Az igazi 122-es leslie fölső rotorja fürge, a dobja lomha. Ehhez képest milyen a 49-es villamos? Mert kocsival járok. Van állítási lehetőség bizonyos határokon belül. A DB3 is nagyon jó hanxer.
Hát most meg nem mondom pontosan, mert lent van a próbaterem sarkán, mivel ninics használva. De majd megnézem. A bajom vele a gyorsulási és lassulási sebessége. Úgy indul, mint a 49-es villamos. De Misi bácsival majd rakatok bele más vezérlést, aztán akkor döfi lesz. Bár bizonyos zenékben jól szól a lassú felpörgés, de én nem szeretem. Úgy néz ki, Egerből szerzek egy XB1-et.
Johnny Lytle lemezi majdnem mind Hammond kiserettel megy, imadom, nagyon finom, es a hangszereles bizony!
Nekem van vagy 6 lemezem Johnny bacsitol, a Village Caller bizony unikum!!!
Lucky Petersonnak van egy nagyon jó gospel-lemeze Mavis Staples énekesnővel!
Nagyrészt tisztán Hammond-ének duó!
Más: Johnny Lytle: Village Caller c. lemezt tessék meghallgatni! Gyönyörű vibrafonozás mellett egy bizonyos Milt Harris nevű bácsi hammondozása hallható, NAGYON JÓ jazzlemez!
Ilyen TV adásokat kéne rögzíteni. Efélékből lettek a legjobb orgis dvd-im.
Egy M100 meg egy XB1 közt nagyon sok a különbség. A legnagyobb difi a súly. Nagy lelkesedéssel lehet cipelni a hangkerekest, de azért a legkönyebbnek is nagy a súlya. A PortaB fölső része, ami a legkönyebb, az is 60kg. Aztán a többi 80-100-120... Attól függ, mire kell pontosan. Először mindenképp egy mindenes digitálisat javasolnék, aztán ha megy a szekér, otthonra, nagy rendezvényekre még egy igazit is.
Sokféle tranyós lezli van, köztük egész elfogadhatók is. Mid van?
Erről van szó. Bár ami igaz, hogy láttam most apróneten egy M111-est 280e Ft-ért. Akkor már inkább az, mint 250e körül egy XB1. Na mindegy, majd megálmodom. Az igazi bajom, hogy tranyós a lesliem... Na lassan elszállingózom, mert megyek próbára csörömpölni. Nem tudsz semmit arról az XB1-ről, amit megpendítettél, hogy eladó?
Ami az érdekes, hogy az XB1 nagyon tartja az árát, míg a VK széria egyre olcsóbb. De vájt fül hallja is a különbséget. És nagyon ritkán találni eladó XB1-et
Ha esetleg tudnál bővebbet mondani erről az eladó XB1-ről, megköszönném. Meg lehet-e pillantani, mert, ha nem egy nagyon lestrapált darab, érdekelne a dolog.
Volt es Viscount d9-es modulom, de nagyon gáz volt, eladtam. Van egy yamaha lesliem, de tranyós. bár Harangozó Misi bá' lehet, hogy fel tudná tuningolni, meg kéne elé tennem egy cvsöves előfokot.
Szia, üdv. Tényleg érdemes visszaolvasni pár évet, képeket átnézegetni. Ha rászánsz időt, gyakorlatilag a feltett kérdéseidre is megtalálod a választ. Ennek ellenére van most egy XB1 eladó. És valóban, egy drawbaros orgona orgonálásra mégiscsak jobb egy multiszintinél. Az orgona mellé viszont nagyon javaslok egy Leslie-t is. Ahogy még egy billentyűsnek is természetes hogy a gitárosnak van valamilyen alapja és nem az énekcuccba dugja magát, úgy az orgonához szinte elengedhetetlen.
Hát igyan megvannak a korlátai, de számomra ez a legmeggyőzőbb és lehelérhtőbb modell. Soulavy Gabesz barátom, a Cry Free billentyűse is ezt használja, és igen hiteles a Purple nótákban. A vk7-n is gondolkodom, de akkor már inkább xb1
Habár az XB-1-es korlátai ketrechez hasonlítanak ;) nekem mégis az van. ...és igaz, egy trottyantott szintihangszínnél azért sok× jobb játszani rajta. Szerintem.
Sok klón van még, amik közül érdemes választani: OB-k, VK-k, CX-ek... sőt, már van XK-1 is, nem túl drágán. Mégiscsak újabb, mint az XB széria.
Én 4 éve használom már lassan, szépen műxik.
Kérdezd tehtube Urat, Ő itt a legtapasztaltabb "belső fül". :)
Sziasztok srácok! Sírok, nevetek, meg vagyok hatódva... Ez mán döfi. Guglizok, guglizok, azt' egyszer csak belétek futok. Nem kis öröm, hogy van ilyen fórum, itt, kis hazánkban. Olvasgattam a dolgokat, azt hiszem, pár hétig csak olvasni fogok, aztán majd én is bekapcsolódom a beszélgetésbe. Meg főleg kérek egynehány tanácsot is. De először csak mivellődök. Zenemuzsika... Itt egy link addig is, nem rossz... Kint voltam az A38-as hajón adott bulijukon.
Még csak annyi, hogy azért a tisztesség kedvéért röviden én: Attila a becsületes nevem, és amatőr klimpirhuszár vagyok, játszogatok templomi orgonán és rockbandában egyaránt. Imádom a TOTO-t, meg minden jót. Rátok pedig úgy akadtam, hogy bár B3-at nem tudok venni ( nincs otthon annyi üres üveg, amiből meglenne az ára ), de kompromisszumos jelleggel kajtatok egy XB1-es után ( na most nem hőzöngeni ). Tudom, hogy csak hasonlít a hangja, de sajna ez van. Még mindig jobb ez bulin, mint valami ócska szinti hangszín. Nemde? Ha tudtok ilyet, nagyon örülnék, ha jeleznétek. Köszi, üdv mindenkinek: Ati
A leakage zaj egy sziszegős hang a billentyű lenyomott állapotában a normál beállított hang mellett. VK-kban, DB-kben ez is egy hozzátehető effekt a keyclick mellett. Az a sziszegős hang gyakorlatilag mind a 91db előállított hang egyszerre való megszólalása. Szól az egész TG. Csak halkan. Igen jó, finom felvételeknél rendesen hallani mint pl. Dr Lonnie Smith cd-i.
Van amelyik orgonában kevésbé, van amelyikben erősebb ez a hang, de szerintem erről még a lezli, meg a magassugárzóm is tehet. Nekem a lezlierősítőmből ki lett dobva minden szemét (régi motorvezérlés, csattogós relé, szűrés) Így kb. az 20%-al hangosabb egy átlagos 122-nél és a frekimenetet sem rontja az eredetileg rátelepített, de eltávolított régi vezérlés. Helyette kattanásmentes, háromsebességes processzoros van hála Harangozó Misinek.
A Leakage : hangszivargast jelent ebben az esetben, ami a tonewheel-ek sinuszhangjainak az athallasa, felharmonikus atszivargasa, egyfajta tokeletlenseg...
Ezt biztos kielegitobben el tudja magyarazni Tehtube kollega:-)
Egy biztos, ezeket a hibakat eme elektromechanikus Hammond orgonak olyan szepen tudjak hozni, hogy ettol olyan leutanozhatatlan a hangjuk.
Tokeletlen, es egyben emberbarati a hang, vaskos, meleg, csoves, klattyogos, click-es...stb
elmagyaráznátok pontosan mi is az a leakage és miből adódik ez? Sajna nem nagyon van alkalmam hammondon játszani így nem tudom.
Mellesleg most hallgatom az Oscar Peterson and Roy Eldridge lemezt. Oscar Peterson hammondozik néhány számban. Nagyon jó, tiszta leslie nélküli hammond (ha jól hallom). Érdekes így trombitával kettesben. Lúdbőrözik a hátam. Ismeritek?
Szia Nándi. Igen, 1,2M. Rugalmas vagyok, de sajnos ennyire nem tudok.
Ez az orgona az. Ezen játszott Joey DeFrancesco ×2, Rhoda Scott.
Az A100, B3, C3 és a lábbassztól eltekintve a D100, Rt3 tök ugyanaz műszakilag.
Csakis a hangszert körítő faszekrény formája más. Az meg hangban lényegtelen.
Az eltérést a gyártás során a manufatúrális összeszerelés eredményezi a számottevő szórással. Minden hangokereket, pickupot kézzel, egyedileg szabályoztak be ahogy sikerült.
Aztán eltelt 30-50 év, ami alatt előfordulhattak csőcserék, kondicserék, szintén változtathatott a hangképen. 59-ig textilvezetékes volt, 65-ig papírkondis a TG felszereltség, az is kissé változtat a hangon.
Van nálam B3, fel is tettem róla képet. Meg C3 is van. Mindkettő gyönyörű.
És természetesen szintén nagyon jó hangúak. De mindegyik más.
Nálam a B4II a nyerő.
A Suzukiéknál meg direk vesznek vissza a hangminőségből, szolgáltatásból, ahogy régen is erősen visszavettek az ABC-khez képest a spineteknél.
Zsotya bácsi, 1,2.-miskulláré az ára? Hát ha vállalnál egy pár évig tartó részletfizetést én volnék rá a vevő! :) Persze gondolom neked főleg az árára volna szükséged... Sajnos így nem lesz nekem hamarosan igazi Hammondom :( És akkor ez most az A100 amin Joey kavart tavaly nyáron az A38on vagy mi? Állítólag járt nálad vmi USA -beli B3 is, amiről kiderült hogy a B3 mégis csak B3, azaz a legszebb a hangjuk... vagy hogy is van ez? (bocs az értetlenkedésért, de nekem kicsit kusza az a sok Hammond ami nálad fellelhető :) Amúgy köszi a kimerítő VK8 értekezést! Valószínű hogy párszor neki kell futni még itt a teszteknek, de könyörgöm, mikor lesz már végre 99.9%-ig B3 feeling egy klónon? Csak 99.9%-ot kérnénk és azzal már nagyon ki tudnánk békülni, persze emberbaráti áron, szerintem nem lehetetlen a dolog csak nem Suzukiékra meg a többiekre kéne bízni, hanem olyan Hammond-őrült mérnökökre akiknek a HANG számít, nem a faszekrény... Tube bácsi szakértelmét kikérve lehetne alkotni vmi okosat egy elektro/computer szakinak. (de már most nagyon szubj. vagyok :)
:) Hát, nem az a kimondott "hammondos" fickó, de rendszeresen használja a hangszert és szerintem, remekül. ;) Egy 40-es, kaliforniai származású Roland VK-7, Korg CX-3 (régi, új), Nord Electro, Hammond B3 "fogyasztó". Leslie-k a szokásos: 147, 122. Játszott már Buddy Miles-szal, Alice Cooper-rel, a Kiss-szel, Brett Garsed-dal, a Dream Theater-rel, szólóban rengeteg neves zenésszel (Al DiMeola, Al Pitrelli, Yngwie Malmsteen, Zakk Wylde, Billy Sheehan, Tony Franklin, Tom Kennedy, Simon Phillips, Steve Lukather...stb.) és a Planet X-ben. Fúziós zenét játszik: jazz, rock, metal, klasszikus vegyesen.
tehtube, csak 1200 €? Csinálhatok Neked ingyen reklámot? (Mondjuk, hogy belinkelem ezt a fórumos oldalt máshol.) Kár, hogy nem vagyok a kellő anyagi helyzetben, de ez 1 nagyon baráti ár, nem? Szinte olcsóbb, mint bármelyik digis klón.
Hát tényleg nagyon sajnálom hogy eladom, de el kell adnom. Ez fantasztikus hangszer. Volt már a kezem ügyében több A100, B3, C3, mindegyiket felülmúlta. Van valahogy egy sajátos tulajdonsága, hogy egybeolvad a vele játszó zenésszel. Ezt még ennyire a többi Hammondnál sem tapasztaltam, nemhogy más, egyéb hanxereknél. A billentyűzete optimális (a többié túl kemény vagy puha), a szőrös, kissé erősebb leakege-es hangja kifejezőbb, a vibrátója a legjobban sikít, sír.
És nem is kérek sokat, 1200e-t. Főleg hogy Joey, Rhoda szignálta. Mennie kell.