Nekem is fekete van és úgy látom a jobbak közül. Igaz fullframe vázon használom. Az árához képest nem rossz, minimális utómunkával jó dolgokat lehet kihozni belőle. De majd csinálok tesztképet. Portréobinál meg sokszor előny a lágyság :-)
Melyik fekete volt, amiben csalódtál? Egy Jupiter 9re még én is gyúrnék, igaz másikból is csak azért gyűjtöttem be azt ezüstöt, hogy legyen :-) 37A szerintem igen jó cucc, de sok más is.
Sziasztok! Ezüst színű jupiter 9 objektív valóban jobb minőségű, mint a fekete társa? Jól láttam, hogy az ezüst színűből is van több változata? Csak M39-es menettel szerezhető be, illetve ez a menet is alkalmas digitális gépeken való használatra, úgy értem nem más a bázistávolsága mint az M42-nek? Mennyit érdemes kiadni egy ilyenért? Egy fekete változatom már volt, de nagyont csalódtam benne, és szeretnékegy ezüstöt is kipróbálni.. Köszi!
Kedves Jano, az objektív Budapesten van, azon belül is Rákospalotán.Nem szorul, ahogy néztem nem is gombás, 2 kicsi porszem viszont van benne, de egy ilyen régi objektívnél szerintem, ez elfogadható.
Akkor beáraznéd nekünk? Annak ellenére, hogy 3as Heliost eleve nem sokat láttam a piacon, de erősen érdekelne. Pancolárból már van, bele is kavarodtunk az évjáratokba és a blendékbe. Mi a földdközeli ár, milyen körülmények közepette? Pár valamit lőni kellene, vidéki ismerős megbízott vele, érdekli a manuális világ, a lehetőségei viszont korlátozottak és még annyira sem ért hozzá, mint én...
Olyanoktól vásároltam itt a fórumon Pancolar, Helios 44-3 MC, és hasonló minőségű és presztízsű darabokat, akik nagyon is értenek hozzá, az áraik mégis földközeliek voltak.
De nem is ez a mondandóm lényege, hanem más az, amikor az ember odabök egy összeget, és más, amikor kifizeti. Ha pedig tényleg venni akarsz valamit, és keresőként adsz fel egy hirdetést, általában jönnek egészen kedvező ajánlatok is.
Valamint ha szerinte 3ezer pénzt ér, akkor én kérek 4 darabot és jó állapotút. Ez is olyan, amit megadnak érte. Főleg látatlanban nem lehet tudni milyen és néha 3at veszünk távolról az 1 jó darabért, innentől máris 9ezresbe került az 1 darab jó kivitel.
Azt értem hogy elméleted szerint minden embernél hever egy, vagy két helios 44-2-es obi, de nem gondolom hogy kótyavetyélnie kéne 3e forintért egy remek állapotú darabot.
Csak a dobozokat szokták 500-1000ért árulni, tehát szerintem egyáltalán nem elrugaszkodott ár a 4-5e forint.
Akitől én vettem az obit, egy kéményseprő volt, halvány sejtelme sem volt mit ér ez az objektiv.
Ha működik? Merre van? Nekem egy orosz feliratos lassan kellene, 5 pénzt adok érte, aztán fejtsük meg. Csak ne legyen porosgombásszorulós, nekem ez a "működik" feltétele. Inkább oldalán kopjon a festék, mint a bevonat :-)
Nem írtam árat, mert nem karom megvenni, eladni valóm sincs. Én csak azt írtam, hogy mit kéne figyelembe venni a beárazásnál. Műszaki állapot nélkül egy papír és egy doboz, lehet így árat adni. Adott esetben egyes sorozatszámok is kerülhetnek többe vagy kevesebbe.
Amúgy nekem volt, de eladtam, nem jött be, gyengébbnek találtam a Heliosnál. Ami bejött az a Zenitar-M 1.7/50. Teljesen nyitva van egy kis CA-ja, de amúgy jó kis cucc!