Pont ott van a lényegi különbség, ami miatt ott van értelme, itt meg egyelőre nincs.
Egy értelmetlen húsdaráló jellegű állóháború Ukrajnában, ahol inkább van értelme tárgyalni.
Itt viszont egy terrorakció után azonnal megkezdett terrorellenes hadművelet minden fölösleges késlekedéssel csak a terroristáknak biztosít egérutat. Ha az izraeli hadsereg megtette, amit racionálisan el lehetett várni ettől az akciótól, akkor lehet itt is beszélni tűzszünetről.
Volt olyan diplomáciai forrás, aki a nemzetközi békekonferencia uniós ötletét köldöknézésnek nevezte.
A terv az izraeli-palesztin konfliktust egy nemzetközi békekonferencia keretében kívánja rendezni. Az egésszel többek között az a gond, hogy egy hét alatt még azt sem sikerült kitalálni, hogy hol kellene megrendezni, kik vennének részt rajta és mik lennének a céljai.
A Politicónak a téma kényessége miatt név nélkül nyilatkozó diplomáciai források elmondták, hogy a közösség azért nem tud értelmes dolgokat mondani és korlátozza a tevékenységét puszta köldöknézésre, mert a vezetői egyszerűen csak a konfliktus által megosztott hazai közvéleménynek játszanak ahelyett, hogy komoly kísérletet tennének a béketeremtésre.
"...keményen lecsapnak azokra, akik antiszemita cselekményeket követnek el, például nyilvánosan izraeli zászlót égetnek – foglalta össze a politikus beszédét a Politico."
Én nem értem ezt a hisztit - a zászlóégetés "antiszemita"? A világon annyi zászlót égetnek, ha az USA minden zászlóért hadat üzent volna, már nem lenne a Föld se.
Amikor kiadtuk a Baltást, és az örmények magyar zászlót égettek, én rántottam 1et a vállamon, majd elmúlik, hazamennek...