Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2013.03.15 0 0 62

Azt hiszem jógában is így kell lélegezni?

Előzmény: érdeklődő 49 (61)
érdeklődő 49 Creative Commons License 2013.03.15 0 0 61

Olvasom , és várom a többi tanácsodat.

Én valahol azt hallottam hogy, igen nem jól lélegzünk mert a levegőt a gyomorba kell szívni .

Erröl mi a véleményed.

Előzmény: ghepard (59)
ghepard Creative Commons License 2013.03.15 0 0 60

Még egy kis adalék mára. Én gyakorlatilag a 70-es évek közepén tanultam meg ezt a légzést, mert szinte mindentől fuldokoltam. Portól, mésztől, virágportól, sokszor ki kellett mennem éjjel, mert nem kaptam levegőt. Az ember ilyenkor akaratlanul még több oxigénhez akar jutni, de csak köhög és köhög, fuldoklógörcsök sújtják stb. Egy ilyen éjjelen az az ötletem támadt, hogy mi lesz, ha a végletekig kifújom a levegőt - hogy fogok akkor köhögni, meg fuldokolni (hát sehogy, mert nem volt mitől). Legnagyobb meglepetésemre két ilyen drasztikus kifújás után nem volt több köhögés. Ezen az úton haladva, kimásztam ezekből a dolgokból lassan.

 

De nem volt olyan egyszerű, hisz akkor nem tudtam, hogy mi van miért stb. Az orvosok meg csak tömtek mindenféle gyógyszerrel, amik csaknem kinyírtak. Csupa légúti megbetegedés, krónikus bronchitída, 4 tüdőgyulladás, el is meszesítették a tüdőmet stb. 1979-ben mondtam aztán magamban, hogy elég. Még édesanyámmal is szembe kellett néznem, mert állandóan azt hajtogatta, hogyha nem veszem be a gyógyszereket, akkor meghalok. Nehéz volt lelkileg ezek ellen harcolni, de ma tudom, hogy igazam volt - hisz még mindig élek és azt hiszem remek kondícióban vagyok. De ettől függetlenül már holnap fel is fordulhatok - sose tudjuk, mit tartogat a holnap.........

 

Tehát nagyon fontos lehet, hogy eltoljuk azt a légzőszomjhatárt. Így mikor nem tudatosan lélegzünk, akkor jóval még az előtt szívunk és fújunk. Így tehát nem fenyegethet, hogy elsavasodunk a levegőtől.....

Előzmény: bindera (56)
ghepard Creative Commons License 2013.03.15 0 0 59

Tehát olvasd az előző hsz-t.......

Előzmény: érdeklődő 49 (53)
ghepard Creative Commons License 2013.03.15 0 0 58

Tehát akkor az lehetséges ok. Ha tényleg az, akkor az simán magyarázható azzal, amit írtam. Az egyszerű fizika. Ha valami rugalmas (mondjuk lufi), akkor fújhatom bele a levegőt - nem lesz nagyobb a nyomás a lufiban. A legtöbb ember azt hiszi, hogy minél többet fújok bele, annál nagyobb lesz a nyomás bent. De nem, a kezdetén a legnagyobb akkor, mikor a legkisebb  a lufi - azért, mert akkor a legvastagabb  a fala, s így a legnagyobb ellenállást tanúsítja. Egyre csak vékonyodik ahogy fújjuk belé a levegőt.. De mikor eléri a rugalmasság határát, akkor már tovább nem nyúlhat és akkor kezd nőni a nyomás. Ha nem hagyjuk abba a fúvást, akkor szép ijesztően kidurrad. Na ugyanez érvényes az erekre is, meg sajnos a szívre is. Ha nem rugalmasak valami miatt (mindenféle lerakódás stb), akkor egyre nehezebben engedik meg az anyagcserét - plusz még ennek következtében rájuk rakódnak a salakanyagok.

 

Tehát a jó kérdés az, hogy hogyan lehet rugalmassá tenni az ereket, vagy hogyan és miért nem leszenk kemények.

 

Elméletben a válasz egyszerű. El kell tüntetni a lerakódásokat, ha vannak. A másik felére pedig az, hogy ne engedjük, hogy lerakódjon oda valami. Az erek is csak akkor leszenk ruganyosak, vagy ruganyosabbak, ha úgymond rúgózzuk őket. Tehát megtanulunk nagyobb nyomást és kisebb nyoimást is gyakorolni rájuk. Ez tágítani fogja őket nagyobb keretek között, mint normálisan vannak. Minél kevesebbet rúgóznak, annál nagyobb az esély, hogy valami rájuk ragad, leüllepszik rajtuk. A testünk egy nagyon összetett robot és sok mindent beindít, megváltoztat majd lassan lassan, hogy visszaálljon egy normálisabb körforgás.

 

Hogyan lehet ezt elérni a légzéssel? Nagyobb nyomást akkor viszünk be, mikor szívjuk be a levegőt. Ekkor több oxigén megy a tüdőbe és több tud felszívódni a vérbe. Minél tovább levegőt szívunk be, annál nagyobb lesz a nyomás (persze nem egyenes arányban), a szív is egy kicsit gyorsabban kezd verni. Kifúvásnál fordítva van. Minél hosszabb ideig fújjuk ki a levegőt, annál kisebb les a nyomás és a pulzusszám is csökken.

 

 Ha valaki úgy lélegez, mint mondjuk Ti ketten - akkor csak nagyon kis határok között rúgóznak az erek, ami hosszú távon nem jó. Mert gyakorlatilag mindig egyforma nyomás van ott. Tehát a cél az lehetne, hogy tudatosan több levegőt beszívni az orron át (és csakis az orron át, hogy miért, arról is dumcsizhatunk, fontos) és tudatosan még tovább (lassabban) fújni ki. Az arány kb 1:2. Tehát mondjuk 2 mp szívás, akkor 4 mp fúvás lehet orron át, de szájon még jobb (ha másért nem, hát a fogak, meg a szemek miatt). Így lassan fokozatosan el lehet érni 5-6 belégzést percenként a 14-16 helyett. És ezt huzamosabb ideig is tartani. Tehát csak fokozatosan, erőlködés nélkül lassan lassan javulni. Nekem simán megy egy belégzéssel percenként, akár egy órán át is. De ezt csak úgy a kontroll miatt szokom hébe hóba megnézni. De minden nap melóbamenet megmérem (már amikor nem találkozok ismerőssel út közben), hogy milyen meszzire megyek el teleszívott tüdővel - nem erőltetve csak úgy, normálisan, amíg nem érzem, hogy levegőt kell venni - és ne lihegjek utána, hanem nyugodtan lélegzek tovább aztán. Ez jó visszajelzés, hogy hogyan is állok. A méterek csökkenéséből tudom, hogy valami nem stimmel - akkor gondolkodom, hogy mit csináltam, mi lehet mögötte.

 

 Ha ezt fogja gyakorolni az ember (lehet könnyíteni is, majd írok), akkor szinte mindig eléri majd az oxigén és a széndioxid aránya az ideális szintet a vérben. Mivel lassabban fogunk kilélegezni, nőni fog a széndioxid aránya és bizonyos idő után már ideális lesz. Ha tovább is fújjuk még ki a levegőt, akkor nőni fog tovább. Ez nem lesz baj, mert aztán olyan könnyen be fogjuk tudni szívni a levegőt, hogy sokkal gyorsabban feltöltődik vele a vér. Az oxigén és a széndioxid két különböző érhálózatban kering. A szervezet tele van receptorokkal és méri, így a szív tudja, hogy hogyan kell működnie. Lassan lassan óvatosan javíthatunk légzésünkön. Mindent figyeljünk, amit lehet - nekem semmilyen mérőműszerem nincs, mégis érzékelem a változásokat. Ha az ember egy kis gyakorlatra tesz szert, akkor olyan dolgokat is észrevesz, amiről azt hitte, hogy azt nem lehet észrevenni.........

 

Én lélegezgetek magamnak 1:3, 1:4, 1:5 néha még 1:7 arányban is

 

Előzmény: bindera (56)
balbea13 Creative Commons License 2013.03.15 0 0 57

Kedves Fórumozók!

 

 A következő max 3 perces kérdőív kitöltése óriási segítség lenne. Szakdolgozatomhoz csinálok kutató munkát, témája a Hőhullámok emberi szervezetre gyakorolt hatása. Azt hiszem ebbe a zord időbe még kellemes is lesz visszagondolni a forró nyárra :)

 

 

 https://docs.google.com/forms/d/1VAnpqgfMEJ1WfQrloaCrXIyj53n-B4bSSMN6xovUf1U/viewform

 

Köszönöm!!!!

 

 

bindera Creative Commons License 2013.03.15 0 0 56

Az ereim állapotát nem vizsgálta még senki.

A légzést javító technikát kiváncsian várom:))

Előzmény: ghepard (54)
ghepard Creative Commons License 2013.03.15 0 0 55

Tehát, akkor Te is úgymond 3 ember helyett lélegzel és mégis ez van. Hát nem semmi adag bogyókkal tömöd magad, az biztos. Nekem fingom sincs, hogy melyik mit csinál, hisz nem is érdekelnek ezek a dolgok már 34 éve  - akkor döntöttem úgy, hogy megpróbálok élni orvosok és gyógyszerek nélkül. De már egyre többet olvasgatni, hogy a gyógyszergyártás már túl van a virágkorán.

 

Nálam is lemegy nem egész 1liter pálesz (Jägermeister), 1 liter bor, és 5-6 sör évente - csütörtökön a foci után egy két kollégámmal lenyomunk egy kis adagot. Na meg néha kerekes évfordulókon szokunk koccintani és lemegy valami ott is.

 

Hát ennyi bogyó után meg a kamagra miatt nem csodálom, hogy működik  a prosztata meg a hozzávaló dolgok. Nekem működik még szépen ezek nélkül is. Ez talán a jobbik eset, mint bogyókkal. A bogyóknak stb-nek sok a mellékhatása, ami hosszú távon nem lesz jó........

 

De a bogyók nem tudják a légzésedet (és így a testedet) jobbá tenni. Azok csak bizonyos hátárok közé szorítják (a szemüveg szintén) és ott úgy ahogy működik. De a testnek széles határok között kell tudni alkalmazkodnia és működnie......

 

Amint lehet majd írom még ma, hogy hogyan lehetne nekimenni szerintem és miért.

Előzmény: érdeklődő 49 (53)
ghepard Creative Commons License 2013.03.15 0 0 54

Hát akkor rendben. Csak azért kérdeztem, mert írtad, hogy kerekezel. Nekem az is betett a prosztatának, de azt is normális működésre bírtam mindenféle gyógyszer nélkül (34 éve nem járok orvosokhoz és gyógyszert se szedek, gyógyteát se). Na mondjuk, mivel szedsz valami gyógyszert a vérnyomásra az ugyanazt a hatást a prosztatára is hozza. Mert az nem úgy működik, hoyg most ennek a sejtnek ezt fogom csinálni, annak meg azt, vagy azt nem és ezt stb. A gyógyszer nem ilyen okos.

 

Lehet az is, hogy már nem olyan rugalmasak az ereid. Így a szív a visszaérkezett hullámokból tudhatja, hogy nem szabad úgy vernie és nyomnia a vért, mert akkor felszökik a nyomás. Így tehát lelassul, de a nyomásod egyre csak nő, mert keményebbek az ereid, hajszálereid. A testben kb 95ezer km érhálózat van, tehát óriási felület. Csak maga a tüdő kb 100 négyzetméter (de ennek csak egy kis részét használja a legtöbb ember)... Ha ez se a probléma, akkor valami más is lehet. Gyakorlatilag majd mindegy, a jó (vagy az egyre jobb) légzéstől javulásnak kellene beállnia Nálad is - legalábbis elméletben. A gyakorlat a Te kezedben van. Még válaszolok a másik sorstárs hsz-ra és amint lehet még talán ma írok egypár sort, hogy hogyan lehetne nekimenni és miért......

Előzmény: bindera (52)
érdeklődő 49 Creative Commons License 2013.03.14 0 0 53

Ha lehet én is beszálnék , a beszélgetésbe.  Az én légszomjam is 25-30 mp, kezelt vérnyömásom van ,szedek rá gyogyókat :(63 éves vagyok )  

Reggel: Irprestan HCT 300                            

             Betarevin 24 mg

             Milurit  100 mg

             ((Lacipil 4mg )))

Délben : Nootropil 1200mg

Este:     Doxazosin Hexal 2 mg

             Nevotens 2,5 mg

             Milurit 100 mg

             Asactal 100 mg

             Betarevin 24 mg

             Xanax 025 

Prosztata ,rendben, 2,75-ös olvasó és 0,75 távol látó szemüveget kell használnom .

184cm magas 85 kg , kevés sport,cigi soha nem volt ,alkohol :1liter pálesz 5 liter vőrös bor ,

30 doboz sör ÉVENTE !!! Heti két szex kamagra segítséggel. 

 Tanácsodat várom !!!! 

 

Előzmény: ghepard (51)
bindera Creative Commons License 2013.03.14 0 0 52

Prosztatát egy éve nézték, akkor jó volt:))

Kettes olvasó szemüveget használok, távolra nem kell.

Előzmény: ghepard (51)
ghepard Creative Commons License 2013.03.14 0 0 51

Nos, ez nem sok. Tehát majdnem 3 ember helyett lélegzel (tehát nagyon sok oxigént szívsz be mondjuk percenként), de mégis nagy a légszomjad. Ez Nálad is azt jelenti, hogy nem jó (egyenesen rossz) az anyagcseréd. Nálam ez az érték simán 2 perc, ha teleszívom magam levegővel és úgy tartom vissza, akkor bőven 4 perc fölött van. Nagyon magas lehet a véredben az oxigénszint, de nagyon alacsony a széndioxid szintje - és így nem tud kicserélődni a sejtekben..

 

Nekem olyan 120 körüli lehet, nem mérem, nincs is mérőm, csak 3 ujjal a halántékomon mérem a pulzust, de a három ujjra nehezedő nyomásról tudom, hogy magasasbb vagy alacsonyabb. Van egy kolléganőm (velem van egy dolgozószobában), 63 éves és 110 a vérnyomása, gyakran méri. Azt is csinál, amit én is. Volt egy nagyon tanulságos sztorink 2009-ben az orvosoknál - mert muszáj volt mindenféle kontrollra mennünk a munkaadó miatt (azelőtt húsz éve és azóta se már többször). Majd leírom, mi volt az.

 

Átszámítva az én magasságomra, akkor nekem csak 100 jönne ki, mivel kb 40cm-rel magasabb vagyok Nála (én 193cm magas vagyok és 91 kilós). Minél magasabb az ember, annál magasabb kell hogy legyen a nyomás, másképp nem tudná legyőzni a gravitációt. Erről a zsiráf is tudna mesélni - neki akkora a vérnyomása, hogy mi nem élnénk túl, neki meg meg se kottyan - ha alacsonyabb volna a vérnyomása, már nem élne.....

 

Majd leírom, hogyan lehet javulni, ha van kedved és kitartásod (ha kerekezel, akkor nem lesz gond, ott is csinálhatod, én is rengeteget kerekezek). De előbb még egy két kérdés. Ha férfi vagy, ebben a korban már a prosztata is kopogtat, hogy nem jól működik. Nálad?  másik meg a szemek. Hogy állsz a szemekkel? Van szemcsi, kontaktlencse, vagy voltál műtve? Vagy tökéletes a látásod?

 

Nagyszerű, hogy korombeli vagy, menni fognak a dolgok, ha Te is akarni fogod.........

Előzmény: bindera (50)
bindera Creative Commons License 2013.03.13 0 0 50

25-30 mp ez a "légszomj" érték. De, hogy lehet ezt fejleszteni szerinted, hogy tudom uralni a légzést?

Vérnyomás csökkentő nélkül 160/95 lenne , bár én nem érzek semmit az orvos azt mondja, akkor is szednem kell.

Egyébként én  egy évvel vagyok fiatalabb nálad., és kerékpározni szoktam , korosztályunkhoz képest rengeteget.

 

ghepard Creative Commons License 2013.03.13 0 0 49

Hát ilyen is lehet, persze ez se jó. Az egyik kollégámnak is ilyesmi van. A múlt héten panaszkodott, hogy nincs rendben, majdnem semmije - pedig ugyanannyi éves mint én (61). Kérdezem mekkora, hát 170 felett is, de hogy a pulzusa nyugalomban olyan 40-45. Mostanában jár ide oda. Hát ilyen kevés pulzust egy világbajnoki futó tud produkálni - Te meg nem vagy az. Rögtön mondtam neki, hogy meglehet nem jó a levegő kapacitásod a vérben. Alig 10 mp-t bírt ki abból, amit leírtam az előbb. Nekem nyugalomban olyan 52-54 a pulzusom, de ez a teljesítménytől van. Ha el akarnám érni a 40-45 pulzust nyugalomban, akkor marha sokat kellene edzenem - ahhoz meg lustább vagyok, mint bárki más. Most se edzek majd semmit (csak a napi 6km gyaloglás, csütörtök 2 óra foci a fiatalokkal, szombat vasárnap gerelyhajítás kb 3 óra, napi meló a kertben és a kertért stb), de jól lélegzek és sokat vibrálok magamnak. Mondom ilyen pulzussal a negyedik emeletre is fel kellene menned levegővétel nélkül - de 3-4 lépcső után vége.

 

Ezt a jelenséget is meg lehet magyarázni, de ahhoz több dolog is kell - hogy hogyan jutottál ehhez az állapothoz. Normálisabb az, ha megnövekszik a pulzus, akkor nagyobb lesz a nyomás is. A vesék szerepe és a vizeletmennyiség is befolyásolja ezt, meg sok minden más is. Például ha férfi vagy és vizelési problémáid vannak, akkor nem tudsz annyi vizeletet üríteni, mint kellene (főleg éjjel - de ezen is lehet segíteni) és ez megnöveli a vérnyomást. Normálisan 2-2.5 liter kiürül belőled naponta, de ha mondjuk ez olyan 1 literrel kevesebb, akkor baj lehet a vényomással is.

 

S Te hogy vagy azzal a légzéssel. Melyik kategória vagy? Négy ember helyett lélegzel, vagy megvan az a 45 mp úgy, ahogy nemrég írtam.  Gyógyszereket szedsz? Normálisan az ember 70 éves korára már csak kb 50%-át képes felvenni az oxigénnek a 20-30 éves korához képest.  Tehát már 50 évesen is az érték csökken kb 25%-al. Ha ez ellen nem tesz valamit az ember, akkor egyre csak csökken a test teljesítménye. Én pedig ezt nem vettem észre, még azt is mondhatom, hogy most még jobb a levegőkapacitásom, mint fiatalkoromban. Erre mindenki képes, csak akarni kell - a kulcs a légzés. Aki uralja a légzését, uralja a testét is........

 

Előzmény: bindera (48)
bindera Creative Commons License 2013.03.13 0 0 48

Nekem ha a pulzusom, alacsony, akkor a vérnyomásom magas.

Ha a pulzusom magas a vérnyomásom normális.

 

Előzmény: ghepard (47)
ghepard Creative Commons License 2013.03.13 0 0 47

Számomra nem akadály a rossz idő. Mindennap megteszem a magamét az egészségemért. Miattam eshet, havazhat, fagyhat, forróság lehet, fújhat stb - kimegyek akkor is. Nehogy már az időn múljon, hogy megcsináljam e ezt vagy azt. A test a nap minden percében megköveteli, hogy figyeljek rá és tegyem a dolgom, hogy jól, vagy jobban működjön. Nem mindegy az sem, hogy hogyan lélegzünk. Az emberek 90-95%-a rosszul lélegzik. Hogy jól lélegzünk e, azt könnyen megállapíthatjuk. Lélegezzünk úgy, ahogy normálisan szokjuk. Most pont akkor, mikor akarunk belélegezni - ne tegyük azt, hanem próbáljunk ne venni be levegőt és mérjük le azt az időt, ameddig nem érezzük, hogy már be kell venni levegőt. Az pont az az idő, mikor utána normálisan folyathatjuk a légzést (tehát nem lesz légszomjunk utána). Ha ez kevesebb, mint 15 másodperc, akkor ezt az jelenti, hogy 4 ember helyett is lélegzik az ember, de mégis légszomja van, szinte kapkod a levegőért. Ilyen embernek leghamarébb igencsak magas a vérnyomása (pulzusa is), el van savasodva és szinte oxigénmérgezésben szenved.

 

Ha az érték 15-30 mp között van, akkor már csak 3 ember helyett lélegzik. Valamivel már jobb, mint az előző.

 

Ha az érték 30-45 mp között van, akkor már csak két ember helyett lélegzik, és már megintcsak jobb, mint az előző.

 

Ha az érték 45-60 mp között van, akkor ez lenne az ideális, mert ilyenkor egy embernek megfelelő oxigént vesz fel az ember - és ezt a legjobban tudja hasznosítani. Ilyenkor lesz a legmagasabb a széndioxid szintje, ami lúgosítja és méregteleníti a szervezetet. Ilyenkor csökken a vérnyomás, a pulzusszám is csökken és a szív nyugodtan dolgozik.

 

Én simán megcsinálom bármikor 2 perc felett - tehát kifújom a levegőt és nem veszek be  újat. Így nyugodtan elvagyok 2 percig is. Ez azért van, mert jó az anyagcserém - az oxigén és a széndioxid cseréje. A szív egyszerre kb 70ml vért pumpál ki. Mivel átlagban kb 5 liter vér van az emberben - tehát kb 70-szer kell vernie, hogy az 5 liter átmenjen a testen felfrissülve  - e meg kb 1 perc. Ha jól lélegzünk, akkor ennyit simán át kell vészelnünk újabb levegő nélkül, mert van oxigén a vérben. Már annak, aki jól lélegzik.

 

Előzmény: julisom12 (46)
julisom12 Creative Commons License 2013.03.12 0 0 46

A streszmentes nyugodt élet, sok mozgás, séta a friss levegőn lehetőleg egy kis erdőben vagy ligetben eső útán ezek felfrissitik az embert. Amióta itt a jóidő, hosszabodnak a nappalok egyre többet lehet az ember a szabad levegőn. 

ghepard Creative Commons License 2013.03.07 0 0 45

Hát mondjuk szerintem nem. De persze, ha már nagyon súlyos, akkor szedni kell a gyógyszert - mert elpattanhat valami. De elpattanhat akkor is, mikor szedi a gyógyszert az ember. Hát szerintem a gyógyszer nem a sztressz ellen hat, hanem az ember ellen. Reméled érted, hogy értem. A gyógyszer nem tudja, hogy mi az a sztressz - így csak azt lehet elérni, hogy eltompítja, elkábítja az embert. Tehát azok kb úgy hatnak, mint a drogok - és ezért veszélyesek is, mert az ember rászokik.

 

A magas vérnyomás elleni gyógyszer se a magas vérnyomás ellen hat - hanem az erek falára, a vér sűrűségére meg mit tudom én mire. Ettől tényleg aztán mondjuk kisebb lesz a vérnyomás - de ugyebár semmit se segít, mert ha abbahagyod, máris nagyobb a vérnyomás. Tehát olyat kellene találni, ami a vérnyomás ellen hat.

 

Igen az akarat, a tudás, a nyugalom, a szeretet, a béke, a kitartás az egyik oldalon és a légzés jó művelése kéz a kézben nagyon kihatnak a test működésére. A légzéssel sok mindent tudsz szabályozni - nekem megy. Ha érdekel rávezethetlek. A jó légzéssel leküzdheted a félelmet szorongást - és máris másképpen fog működni a test.

Előzmény: Peter Altenberg (44)
Peter Altenberg Creative Commons License 2013.03.07 0 0 44

Tehát önmagában a hypertonia ellen nem is kell gyógyszer, de sőt a stressz ellen sem kell, általában semmilyen gyógyszer nem kell, csak erős akarattal legyőzni a stresszt, és sokat sétálni a jó levegőn. 

 

 

 

 

Előzmény: ghepard (43)
ghepard Creative Commons License 2013.03.07 0 0 43

Szerintem arra utal, hogy valamitől magasabb. A vérnyomás is valamitől magasabb. Négy elem hat az emberre - a kemény anyagok, folyadékok, levegő és az elme. Az orvosok is csak az első kettővel próbálnak hatni az emberekre - de meglehet az is, hogy a levegő (légzés stb) és az elme (tudat, akarat, nyugalom, lelkierő, tudás stb) nagyobb hatással bír a testre, mint az első kettő.

 

Tehát a jó kérdés. Ha magas a vérnyomás - akkor rendben van e a lelki oldal (sztressz, idegesség, ingerlékenység stb) és a légzés (mekkora a pulzus, tüdőkapacitás, mennyit bír légzés nélkül stb).......  Ezek sokat elárulnak......

Előzmény: Peter Altenberg (41)
ghepard Creative Commons License 2013.03.07 0 0 42

De maga a vese se véletlenül került abba a helyzetbe, szerintem...

Előzmény: dataszviccs (39)
Peter Altenberg Creative Commons License 2013.03.05 0 0 41

Magasabb koleszterin mire utal?

Előzmény: dataszviccs (39)
Peter Altenberg Creative Commons License 2013.03.03 0 0 40

Köszönöm. Kérlek, időnként nézz be ide, ... a fejleményekről.

Előzmény: dataszviccs (39)
dataszviccs Creative Commons License 2013.03.03 0 0 39

Szia. A magas vérnyomás lehet veseeredetű is. Ebbe az irányba is lehetne kutakodni.

Előzmény: Peter Altenberg (38)
Peter Altenberg Creative Commons License 2013.03.03 0 0 38

Vizsgálat mutatta ki, hogy semmiféle szívbetegsége nincs.

Előzmény: Peter Altenberg (36)
Peter Altenberg Creative Commons License 2013.02.17 0 0 37

OMRON M4-el mérve, két héten át.

Előzmény: Peter Altenberg (36)
Peter Altenberg Creative Commons License 2013.02.17 0 0 36

Ez milyen?

67 éves férfi, 173 cm magasság, 75 kg

Soha só, soha alkohol, soha cigaretta

Kb 10 éve magas, de csak most derült ki

Délelőtt 147/70, du-este 155/72

----

Vélemény?

Peter Altenberg Creative Commons License 2013.02.17 0 0 35

Üdv. Mi az a holter?

Előzmény: bindera (32)
bindera Creative Commons License 2012.11.30 0 0 32

Kérj holtert, az egy napon keresztül méri a vérnyomásod, az a biztos.

Előzmény: Shardik (31)
Shardik Creative Commons License 2012.11.30 0 0 31

Most mondjátok meg, mi a fenét csináljak :(

A vérnyomásom normális, 120-130/80 szokott lenni, az orvosnál viszont mindig felmegy az idegességtől 150-160-as értékre! :(

Emiatt az orvos rám kényszerít gyógyszer szedést, hiába érvelek azzal, h normál nyugalmi állapotban nem magas, nincs tartósan magas vérnyomásom, ami hivatalos adatok szerint csak 140/90 felett számít kórosnak amúgy is.

Viszont az orvos a gyógyszergyárak zsebében van, még vitamin-ellenes is, így nagyon nehéz mit tennem ellene :(

Szerintetek milyen legálisan kapható szerrel tudnám az orvosi vizsgálat idejére csökkenteni a vérnyomásom? Valamilyen nyugtató, stresszoldó lenne jó talán...

 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!