrációt.

 

A legjobb az lenne, ha minden versenyen Tas meg te mag BG meg a többiek (ellenkezés ellnére) igenis "osztanátok az észt" TB/Coin ügyben a com-os dolgokról. Ez ellen nem szabadna tiltakozni senkinek.

 

*

 

"onnan pedig az Etrex H-val a nyil után, ami minden elágazásnál szögfelezőként pontosan a két út közé mutat"

 

Hála Istennek nekem Vista HCX-em van, az legalább nem szögfelezöt, hanem egyharmad-kétharmadot mutat, ettöl aztán kevesebb a csalán meg a tüske. De azért össze vagyunk karmolva-csípve egyik-másik Baba10 láda után :-)

 

Nekünk benne van a TomTomban és a Garminban is mind az összes tradi láda címe, és a geocaching google maps alapján állítjuk össze az útvonaltervet. De mi régimódi "papírkesserek" vagyunk, mert Gutenberg gyermekeiként inkább visszük a cetlit a sárba, mint a PDA-t. A sáros cetli aztán jó a vándorkönyvbe is a fotók mellé :-)

 

Előzmény: karcsi9641 (19753)
karcsi9641 Creative Commons License 2009.04.27 0 0 19753
Szia OldNat!

"A coin-ok, TB-k a com-os kesserek közösségének tulajdona, tessék com-os ládába rakni. Pont. Különben "eltulajdonul"..."

Ezt remélem úgy érted, hogy olyan ládába ami a .com-ra IS regisztrálva van? Vagy szerinted is kizárva a .hu-n IS regisztrált ládák a TB forgalomból? Mert akkor én is kizáródok, mivel nem sok értelmét látom annak hogy egyik "Ődenburgenlandi" ládából a tőle 3 km-re lévő másik "Ődenburgerlandi" ládába vigyem az utazókat.

A másik téma:

Én is a TOMTOM-mal megyek amig lehet, onnan pedig az Etrex H-val a nyil után, ami minden elágazásnál szögfelezőként pontosan a két út közé mutat. EZ plusz élvezetet jelent mikor rájövök hogy rossz irányba indultam, és "toronyiránt" kereshetek az aljnövényzettel dúsan benőtt hegyvidéki erdőkben egy másik utat.
Egyébként tetszik az újabban a .com-on lévő autós útvonaltervező, annak az utolsó állomását írom be címként a Tomiba.
Előzmény: Törölt nick (19749)
lükepék Creative Commons License 2009.04.27 0 0 19752
Köszi, este átguberálom ezeket!
Igazából mi ilyen gépennézegetők vagyunk, szóval simán tervezünk úgy MapSource-ban kirándulást, hogy ládától ládáig, turistautakon. Csak ugye ahhoz nem baj, ha van némi térképes (=turistajellegű) segítség. Standard F&B térképeink vannak, dehát ezek eléggé elnagyoltak ugye. Csak azért gondoltam, h jó lenne olyasmi, mint a tuhu, mert akkor egyéni megközelítést is tervezhetünk, nem csak azt, hogy a parkoló itt van, és innen indulj.
Frissítem az openmaps-et először is.
Köszönet!
Előzmény: Törölt nick (19751)
Törölt nick Creative Commons License 2009.04.27 0 0 19751

Szia,

 

sajnos ingyeneset nem tudunk az OpenMap-on kívül (nézd meg a lagutolsókat, azért az elég gyorsan aktualizálódik, mi is küldünk rá trackeket), az eléggé jó, de nem tuhu-szintü. A tuhutól sokat lehet(ne) tanulni a világnak...

 

Mi ezen kívül az Austria Topo-t használjuk (ez nem ingyenes), de a legtöbbet a Geocaching Maps/google maps segít, mert azon (leggyakrabban jelzés nélkül ugyan) majdnem minden libacsapás rajta van, és az új müholdfelvételek Ausztria legnagyobb részéröl már olyan jók, hogy egyes emberek is láthatók rajtuk. Mi ennek alapján ládázunk kizárólag. A TeleAtlas (TomTom) alapján autózunk a közeli parkolóig, onnan Garmin, de a Garminon alig használunk térképet (azon van az OpenMaps meg a Topo is), csak a nyilat... eddig elég volt mindenhez, ami ládára rárepültünk, meglett.

 

Karcsi talán tud jobbat, ö tapasztalt "labancládász", mert neki közel van Burgenland, ahol közel 500 láda van.

 

(Ausztriában 18904 kesser és 9432 láda van jelenleg "életben", most néztük meg a statot).

 

(Ha valami sürgösben segíteni tudunk, akkor inkább írj, mert a Fórumot nem túl gyakran nézegetjük.)

 

Team Nathalie

Előzmény: lükepék (19750)
lükepék Creative Commons License 2009.04.27 0 0 19750
hello OldNat, (csak csendben olvasgatok amúgy, és igazad van :)
azt szeretném kérdezni, hogy Ausztriáról van-e olyan jellegű közösségi turistatérkép, mint a TuHu? hétvégén lehet, h megnéznénk pár ládát, bár a múltkor elég jól elmentünk papírtérkép (1:80000 Fertő-tó és környéke térkép :) +koordinátákkal a határmenti ládákhoz, jó lenne egy jelzett turistautas térkép is. Egy OpenMaps térképet letöltöttünk, de azon csak szűk területekre lebontva van itt-ott turistajelzés kirakva.
Előzmény: Törölt nick (19745)
Törölt nick Creative Commons License 2009.04.27 0 0 19749

Idézet a .hu fórumról:

-------------------------------------------------

Mai ládázás alkalmával a GCKNOV ládában találtam egy TB-t.
http://www.geocaching.com/track/details.aspx?guid=d2e10cc7-d90b-4ff3-8e57-44160e578f94
A mellette lévő cetlin 2 nyelven is (angol, német) szerepel az uticélja:
Európai városok megtekintése.
A TB-t tulajdonosa berakta egy TB hotelbe Angliába, majd rögtön első megtalálójaként egy hazai kesser el is hozta onnan, gondolván, majd Ő jól megmutatja a hazai városokat. Mondjuk GCKNOV a "nagy" Csákberény city mellett van. :-) Ja! Ez a láda sosem volt .com-os!!
Amikor regisztráltam akkor lepődtem meg igazán. A TB 2006. 08.15-én került kessertársunk kezébe és most majdnem 3 évre rá bukkant fel megint! :-(

----------------------------------------------------

Gondolkozzunk.

 

(Igen, kedves Elvtárs, osztom a com-os észt. De itt nem kell elolvasnod, oda meg nem írom be. Pedig ott kellene vastag dölt betüvel lennie...)

 

1. Miért csodálkozik bárki, hogy Magyarországon "nehezebb dolguk van" a TB-knek, coinoknak, mint a világon bárhol máshol?

 

2. Mi az oka ennek? Nem az, hogy a magyarok többet lopnak, mint bárki más. Hanem igenis a .hu különállása, a különálláshoz ragaszkodó mássága az oka. Az, hogy a magyar kesserek a .hu-t hiszik "A" geocaching-nek. Holott az egész világon más a helyzet...

 

Nem lehet a com-on az összes coinra és minden TB-re magyar nyelvü feliratot tenni: "Hé, öreg, ne vidd ezt a cucot .hu-s ládába!"

 

De minden magyar kesser fejébe bele lehetne ezt drótozni. Próbálják is többen... most én is megint verek egy szöget ebbe a ládába.

 

A coin-ok, TB-k a com-os kesserek közösségének tulajdona, tessék com-os ládába rakni. Pont. Különben "eltulajdonul"...

 

És ezért is van nagy igazság izsolt "vicces" javaslatában, hogy tessék minden hu-s ládát a com-on is megjelentetni, mert ott a helye. A határok nem léteznek... a geocaching nemzetközi mozgalom. Tessék tudomásul venni.

 

Nagyon megdobná a com-ot egyébként a kétezer színvonalas láda ám...

 

De most nehogy megint azzal jöjjön nekem valamelyik okoska, hogy rakjam ki én a hu-s ládákat a com-ra...

Törölt nick Creative Commons License 2009.04.25 0 0 19748
Nekem van, csak annak a "kedves" ismerősnek nincs, aki máris reagált e-mailben (a szokásos, vadonatúj "ismeretlen" e-mail címről, de butuskán megint ugyanarról az ismert IP-ről) és szokása szerint elmondott mindennek. Ezúton is üdvözlöm az Elvtársat, de nyugodtan szidalmazzon a saját nevében, mert úgyis tudom, ki, hiába próbálkozik a forged mail módszerrel :-)

Egyebekben a tegnapi találkozó kedvesen lezajlott, nemzetközi (francia, svéd, újzélandi, szlovák, cseh) részvétellel, sőt megjelent az ORF (osztrák közszolgálati TV) egy stábja és az éjszakai híradó számára egy kis riportot csinált velünk, hadd tudják a muglik, miért is vagyunk mi betegek... természetesen semmi trükköt nem árultunk el, nehogy felismerjenek, csak általánosságokról beszéltünk, hogy ez milyen jó. Kár, hogy Tas, Brezko, Fa-Peti és a többiek ezúttal nem lehettek itt, még érdekesebb lett volna.

A májusvégi pénteken ismét, aki tud, jöjjön!
Előzmény: BiharyG (19747)
BiharyG Creative Commons License 2009.04.25 0 0 19747
Hol hagytad a humorérzékedet? :) Természetesen az általad írt megoldás a követendő, többségünk igyekszik így tenni.
Előzmény: Törölt nick (19746)
Törölt nick Creative Commons License 2009.04.24 0 0 19746

Idézek, izsolt:

 

"indítsuk el a "comos ládát minden magyar mellé" kampányt :-)"

 

Most megint le leszek labancribancozva, de tisztelettel megkérdezem, hogy mi a fenének? Nem lenne egyszerübb, amit már számosan mondtak, simán bejelenteni (rendesen, de nyugodtan magyarul, számos ország ezt teszi) minden (igazi) ládát a .com-ra és kész? Ezzel nem azt mondom (mert akkor végképp labancribanc leszek, és a végén még innen is kitiltanak :-), hogy szüntessétek meg a .hu-t, mert nagyon sok jó van rajta, a ládaleírások pl., de a .com-ra jelentett ládán is egy link a .hu-ra, a hu.-soldalon egy link a .com-os behegyzésére, és kész. Annyira nem nagy ügy karbantartani mindkét helyen...



Törölt nick Creative Commons License 2009.04.24 0 0 19745
Még nem késö elindulni a bécsi törzsasztalhoz!
Schaf Creative Commons License 2009.04.20 0 0 19744
Hátha lesz akit érdekel.. ;-)

http://www.pdacafe.hu/blog/v.-veszpremi-geokesser-talalkozo-es-turaverseny.html
nyomdász Creative Commons License 2009.04.16 0 0 19743

Nyakbaszarvas, vagy kitűző közül választhatsz...

 

........
Családi túranap a Budai-hegységben

A budapesti Tipográfia TE turistái április 19-én vasárnap családos teljesítménytúranapot tartanak a Budai-hegységben. A Föld Napja előzeteseként meghirdetett programra 8-11 óra között várják a résztvevőket a Széchenyi-hegyre, a Gyermekvasút végállomására, ahonnan egy 16 km-es gyalogos teljesítménytúra után érkeznek meg a résztvevők a Budakeszi Vadasparkhoz. A szervezők a rajtban útvonalleírásról, az út során frissítőről és energiapótlásról gondoskodnak. A sikeres teljesítők a célban oklevelet és emléktárgyat vehetnek át.
Útvonal: Széchenyi-hegy - Úti Madonna - Ördög-orom - Frank-hegy - KFKI - Makkosmária - Csacsi-rét - Vadaspark vm. - Budakeszi Vadaspark. Táv: 16,4 km, szint 580 m.
A túra nevezési díja 500 Ft, mely tartalmazza a Budakeszi Vadaspark kedvezményes megtekintését is.

 

Minden további a TTT honlapján és az éves túraprogramban.

Várunk!

Üdv. nyomdász

Törölt nick Creative Commons License 2009.04.07 0 0 19742
Nem, osztrák :-) De kicsit arrébb lakik, a Millwall Ram és a Windy Bank között.
Előzmény: Max-i (19741)
Max-i Creative Commons License 2009.04.06 0 0 19741
Magyar akihez mentek ?
Lakik ott egy haverunk rögtön a Isle of Dogs Trail - Limehouse Lull the 2nd láda mellett.
Jehet még ismerik is egymást :)))
Sajnos nekem ezt a ládát nem sikerült megtalálnom, pedig kerestük 2xfél órát.
Remélem Nektek meglesz :)
Előzmény: Törölt nick (19740)
Törölt nick Creative Commons License 2009.04.06 0 0 19740
Be van tervezve mind a kettö, meg a Cutty Sark is. Meg a Canary Wharfon is egy pár (ott fogunk lakni a dokkon).
Előzmény: Max-i (19739)
Max-i Creative Commons License 2009.04.06 0 0 19739
Nemrossz :))

Az alagut virtuálist ki ne hagyjátok ! Érdekes élmény a Temze alatt sétálni :)
A katamarán hajót is iktassátok be ha tehetitek :)
Mi azzal mentünk át Greenwichbe..
Előzmény: Törölt nick (19738)
Törölt nick Creative Commons License 2009.04.06 0 0 19738
Azt is :-) Egy ottani barátunk meghívására egy "maszek" geo-eventen veszünk részt.
Előzmény: Max-i (19737)
Max-i Creative Commons License 2009.04.05 0 0 19737
A park kapuit tervezitek végigjárni ?
Előzmény: Törölt nick (19734)
BiharyG Creative Commons License 2009.04.05 0 0 19736
Nem tudom a kettőnek mi köze van egymáshoz. Az V. Veszprémi Geokaesser Találkozó és Túraverseny majd május 9.-én lesz Cseszneken. Az a mi hivatalos rendezvényünk.

Igazad van, bocsánat... Azt be is jegyeztem a naptáramba :)
Előzmény: Schaf (19735)
Schaf Creative Commons License 2009.04.03 0 0 19735
Nem tudom a kettőnek mi köze van egymáshoz. Az V. Veszprémi Geokaesser Találkozó és Túraverseny majd május 9.-én lesz Cseszneken. Az a mi hivatalos rendezvényünk.

Ezt a rendezvényt az önkormányzatok szervezik és ők a legnagyobb ívben tesznek arra ki mit mikor szervez. :-)) Aki akar megy oda, aki akar ide.
Én inkább azt javaslom, hogy akiben még energia maradt, az foglaljon szállást valahol és jöjjön az éjszakaira. :-))
Előzmény: BiharyG (19733)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!