Egyik sem mondható kicsinek, szerintem a SbC legalább akkora Olaszországban, mint mondjuk a Hertz vagy Budget. Egyiknél sincsenek lepukkant autók, a Sicily by Car-nál kedvezőbbek a letét feltételek és elfogadnak betéti kártyát is (+biztosítás megkötése mellett)
Ha olasz hálózatból kellene választani, akkor Sicily by Car esetleg Maggiore, bár utóbbinál változások voltak és pl. depozit tekintetében nem tudtak egyértelmű választ adni, de több ezret emlegettek így hagytam őket.
Sziasztok! Szicíliai autóbérléssel kapcsolatban érdeklődök. Friss tapasztalatok érdekelnének a kisebb reptéri autókölcsönzőkkel kapcsolatban (pl. Locauto, Sicily by Car, vagy hasonlók.) Elsődlegesen nem a debit/credit card probléma érdekelne, hanem a megbízhatóság. Béreltetek már tőlük, kinek mi a tapasztalata. Köszi
Az economybookings-nál a biztosításuknak az a hátul ütője, hogy rendőségi helyszínelés nélkül vagy az autókölcsönző helyszínelése nélkül enm térítenek meg semmit.
érds: meghúzod egy kicsit az autót egy parkolóban ahol senki más nem érintett, mondjuk egy kukóval vagy virágtaró ládának neki mész, minimál kár nyílván az autó használható tovább.
Ha ebben a szituációban nem hívsz rendőrt vagy a kölcsönző embere nem helyszíneli le, akkor a levont kár összegét nem adják vissza. Ez elég érdekes policy, de ez van náluk. Máshol nincs ilyen kikétel.
Ez azért is kellemetlen lehet, ha mondjuk mindentől távol történik vagy éppen sietsz a reptérre..
Önrész visszatérítő biztosítás. Fedezi az üveget és a gumit is. ott van a feltételekben ha átkattintasz. ezen túl még saját tulajdon, ami az autóba van zárva, és kulcs elvesztése is benne van.
Elegge altalanosnak tunik a leiras, viszont a lista alapjan nekem ebbol az jon le, hogy minden kart, javitasi dijat, taxi- es vontatasi koltseget, adminisztracios dijat, az autobol valo kizaras eseten felmerulo koltseget es a jarmu ellopasa soran keletkezo minden dijat visszafizetnek NEKED, amennyiben betartod az autoberlesi felteteleket. Szemelyes targyakra/ertekekre es a jarmu tisztitasabol adodo koltsegekre nem vonatkozik. Tehat, ha barmi adodik, akkor - ahogy a legtobb kulso biztositas eseten lenni szokott - a berlo ceg veled kifizettet mindent, te pedig ezt tudod majd visszaigenyelni a Traveljigsaw-tol. A leirasban az is benne van, hogy a kauciot ez nem valtja ki, azt az autokolcsonzo ceg toled el fogja kerni.
Márciusban először fogok utazni repülővel Franciaországba, és autó fog kelleni, de még sosem béreltem. Igyekeztem mindent elolvasni, viszont nem minden részlet tiszta.
A Rentalcars.com-on végigkattintgattam próbaképp a fizetésig. A CDW (természetesen) benne van az árban, viszont szeretném az önrészemet 0-ra csökkenteni. Ezt elvileg kínálja az oldal, de nem annyira egyértelmű a leírás, ami nekem megnyugtató lenne.
Ezt írja:
Is your excess protected?
Full Protection will refund you if Interrent charge for exterior or mechanical damage, theft, roadside assistance & related costs. Key Facts
A linken pedig a következőt: What the Policy covers? So long as You stick to the terms of the Car Rental Agreement, this Policy will cover: a) any damage Excess You have to pay
Ez tutibiztosan azt jelenti, hogy visszatérítik az önrészt? Az első mondat elég általánosnak tűnik, ott nem írják, hogy mindent visszafizetnek. Náluk ez +22 000 forintra jön ki 7 napra. Inkább egy másik külsős cégnél kötnék ilyet (rentalcover.com, 15 000 forint, ha jól néztem), de ha minden kötél szakad, és a rentalcars-os oldalon kötöm, akkor is 0 lesz az önrészem, ugye?
Bocs a túlaggódásért, szeretnék teljesen tisztán látni, mielőtt foglalok :)
A hosszu linket mostmar nekem sem nyitja meg. Probalj meg egy keresest a fooldalarol, hatha ugy sikerul. En a helyedben irnek a Europcar kinti kirendeltsegenek, es megkerdeznem, hogy beteti kartyat elfogadnak-e.
Par hozzaszolas izraeli autoberlessel kapcsolatban:
Az Expedian, a befoglalasnal alul az Important Car Informations-nel van egy ilyen kitetel:
At time of pick up, the car rental agency may charge you for additional insurance, such as liability insurance, which may be required in certain locations.
Tehat ez meg nem biztos, hogy vegleges ar. Dombornyomott VISA kartyat szinte mindenutt el szoktak fogadni. A problema inkabb az szokott lenni, hogy hitelkartyat (credit card) szoktak kerni, beteti (vagy mas neven debit) kartyat sokkal kevesebb helyen lehet hasznalni.
Nekem a "a teljes összeget megtérítjük Önnek" kitetelbol az kovetkezik, hogy ezt az autokolcsonzo ugyanugy nem fogadja el, mint barmelyik kulsos biztositast, tehat a kauciot ugyanugy be fogjak terhelni. Azonban, ha barmi gond van, akkor is a te kartyadrol fogjak az osszes felmerulo koltseget levonni, azonban ezt majd visszakapod attol a cegtol/biztositotol, akivel szerzodtel. Nem talalkoztam meg olyan autokolcsonzovel (a nagyok kozul), akik csak azert, mert azt mondod, hogy van egy kulso biztositasod, ami mindent fedez, elalltak volna a kauciotol. Egy papirt barki ki tud nyomtatni, vagy pdf szerkesztovel elkesziteni, egy kolcsonzos alkalmazott nem feltetlen fogja tudni megallapitani, hogy az valos, vagy hamis. Ezert szoktak csak a sajat maguk altal ertekesitett biztositas eseten eltekinteni a depozittol.
Az autoberlesonline.hu-n találtam egy ilyen opciót, ami minden foglalásnál kiválasztható:
A jármű átvételekor a járműkölcsönző visszatartja a hitelkártyán a letét vagy az önrész összegét. Ön eddig az összegig (legfeljebb 3000 euró értékig) vonható felelősségre, ha kárt okoz a járműben, elveszti a kulcsát, vagy ha a járművet ellopják. Ha azonban bejelöli az alábbi jelölőnégyzetet, a letét vagy az önrész teljes összegét visszakapja.
Ha szeretné esetleges felelősségét 0,00 € összegre csökkenteni, jelölje be a fenti négyzetet.
Nagyszerű értékarány – Csökkentse esetleges felelősségét akár 3,000 € összeggel, akár 31,36 € összegtől.
A legjobb védelem – Ha a járműben keletkezett kár vagy lopás esetén Önnek kell kifizetnie az önrészt, a teljes összeget megtérítjük Önnek.
Biztonságérzet – A fizetendő önrészre is biztosított, ha valami baj történne.
Tehát ha jól értem 31,36€-ért kapok egy önrészmentes biztosítást? Ebbe mondjuk ha jól látom gumi és szélvédő kár nem tartozik bele.
Azért ez nem kellene titok legyen. A foglaláskor ott kell legyen a feltételek között. mert nem mindegy, hogy napi 10 vagy 20. Esetleg Autoreisen-nél nézted? Náluk nulla önrészesek az árak.
egyetértek, ott biztosítok ahol akarok és más is pont ott biztosít ahol akar, mindenki maga dönt, az én javaslatom, hogy mérlegelni kell előre és tudni, hogy mit vesz az ember.
Azért ne tegyünk már úgy, hogy a kölcsönző biztosítása hú milyen fasza a 3. feles meg szinte semmire sem jó. Mindkettőnek van előnye és hátránya is eszerinte kell mérlegelni.
Ezt írtad:
"Ha 35 eurós céget választottad, akkor lehet gondolkozni, hogy vajon mekkora készség lakozik bennük egy tizenötezer euróskár kifizetésére."
A 35 eurós cég az alap casco-val nem fedezett önrészrészt fedezi, és nem lép az alap biztosítás helyébe, ahogyan az SCDW sem.
Köszönöm mindenkinek a segítséget. Az olvasottak alapján inkább kint fogok biztosítást kötni, mert az előzetes kalkuláció alapján (persze csak remélhetőleg, mert a pontos kinti árat nem tudom) még ha drága is a kint felajánlott biztosítás, az itthoni sem lenne olcsóbb, lévén a bérlési díj kb. másfélszereséért tudtam volna itthon is kötni. Persze ez régiónként változó, de ebben a térségben ezt a kalkulációt kaptam.
Az egész hablatty arról szól, hogy hamburger árban biztosítson valaki harmadik személynél, vagy vegyen normális biztosítást a bérbeadónál. Odaírtam, hogy nekem tök mindegy XY mennyiért veszi a saját nyugtatóját, és megindokoltam, hogy én miért a bérbeadónál vásárolok. A biztosítócégek azért dolgoznak hogy nyereségük legyen, nem azért, hogy az ügyfél boldog legyen.
A Trip fórumokat bizony olvasom, és szánakozom a felháborodott embereken, akik néhány eurós biztosításukkal és GoldCar-os sirásaikkal keresik az igazukat.
Azért elismétlem hátha félreérthető: ott biztosíts ahol neked tetszik.
Amikor a kicsorbított alufelnit nem vállalja be senki helyetted, vagy a fene tudja ki által odakarcolt csíkot rádveri a felmérgesített bérbeadó, mert nem az ő haverját hívtad biztosítónak - akkor már késő.
Tehát ott biztosíts ahol akarsz. Én a bérbeadó biztosítását preferálom.
melyik átlagos bérelt autóra van 15ezer eurós önrész? Nincs ilyen összeg, ami egy bérlőre releváns lenne. Ne kavarjuk meg a kérdezőt téves infókkal
Ezek a "webes" biztosítások kb. 3000 euróig fedezik az önrészt és nem lépnek a kölcsönző casco-ja helyébe, ahogyan az SCDW is csak az önrészt fedezi, a többit az alap casco.
"Ha balhé van, akkor az elsőnél a kárt rendezi a bérbeadó az általa támogatott biztosítóval, természetesen tőled is begyűjtve a rád eső önrészt,"
Na most ez egy kérdőjel itt nekem. A komolyan vehető 100-150 eurós biztosításra még önrész kérnek? Akkor az csak egy önrész csökkentő nem nullázó, tehát a stressz ezzel nem lesz kevesebb.
"bármi történik, akkor így is úgyis fizetsz valamit."
Ez nem így van. Ha egy nullázó (üvegre és gumira is) SCDW-t kötsz, akkor semmit nem fizetsz. A webes önrész biztosításoknál sem fizetsz semmit a végén. Azaz nyilván a biztosítás árát.
"vajon mekkora készség lakozik bennük egy tizenötezer eurós kár kifizetésére."
Semekkora, mert nincs ekkora kár, egy normál autónál az ember önrésze úgy 600-1500 euró között van. egyébként tételesen le van írva, hogy mekkora kárig vállanak felelősséget, tehát nem a készségükön múlik a dolog.
"Az igazán pórul jártak viszont nem ragasztanak egy férfi nemiszervet a homlokukra és nem dicsekszenek el ilyen fórumokon azzal, hogy a két hamburger árán vett biztosításukkal mennyire beszopták"
Annyira titkolják, hogy csak te tudod a titkukat :). Azért ez a net korában nem így van pl. goldcar google értékelése 1.4/5, icarhireinsurance 2.9/5. vagy ott van a homár blog. Az emberek megírják, ha megszívták, a 2.9 nem csak a boldog ügyfeleket tükrözi.
Összeségében az az igaz, hogy az ember legyen tisztában, hogy mit vásárol, szerződik és tudja, hogy mi az a kockázat amit szeretne vállalni. A kölcsönző SCDW biztosítása a kanárin éppen még jó is lehet, mert napi 10 euró körül ott már lehet kötni.
Mondjuk egy 10 napos szicíliánál a 300 vs 50 erősen elgondolkodtató.
Mindkettőnek meg van a jogosultsága, adott helyzettől függően.
Azt, hogy köt-e valaki biztosítást vagy sem, az mindenkinek a saját döntése, mindenki tudja mekkora rizikót képes vállalni, mekkora képességek lakoznak benne a problémakezelések terén.
Az autókon amit bérbeadnak van felelősségbíztosítás.
Tehát ha káresemény esetén be tudod bizonyítani, hogy nem te vagy a hibás, vagy ha rendőrt kell hívni és később a szabálysértési előadó sem dönt úgy, hogy a felelősség téged terhel (vagy megosztott), akkor a kárt a másik autós biztosítója fizeti.
Saját hibás töréskárra, lopáskárra, külön a gumikra, szélvédőre és ezer dologra lehet kötni kiegészítő biztosításokat.
Ezek ára változó autókategóriánként, helyszinenként, bérbeadónként.
A SCDW biztosítás szokott lenni a leginkább kedvelt biztosítás forma, mert minimumra csökkenti a rád eső kárértéket, emellé bónuszként a kocsira fizetendő depositot is el szokták engedni, vagy egészen a minimumra csökkentik.
Az SCDW mellett se lehet teljes nyugalommal lazítani, mert ha az autót ellopják és nem tudod felmutatni a kulcsot és a forgalmit, akkor bizony nem fog a biztosító fizetni. Ha kihasítod a gumit, akkor bizony a te pénzedből vesznek rá újat. De van még ezer és egy lehetőség, amivel pénzt tudnának belőled kihúzni, HA egyátalán megtörténik.
Az SCDW ára egy alsó középkategóriás autó esetén 7-16 euró közé esik NAPONTA.
A biztosítást a bérbeadó értékesíti tovább feléd, tehát nem száll be a "nagy buliba" egy ismeretlen vállalat valamelyik nagy biztosítólánc égisze mögé bújva.
Egy tíznapos bérlés esetén a mérleg egyik serpenyőjében van egy komolyan vehető biztosítás 100-150 eurós költséggel, pontosan leírt szabályokkal egy pontosan meghatározott autóra szólóan, a másik serpenyőben pedig egy 35 euróért kinált "mindent kifizetünk" bármire biztosítás, amit eladott neked egy weblap automata ügyintézője.
Ha balhé van, akkor az elsőnél a kárt rendezi a bérbeadó az általa támogatott biztosítóval, természetesen tőled is begyűjtve a rád eső önrészt, a második esetben meg kifizeted az összes követelést, kérsz róla számlákat, amit később benyújtasz a webes biztosítódnak.
Tehát a kérdés nem az hogy hogy jársz jól anyagilag, hanem az hogy mennyire bírod a stresszt.
Ha töröd a masinát, vagy kilopják a motoros tükröt belőle vagy bármi történik, akkor így is úgyis fizetsz valamit.
Ha 35 eurós céget választottad, akkor lehet gondolkozni, hogy vajon mekkora készség lakozik bennük egy tizenötezer eurós kár kifizetésére.
Horror történetek mindenhol vannak.
Az igazán pórul jártak viszont nem ragasztanak egy férfi nemiszervet a homlokukra és nem dicsekszenek el ilyen fórumokon azzal, hogy a két hamburger árán vett biztosításukkal mennyire beszopták.
Én mindig a bérbeadónál kötök biztosítást, hol scwd-t hol csak egy kisebbet.
Nem jól tűröm a stresszt, a 150 és a 35 euró közötti különbség nekem nem éri meg.
Röviden: Nekik nem kell elfogadni ezt a biztosítást. Ez közted és a biztosító között létre jövő szerződés, majd rendezed a biztosítóval ha káreseményre kerülne sor.
Nincsenek kötelező biztosítások, meg a nem adjuk ki az autót enélkül szöveg is mind hazugság. Ha erőlködik rajta, akkor mondani kell, hogy semmi gond adja írásba dátummal aláírással, hogy ez kötelező vagy mutassa meg a szerződés ezen pontját ahol a kötelezőség le van írva (nincs ilyen semmit nem fog leírni).
Régebben szerintem mind az volt, mert szinte mindenki kapta az A-hitelt a folyószámla mellé ennek megfelelően hitelkártya sorszámmal.
Már egy ideje jönnek a debit feliratos kártyák is azt könnyű kiszúrni azért a tiédet meg nem, hanem sorszám ellenőriznek vagy tudják fejből a számok jelentését :)
Lanzaroteon és Fuerteventuraán fogunk autót bérelni nyaralásunk alatt. Még soha nem béreltem, elég sok infot összegyűjtöttem már, de biztosítással kapcsolatban nem tudom mi tévő legyek. Mindenképpen szeretnénk biztosítást kötni, viszont amit hallottam, hogy hiába kötöm meg itthon a biztosítást, mondhatják ott helyben, hogy az nekik nem jó, és ha ott nem kötöm meg az Ő biztosításukat akkor nyakamba sóznak ilyen-olyan költségeket. Ez így igaz? Azért is szeretném inkább itthonról intézni, mert itt feketén fehéren látom mennyi, kinn meg az van amit ott mondanak, vagy jó vagy nem, nincs választásom, biztosítás nélkül meg nem akarunk maradni.
Ez azert is lehetseges, mert a bank- vagy hitelkartyaszamok nem teljesen random modon kerulnek kiosztasra. Az elso hat szam hatarozza meg a kibocsato bankot vagy intezmeny, amibol a legelso adja meg maganak a kartyanak a tipusat (3: AmEx; 4: Visa; 5: Mastercard; 6: Discover). Az ezt koveto szamok - az utolso kivetelevel - pedig a felhasznaloi azonositot takarjak. A kartyaszamok ellenorzese hasznalat eseten a Luhn algoritmus segitsegevel tortenik, ennek az ellenorzoszama az utolso karakter a bankkartyad szamaban. Igy, mivel az elso 6 szamjegyed ugyanaz, nagy valoszinuseggel szinten az Erstenel vagy, es Mastercardot hasznalsz. :)
Köszi a tippet, megnéztem a kártyaszám alapján és azt írja, hogy debit:) Mily meglepő:) De akkor nem értem mi ez a duma, hogy a magyar debit kártyák számozása, olyan mint a hitelkártyáké.
Btw, az Erste wizz hitelkártyájának az első 6 számjegye, ami a honlapon a képen van, vagyis amit a check-nél meg kell adni ugyanaz, mint az én debit kártyámé szóval érdekes..:)