Keresés

Részletes keresés

Snakeins Creative Commons License 2004.01.26 0 0 topiknyitó
Nagyon szeretek olvasni.
Mindegy mit, csak jól legyen megírva,
Kedvencem a fantasy, és a sci-fi, de imádom az útleírásokat, különböző tudományokat népszerűsítő, közérthetőnyelven írt műveket, a mitológiát, kalandregényeket, és folytathatnám.
Az, hogy mi jó és mi nem egy könyveben, azt csupán meglehetősen szubjektív értékelés alapján dönthetjük el, de arra gondoltam, megírhatnánk, elmondhatnánk egymásnak, hogy miért tetszett, vagy nem tetszett egy-egy könyv, ajánljuk-e másoknak, vagy inkább beszéljük le arról, hogy elolvassa.

Nos, egy könyv, amelyet jó szívvel merek ajánlani mindenkinek, aki szereti az ókorban játszódó, fordulatos történeteket, amelyekben ráadásul az adott kort a mai ismeretinkhez képest részletesen, színesen, korhűen mutatnak be.

A címe: "Asszony a fáraók trónján"
Írója Ghyczy-Dráveczki Zsuzsa
Kiadta a Metropolis kiadó, 2003-ban.

A történet mintegy 3500 évvel ezelőtt játszodik, amikor Hatsepszut kerül trónra, egy nő, akit sokan nem néznek jó szemmel a fáraók ősi trónján.
Vetélytársa, s egyben férje és féltestvére, III. Thutmozis, aki szerint a trón őt illeti meg Amon isten akarata folytán, és a hadsereg is mellette áll.
Hatsepszut viszont népszerűége teljében van, és a nem kevésbé befolyásos Ré-papság őt támogatja.
Azonban ami megragadott ebben a regényben, az az, hogy mégsem ezek a hatalmasságok a főszereplők, hanem a háttérben álló politikusok, kereskedők, papok és egyéb olyan figurái a történelemnek, akikről nem születnek mítoszok.

Fordulatos, izgalmas kalandregény, nem csekély történelmi háttéranyaggal, bájos romantikus szállal, ármányokkal, cselszövésekkel.

Az én 10pontos skálámon úgy 8,5-t kapna.
Érdemes elolvasni.

Nos, hölgyeim és uraim, fiúk-lányok, Ti mit szerettek olvasni, mit olvastok, hogy tetszik...stb.

Mindent leírhattok, amit a könyvekről szeretnétek, eszetekbe jut, és legfőképpen, ami tetszik Nektek egy-egy műben.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!