Keresés

Részletes keresés

KAti Creative Commons License 2000.04.11 0 0 6
csak hogy fennmaradjon a téma :

CRES
A szigetet mindenképpen komppal kell megközelíteni, ami nem olcsó : 2+1 személy, autó, kicsi lakókocsival 220 Kuna egy irányba (KRK felől).Ebből 70 Kuna a lakókocsi.
A CRES város melletti Kovacina kemping tetszett, elég sok árnyékos hely van, napos pedig olyan, ahol az ember egyedül lehet. Van FKK rész a kempingben, és búvár állomás, ABC, étterem is. A vizesblokkok kifogástalanok, szinte mindig volt meleg víz és gyakran járt a takimami. A kempingben kikötő is van, megállnak a kirándulóhajók, és a kempinglakók kötik ki ide csónakjaikat. A kemping nem a legolcsóbbak közé tartozik, 7 éjszakáért fizettem mintegy 1200 Kunát - nem is drága...
(2 f, 1 gy, autó, lakókocsi, áramhasználat, idegenforgalmi díj). Vannak olyan helyek, ahol csak az ipari fajta csatlakozót lehet használni, itthon 600-700 Ft, ott több mint 50 Kuna, és még el is kell menni érte a boltba.
A vízpart strand jellegű, néhány méteres betonsétány, a part felől árnyékot adó fás ligetecskék. Helyenként apró kavicsos, sekély vízzel kezdődő pancsikoló a kicsiknek. Sünök nincsenek.
A szép kis városkába 15-20 perces sétával lehet az öböl partján bejutni. Útközben van csónakkölcsönző, reggeltől estig 200 Kuna egy motorcsónak. Biciklikölcsönző is van, az olcsóbb... A halboltot többszöri próbálkozás után találtuk csak meg, persze akkor zárva volt. A kikötőben (ez a város főtere) , egy egyedülálló bejáratnál van kiírva egy 15x20 cm-es táblácskára, hogy az a halbolt... A spalettákat csukva tartották, így a kirakatról sem ismertük meg.

panel Creative Commons License 2000.04.10 0 0 4
Szia KAti!
Isztriát nem ismerem közelebbről, valahogy mindig azok a helyek vonzottak bennünket, ahol kevesebb magyar szót lehet hallani, illetve kisebb a tömeg. A háborús időszakban azonban voltunk kétszer is Mali Losinjban, a Cikat kempingben, ami elég jó a maga kategóriájában, bár egy kicsit drágább az átlagnál.
A kompolás nem nagy ügy (kb. negyedórás út), folyamatosan jár a komp, viszont a főút Cres-en és Losinjon főleg a hegygerincen megy, ahol bizony vannak elég szűk helyek, bár aki már hozzáedződött a horvát vagy görög utakhoz, és persze a bennszülöttek vezetési stílusához, annak nem okoz különösebb problémát.
Pontos árakra nem emlékszem, de utána tudok nézni, ha szükséges. Ha jól rémlik, személyre kellett csak fizetni, plusz egyéb szolgáltatások, mint hűtő, villany s persze curtaxa.
A kemping természetvédelmi területen fekszik - tengerparton - egy nagy erdőben, így nem gond árnyékos helyet találni. Ráadásul nem lógnak egymásba a sátrak, kényelmes, nagy területeket lehet „belakni". A parton egyébként nem nagyon van üres hely, mert ezt a részt nyugdíjas német turisták bérlik, állandóra telepített lakókocsikkal, kis kertecskékkel, kerítéssel stb.
Elég csendes és kulturált hely, teljes infrastruktúrával ellátva. Több vizesblokk van, amiket viszonylag sűrűn takarítanak, mosogatási-vízvételi lehetőség adott. Vizesblokkoknál általában esti csúcsidőben sorállás van, de ez azt hiszem mindenütt így működik.
A part meredek sziklás, kisgyerekeseknek kicsit kényelmetlen, viszont búvárkodásra kifejezetten alkalmas. A parton körbe kerékpárút-járda kiépítve, így elég hosszan és messzire el lehet jutni annak, aki nem kedveli a tömeget, vagy szeretne egy kicsit elbújni a sziklák közé.
Különösebb látnivalók (a „természetadtán" kívül)a környéken nincsenek (Mali Losinj, Veli Losinj), viszont pihenésre nagyon tudom javasolni.
panel
Előzmény: KAti (3)
KAti Creative Commons License 2000.04.10 0 0 3
Sziasztok,

főleg az Isztria érdekel, de minden további információt örömmel veszek, gondolom más is.
Köszönöm a linket, de úgy tapasztaltam, a lényegi nagy információk mellett igen fontosak azok az infok, amit csak így, szájhagyomány útján lehet megszerezni. Néhány példa :
Katalógus szerint jó a kemping, ám melegvíz nincs, a mosdók harmada van csak nyitva, takarítónéni kétnaponta jön.... vagy csak az nincs a katalógusban, hogy autóval nem lehet bemenni a kempingbe...

Elfeledtem, idén lakókocsival megyek, az ezirányú pluszok igen fontosak nekem.

Mivel mutatkozik némi érdeklődés, egy kicsit írok :

PULA (Premantura)

Én Pula mellett kb. 5 km-re szálltam meg, Premantura községben, a RUMKE kempingben. Nem volt fényes a hely, melegvíz szolidan, WC időnként mocskos... viszont rengeteg fenyő, árnyék, és a víztől 20 m-re állt a sátram, és csak azért nem 10 m-re, mert a megérkezéskor olyan szél volt, hogy a lakósátramat ketten a nejemmel nem tudtuk felállítani, mindig paplanernyőzés lett belőle. Szóval beljebb mentünk a fák közé, és ott a szélárnyékban már felvertük a sátrat. Persze a szél elállt, mire végeztünk... A kemping olcsó volt, úgy emlékszem, hogy 12 éjszakáért, áramhasználattal, idegenforgalmi díjjal fizettem 60e Ft alatti összeget (2+1, autó,sátor), 1998-ban.

A kemping előtti vízpartot (nem strand, vízpart) arra használtuk, hogy reggel felfrissüljünk. Fürödni, búvárkodni (csak szemüveg és pipa) mindig odébb mentünk, vagy a parton néhány száz métert, vagy ami a legjobb : Premanturánál kezdődik a Kamenjak fok, oda mentünk ki. Ez az Isztria legvége, néhány km-es keskeny földnyelv, ami benyúlik a tengerbe. Az már természetvédelmi terület, autóval, ha bemész, néhány Kunát kell fizetni. Szörnyű köves földutakon kell 1-2 km-t döcögni (sokan gyalog mentek, mi is többször bicajjal tettük meg az utat), cserébe egyszerűen gyönyörű öblöket lehet találni. Kevés ember, kristálytiszta víz, rengeteg hal, pazar víz alatti tájak.... Némelyik festői szépségű öbölben alig volt élet, és sok volt az üledék a fenéken. Biztosan érdekesen járnak az áramlatok...

A naplemente a Kamenjak fok legvégéről , ahol 300 fokban a tenger vesz körül, feledhetetlen. Apróság : fogtam tintahalat ott, és egyszer, kis csónakunkkal evezve, egy delfin úszott el mellettünk 8-10 méterre (ez a kemping előtti szakaszon volt).
Ez a kemping egy öböl partján van, ezért ott gyenge a víz tisztasága (no nem balatoni, hanem azt jelenti, hogy csak 3 méter a víz alatti látótávolság). Az öböl túlsó partján fekszik Medulin, ott egy óriási kemping van, vidámparkkal, diszkóval (zene éjfélig), nem az én kedvencem. A zene áthallatszott hozzánk is.

Üdv: Attila

panel Creative Commons License 2000.04.10 0 0 2
Szia KAti!
Közelebbről mely része érdekelne?
Isztrián kívül viszonylag sok kempinget megjártunk és megtapasztaltunk már... (Dalmácia, Losinj, Korcula, Hvar, Rab, Orebic stb.) Ezekről és környékükről vannak hozzávetőleges és konkrét tapasztalataim.
panel
Előzmény: KAti (-)
larzen Creative Commons License 2000.04.10 0 0 1
www.multilink.hr/rab

Rab szigeti nyaralási lehetőségek. Az oldalról van link már tengerparti település hasonló weblapjára is.

BahnScorper Creative Commons License 2000.04.10 0 0 0
Én 0 ilyen kempingről tudok...
De ha vki tud nemcsak kempinget, de hostelt, és nemcsak a nagy víz partjén, hanem Zágrábban is, az is írjon...
KAti Creative Commons License 2000.04.10 0 0 topiknyitó
persze főleg a tengerparton !

Várom a saját gyűjtésű, szigorúan szubjektív véleményeket, tapasztalatokat. Ajánlatokat amik jók a barátainknak és azokat is, amik jók az ellenségeinknek.
Cserébe én is közzéteszem az eddigi infoimat, ha a téma fennmarad.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!