Keresés

Részletes keresés

Trombozis4 Creative Commons License 2021.01.13 0 3 821

Kukely Annának az nb1ben a helye, fiatal kora ellenére több játékelemben is kiváló, a Békéscsaba legjobbja. Kiváló az egy az egy elleni párharcokban, stabilan védekezik és még néha átlövéseket is látunk tőle. Biztosan lesznek ajánlatai más csapatoktól, remélem, hogy nem követi a Békéscsabát az nb1/B-be.

jamaica2 Creative Commons License 2021.01.13 -1 1 820

Ha Békéscsaba kiesik Annát ki kellene menteni!

Előzmény: RnD (819)
RnD Creative Commons License 2021.01.13 -3 8 819

Videók...

 

MTK

 

Pál Tamara beállósgól (assziszt Zácsik Szandra)

https://youtu.be/HGtjNsfQx70?t=3257

PT felkanyarodás után 14 méterről rohamból 7m védőről gól

https://youtu.be/HGtjNsfQx70?t=3191

Marincsák Niki nam akármilyen pattintott bepassz, a beállónak háttal

https://youtu.be/HGtjNsfQx70?t=2954

MN egy-egyezés után 7 méteres…

https://youtu.be/HGtjNsfQx70?t=3906

 

 

 

BÉKÉSCSABA

 

dinamikus és pontos akció: Kukely Anna faultból jól leforog
utána 6 méterről a védő mellett

klasszul kiadja a labdát balszélre

https://youtu.be/HGtjNsfQx70?t=1885

 

Kukely Anna átlövésgól két perccel a meccs vége előtt, ötven perc játék után:

mondják h az ellenfél legmagasabb játékosa fölött ne próbálkozzunk de Annának ez sem probléma

https://youtu.be/HGtjNsfQx70?t=4172

 

Bucsi Lili szuper pattintott assziszt középre a beállósnak

https://youtu.be/HGtjNsfQx70?t=2907

Bucsi Lili átlövésgól 10 méterről

https://youtu.be/HGtjNsfQx70?t=1056

 

Kukely Anna védekezik 10m Zácsikon

https://youtu.be/HGtjNsfQx70?t=571

 

 

RnD Creative Commons License 2021.01.13 -3 6 818

"Majd Zácsik Szandra ismét sikertelenül próbálta asszisztolni középen Dakost, Kukely Anna megint el tudta ütni a labdát, Kukely Klárát indították....."

 

Javítás:...baloldalon. (Nem jobboldalon.)

Előzmény: RnD (817)
RnD Creative Commons License 2021.01.13 -3 6 817

MTK—Békéscsaba: 35-28 (18-16)

 

 

A mérkőzés legelején Zácsik Szandra középen kilenc méteren kicsit tétován próbált felvenni egy mélyen érkezett passzt, ezt látva Kukely Anna kirobbant a védők közül, megszerezte a labdát, indult vele és gólt lőtt. Utána ugyancsak ő egy Dakosnak középre szánt átadásba tudott beleütni, ebből is a vendégek indultak, Kukely Anna megjátszotta a jobbszélt, Andróczki Flóra betalált. A következő békéscsabai támadásnál Kukely Anna megtámadta a falat középen, hét méteren faultból váratlanul kipasszolt balszélre ahonnét testvére, Kukely Klára ziccerben vetődhetett be…újabb gól. Majd Zácsik Szandra ismét sikertelenül próbálta asszisztolni középen Dakost, Kukely Anna megint el tudta ütni a labdát, Kukely Klárát indították jobboldalon és ha a visszarohanó Zácsik nyolc méteren nem lökte volna fel őt ziccerben  - amire a jv-k elfelejtettek befújni bármit is… - könnyen lehet h öt perc alatt négyszer betalál a vendég csapat, és mind a négyet Kukely Annának köszönheti. Így azonban maradt a 3-1 a 6. percben.

 

Az MTK persze hamar összeszedte magát, Marincsák Niki több klassz gólt is lőtt hasonlóan gyors akciókból és figyeltek arra is h a támadások előkészítésénél ne jöjjenek túl közel, és ne adják el a labdákat. Így a vendégek felállt fal ellen kellett h próbálkozzanak és középen egy ideig csak Kukely Annára számíthattak (aki felkanyarodás után nyolc méterről befordulásból/felugrásból klassz gólokat tud lőni) illetve a tizenhat éves irányítóra, Bucsi Lilire, (aki középről tíz méterről átlövésből és egyszer nyolc méterről befordulásból megmutatta h ő is tudja azt amit Kukely Anna). De kellett még valaki, ezért negyedóra után pályára került a vendégek legmagasabb játékosa, a horvát balátlövő, Petika Tena. Ő amilyen  gólerős, olyan lassú – talán így lehetne egy mondatban összefoglalni a képességeit. Most is lőtt négy nem akármilyen gólt, többségét jó messziről, de negyedóra alatt kétszer eladta a labdát, volt egy lépéshibája és általában véve is bizonytalannak tűnt összjátékban.

 

Így az MTK lassan de biztosan növelhette az előnyét, nyolc perccel a félidő vége előtt már négy gólra (14-10 23. perc), de néhány támadásban elkövetett hiba pillanatok alatt visszahozta a meccsbe a Békéscsabát. Szekerczés egyik lövését a kapus védte, a másik a kapu mellett landolt és utána nem sokkal az oldalvonalon túlra passzolta a labdát. Pál Tamarára befújtak egy belemenést és Bucsi Lili is elhalászta Gerháth Fanni passzát gyors labdafelhozatal közben tizenöt méteren. Öt támadás hiúsult így meg alig négy perc alatt, nem csoda hogy az ellenfél fel tudott jönni 14-10>15-14-re a 28. percben. Utána emberhátrányba kerültek – Pál Tamarát próbálták megállítani, vagy inkább földre vinni tíz méteren – így végül az MTK jött ki a végjátékból jobban (18-16 a félidő).

 

A szünet után beállt jobbszélre Azari Fruzsina, aki aztán hat perc alatt négy gólt lőtt (hármat indításból, egyet jobbszélről). A Békéscsaba viszont majdnem hét percig nem talált be, egymás után jöttek a sikertelen akciók elöl: vagy a beállósnak nem sikerült bepasszolni a labdát, vagy szélről maradtak ki helyzetek, és kellett egy időkérés h rendezzék a sorokat. De akkor már nyolc gól volt az MTK előnye és innét már nem lehetett visszajönni (24-16 37. perc). Szó se róla, a vendégek nem adták fel, küzdöttek derekasan  és a hét-nyolc gól különbséget a meccs végéig tartani tudták, de mindenki tudta hogy ezzel az érdemi kérdések eldőltek. Az MTK-ban ma is nagyon jó formában játszott Pelczéder Orsi (6/7), Dakos Noémi (5/5) és Marincsák Niki (6/7). Zácsik Szandra öt próbálkozásából az első félidőben egy gól lett csak, két lövését a kapus védte, az egyik fölé ment jócskán, egy másik meg hat méterről abszolút ziccerből a kapufa belső éléről jött ki. Ehhez az egy gólhoz a szünet után hozzátett még egyet, de ma nem ment neki a játék, elég hamar le is hozta őt Vova (kétszer tizenöt percet kapott nagyjából).

 

Pál Tami egy külön történet: az első negyven percben egy akciógólt lőtt, utána egy perc alatt kettőt (az egyiket felkanyarodás után tizenkét méterről villámgyorsan befutva középre, a másikat meg beállóból, Zácsik asszisztjából). Ezután láttunk tőle egy lövést jobboldalról, ezt a kapus védte (jobbkettőből nyolc méterről, talpról, jobb kézzel ez eleve meredek ötletnek tűnt….), majd jött egy kapufára lőtt hetes és egy passz jobbszélre, amit a szélső nem tudott elkapni.

 

Három nem sikerült akció egymás után Taminál nagyon ritka, és ő is érezhette hogy ez így nincs rendjén. Ezért a következő támadásnál nem sokat tétovázott, jobbkettőből berohant hét méterre középre, három védő közé a darálóba, Kukely Annát egy lövőcsellel elküldte jobbra, aki ezt nem hagyta annyiban, megragadta Tami mezét és hátulról földre lökte, a hatos előtt. A jv-k nem fújtak semmit, még szabaddobást sem (…..)  [Azért sokat elmond Pál Tamara dinamikájáról h itt a darálóban három védő közül kettő mozdulni sem nagyon tudott rá, csak Kukely Anna…]

 

De ezzel nem volt vége. Az utolsó békéscsabai támadásnál még arcon is lőtték, vagyis inkább Tami ért bele szándékosan fejjel egy középről balszélre indított passzba, majd utána az arcához kapott, de amikor látta hogy a labda visszakerült a békéscsabai ballövőhöz,  feledte a fájdalmakat és kirohant rá védekezni. Ekkor megszólalt a meccs végét jelző dudaszó és Taminak újra jutott ideje arra hogy kicsit magához térjen azután h orrba lőtték. Az igazán  motivált kézisek ilyenek: ha a pályán van feladat, akkor a fájdalmakat azonnal elfelejtik…Ezt követően Tami kicsit lehangolt arckifejezéssel ment a győzelmet ünnepelni, azt hiszem elégedetlen volt saját magával, mert ez csak egy átlagosan jó meccse volt, de azért itt is láttunk tőle klassz megoldásokat.

 

A békéscsabai játékosok közül feltétlenül ki kell emelni a tizenhét éves Kukely Annát, aki gólokat lő, a játékot irányítja elöl, hármas védőként kulcsszerepe van a védekezésben és a gyors indításokat is ő szervezi általában. És mindezt ötven percig non-stop, nem fárad el egy kicsit sem, két perccel a meccs vége előtt olyan energiával rohamozza az ellenfél hatosfalát és védekezik hármasban, mintha csak öt perce lenne a pályán. És igazán változatosan és ügyesen játszik.

 

Persze ő már tizenhét, Bucsi Lili aki ma irányítóban játszott még csak tizenhat múlt, nem mintha a játékán ez látszana. Nagyon ügyes passzokat adott a beállónak és szélre is és két klassz gólt ő is lőtt.

 

A balszélső Kukely Klárának ez volt a legjobb meccse a bajnoki évben: eddig összesen öt gólt lőtt, a mai meccsen meg rögtön hatot. Ezek közül többet is a testvérének, Annának köszönhet, aki igazán jól hozta őt helyzetbe nem is egyszer…

G-T15 Creative Commons License 2021.01.10 -2 1 816

 Mert mindig talál egy bűnbakot akit levehet, leb...hat, amennyiben nem az ő elvárásai szerint kezd a csapata.

Előzmény: schanc (813)
schanc Creative Commons License 2021.01.09 0 0 813

Köstner miért kapta le 5 perc (és 2 gól) után Despotovicot?

Taliga007 Creative Commons License 2021.01.09 -2 1 812

Teljesen ok, h súlyozni kell, de járványhelyzet van (nézők nuku), tehát ha egy tévés szereplés még annyit sem jelent, hogy minimálisan felkészüljenek, akkor ilyen összecsapásokat/csapatokat nem kell képernyőre tenni...

Előzmény: Fáj az igaz (810)
Taliga007 Creative Commons License 2021.01.09 -1 2 811

Marosán úgy értékelte a meccset, idézem "Ezen a napon szerintem egy NB I B-s meccset sem nyertünk volna meg…", neki azért jobban hiszek, meg a saját szememnek :). A Fehérvár nyilván a saját szintjéhez képest jól, szépen játszott, de semleges nézőként nekem hiányzott az ellenfél!

 

Előzmény: RnD (809)
RnD Creative Commons License 2021.01.09 -1 5 809

...és a Szombathely azért játszott ilyen gyengén mert a Fehérvár sokkal jobb volt. Ha megnézed az előző meccsüket az MTK ellen, akkor láthatod h a Szombathely középházi csapatok ellen tíz góllal többet lő általában, de a Fehérvár most úgy elkalapálta őket ahogy az ETO/Siófok korábban. Azért ez nen véletlen és nem lehet azzal magyarázni h 'rossz napot fogtak ki'.

Előzmény: Taliga007 (808)
Taliga007 Creative Commons License 2021.01.09 -4 0 808

Nézd, két Fehérvár meccset néztem meg mostanában, és mind a kettőnél a félidőben már úgy voltam, hogy ez egyszerűen nézhetetlen - a tegnapi a Szhely gyenge játéka miatt, a győri meccsnél meg a Fehérvár miatt (mondjuk az is megérne egy misét, h egy tévés meccsen eleve feladja még a küzdés lehetőségét is az egyik csapat...).

Előzmény: RnD (804)
Handie Creative Commons License 2021.01.09 0 3 807

Nekem egyértelműen feltűnt,hogy a 188 cm magas Gerháth Kincső milyen gyorsan és könnyen mozog. Védekezésben egyik pillanatról a másikra ott van a támadón. 

Előzmény: Trombozis4 (805)
van_Persil Creative Commons License 2021.01.09 -1 1 806

A Kezeket fel!-ben Pijević.

Trombozis4 Creative Commons License 2021.01.09 0 1 805

Fehérváron nagyobb potenciál van játékoserőben, mint Szombathelyen. Ami miatt ez nem tudott érvényre jutni a szezon első felében az edzői/taktikai probléma volt illetve a fiatal játékosok egy érési folyamat elején vannak, többen idény előtt tértek vissza hosszabb sérülésből. Afentaler, Gerháth és Varga játékán is látszik az előrelépés. Az új edző két új dolgot épített be a játékba- egyrészt az 5+1es védekezést, másrészt a gyors játékot. A Fehérvári játékosoknak jó az állóképességük és a folyamatos rotáció miatt ez érvényre is jut. Ez okozta a nagy különbséget a Szombathely ellen: Mayer, Bandelier vagy Agbaba nem bírt versenyt futni.

Előzmény: RnD (804)
RnD Creative Commons License 2021.01.09 -3 6 804

A Szombathely nagyjából ugyanannyit tudott ma is mint egy hete az MTK ellen. Illetve többet, mert tegnap Bandelier és Agbabával kezdtek (akik Vova ellen csak a szünet után léptek pályára).

 

Ezek után MTK-Szombathely: 35-32 (vagy 35-29 ha az utolsó két percet nem nézzük)

Fehérvár-Szombathely: 35-22.

 

Lehet h a Szombathely nagyon gyenge csapat (annyira egyébként nem) de a 13 gól különbség azért komoly.

Februárban még egy góllal ők győztek Fehérváron (33-34). Szóval ez nem véletlen.

Előzmény: Taliga007 (794)
hatosfalat Creative Commons License 2021.01.09 0 3 801

Az edződ képes volt belehazudni a kamerába, hogy Pijević az EB-n megsérült

 

Köszönjük az infót, az edzőt megvertük. Majd máskor meggondolja mit mond. 

Előzmény: van_Persil (793)
Handie Creative Commons License 2021.01.09 0 2 800

Szuper lenne, ha a Fehérvár védelme tényleg ilyen jól működne a későbbiekben is. Pijevic remek kapus, ha pedig a védekezés viszonylag jól működik előtte,akkor egészen jó eredményeket is elérhetnek majd. Szurkolok nekik, hogy bent maradjanak, ügyesek a fiatalok. Úgy látom,hogy egyre jobban játszanak. 

Gerháth Kincső kiváló adottságokkal rendelkezik,és nagyon ügyes a keze is, ezt mutatja, hogy milyen jól lövi a heteseket. Amit én hiányolok egyelőre belőle,az egy kis "dög", kicsit lehetne pimaszabb a játéka, átütőbb, tüzesebb. Még persze nagyon fiatal, ha ez megjön... Abba jó belegondolni. :D 

Afentaler Sára egy kimondottan ügyes balkezes játékos. Pont,amikor fel tudta volna venni az NB1 ritmusát, akkor jött a sérülése, ami amúgy sem tud jókor jönni, de így ez nagyon visszavetette. Most viszont éledezik. Van még mit faragni a játékán, de szerintem jó úton halad, építkezik. 

Varga Emőke játékát nagyon szeretem. A korosztályában klasszis védő volt, és amikor fent van most, már az NB1-ben is elég jó teljesítményt nyújt. Támadásban olyan labdákat szed le, hogy csak lesek, ügyes. Nagy potenciált látok benne. 

Törölt nick Creative Commons License 2021.01.09 0 3 799

Pontsabban összeszedet egy kis sérülést.

De kis érzékkeny vagy?

Az élet az edzőt igazolta. (Bár így lett volna a válogatott edzők estében is)

 

Előzmény: van_Persil (793)
Süni2 Creative Commons License 2021.01.09 -1 0 798

Tris klassz volt. Nem értettem, hogy az nso-n miért nem kapott kiemelést.

Előzmény: hatosfalat (797)
hatosfalat Creative Commons License 2021.01.09 0 0 797

Úgy emlékszem nem, Triscsuk kezdett és nagyon jól osztogatott. 

Előzmény: Süni2 (796)
Süni2 Creative Commons License 2021.01.09 -1 1 796

Ráadásul a Fehérvár pályára lépett mezőnyjátékosai közül hatan szinte gyerekek, akiket a Szombathelynek papírforma alapján simán verni illett volna.

 

Emiatt a Fehérvárnak mindenképp jár a dícséret.

 

A meccs első 10 percét nem láttam. Temes játszott egyáltalán?

 

 

Előzmény: hatosfalat (795)
hatosfalat Creative Commons License 2021.01.09 0 3 795

Ez mindig a tyúk és tojás probléma. Azért játszottak szarul, mert az ellenfél nagyon jól védekezett vagy eleve szarul játszottak, ezért tudott hatékonyan védekezni az Alba.

De azt gondolom most a Fehérvár jó védekezésének volt szerepe abban, hogy a Szhely gyengén játszott.

Előzmény: Taliga007 (794)
Taliga007 Creative Commons License 2021.01.09 -3 0 794

Egy rettenetesen xarul játszó, amúgy sem túl acélos Szhellyel szemben, azért ez nem volt egy olyan nagy bravúr - mármint a védekezés.

Előzmény: RnD (788)
van_Persil Creative Commons License 2021.01.09 -4 3 793

Az edződ képes volt belehazudni a kamerába, hogy Pijević az EB-n megsérült, ezért nem játszik a Gyør ellen, bezzeg a Kisvárda ellen védett 11 lövést, meg tegnap is volt 12 védése. Miféle sérülés az, ami csak a Gyør ellen jelentkezik? És ezek után még neked áll feljebb? És még mindig nem válaszoltál, hogy ehhez hogy jön Elek? Pont te terelsz!

Előzmény: bengX (790)
hatosfalat Creative Commons License 2021.01.09 0 0 792

NEKA ma elvileg játszik, ezek szerint náluk most nem ragaszkodtak a 10+8 nap kihagyáshoz. 

Azt továbbra sem értem, hogy négy csapat miért nem játszik a hétvégén egyáltalán meccset.

bengX Creative Commons License 2021.01.09 -1 0 791

Én sem hagytam ki őket. Az átlövéseket azért emeltem ki, mert ebben történt jelentős előrelépés Bboglár óta.

Előzmény: RnD (784)
bengX Creative Commons License 2021.01.09 -1 2 790

Tolsz valami ostobaságot, utána meg értetlenkedsz, most meg terelsz. Ehhez már jár a gratuláció.

Előzmény: van_Persil (783)
bengX Creative Commons License 2021.01.09 -2 0 789

Pont arra válaszoltam, de semmi gond. Nem neked ment.

 

Előzmény: Gojira (782)
RnD Creative Commons License 2021.01.09 -3 4 788

A Fehérvár sikerének a titka az h összeraktak egy nagyon jó védekezést három hónap alatt. Méghozzá egy nagyon jó 5:1-es védekezést, ami azért nem akármi.

 

Csak egy példa: az első félidő végén Bandelier lőtt középen felugrásból kapura, ezt a lövést Bardi Fruzsi a vonalon blokkolta, de ugyanakkor Boldizsár Bia is ott volt már kilenc méteren és ütközött Bandelier-vel (ehhez előtte Mayer Szabinátt kellett eltüntetnie maga elöl...) Szóval itt az ellenfél átlövő játékosán ugyanabban a szituációban egyszerre két védő is védekezett, nemcsak egy. Méghozzá pontosan. Ez azért már valami.

 

Itt az EB után néhányan azt mondták h egy magyar csapatot képtelenség megtanítani jól védekezni. Íme, itt az ellenpélda. Fehérváron sikerült, méghozzá nyitott védekezésre, amit sokak szerint mi magyarok nagyon nem szeretünk. De mégsem lehetetlen ez, csak akarni kell. És persze sokat gyakorolni h jól menjen.

RnD Creative Commons License 2021.01.09 -2 5 787

VEm beállónak is ígéretes. A falban ő mozog legjobban az új beállósaink közül, passzokat faultban is jól vesz át. Sajnos nem kap túl sok játékidőt, de ha pályán van, mindig látunk tőle ügyes akciókat.

Előzmény: Trombozis4 (786)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!