Az ablakemelőben csúszkát szoktak cserélni - műanyag kütyü, a 2 db van vagy 800 Ft. Vagy az emelő szerkezetnek van baja, ha akad, vagy melléfut, akkor egy bontott kell, 5-10 ezer körül kapsz.
Ez alku pozíció mindenképp- de megcsináltatnám, mert feltételezhetően te nem tudod egyszerűen, ha nem volt még bmw-d, meg nem szereltél.
Forfdulatszám: melegen 625-650 körül kell beállni.
Gázpedél: rendszerint nem a legkönnyebb, ha elemktromos pedálos autót vezetsz, simán lehet nehéz.
Fogymérő: csak haladáskor megy normál értékre, tehát OK.
Km óra kijelző panel: ljó eséllyel egy izzó ment ki az óracsoportban, javítás olcsó.
1 kulcs? nem ez határozza meg, de ilyenkor érdemes ews-t kiiktattatni (programozás).
Rozsda a tornyon: ezt még javítani lehet- és érdemes is.
Megnézetném tapasztalttal amúgy. Én alkudni próbálnék 100-at, de menj bele 50-be, plusz az ablakemelő javítás, esetleg sárvédő cserébe.
Legyél pofátlan;)
Annyiért nem olyan rossz vétel, rádiót veszel bele.
Gödöllőn van egy ház udvarán kb 10 másik BMW-vel együtt, szerintem ezzel foglalkozik a család. Az eladó azt mondja, hogy csak egy kerékcsapágyat cseréltek rajta, más baja nincs.
Vezetőoldali ablakemelőben valami rudat vagy patentet vagy micsodát ki kell cserélni, az ablak meg össze volt kenve valami ragasztóval, ez nem tudom mi lehet, remélem a csávó megcsinálja. Bal első sárvédőt kicserélték, a jobbosra azt mondta, hogy 25 körül van az elem festéssel együtt.
Rádió nincs benne, belseje elég jól néz ki.
A műszerfalon a digitális kijelző elég furcsán mutatott, úgy nézett ki, mint amikor egy digitális órát megsüt a nap. 280 ezret mutatott, amikor épp el lehetett olvasni. Ez vajon miért lehet?
A fogyasztásmérő beindítás után rögtön kiment a képből és kb 2 perc járás után, amikor a szivató lekapcsolt és a fordulatszám lement 1000 alá, akkor is kinn volt 30 felett. Ez így OK?
Pöccre indult úgy, hogy a srác alig találta meg a kulcsát, úgyhogy szerintem nem volt előzőleg bemelegítve.
Csak 1 kulcsa van, ez gáz?
Gázpedált mindegyiken nehéz nyomni, vagy csak nekem furcsa egy Fiat seicentoból kiszállva?
A rozsdásodások nem vészesek rajta, inkább kezdődőek, de nem olyan, mint az átlagoson...
A két első torony tetején ott a lyuknál képekről egy 20 forintos rozsdának látszik, valójában inkább 200 forintos méretű... Ez gáz? Csomagtartóban felhajtottam mindent, a pótkerék alatt tisztaság van, akku környékén is.
Emelési pontok is megvannak.
Vélemény?
Hajlanék arra, hogy ezt a pénzt kifizessem érte és csak egy új jobbos sárvédőt és az ablakemelő javítását alkudnám bele.
Mikor megvettem ilyen volt az enyémen is, de vettem a fáradtságot és rendeltem egyet a helyi BMW kereskedőtől, emlékeim szerint 4-5.000 Ft a gyári új és még a tömítését is adják vele, sokan azt sem tudják, hogy ott van tömítés...
A végeredmény u. az, mert megy az autó, de Én ilyet ki nem adnék a kezemből, a szilózás meg...
A dolog megoldva, a sebváltó mellett levezetett a fiam egy csövet, kis tölcsérrel adagolta a helyére az olajat.
Nem egy agysebészet, a beutalt nem hülye, csak tapasztalatlan :)
Nem autószerelésből diplomázott.
Közben megcsinálta a motorban is az olajcserét, legközelebb már nem kell rászánni egy délutánt és szétszedni a fél autót :)
Saját kárán tanul legjobban az ember, persze körültekintéssel meg lehet előzni, de ki nem csinált már hasonló hülyeséget?!
Én pl. mikor 14 évesen megkaptam a Simson Suhlt nagyapámtól, halványan megzsíroztam a fékbetéteket, hogy ne csikorogjon minden fékezéskor. Úgy szabtam át a főúton keresztben a fékpróbán, hogy öröm volt nézni :))) De legalább nem csikorgott :)))
Akkor megtanultam, hogy működik a fék.
Aki azt meri mondani válaszként, hogy nem esett messze az alma, azt beállítom a sarokba :)
Ha valakinek nincs műszaki előképzettsége, csodákra képes...
Na, a verdában új olaj van, mindegyik a helyén, még egyszer köszönöm az építő jellegű tanácsokat!
Magán a flakonon is van egy "csöcs" (legalábbis a castrolon), azon keresztül is bele lehet nyomni a flakon tartalmának nagy részét, de jóval szakszerűbb, ha egy nagyobb fecskendőre húz egy kis gumicsövet.
Jól gondolod, ott kell betölteni csak az a gond, hogy nem férni hozzá.
Vagy kell egy spéci betöltő szerkezet mint egy nagy fecskendő, vagy tölcsér meg valami vékony és tiszta slag, és felülről beügyeskedni. De az 2 emberes.
Azért megköszönném, ha leírnád a visszatöltés módját, mert szükség lenne az autóra.
Kis olvasgatás és youtube-nézés után szerintem a váltó jobb oldalán kb. a váltó fele magasságában lenni kell oldalt egy beöntő nyílásnak, ami szintén egy zárócsavar kihajtása után érhető el. Elképzelésem szerint úgy 45 fokban a vízszinteshez, vagy függőben is lehet, ha az egyben a szintjelzője is. Pont ilyen típust sajnos nem találtam...
Ha nem így van, szívesen várom magyarázatod.
Örülök, hogy találkoztam Veled, ha AZ a novothauto vagy, akire gondolok, egyéb autós szakoldalakat olvasgatva :)
Fiam elszántan nekikezdett egy olajcserének, de még kezdő a témában, és véletlenül egész más helyen, a váltóhoz közel tekert ki egy csavart, ahonnan úgy 2dl piros színű olaj jött le. Mellékelek egy általa küldött fényképet. Kérdésem, hogy mit engedett onnan le és azt hol lehet visszatölteni? Én nem láttam még BMW-t alulról, és a távolság miatt nem tudok odamenni segíteni.
És mindegyikkel foglalkozni kell, arrai is kell számolni. Nincs már hibátlan, de ami megbecsült kevésbe sok pénzből állítható helyre, és szerethetőbb marad, mint a lehrcolt, de még üzemképes társai. Egy 16i, 18i nem fog komoly élményt adni, amiatt nemérdemes e36-tal foglakozni új érdeklődőként.
Mindenkinek szoktam ajánlani azt, hogy gondolja át mire kell neki egy autó, és az igényei közül leginkább mik a fontosak, és aszerint válasszon.
Nekem az e36 pl nem azért kell, mert annyira fel akarok vágni, hogy bmw-vel járok, hanem öreg rajongó vagyok, és az a fontos benne, ahogy kinéz, és ahogy viselkedik, továbbá a menttulajdonságai, emiben erős, hogy ezt még nagyjából a fizika mentén vezeted, tehát magadban bízhatsz, és a sorhatosok gyönyörű hangja, plusz a sperrdiffi, ami sokkal fontosabb az olyanoknak méint én, a gyári m csomagoknál.
(monom ezt egy gyári full M-packet 23i touringból :DDD - de olyat sikerült és örülök neki)
És ha annyira fontos, és nem tudod eldönteni, akkor vigyél olyat, aki tudja mi az. Amúgy se árt, ha több szem látja a megvenni kívánt aitót.
Én e36-nál, ha nem full gári M-packet, akkor nemigen foglakoznék azzal, hogy a futómű M-tech, vagy nem,inkább van-e rozsda, meg milyen az állapota egyébként ill jó ár/érték-e?
Én pl magamnak csak sorhat benzint vennék, abból is 23i, vagy felette. De nem lenne fontos az M-csomag, hanem ne legyen leélve, és látsszon rajta, hogy műértő, szerető gazdája volt.
Köszönöm, hogy segítesz. Van egy kiszemelt autó, M-es futóművel. Azt szerettem volna megtudni hogyan tudom lellenőrizni ezt a futóművet ha már fizetek érte.
Ha a gyárból M-sportfahrwerkkel jött ki, jó eséllyel az is maradt, esetleg valami ültetőrugóval "korrigálták" :)
Amúgy vastag stabillizátor, - 2 cm ültető rugó, és keményebb gátlók. A rugók asszem piros pöttyel jelöltek.
De cc 20 éves kocsinál nem tök mindegy? Ha szar fel kell újatíani, nem drágán kapni gyári M-tec futóművet ami jó eséllyel felújítandó.
Enyém pl gyári M-sportfahrwerk, de már a német gewindét tett alá másfél éve, én meg kiveszem kb 2 héten belül és megy mele Biltsein B12. Annak jelenthet a M tech.
Ha jót akarsz mindegy mi van, szerzel Bilstein, vagy Koni, esetleg K&W, vagy egyéb komoly cuccot, és úgy állatod be a magasságát, ahogy szeretnéd.
Nekem is 300-as volt, az legalább nem igémyelt átalakítást, és jobb volt a fékerő- valamivel.
Amúgy imádjuk az m52 motort továbbra is. Egyrészt tényleg, másrészt a kurva anyját, aki kitalálta, hogy az alumínium alkalmas motorblokk készítésre. beszámoló később, még nincs vége....:DDDD