Ezt a topikot Audioland ötdiplomás, kirakhatatlan főtudorának (főlökott, studeres, hangmérnök, stb) nyitottam azon célból, hogy igen magasröptű kommunikációs potenciálját itt vezesse le. Itt nyugodtan kérdezősködhet tantál elkókról, tranzisztorokról, bármiről. Sőt, méregdrága 'tsúdiójának' legújabb darabjaival is megismertetheti a kedves érdeklődőket. Akit érdekel, az majd issza szavait és itt megválaszolja a kérdéseit (ha tudja!), imigyen bekerülve a Tudósok Klubjába, az Audioland elitjébe.
Amúgy pedig nyilván mindenkinek más az igénye. Az én Zenbook-om 13,3"-os, ha hurcibálnom kell gépet, akkor legyen kisebb és könnyű (tabletem nincs, az okostelóm kijelzője 5,9"). Zeneszerkesztésre, videó nézésre a 21,5" 4k Retina elég bőven nekem.
úristen, ilyen lomha samsungot csak lúzerek vesznek;)))
nálunk egy asztali gép van, a lányom építette magának otthonra, na az nem lomha cucc, a rog strix monitorát 170 Hz-ig lehet húzni;))) amúgy mekprón futnak a filmanimációs melói, hiszen a laptop semmire sem jó, nem igaz?)
mikor pont 20 éve hazahoztam a 19"-os ELSA Ecomo 530-as (1600x1200/ 85 Hz) FD Trinitron képcsöves crt monitort, az egész ház összefutott, akkorát sikított a szomszédasszony - aki egy macintosh gépen tördelt akkoriban egy napilapot -, hogy úristen, mekkkkkora monitor ez!!?? ;)))
Fórumozáshoz nagy monitor, na ne röhögtess, Lötyi 23"-on is ugyanolyan hülye...
Én pont fórumozáshoz, netezéshez nagyra értékelem, hogy nem vagyok helyhez kötve, tudok akárhonnan a házból, vagy akár a kertből is, nem maradok le a "magvas" gondolatokról....
Nyilván megint azok hordják össze a legtöbb baromságot, akik kurvára nem munkára használják a csilivili gépüket;)
A hardcore játékosok kivételével alig van olyan terület, amit csak és kizárólag asztali gépen lehet csinálni, ott is inkább a megfelelő számú és felbontású monitorok kiszolgálása a kártyaizzasztó problem...
Mióta dokkolót használok a laptophoz, fel se nyitottam még, hiszen a dedikált videókártyája simán meghajt 3 nagyméretű monitort, akár párhuzamosan futó szerkesztő programokkal is. Az asztali gép 7 éve itt rohad az asztal alatt, nem kapcsolom be, ne kelljen szégyenkeznie a xaros laptopok előtt ;)
Még emlékszem, amikor 17-ről 19-es CRT monitorra váltottunk (víz-, gáz- és fűtéstervek rajzolása Autocadre írt progikkal) . Olyat állítani badarság lett volna, hogy határozottan gyorsabb vele a munka...
A tablet / phablet képernyőméretéből adódó "korlát" magától értetődő dolog, pl. ilyeneken csak szükségesetben nézünk focimeccset; a "tartalmas netezés" dumát viszont nem ártana hanyagolni, ha nem szeretnéd lötyimódra kiröhögtetni magad...ppp))
Na, most már kiváncsi lennék azokra a "becsületes, tartalmas" weboldalakra, amelyek asztali gépet igényelnek.
Esetleg grafikai, vagy CAD munkákhoz szükséges nagy monitor, vagy gamereknek költséghatékony, erős gép és egy 49" Samsung monitor, de netezéshez, höhö...
Azért a 17"-os laptopok már jók lehetnek asztali PC helyettesítőnek, elég egy egeret venni hozzájuk.
Nekem van asztali gépem és laptopom is. De tény, ami tény... mikor az ember komolyabban dolgozik, böngészik a számítógében, arra kétségtelenül jobb egy asztali gép, külön perifériákkal, kábeltenger ide vagy oda. (Bár... most már a vezeték nélküli egerek, billentyűzetek és bluetooth-os hangfalak valamelyest ezt a problémát is kiküszöbölik.)
Nekem mondjuk ennyiből, jó az iMac, mert all-in-one masina, így kábeltengerem nincsen. :)
Benéztem párba, és mindenhol azt láttam, hogy SSD-ből sokkal nagyobb a választék, mint HDD-ből. Persze, lehet még kapni, mert ahol nem fontos a sebesség, csak a kapacitás, ott még van értelme használni.
A trend ellenben az, hogy az asztali számítógépek eladásai évek óta meredeken csökkennek, mindenki laptopot vesz. A laptopokban pedig csak a leggagyibb alsópolcos igénytelenségek készülnek már HDD-vel, egyszerűen azért, mert az SSD megbízhatóbb, gyorsabb, és jóval kevesebbet is fogyaszt. Pont ezért, mert megbízható és gyors, a maradék asztali gép is inkább ilyennel készül, esetleg tesznek mellé kiegészítésként egy HDD-t.
A szerverekbe meg pláne hiszen ott még fontosabb a sebesség.
"Épeszű ember tudja, 95-98%-ékban a teljes OP.rendszer a meghajtón van."
Óvatosan kérdezem, hogy a Solid State Drive ugyan micsoda, ha nem meghajtó? Hablatyolsz itt összevissza a T-Home dobozba rakott SATA* merevlemezről, persze, hogy a beltéribe merevlemezt tesznek, mert az tárolókapacitásra vetítve olcsóbb és a vevő nem fizet külön a STB-ért. Meg valószínűleg egyébként sem nagyon jön ki az SSD előnye egy olyan eszközben, ahol főleg nagy, szekvenciálisan olvasott fájlokat kell tárolni. Csak éppen amikor arról van szó, hogy számítógépekben melyik meghajtótípus gyakoribb, akkor a tévé beltéri egységben lévő meghajtónak a világon semmi jelentősége nincs.
Nyilván nem halt ki a merevlemez, deaz új számítógépekben legalább a rendszerpartíciót SSD-re szokták tenni, mert ott a sebesség megéri a felárat.
*ezt amúgy nem is értem, minek hangsúlyozod. Létezik SATA SSD is, szóval ez is teljesen irreleváns...
- "itthon már sok éve nincs olyan gép amiben ne SSD-ről menne legalább az oprencer partíciója (teljesen mind1 hogy jogtiszta win10, vagy linux)" - elárulom a gépek legalább 60-70%-ában nem SSD-fut !"
Hát mi "fut" a gépek legalább 60-70%-ában te szerencsétlen együgyű lisztesmolnár koviubival? :-DD
- " A legköltséghatékonyabb ha az oprendszer teljes egészében SSD-n van, adattárolásra egy laptopban tökéletes a vinyó." -> ezt a kijelentését még értelmezni sem lehet, mert az OP.-rendszer mindíg a maghajtón van. Van egy kivétel, de azt nem regélem el, mert érdekesség és igen genyó kérdés, mikor nem. Ezt meghagyom kérdezésre !!! De Ön ezt úgy sem tudja....."
Milyen "maghajtón" te szerencsétlen abszolúte laikus, számítástechnikát még meg sem ugató hencegőhuszár? :-D
Az SSD nem egy "maghajtó" okoska? (megsúgom, de. Ugyanúgy kell és lehet particionálni mint egy vinyót, csak sokkal gyorsabban csinál mindent. Hogy miért azt majd kiguglizod magadnak mert hogy lila fingod sincs róla az tuti :-) )
Szerintem neked teljesen mind1 miket hordasz itt össze csak az a lényeg hogy úgy érezd hogy nagyot szól :D Ez a meghajtós dolgod már elég hülyén szólt :-D
Ekkora sötétség a Negro cukor "fényét" is elnyelné. A tényeidet megeszi vacsorára a pöriubija mellé, és miután ez így együtt felkavarta a gyomrát, szokása szerint ideokád valami, a magyar nyelv és a józan ész meggyalázására egyaránt alkalmas betűhalmazt. Jó étvágyat...