Keresés

Részletes keresés

B. Imre Creative Commons License 2009.02.02 0 0 540
Kösz.
Előzmény: Törölt nick (536)
r_józsi Creative Commons License 2009.02.02 0 0 539
Én most vettem az imént említett keltetőt a tárnoki gyártótól. Érdemes inkább elmenni érte a postai szállítás közben sérülhet. (nekem is vissza kellett küldeni)
Egy monori srác hirdeti az expresszen tőle érdemes, olcsóbban adja.

Kerestem az állatpatikában a tojás fertőtlenítőt, de csak literes kiszerelésbe lehetett volna rendelni és nagyon drága hígítani kell 0,5%-ra (BROMOSEPT) Pirosvillám tudsz valami olcsóbbat kisebb kiszerelésben?
Törölt nick Creative Commons License 2009.02.01 0 0 538

Ha valamiben megakadsz szivesen segítek, csak bátran kérdezz.

Előzmény: marcsi089 (537)
marcsi089 Creative Commons License 2009.02.01 0 0 537
Szia!Köszönöm szépen a tanácsot, találtam egy jó keltetőt,viszonylag olcsón!Pénteken megyek érte,minden leírása megvan és a tulaj azt mondta majd ellát infóval!
Előzmény: Törölt nick (533)
Törölt nick Creative Commons License 2009.02.01 0 0 536
A keltetőben igen, de a tárolásnál kérdezték. Nekem 5000-es keltetőm volt nem is lehet másképp a tojástálcába rakni csak hegyes végével lefelé. A szállításnál kell inkább a tompa végével lefelé, de a tárolás hosszabb időre is (max 10 nap)
Előzmény: B. Imre (535)
B. Imre Creative Commons License 2009.02.01 0 0 535
Én úgy tudtam , hogy a hegyes végének kell lefelé leni. Láttam egy 1000-res keltetőt, abban is lefelé álltak. Most akkor mi az igazság.?
Előzmény: Törölt nick (511)
Törölt nick Creative Commons License 2009.01.31 0 0 534
Elfeledtem : az olcsóbb gépek is már 30-35 ezer forint. házilagos készüléket ne vegyél, a légkeverés éa az érintésvédelem csak a gyári készülékek biztonságosak! Ezzel nem azt mondom, h nincsi jó házilagos, de amelyik jó azt nem adják el.
Előzmény: marcsi089 (532)
Törölt nick Creative Commons License 2009.01.31 0 0 533

Szia

Elöször is szertném elmondani a keltetés egy élő anyaggal való munka,ha sosem volt keltetőd akkor jobb lenne keresni olyan valakit aki már keltetett, igaz lehet hapni jó keltetős könyveket is, de az sok olyan kifejezést ír le a mi laikus számára egy picit sok. Ha gyártónál veszel ő is ad használati leírást.Az egyszerübb olcsóbb gépeket ajánlom ha most kezded, ha a siker elmarad akkor olcsóbbat könnyebb leadni. Elég sok idő kell hozzá és nap mint nap! 21 nap alatt kelnek ki a kiscsibék. A tojás kezelésével kezdődik a keltetés. majd minden nap legalább kétszer forgatni, párásitani. A kudarc viszont álltalában, eleinte van többször. Szóval tanácsolom keress valakit aki ellát jó tanácsokkal gyakorlatban.

Üdv: István

Előzmény: marcsi089 (532)
marcsi089 Creative Commons License 2009.01.31 0 0 532
Üdv!A segítségeteket szeretném kérni, most akarok keltetőgépet venni és nekem még sosem volt!Az lenne a kérdésem hogy sok időt vesz igénybe, sokst kel foglalkozni vele?Tanácsokat és infót szívesen fogadok!
tempra1 Creative Commons License 2009.01.31 0 0 531
sziasztok .ti mit alkalmaztok fűtéshez?
gyula.uw Creative Commons License 2009.01.31 0 0 530
Köszi a segítséget még ma utána nézek, hátha foglalkoznak még a termék gyártásával illetve forgalmazásával :)
Törölt nick Creative Commons License 2009.01.30 0 0 529
Itt vettem, de már vagy 5 éve

<FONT >2461 TÁRNOK

PETÕFI U. 78.

Törölt nick Creative Commons License 2009.01.30 0 0 528
már nem emlékszem pontosan azt hiszem tárnokon, vagy hol van egy keltetőket készítő. Utánna nézek és írom
Előzmény: gyula.uw (527)
gyula.uw Creative Commons License 2009.01.30 0 0 527
Szia
Nekem is volt olyan hogy ősze volt csavarozva 2 db így még kisebb volt a hő ingadozás, mivel hogy a kettő egyszer tágult és gyorsabb volt a ki be kapcsolás:)!
Nem az ára zavar hanem inkább az hogy nehéz be szerezni az alapanyagot ,már mint a membrámot .
Tudok címet akinek van de vennék többet és nem ad ár engedményt az eladó is viszont eladó ö is valahonnan szerzi de nem árulja el:(
Holnap megyek meg veszem a microkapcsolokat a villanymotort porcelán foglalatot és kezdem lassan ősze rakni a kicsikét, remélem egy hét és életre kell:)!!

Pirosvillám te honnan szereztél membrámot (ano)??.

Most beszéltem egy srácal, az azt mondta hogy az ö nagy bátya régen nagyon sok keltetőt csinált, a hökapcsolot a hütö kapcsolojábol csinálta meg állítólag méghozá ugy hogy a érzékelö végén( az a réz gumo )ahol felöltötték azt ki fúrta és feltöltötte éterrel majd vissza forasztota :)
Törölt nick Creative Commons License 2009.01.30 0 0 526

szia

Ha csak az árát sokallod nem sok, mert én már kb 5 éve is ennyiért kaptam. Még mindig az üzemel. Csináltattam egy elektromos hőfk szab. és megsültek a tojások. Lehet régebbi a membrános de biztonságosabb, nekem 2 db van egybe csavarozva és pontos, + 1 van vészre ha túl melegszik.

Előzmény: gyula.uw (525)
gyula.uw Creative Commons License 2009.01.30 0 0 525
Sziasztok már lassan kezdek le mondani a régi de be vált modszeröl az étermembrámrol mert körülményes beszerezni meg már a multé.
Elvégre 2009-et írunk gyerekek az lenne a kérésem hozátok ha van egy kis kedvetek segiteni hogy ajáljatok egy pontos és megbizható höfokszabájzo meg oldást .
Persze elektronikusra gondoltam vagy valami ilyesmi
marcsi089 Creative Commons License 2009.01.30 0 0 524
Sziasztok!Keresek Használt keltetőt eladót!Ha tud valaki szóljon!Nem tul drágára gondolok!
gyula.uw Creative Commons License 2009.01.29 0 0 523
Sziasztok találtam a keltetőhöz étermembrámot megtaláltam a régi címet ahonnan rendeltem.
Van is neki most is csak egy kicsit drágán adja vagyis relatív 1200ft +posta
csak az a érdekes hogy az eladó valahonnan beszerzi, és ö is tovább adja egy kis haszonnal!!.De én nem találtam sehol eddig, ma egész nap a googlét nyomtam még a kaját is oda égetem egy kicsit ez miatt !!:)
Amúgy nekem nagyon bevált ez a hőfok érzékelő rendszer merem álitani hogy a hisztériája nem több mint 0.5C,és csak ajálani tudom másnak is
Törölt nick Creative Commons License 2009.01.29 0 0 522

Természetesen az is kikel amelyiket hegyével lefelé vagy oldalt tárolod. Ott van nagyobbjelentősége amelyik tojásnak nagyobb a sárgája, pl liba tojás. Mert könnyebbel letapad.

Én akkor fertőtlenitek amikor behozom naponta. Berakás elött, csak egy kicsit spriccelővel befúvom fertőtlenitő folyadékkal. A fertőtlentés ne tartson sokáig, hogy a tojás levegőzni tudjon.

A sima víz nem jó, Állat patikákban lehet különféle tojás fertőtlenitőket kapni,(szerintem mind jó) Én langyos vizzel higítom, ( ha a víz melegebb mint a tojás nem szívja be a pórusokon a folyadékot)de elötte a szennyződést csiszoló papirral eltávolitom. A fertőtlenitőn rajta van a használati utasitás is.

Előzmény: r_józsi (521)
r_józsi Creative Commons License 2009.01.29 0 0 521
Köszi. Gondolom azért nem kizárt, hogy ki kel az a tojás is amit a hegyes végével lefelé tárolunk, ill. amit fektetve?
A következő kérdésemre már tettél is utalást. A tojások fertőtlenítése keltetés előtt. Mikor kell megmosni? Ahogy behozom minden nap vagy csak közvetlen a keltetőbe helyezés előtt? És elég csak sima vízzel?
Előzmény: Törölt nick (511)
Fegyver zoli Creative Commons License 2009.01.29 0 0 520
Nézd meg a kistermelők lapjában szokott leni cím!!!
Előzmény: gyula.uw (517)
Fegyver zoli Creative Commons License 2009.01.29 0 0 519
Helló:hát én 1x szoktam de a könyvem lehet hogy kettőt ír 3 tálcánál neked is simán elég ha jó a lég keverés !
3-ó az is simán jó. ezt is a szak irodalom 2-ó át ír én ezért próbálta úgy csinálni mert azt is annyi idő volt meg csinálni .
Ja még annyit a tálca cserével a napi egy azért jött így ki mert dolgozom és még más teendőim is vannak reggel 2ó 30p kelek és elintézem utána csak ellenőriznem kell őket
így soha nem felejtem el "kezdetben volt rá példa"
De kicsiben először úgysem feletkezel meg róla mert nagy élmény lesz! az első eredmények!!!
Előzmény: papamaci326 (518)
papamaci326 Creative Commons License 2009.01.29 0 0 518
Fegyver zoli !

A tálcákat elég egyszer cserélgetni naponta,vagy többször kel? (3 tálcás)
A forgatási idő az nálam nem 2óra hanem 3óra lesz. Szerintem ez nem gond.
Lassan csinálgatom már a keltetőt, meg van hozzá minden.
Köszi a választ előre is.
gyula.uw Creative Commons License 2009.01.28 0 0 517
Helló sziasztok üdvözlök mindenkit a fórumba gyerekek az lenne a kérésem ha valaki tud nekem be linkelni egy címet ahonnan tudok vásárolni éternembránt + pipahöméröt nagyon szépen meg köszönném!!
valamikor volt egy telefonszámom ahonnan rendeltem de sajnos az már vagy 7 éve volt és sajna nincs meg ,régebben én is gyártatom házilag 3 keltetőgépet és mondhatom hogy nagyon szép arányban sikerült a keltetés..
nagyon örülök hogy létre jött ez a topik ,mert így mások is könnyebben el sajátítják ezt a szép kis foglalkozást :)
Sajnos én eladtam a keltetőgépeket de már bánom :( de most hogy jön a tavasz szeretnék egy legalább 300 félröhejest csinálni

Ui:ha valakinek van akkor valami címe kérem ossza meg velem

Tiszteletel :gyula74
kutyatenyésztő Creative Commons License 2009.01.28 0 0 516
Köszi megnézem
marcsi089 Creative Commons License 2009.01.28 0 0 515
Szia!Én tudok egy oldalt, ahol találsz képeket is !keltetes.lap.hu oldalon sok információt találsz!Sok sikert!
Előzmény: kutyatenyésztő (514)
kutyatenyésztő Creative Commons License 2009.01.28 0 0 514
Sziasztok tudnátok segíteni hogy tojás lámpázót hogy készítsek?
tempra1 Creative Commons License 2009.01.28 0 0 513
sziasztok nekem is valami ötlet kellene a keltelőhőz mégpedig a forgatáshoz kérnék segitséget.de csak egy polcos keltetöbe kelene. köszönöm
marcsi089 Creative Commons License 2009.01.28 0 0 512
Sziasztok!Hogyan tudnék csinálni egy egyszerű keltetőt,és mi kel hozzá?Ha valaki tud segítsen!Ha van valami leírás valahol azt is várom!Előre is köszönöm!
Törölt nick Creative Commons License 2009.01.27 0 0 511
Igen a tompa végükkel lefelé gyűjtsd a tojásokat. 10-15 fokon a 6 fok egy picit kevés. Mert ha beviszed a tojásokat abba a helyiségben ahol fertőtlenited keltetés elött és ahola gép van akkor  nagy a hőmérséklet kükömbség.
Előzmény: r_józsi (509)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!