Most is, ahogy bontogattam találkoztam azzal, hogy az olaj cc 20 év alatt elgyengíti a műanyag alkatrészeket, így kézzel el tudtam morzsolni, az egyébként jónak kinéző műanyag alkatrészt...
Pár ilyen motoron, meg V8-akon nem egyen láttam hogy a lánc megeszi a műanyag vezetőt, általában ezeknél már kopott volt a vezetőt tartó pöcs is. Szeretik elspórolni mert van vagy 3-4.000 Ft-ba a BMW-től darabja...
A hibára én is kíváncsi lennék. M50-52 vanos motorokon láttam már több alkalommal láncvezető, feszítő kopást, törést, az ilyen eset okozhat ilyen szintű vezérlés elmenést, de kérdéses, hogy mi az a tünet, mit észlelni. Ha irgalmatlanul csörög, akkor rossz esetben ez is lehet. De a motor kukaságát is okozhatja az ilyen....:(((
180 km volt az új motorban.:) Mindenkinek ajánlom, ha belevág motorcserébe, inkább egy felújítás projektbe vágjon bele, mégha drágább és kockázatosabb, mint egy bontott (álltólag tuti jó) motornál.
Érezni az erőt rendesen. Anno az IS, meg a 28-as projektkjeimnél is ezt kapott el, hogy tudni, hogy nem veszteségbe megy el a benzin kopás miatt, hanem teljesítmény lesz belőle.:) Mármint a kopás miatti veszteségre gondolok. Legnagyobb különbséget az Is motornál érzetem, nyilván %-ban ott jelentett sokat a felújítás miatti erő előjövetele.
Tegnap kipróbáltam a kocsit. igen élvezetes cikk lesz a 28-as compact.:) Pdig 3000 fölé nem nagyon pörgettük, Nehéz megállni az első párszáz km-t, nagyobb gáz nélkül.
Este mentem egy kört a touringommal, hátt a compact jóval dinamikusabb lesz.
Kizárt a láncnyúlás. Szerintem le kell venni a szelepfedelet és ellenőrizni kell a vezérlést, azaz tüske a lendekékbe, és ahhoz képet hogy állnak a vezérmű tengelyek. Szerintem erős elfokolódás van, legalábbis a szívó tengely biztos előre áll.
Sziasztok Adott egy m50b20 vanos-os motor óra szerint kb 300 ezer km-rel, aminek a gyújtási szöge 41 fok alapjáraton a motorvezérlő szerint. Ez a gyári érték 4x-se. Valaki tudja esetleg hogy mi okozhatja ezt az eltérést? Mi a láncnyúlására tippeltünk. Ezt le lehet valahogy ellenőrizni? Előre is köszi szépen a segítséget!
Végre elkészült a kocsi, remélem jövőhéten már a friss olajjal várja a következő eseménytelen kilométereket. Ez a történet nem jöhetett volna létre Föttögős fórumtársunk nélkül, aki szinte ismeretlenül ajánlotta fel segítségét és elég nagy szívások között is kitartott!
Tegnap délután végre lett idő kicserélni a két törött féltengelyt, mind a kettő ugyan úgy és ugyan ott törött el megint, szóval 3-ból 3 eddig a rúd törés, ugyan itt akciós áron kapható csukló :)
Még a törés előtt csináltam 2 videót, hogy milyen is az amikor önerejéből megy:
Köszönöm a válaszod. Nem vagy környékbeli amúgy? Nem jössz el velem megnézni ismét? :)
A seicento sima bowdenes gázpedálos, ehhez képest a BMW-n elég nehéz volt nyomni.
A km órával kapcsolatban, a digitális kijelző mutatott szarul, nem az izzó. Vagy nem tudom mire gondolsz. Olyan volt, mintha a nap megsütötte volna és a 7 szegmensből mondjuk csak 2-3 világít. Azt mondta az eladó, hogy majd helyreáll, ha beindítom (?).
450 és belealkudom a sárvédőt meg az ablakemelőt? :) Lehet ez lesz.
Amúgy a szerelés nem áll tőlem messze, van egy 1979-es kispolszkim, amit 2 éve én újítottam fel saját kezűleg, idén megjártuk vele Varsót, tavaly Krakkót.
Itthon van egy seicento, múlt hónapban vezérlést és hátsó kerékcsapágyakat cseréltem saját kezűleg, szóval nem ijedek meg semmitől. Max egy Vanostól :)
Gödöllő, Veresegyház;) Beéptett körök vannak nekik kint. Van köztük svéd is bőven:) De vettünk is már autót, cimborának, nem bántuk meg. Csak meg kell nézni okával, és alkudni ér. Kollégámnak 25% alku belefért.:DDDD
Gödöllőn én is jártam kétszer is két különböző autónepper családnál, úgy látszik ott sokan foglalkoznak ezzel. Arra számíts, hogy amikor a tornyon átüt a rozsda akkor már bőven lesz máshol is, ez 100%.