Keresés

Részletes keresés

ati86 Creative Commons License 2009.08.21 0 0 475
253. rész - Tintás Barnes esete
Rendezte: Michael Preece

Az előző rész folytatása

Jockey: egyre jobban kijön Samanthával, s már az ágyat is megosztják egymással. Mandy eltávolítása sem rázza meg, s ez elősegíti újbóli összemelegedését feleségével. Aggasztja Pamela állapota, de ő már jövőn gondolkodik. Felhasználva szokásos zsarolási módszereit, iratokat, adatokat kéret ki Pamela Ewingról, hogy utánanézzen, hogy egy esetleges elhalálozás milyen konkrét gyakorlati következményekkel járna. A végrendeletre kíváncsi. Kiderül, hogy minden vagyona Christopherre szállna, s Bobby csak részben részesedne az örökségből. Arra számít, evvel az információval megbolygathatja az állóvizet. Az új irodában egészen jól berendezkedik, s felkeresi Bobbyt, hogy bemutassa neki is azt az irodát, melyet öccsének vett. Bobbyt azonban egyelőre nem érdekli az egész

Bobby: szinte minden idejét a kórházban tölti Pamela mellett, egyik alkalommal pedig meglátogatja őt Cliff és April. A nő beszélgetni szeretne vele, segíteni rajta, de a férfit egyedül csak a remény élteti. Később összetalálkozik bátyjával a kórház előtt, aki arra kéri, menjen el vele egy kicsit sétálni. Bobby beleegyezik, s egy irodaház elé érkeznek, melyet bátyja vett meg neki, hogy mással is foglalkozzon. Bobby nagyra értékeli a gesztust, de semmi kedve sincs dolgozni abban a helyzetben. A további győzködéseket azonban már nem hallgatja megy, hanem visszamegy a kórházba Pamelához. Kisfia nagyon szeretné látni az anyukáját, Bobby azonban kifejti neki, miért nem láthatja, s látszólag a kisfiú tudomásul veszi apja magyarázatát. Bobby, mikor este hazaér a klinikáról, Christophert keresi, de nincs sehol. Johnny elmondja neki, hogy jó ideje elment már, s biciklivel távozott. Mielőbb meg akarja találni kicsi gyermekét.

Samantha: elege van Valentine dirigálásából, okvetetlenkedéseiből. A férfi azt állítja, hogy ő maga és Mandy virágoztatta fel a vállalkozást, Samantha csupán csak asszisztált hozzá. A nő hiúsága nem viseli el ezt a kritikát, s kirúgja Oscar Valentine-t. Eltökélt szándéka bebizonyítani, hogy Mandy és Oscar nélkül is sikeres lehet az üzleti életben. Ezért Jockey segítségét kéri, aki aztán közvetítőkhöz fordul Samantha cégét illetően.

Pamela: még mindig mozdulatlanul fekszik, de életfunkciói egyre jobbak, folyamatosan javul. Egyik este váratlanul meglátogatja mostohatestvére, Katherine, aki először bukkan fel a Bobby elleni gyilkossági kísérlete óta, s akit jópár éve köröz a rendőrség. A nő kárörvendően ül Pamela ágya fölött, s megfogadja neki, ezután mindent megszerez (Bobby), amit eddig nem tudott, és senki sem állíthatja meg.

Cliff: Aprillel bemegy a kórházba, ahol egyedül szeretne maradni Pamelával. Egyik alkalommal, amikor épp egy kocsmában iszogat, megismerkedik egy alkoholista férfival, aki nagyon emlékezteti édesapjára. Jól elbeszélgetnek, s kiderül, a fickó ért az olajhoz. Dandy Dandridge-nek hívják, s meghívja lakására. Egyik reggel Cliff azt hiszi, hogy meglopta, végül kiderül, a férfi csupán csak bevásárolt a pénzéből, s főzött neki. Az élményt elmeséli húgának a kórházban.

Ellie: folyamatosan leköti minden figyelmét Clayton figyelése. Továbbra sem tetszik neki, hogy a férfi Super Marionak képzeli magát. Később elbeszélget Rayjel, akivel tudatja, Claytonnak évekkel ezelőtt szívinfarktusa volt. A férfi nagyon meglepődik, s megfogadja, segít Ellie-nek.

Clayton: továbbra sem hajlandó tudomásul venni korát, s edzéssel, kemény fizikai munkával próbálja ellensúlyozni öregedését. Segít Raynek a marhákat kiterelgetni a vízből, s meglátogatja Jennát s kisfiát, Lucast.

Ray: épp marhákat fog be avízben, mikor csatlakozik hozzá Clayton is. Mikor Ellie tudatja vele Clayton valódi állapotát, Ray kissé megijed, s elhatározza, hogy amennyire lehet, távol tartja az idősödő férfit a kemény munkától.

Jenna: nagyon jól megvannak Rayjel, de nyugtalanítja, hogy Charlie különös módon viselkedik vele. Ray szándéka kideríteni, vajon mi áll a furcsa viselkedés mögött.
Előzmény: ati86 (474)
ati86 Creative Commons License 2009.08.19 0 0 474
252. rész, a 10. évad nyitórésze - A csőd után
Rendezte: Leonard Katzman

Az epizód két részből áll, ma látjuk a második felét.
A főcím megváltozott, Susan Howard és Victoria Principal kikerültek a szereplők közül, de magyar hangjaikat még bemondta a narrátor (Simorjai Emese, Balogh Emese). A nyitózene nagyon dinamikus, lendületes, jó hangszerelésű, Bobbyról 7 év után tettek be új képet középre.

Jockey: új irodát keres magának, s látszólag meg sem viseli, hogy nemrég vesztette el a Ewing Olajtársaságot. Újult erővel kerekedik fel, s kisfiával meglátogat egy lehetséges irodát, de annak apja régi munkahelye jobban tetszik. Ellie megemlíti neki, hogy azt remélte, jobban megviseli majd a kudarc, de ez Jockeyt szemmel láthatóan nem érdekli, s ismét apjára hivatkozik, aki ugyancsak törekvő, becsvágyó ember volt. Jockey nem szívesen menne be a kórházba Pamelához, félve attól, hogy Cliff Barnesszal is összefuthat, s abból nem sülne ki semmi jó. Egy esti órán megpróbálja Bobbynak elmagyarázni, miért maradt távol a kórháztól, s eközben öccse elmeséli, milyen hírt kapott azon a tragikus napon Pamela. Jockey átérzi Bobby fájdalmát, s őszintén sajnálja testvérét.

Bobby: megtudja a szörnyű hírt, hogy Pamela autóbalesetet szenvedett, állapota pedig válságos. Testének nagy része megégett, sérülései harmadfokúak. Stabilizálják az állapotát, de Bobby továbbra is aggódik. Értesíti a hírről Claytont és anyját. Később Cliffel is találkozik a kórházban, aki megdöbben az eseten. A doktor azonban biztatja őt és Pamela bátyját, hogy állapotát stabilizálták, de erős gyógyszereket adnak neki, hogy elviselje a balesetokozta erős fájdalmakat. Egy alkalommal meglátogathatják, de a látvány kiábrándító. Pamela egész teste be van kötve, semmit sem látni belőle. Bobby később Christopherrel beszélget az anyjáról, s ígéri neki, nemsoká hazajön a mamája, csak még nem tudni, mikor. Ezután Ray próbál neki segíteni, de Bobby inkább egyedül szeretne lenni. Este elmeséli Jockeynak, hogy Pamela kisbabát várhatott volna, s nagyon boldog volt. Könnyek közepette beszél bátyjának arról, hogy nem érti, miért történhetett meg ez a súlyos baleset, és pont avval, aki mindig olyan jó volt

Samantha: segít férjének az új iroda kiválasztásában, s készül meglátogatni Pamelát a kórházban. Férje lebeszéli az ötletről, szerinte ugyanis Bobbynak nyugalomra van szüksége. Samantha megfogadja férje tanácsát.

Pamela: súlyos sérülésekkel szállítják kórházba, állapota válságos. Később stabilizálják az állapotát, de erős nyugtatószereket kap a fájdalmak miatt. Egész teste be van bugyolálva.

Cliff: mivel nem tehet egyebet, eladja az 5%-át. Aprillel találkozik, s miután azt hitte, hogy távozott, egy vallomást fogalmaz meg apja felé, miszerint sajnálja, hogy nem tudta ígéretét megtartani, pedig a cél közel volt már. April próbálja vígasztalni. Később telefonon értesül Pamela balesetéről, s rögtön a kórházba rohan. Azonnal látni szeretné húgát, de az orvosok még nem engedik. Később felkeresi ismét April, aki sajnálatát fejezi ki a baleset miatt. Őrangyalként kísérgeti Cliffet, s beviszi a kórházba. Végre láthatja testvérét, de sajnos nem lát egyebet, mint egy tetőtől talpig bekötözött embert. April felkeresi Jeremy Wendellt, aki épp szabadságát tölti valahol a nagyvilágban. Megbízott vezérigazgatójával tárgyal, s figyelmezteti a férfit, azonnal szálljanak le a Barnesszokról és a Ewingokról. A férfi kijelenti: céljuk, hogy Jockey, s a Ewingok soha többé ne kerülhessenek meghatározó pozícióba.

Ellie: Felkeresi férjét, akit épp a ranchen, egyik istálló környékén talál. A férfi kemény fizikai munkát végez, Ellie viszont hazacsábítja férjét, s kiadós ebédet főzet otthon. Ő is értesül a rossz hírről, majd sírni kezd.
Clayton: nagyon ízlik neki az ebéd, s jól belakmározik. Végül eredeti tervei ellenére mégsem tér vissza a munkájához. Ekkor kapják a szörnyű hírt: Pamela életveszélyes sérülésekkel a kórházba van.

Ray: új autót vásárol, hogy kibővült családjának kényelmesebb legyen az élete. Hazafelé tartanak a kis Lucasszal. A közös jövőjüket tervezik, és Ray nagyon örül az apaszerepnek. Nemsokkal később értesül Pamela tragikus balesetéről, s ezt Jennával is közli. Felkeresi Bobbyt, s elmondja neki, ha bármiben segítségére lehet, csak szóljon.

Jenna: végre elhagyhatja a kórházat. Hazafelé tartanak, mikor észreveszi Bobby kigyulladt Mercedesét egy tréleren. Rayjel nagyon jól érzi magát, de az idillt beárnyékolja Pamela esete.
Előzmény: ati86 (469)
ati86 Creative Commons License 2009.08.18 0 0 473
Igen, erről a Jackie-s dologról valakitől már hallottam. Nem is olyan rég:)
Előzmény: Plazma87 (471)
Hierro Nyh. Creative Commons License 2009.08.18 0 0 472
Most még egy ideig jön a múmia-Pamela. :P
Előzmény: Plazma87 (471)
Plazma87 Creative Commons License 2009.08.18 0 0 471
Hiába, aki nem tartja be a KRESZ-t....megérdemli a sorsát.
Régebben én is úgy emlékeztem, hogy Bobby meglátogatja valahol Pamelát (miután eltűnik), s az elküldi őt örökre....csak nekem úgy rémlett, mintha Mark Graysonnál lakott volna...de erre már biztos nem emlékszem jól...
Ha jól emlékszem Victoria Principal is a való életben egy orvos mellett kötött aki, aki szépen plasztikázta őt....

Azt tudtátok, hogy Jackie, Cliff és Pamela titkárnője Leonard Katzman lánya volt? Szegény meghalt még az édesapja halála előtt 1995-ben mellrákban.
ati86 Creative Commons License 2009.08.18 0 0 470
Érdekes az élet. Sok embernek minden könnyen megy, nincs gond a gyereknemzéssel, minden klappol, de nem bírnak együtt élni. S vannak olyanok, akik szívből szeretik egymást, mégis rengeteg problémával kell megküzdeniük.
Előbbi Samantha és Jockey, utóbbi Bobby és Pamela. Az előbbi két teljesen egészséges szülő, mindennel, ami csak lehet nekik, mégsem boldogok. Pamela és Bobby imádják egymást, mégsem lehetett gyermekük. Egészen mostanáig, amikor végül felrobban Pamela autója.
Kegyetlen kiírás, de az életben is sokszor van így: készül az ember valamire, aztán hirtelen összedől minden. Mindenesetre megható volt a Christopherrel folytatott beszélgetés, s Pamela emberileg nagyon elegánsan, méltósággal távozott. Egyetlen egy hiszti nem volt a részben. Olyan véglegesnek tűnt minden.
Előzmény: ati86 (469)
ati86 Creative Commons License 2009.08.18 0 0 469
251. (évadzáró) rész - A Ewingok bukása (1987)
Rendezte: Leonard Katzman

Az évadzárás sokban különbözik az eddigiektől. Először írnak ki alapszereplőt végleg a sorozatból. Victoria Principal soha nem tér már vissza a sorozatba. Susan Howard, bár alapszereplő volt, nem játszott a kezdetektől, így őt nem venném Victoria mellé. De kétség domináns személyiségek távoztak velük.

Jockey: a család előtt hepciáskodik, amiért nem állnak ki a széteső Ewing Olajtársaság mellett, s őt hibáztatják mindenért. Nézeteltérése támad Samanthával Mandyvel kapcsolatban, mikor a nő az újságban látja közös fotójukat. Jockey próbálja győzködni feleségét, hogy nem történt semmi, de a nő egyelőre hajthatatlan, bár úgy tűnik, próbál hinni neki. A múltkori titokzatos alak találkozóra invitálja, majd Jockey rájön a cselre, hogy a férfi nem más, mint egy beépített tégla az igazságügy-minisztériumból. A tárgyaláson gyorsan kell dönteniük Bobbyval: elhúzódó tárgyalás, aminek a vége börtön és teljes vagyonelkobzás, vagy gyors vételi ajánlat, s talán megúszhatják a börtönt. Ezenkívül kikötik, hogy nem használhatják többé a Ewing nevet. Jockey kétségbeesik, mikor látja, hogy irodáját kipakolják, de biztosítja fiát, ha más néven is, de élni fog tovább a társaság. A végén kiderül, hogy Jeremy volt a vevő, majd utasítja Jockeyt, hagyja el az irodáját. Már levenni készülne Jock képét, mikor Jockey megfenyegeti azzal, hogyha leveszi, megöli a férfit. Wendell végül megadja a lehetőséget, hogy Jockey vehesse le a képet, s vihesse ki az irodából. Felszólítja Wendellt a nagy revansra.

Bobby: a kis Christopher megtudja, hogy szülei örökbefogadták. Bobby és Pamela biztosítja fiukat, hogy számukra mindig is ő lesz egyetlen, akit szeretnek. Később felkeresi Mrs. Scottfield, aki elmondja neki, hogy ő állt az egész Ewing Olajtársaság elleni akció mögött, de egyedül nem lett volna elég ereje tönkretenni őket. Az együttműködő nevét azonban nem fedte fel. Jockeyval tart a tárgyalásra, ahol súlyos vádakkal illetik a céget, s meglehetős koncepciós eljárással próbálják sarokba szorítani őket. Ő és Jockey kikelnek magukból. Megtudja Pamelától, hogy újra szülhet egy új orvosi eljárásnak köszönhetően, s ekkor következik be a tragédia.

Samantha: Falhoz állítja Jockeyt amiatt, amiért Mandyvel fotózták le az irodában. A férfi próbálja meggyőzni Samanthát vádjainak igaztalanságáról, de továbbra sincs kellőképpen meggyőződve férje hűségéről. Egyik nap felkeresi Mandy, aki tovább szeretne dolgozni a cégnek, hogy a férfi közelében maradhasson. Samantha felismeri ezt, s távozásra szólítja fel az asszonyt. Nemcsak az irodából, hanem Dallasból. Mandy figyelmezteti, egyszer még visszatér.

Pamela: új híreket kap. Megtudja, hogy nagy eséllyel lehet gyermeke. Találkozik Cliffel, hogy elújságolja neki az örömhírt. Bátyja őszintén örül a hírnek, s reméli, húga álma teljesülhet. Este elmondja Bobbynak is a biztató információt, s nagyon megörül. Christopher megkeresi anyját, s elmondja neki, hogy tudja, őt örökbe fogadták. Pamela próbálja neki gyermeknyelven megmagyarázni neki, hogy az egész csak biológiai különbség, a szeretet ugyanaz, s ők nagyon szeretik kicsi fiukat. Ismét ellátogat az orvosához, majd hazafelé tart Bobby piros Mercedesével. Ekkor újságolja el a biztos hírt: lehet gyermeke. Bobby már nagyon várja haza. Amikor leteszi a kagylót az autóban, szörnyű dolog történik. Nem veszi időben észre a keresztútról jövő kamiont, s belerohan autójával, majd kigyullad.

Cliff: örül Pamela örömének, s minden jót kíván neki. Aprillel vacsorázni megy.

Ellie: aggasztja, hogy Clayton úgy viselkedik, mintha 20 éves lenne. Keményen sportol, ami egy súlyos baleset után még furcsább. Próbálja férjét győzködni ennek helytelenségéről, de mikor látja, hogy nem sok értelme van, elmegy Clayton orvosához. Az orvos bevallja neki, hogy Claytonnak már volt egyszer szívinfarktusa. Élete ilyen fokozott igénybevétel esetén veszélyben is lehet. Ellie megijed.

Clayton: nem tűri a gondoskodást, s keményen edz, hogy magának bizonyítson. Ellie intelmeire pedig fittyet hány, s egy-egy poénnal próbálja az egész dolgot elütni.

Ray és Donna: meglátogatja Jennát, s közli vele, szeretné felnevelni a kisfiút, de bizonytalan amiatt, hogy nem ő az édesapja.
Donna szurkol a Ewingoknak, de szíve mélyén érzi, hogy óriási a baj. Jockeyt legszívesebben börtönbe juttatná, de a két másik Ewingot megóvná. Dowling szenátorral egyre inkább egymásra találnak, s már a közös jövőjüket tervezik.

Jenna: megszüli kisbabáját, s megkéri Rayt, hogyha nem bánja, segítsen neki felnevelni a gyermeket. Szerinte egy szülő attól szülő, hogy gondoskodik a csöppségről, nem pedig azért, mert világra hozza. Itt persze egy sokkal szebb metaforával él.
Előzmény: ati86 (465)
HG. Creative Commons License 2009.08.17 0 0 468
Nem épül, Victoria Principalt ki kellett írni a sorozatból valami jogi viták miatt.

Azazhogy egyszer egyetlen részben még előkerül - más színésznővel - hogy átszabták az arcát, és így boldog a sebészével, és nem tér vissza a családjához, blabla.

Hiába, Dallasban nem könnyű csak úgy meghalni... :-)))

Ezt a bukást azért kicsit elnagyolták, az igazságügy hagy öt percet a döntésre, aztán már el is kelt a székház..., ja.
Előzmény: Endiman (467)
Endiman Creative Commons License 2009.08.17 0 0 467
Pamela jó nagyot csattant az előbb egy kamionnal....már nem emléxem, felépül de tényleg nem lehet többet gyereke?
g1397k Creative Commons License 2009.08.17 0 0 466

http://www.youtube.com/watch?v=aIMOcAEmHCA

 

 

 

x

Ezt látná szegény Jock. :( Mi lett az életművéből.... :(

ati86 Creative Commons License 2009.08.17 0 0 465
250. rész - A hullámok összecsapnak
Rendezte: Michael Preece

Jockey: aggódik Claytonért, amiért az megsérült a lépcsőn legurulva, de nem érti, pontosan miért dühös rá. Ellie elmondja, hogy aggasztó hírt kaptak Washingtonból az olajtársaságot illetően, s Clayton ezért rontott rá Jockeyra. Találkozik a CIA emberével, aki nem sok jóval tudja kecsegtetni a férfit, s közli vele, hogy a sok milliárdja ebben az ügyben már mit sem ér. Ismét testvéreire akar támaszkodni a kutyaszorító helyzetben, de Ray nem szeretne segíteni rajta. Később felkeresi Mandy, aki elmondja neki, még mindig nagyon szereti, s mióta elment Dallasból, sokkal tudatosabb nővé vált. Jockey azt mondja, hogy az azelőtti Mandyt szerette, de látszik rajta, inkább csak vívódik a feleségének tett ígérete miatt, mintsem nem érdekelné a fiatal szépség jelenléte. Washingtonba utazik Bobbyval, hogy pártfogókat szerezzen a cégnek, de régi barátai nem tudnak rajta segíteni. Végül mégis létrejön egy találkozó egy meglehetősen titokzatos emberrel, s Jockeynak utasításaira kell hallgatnia. Mikor visszaér Dallasba, nem várt meglepetés éri. Az igazságügy-minisztérium felszólítja, hogy minden hivatalos ügyét fel kell függesztenie a cégnek a tárgyalás végéig. Mandy épp akkor tartózkodik az irodájában, s a fotósok a meghökkent Jockey mellett őt is lencsevégre kapják.

Bobby: Washingtonba utazik bátyjával, ott pedig Donnával és Dowling szenátorral találkozik. Bár Dowling republikánus, biztosítja Bobbyt, hogy a Donna iránti tisztelete miatt mindent megpróbál, hogy felfüggesszék az ügyet, vagy legalábbis lassítsa az ügymenetet a Ewingok ellen. Bobby háláját fejezi a szenátornak. Claytont meglátogatja a kórházban, aki egyre jobban van. Mikor Washingtonból hazatér, Raynek vinne képeket a kisbabáról, őt azonban nem találja otthon, csak Jennát. Egy kisebb, oldott beszélgetés után azonban Jenna hirtelen rosszul lesz, s Bobby visszarohan érte, majd beviszi a kórházba. Mikor megszületik gyermeke, először Raynek gratulálnak mint apa, majd a nővérekkel közli, hogy Bobby az édesapja a gyermeknek.

Samantha: Kihallgatja férje egyik telefonját, s azt hiszi, Mandyvel beszél meg találkozót. Egyre jobban aggódik, hogy Mandy késik a fotózásról. Mikor a nő megérkezik, elnézést kér, ugyanis éppen forgatókönyvet olvasott, s nagyon belemélyedt. Samantha kissé megkönnyebbül. Mandy azonban minden áron meg akarja szerezni Jockeyt magának.

Pamela: meglátogatja Cliffet a lakásán, s erre a férfi nagyon megörül. Azt tanácsolja bátyjának, hogy saját érdekében minél hamarabb adja el az 5%-át a Ewing Olajtársaságból, ugyanis csődközeli állapot alakulhat ki a per miatt, s akkor mindenki bukni fog. Elkíséri Bobbyt a kórházba, ahol Jenna megszüli Bobby fiát. Még Charlie-val is beszél, akit nyugtatni próbál. Bobby nagyon szép gesztusnak tekinti Pamela tettét.

Cliff: nagyon egyedül érzi magát az irodában s csak Jackie körömfestegetése dobja fel napját. Nem tud mit kezdeni Pamela hiányával, ám épp alkalmas pillanatban toppan be April. Közli a férfivel, hogy meggondolja az ajánlatát, s ha minden jól alakul, hajlandó üzletet kötni vele. Cliff aljas trükknek gondolja az egészet, s megállapodást is kölcsönös bizalmatlanság fejében kötnek. Mikor Pamela meglátogatja, s kéri, hogy adja el a részét, ő ellenkezik. Jó pár év után végre részesedik a Ewing Olajtrásaságból, ezért nem akarja eladni részét. Pamela látogatásának azonban, félretéve minden mögöttes érdeket, nagyon örült.

Ellie: elkíséri a kórházba Claytont. Mikor Jockey megkérdi anyját, miért támadt rá Clayton, akkor fiának elmagyarázza az esetet. Egy kicsit meg van ijedve a Claytont ért baleset miatt, de a férfi próbálja győzködni makk egészségéről.

Clayton: miután legurult a lépcsőn, mesterséges lélegeztetés után megfigyelésre kórházba szállítják. Állítja, hogy jól van, de azért továbbra is aggódik érte mindenki. Az orvosa azonban megemlíti neki, nem tudja sokáig titkolni volt betegségét. Mikor hazaengedik, Ellie le sem meri venni róla a szemét, annyira félti idős urát. Claytonnak azonban szemmel láthatóan terhére van ez a túlontúl gondoskodás.

Ray és Donna: Ray vitába száll Jockeyval. A nagy bajban ismét előráncigálja Rayt, hogy segítsen neki, de a férfi átlát a szitán. Közli vele, hogy mindig csak bajban kérte a segítségét, amúgy pedig mindig lenézte, így nem segít neki, akármi is lesz. Sőt, ha az élet úgy hozná, azt kívánja, vessze csak el a Ewing Olajtársaságot, mert a körülötte élő emberek életét már így is megnyomorította. Mikor Jenna bekerül a kórházba, rögtön utána megy, majd apukaként gratulálnak neki. Ő azonban közli a nővérrel, hogy Bobby az igazi apja a gyereknek.
Donna Bobbyval és Dowling szenátorral találkozik, s tanácsokkal próbálja ellátni az egyik Ewing fivért. Nagyon félti Rayt a börtöntől, s mindent meg akar tenni annak érdekében, hogy ne kerüljön, kerüljenek lakat alá. Dowling is biztosítja erről Donnát, de csodát nem ígér.

Jenna: Bobby látogatja meg a házban, mikor épp Rayt keresi. A nő viszonylag higgadtan viselkedik vele, majd nemsokkal azután megindul a szülés folyamata. Bobby villámgyorsan beviszi a kórházba.
Előzmény: ati86 (462)
Plazma87 Creative Commons License 2009.08.15 0 0 464
Minden kiderül vagy Mindenki derül?

Jó volt a pénteki rész vége: Jockey bácsi egy képen fog pózolni Mandyvel az újságokban....gondolom Samantha nem fog ennek örülni nagyon. Jockey elég távolságtartó volt Mandyvel szemben, pedig biztos nekiugrott volna legszívesebben...Vissza fog még térni Jack Ewing vagy az volt az utolsó megjelenése, amikor kirohant a tárgyalóteremből?
ati86 Creative Commons License 2009.08.14 0 0 463
Hamarosan végéhez érünk az évadnak (1986-87). Még két rész, és minden kiderül.
Előzmény: ati86 (462)
ati86 Creative Commons License 2009.08.14 0 0 462
249. rész - Sötétség az alagút végén
Rendezte: Larry Hagman

Jockey: Bobbyval beszélget a részvényeiről. Szerinte rossz döntés, hogy öccse el akarja adni a részvényeit, evvel ugyanis szerinte apja örökségét adja el. Samanthának elújságolja a hírt, s örül, hogy végre övé lehet az egész. Ugyanakkor érzi, hogy túl könnyen jutott hozzá, s ez nem elégíti ki. Már megkötné az adásvételi szerződést anyjával, Bobbyval és Rayjel, mikor Cliff ront be a szobájába, s közli, az ő 5%-a feljogosítja arra, hogy beleszólhasson az ügyekbe. Ezután összeverekednek. A feleségével beszél meg vacsorát, de helyette Mandyt találja ott Samantha helyett. Felszínes dolgokról beszélgetnek, kerülve az érzelmeket, de mindkettejükön látszik, hogy a távolság nem oldott meg mindent, s vonzalmuk egymás iránt továbbra is fennáll. Jeremy Wendell az igazságügyi osztállyal tárgyal a Colhun-üggyel kapcsolatban, s tevékenysége hamarosan nagy nyilvánosságot kap. Kiderül, a CIA is benne van a Ewingok akciójában. Miután már az igazságügyi minisztérium is foglalkozik az üggyel, Clayton mérhetetlen dühbe gurul, s nekiront Jockeynak. A dulakodás közben Clayton elveszti az egyensúlyát, s legurul a lépcsőn. Jockey szerint a férfi nem lélegzik.

Bobby: bejelenti bátyjának, hogy eladja a részét. Jockey látszólag próbálja győzködni testvérét, hogy tartsa meg, legbelül azonban örül, hogy az övé ehet minden. Pamelánal elmondja, hogy bár el akarja adni saját tulajdonát, sok szállal kötődik apja cégéhez, s nagyon nehéz lemondania róla. Phillisszel beszélget a bárban, akinek elmeséli, mi folyik a Ewing irodában. Elmondja, hogy eladja a részvényeit, de továbbra is igényt tart a titkárnőre más üzleti közegben. Phillis nagyon sajnálja Bobbyt, s a kialakult helyzetet, és sírva rohan ki az étteremből.

Samantha: cselt eszel ki, hogy megfigyelhesse Mandyt és Jockeyt együtt. Vacsorára hívja férjét, az alkalmas pillanatban azonban odébbáll. Jockey Mandyt látja az asztalnál, s beszélgetésbe elegyednek. Valentine-nal és a filmproducerrel beszélget Mendyről. Mindkettő egyedi tehetséget lát benne, s mérhetetlen erotikus kisugárzást.

Pamela: bátyjánál jár a Wentworthnél, s tudatja vele, hogy kiszáll a cégből, s visszaadja 25%-os tulajdonrészét bátyjának. Cliff szinte összeroppan a hírtől. Pamela Bobbyval beszélget a munkáról, az olajtársaság jövőjéről, s Christopher jövője is felmerül kérdésként. Pamela biztosítja Bobbyt, hogy nem lesz semmi gond. Felkeresi Jennát, akivel Bobby gyermekéről, s Southforkhoz fűződő kapcsolatukról beszélgetnek. Pamela szeretné elsimítani a feszültséget Jenna és ő közte, de egyelőre minden próbálkozás nehéznek bizonyul.

Cliff: megtudja, hogy Pamela kiszáll a Barnes-Wentworthből. Keserűen veszi tudomásul, de mielőtt gondolkodna, már meg is keresi Aprilt, aki a tárgyalás óta már vett egy csinos éttermet Dallasban. Kéri a nőtől, hogy csatlakozzon mellé társnak a cégben, s fektesse be az 5%-át a Barnes-Wentworthbe. April évődik a férfival, de nem zárja ki a tárgyalás lehetőségét Cliffel. Aprilt felkeresi Jeremy Wendell, aki közli a nővel, nehezen viselte, hogy becsapta a nő. April próbálja kiengesztelni a férfit, de ennél is jobb ötlettel áll elő. Próbálja meg megkaparintani Cliff részét, s így kvittek lesznek.

Ellie: továbbra is feszült a hangulat Jockey és közte, de ugyanakkor biztosítja fiát afelől, hogy bármit is tett, bármilyen ember is, mindig is szerette, és fogja is. Donnától rossz hírt kap: nagy eséllyel pert indíthatnak a Ewingok ellen, s börtönbe kerülhetnek. Ellie kétségbeesetten menekül ki a szobából.

Clayton: próbál szemet hunyni Jockey manőverei felett, de mindhiába. Mikor megtudja Donnától a szörnyű hírt, nekiesik Jockeynak, s alaposan megcibálja. A dulakodás közepette azonban elveszti egyensúlyát, s legurul a lépcsőn. Eszméletlen állapotban fekszik a földön.

Donna és Ray: miközben minden idejét a kicsivel tölti, tájékoztatja Dowling szenátor az aggasztó helyzetről. A Ewingok vádlottak, s a minisztérium is velük foglalkozik. A legrosszabb pedig, ami történhet: komoly börtönévek elé nézhetnek. Azonnal felhívja Ellie-t s elmondja neki a szörnyű hírt.
Ray hazaérkezik Dallasba, s Jenna és Charlie már epedve várták otthon. Mesél a kis Margaretről, s fényképeken is megmutatja újszülött lányát. Elmondja, hogy mindent tisztázott Donnával, s eközben megcsókolja Jennát.

Jenna: nagyon megörül, mikor Ray hazaérkezik. Alkalmas időpontban megcsókolják egymást.
ati86 Creative Commons License 2009.08.13 0 0 461
Cliff: Cliffet azért hagytam ki, mert nem sok szerepe volt. Először cukkolta Bobbyékat, később meg szörnyülködve nézte, ahogy Jockey tisztára mossa magát a média előtt.
Előzmény: ati86 (460)
ati86 Creative Commons License 2009.08.13 0 0 460
248. rész - A könyörtelen emberek világa
Rendezte: Patrick Duffy

Jockey: örömittasan koccintgat a tárgyalás után Aprillel, miközben közli Jeremy Wendellel, hogy alaposan átverték. Jeremy szerint Jockey csak egy nagy csatát nyert, meg, de a háborút még nem. Egyik lap közli a Colhun-ügyet, miszerint a CIA falazott Jockeynak, s aljas intrikájának. A laptól helyreigazítást követel Bobbyval. A lap főszerkesztője közli, sajnos amúgy sem fog megjelenni több cikk ebben a témában. A CIA egyik alkalmazottja meglátogatja a kisgyermekes asszonyt és bátyját, s közli velük, jobb lesz, ha abbahagyják a Ewingok lejáratását, mert hivatalos okiratokkal való visszaélés vádjával elítélhetik őket. A bosszúvágyó nő megszeppen, de nem tud elvonatkoztatni a dologtól. Miközben Jockey azt hiszi, hogy a viharfelhők eltűntek felette, újabb fordulatot vesz az ügy. A nőt később felkeresi Jeremy Wendell, s az asszony értékes bizonyítékokat nyújt át Jockeyról és Colhunról, cserébe Jeremy személyes védelméért. Wendell már jósolgat, sakkozgat: a Ewing Olajtársaság meg fog szűnni.

Bobby: elkíséri bátyját a napilap szerkesztőségébe, s helyreigazítást kérnek. A főszerkesztő beszéde egyre jobban elgondolkodtatja a férfit. Pamela átlát a szitán, s tudja, Jockey lefizetett embereket, hogy az ügyről szó se essék. Bobby nyugtatni próbálja feleségét, ám ő is érzi, a falazás már nem megy neki sem. Anyjuk meglátogatja őt és Jockeyt az irodában, s beszéde mélyen hat rá. Elhatározza, hogy eladja a Ewing Olajtársaságbeli részvényeit, s kiszáll az olajüzletből. Nem kíván többé asszisztálni bátyja aljas húzásaihoz, a Ewing név bemocskolásához. Felesége üdvözli a döntést.

Samantha: Valentine felkutatja Mandyt Hollywoodban, s kéri, hogy jöjjön vissza egy-két fehérneműs reklám erejéig. Eleinte vonakodik Mandy kisasszony, majd végül visszatér Dallasba segíteni. Samanthával is találkozik, aki úgy tesz, mintha semmit sem tudna Valentine akciójáról. Szívesen látja Mandyt, hiszen cégét kisegítheti a bajból, de aggodalommal tölti el, hogy Jockeyval ismét közel kerülhetnek egymáshoz. Pamelával kissé összeveszik Jockey személyén, de férje védelme már nem az az elvakult, szenvedélyes kirohanás, mint régen.

Pamela: összetalálkozik testvérével a bárban, s az cinikusan próbál gratulálni Bobbyék 5%-os győzelméhez. Üdvözli a hírt, hogy Bobby eladja részvényeit, s bizakodik a jövőben.

Ellie: összehívja fiait a Ewing irodában, s közli velük, hogy bár nagyon szereti őket, s sokáig gondolkozott azon, amit mondani akar, de a lényeg, hogy megcsúfolták apjuk örökségét, s az lenne a legjobb, ha a társaságot felszámolnák. Keményen megfeddi idősebbik fiát, amiért a családot végveszélybe sodorta, s fiatalabbik fiát is, amiért testvére gaztettei fölött próbált szemet hunyni. Végső elkeseredésében kijelenti, hogy jobb lett volna, ha a társaság férjével együtt hal.

Clayton: Ellie-vel együtt vacsorázik, de mindenki a botrányon csámcsog, s nem tudnak kilépni úgy az utcára, hogy ne szólják meg őket valamiért. A célozgató társasághoz odamegy, majd erélyesen megkéri őket, hagyják abba a hangoskodást. Próbál szemet hunyni az incidens fölött, de látszik rajta, az aggasztja leginkább, hogy a hangoskodóknak igazuk van.

Donna és Ray: megszületik kisbabája, akit Margaretnek nevez el. Ray meglátogatja Donnát, s szívből örül a gyermekének. Ray és Dowling szenátor együtt vacsorázik. Kölcsönösen beszélnek egymásról, céljaikról, Donnáról. A vacsora végig jó hangulatban telik, sok szerencsét kívánnak egymásnak új kapcsolataikhoz.

Jenna: nagyon várja haza Rayt

Előzmény: ati86 (459)
ati86 Creative Commons License 2009.08.13 0 0 459
247. rész - Háború és béke
Rendezte: Dwight Adair

Jockey: már gőzerővel készül a tárgyalásra, Harwe Smithfield pedig tanácsokkal látja el a Ewing fivéreket és Jacket. A tárgyaláson már mindenki tűkön ül a 10%-os ügy miatt. Az ítélet szerint végül az 5% Aprilt illeti, amit jogtalanul vont meg Jack tőle, a másik 5 % marad a férjnél, azaz Cliffnél. A per kiegyenlítettre sikeredik. Jack elkeseredik, amiért egyetlen százalékot sem tudott megtartani, s távozik Dallasból. Jockey Samanthával való viszonya tovább javul, de a nő is már sokkal öntudatosabb a kapcsolatban, mint régen.

Bobby: a Jennás affér után meglátogatja Ray, aki közli a férfival, hogy bocsánatot kér tőle. Kölcsönösen megbocsátanak egymásnak, de Bobbyt továbbra is nyugtalanítja a tény, hogy Jenna nem messze tőlük várja a kisbabáját, ráadásul Rayjel él. Közben szervezkednek a hátuk mögött a Colhun-ügyben való részvételük miatt. A CIA-s iktató megígéri húgának, hogyha veszélyes is, amit csinál, de megszerzi a terhelő bizonyítékokat a Ewingok ellen, hogy a húga végre megbékélhessen saját magával. A nő felkeresi az egyik, kevésbé rangos napilap főszerkesztőjét, hogy írasson meg egy hatalmas szenzációt a Ewingokat illetően, melyhez elegendő bizonyíték is akad.

Samantha: egyre nagyobb anyagi gondokkal küzd a Valentine cég, de a nő bízik a fellendülésben. A 10%-ban részesedő Valentine-t viszont aggasztja a visszaesés, s szeretné Mandyt visszahívni a fehérneműiparba. Samantha megbeszélést folytat Mandy producerével, akit finoman megzsarol, hogyha nem küldi vissza neki Mandy Wingert, anyagilag pórul járhat. Megkérdezi férjét, ha esetleg Mandy visszatérne, folytatná-e a kapcsolatát vele, de Jockey határozott nemmel felel a kérdésre. Samanthát, ha meg nem is nyugtatja teljesen, azért bizakodással tölti el férje véleménye.

Pamela: miután otthagyta a Barnes-Wentworth-t, most ismét visszatér a bátyja miatt. Továbbra is ellenzi Cliff lépéseit, s kijelenti, nem támogatja a perben sem. A beszélgetés végére legalább odáig eljutnak, hogy viszonylag megbékélnek egymással. Clifftől az aljasságaiért cserébe a 10%-ot kérné, de azt nem hajlandó eladni. A per végén kiderül, hogy a 10%-nak csak a felét, 5%-ot ítélnek meg neki.

Cliff: Scottie Demerest az ügyvédje, így minden jel arra utal, esélye lehet megnyerni a pert. Egyik alkalommal meglátogatja húga az irodában, s Cliff is is már oldódni látszik. A per keserédes győzelmet hoz számára. Igaz ugyan, hogy félig-meddig ő is nyertese a pernek, de az 5% igen kevés dologra jogosítja fel.

Ellie: meglátogatja Jennát, s aggodalmát fejezi ki amiatt, hogy a nő ray házában él. Emlékezteti arra, mit mondott neki, mikor Bobbytól örökre elment. Szerette volna, ha a Jenna őszinte lett volna hozzá, s betartja ígéretét avval kapcsolatban, hogy elmegy Dallasból.

Clayton: Rayjel beszélget Jennáról és róla. Szerinte aggasztó, hogy a válás után Jennával kezdett kapcsolatot, s tudja, ez főként a gyerek miatt van. Ray azonban próbál kitérni a téma elöl.

Ray és Donna: Rayt nyomasztja a Bobby és ő közte történtek, de ugyanakkor nem engedi, hogy bárki is beleszóljon Jenna és az ő kapcsolatába. Clayton próbál vele beszélni, s tanácsot adni, de a fréfi, úgy látszik, tudja, mit csinál, s inkább saját feje után megy. Megtapasztalja a családi együttélés pillanatait, mikor Charlie elhívja barátnőjét. Bár szoknia kell még a hangoskodást, egészen jól vizsgázik türelmességből.
Donna: egyik beszédét tartaná éppen, mikor beindul a szülés folyamata. Megszületik a kis jövevény,s a hírről azonnal értesíteni akarja rayt. A telefont azonban Jenna veszi fel, s sok szerencsét és örömöt kíván a kicsihez. Donna kissé meglepődik azon, hogy Jenna vette fel, de ugyanakkor nyugodt is kisgyermeke miatt.

Jenna: fél attól, hogy amit tesz, nem helyes. Ray biztosítja, hogy nem kell senkitől tartania. Mivel szeretnek nála, csak ez lehet a lényeg. Telefonon beszél Donnával a kisgyermek születéséről, s közli, ő is hamarosan szülni fog. Egyik nap meglátogatja Ellie, aki elmondja neki, több őszinteséget várt tőle, miután Bobbytól különvált, s megígérte, hogy elhagyja Southforkot. Jenna sajnálatát fejezi ki, s biztosítja Ellie-t, hogy ami Ray és közte van, csupán csak barátság.
Előzmény: ati86 (455)
ati86 Creative Commons License 2009.08.12 0 0 458
Szerintem várjuk ki a végét, hogy mi lesz. Sokan, akik nézik, valószínűleg már nem emlékeznek aprólékosan a jövőbeli részletekre, vagy még nagyon fiatalok voltak akkor, mikor a záróévadok mentek. Magyarországon olyan 1995-től 1997-ig.
Egy sorozatnak akkor van vége igazán, ha tényleg véget ér a TV képernyőn. Ugyanis addig még képes pár színész működtetni a sorozatot, tehát van értelme gyártani.
A jövőben lesznek még érdekes történetek. (April-Bobby esete, Samantha teljes elszakadása Jockeytól, Claytonnak is lesz nagyobb története, stb.)
Úgyhogy nyugtával dicsérem a napot.

Egyébként, ha itt tartunk, a 9. évadtól (Bobby zuhanyozásától) írom a beszámolókat. Egyik legeseménydúsabb évadot láthattuk, rengeteg, érdekes és fordulatos történettel (Wes Parmalee, Colhun-ügy, Ray-Jenna, Donna-Ray történetek, Cliff pere), hasonló, ismétlődő motívumokkal, teljesen más élethelyzetben.

Ray és Donna ebben az évadban kapott kiemelt szerepet az előzővel egyetemben.
Ellie és Clayton kálváriája is ebben volt.
Jockey veszélyes játszmái élesen visszaütnek.
Bobby dolga Jennával és Pamelával, viszonya Christopherrel.

Várom a folytatást. A következő évad főcímének nagyon jó lesz a zenéje. Talán a egyik legjobb.
Előzmény: HG. (457)
HG. Creative Commons License 2009.08.12 0 0 457
Igen, a következő 5 részt nézze mindenki, mert emlékeim szerint ezt követően gyorsan hanyatlik / laposodik a Dallas... :-(

Kilép később aztán Samantha, Ray, végül Ellie, közben olyan szereplők lépnek be, akikről azt sem tudom, kicsodák...
(Viszont jön ismét Lucy, nyerünk egy másfél métert :-)

Ld. utolsó évadok nyitói:

http://www.youtube.com/watch?v=ZW1zDukOnu4&feature=related

(Most a 10. évad ér mindjárt véget, még van 4)
Előzmény: Plazma87 (451)
HG. Creative Commons License 2009.08.12 0 0 456
Sajnos a Dallas jó dolog, de realitása kb. a Csillagok háborújához hasonló :-)

A kollegína a megmentő vagy a tönkretevő...?
Előzmény: g1397k (448)
ati86 Creative Commons License 2009.08.12 0 0 455
246. rész - Minden rosszban van valami jó
Rendezte: Larry Hagman

Jockey: miután kihallgatják Cliffet, felkeresi a bírót, akitől azt kéri, trtsa távol Barnest az üzlettől amíg lehet, s kapjon felfüggesztett büntetést. A bíró sokallja Jockey kérését, de végül elintézi, hogy pár napig még lakat alatt legyen Cliff. Samanthával szeretné felfrissíteni kapcsolatát, de a nő egyelőre még nem biztos abban, hogy sikerülne. Végül felkeresi Jack az irodában, s kijelenti, hogy csatlakozik a Cliff elleni perhez.

Bobby: ebéd közben Jack jelenik meg előtte, aki azt mondja, azért volt olyan sokáig távol, mert Jamie halálhíre mélyen megrázta. Mikor Bobby felajánlaná neki, hogy működjön együtt velük a 10%-os perben, a férfi elutasítja, mondván, húgán az már nem segít. Este elmondja Jockeynak, hogy találkozott Jackkel, s a férfi elképed, amiért az önként távozott később. Bobby figyelmezteti bátyját, senki nem kényszeríthet arra egy embert, hogy maradjon, pláne ha elvesztette egyik rokonát. Egyik alkalommal Raynél jár, mikor meglátja Jennáékat a férfi otthonában. Bobby ingerülten faggatja Rayt, s a veszekedés verekedésbe torkollik. Bobby egy nagy plezúrral végül megússza az akciót. Elmondja Pamelának, hogy Jennáék a szomszédban fognak lakni, s ez aggodalommal tölti el a nőt. Hisztérikus rohamban tör ki a Jenna gyereke iránt érzett féltékenysége.

Samantha: megmutatja Valentine-nak az új irodáját. A férfi közli vele, hogy a cég komolya anyagi problémákkal küzd, a megrendelések visszaestek. Később együtt vacsoráznak, mikor feltűnik April. A férfit lenyűgözi April formája és kisugárzása, s már-már beajánlaná Samanthának. April nem vállalja a felkérést. Jockeyval együtt tölti az éjszakát, s reméli, hogy a folytatás is hasonlóan alakul.

Pamela: felkeresi Jeremy Wendell, aki közli vele, lejárt a bátyjával megbeszélt 3 nap haladéki idő, s felszólít a fizetésre. Kiderül, Barnes felajánlotta Jeremynek a Wentworth egy részét. Mikor Pamela értesül a rossz hírről, inkább kifizeti saját pénzből Jeremyt. Cliffnek jogosan nekiesik, amiért az elhallgatta ezt a cseppet sem jelentéktelen információt. Ezután eldönti, hogy végleg otthagyja az irodát.

Cliff: a kihallgatások után kiderül, semmi köze sincs az esethez. Felkeresi Jockeyt a cégénél, s ráönti mindent szitkát az üggyel kapcsolatban. Tudatja vele, hogy már az elején tudta, Jockey áll az egész szennyes akció mögött. Pamela dühkitörését jogosnak érni, s majd elsüllyed szégyenében. A bárban kifakad, hogy a testvére volt az utolsó biztos pontja, s nem akarja elveszíteni. Nem járt volna persze így, ha nem lett volna ilyen hűbelebalázs. Védőügyvédnek azt a Scottie Demerestet kéri fel, aki egykor Jenna perénél képviselte a védelmet.

Ellie: Claytonnal golfoznak.

Clayton: Ellie-vel golfozik.

Ray és Donna: Ray élesen összetűz Bobbyval a Jenna-ügy miatt. Biztosítja a nőt, nem kell elhagyni a házát, mert szereti őket, s senkinek semmi köze hozzá, hogyan él velük. Jenna azonban még bizonytalan.
Donna: egyre sikeresebb a washingtoni élete, s egyre otthonosabban mozog az "új világban."

Jenna: nagyon örül, hogy Rayhez költözhettek, de a Bobby-affér elgondolkodtatja, s attól tart, nem túl jó ötlet. Ray nyugtatja az asszonyt, hogy senkinek semmi köze ehhez. Jenna, ha kissé bizonytalanodik is, de hisz a férfinak s bízik a jövőben.
Előzmény: ati86 (454)
ati86 Creative Commons License 2009.08.12 0 0 454
245. rész - 10%-os megoldás
Rendezte: Michael Preece

Jockey:továbbra is aggasztja Cliff részesedése a Ewing Olajtársasából. Egyik alkalommal meglátogatja irodájában, majd arra kéri, mondjon le a 10%-ról. Miután a férfi nem hajlandó erre, Jockey rosszullétet imitálva, kihasználja az alkalmat, s Clifftől álbizonyítékokat lop, hogy nagy bajba kerüljön. Aprillel folytat megbeszélést a 10%-ról, mikor egy bíró ismerősével találkozik, s elkottyantja neki a 10%-os ügyet. Közben a CIA-s akták útját figyelemmel kíséri egy bizonyos Alfred nevű alak, aki húgán szeretne segíteni, amiért az minden rosszért a Ewingokat okolja. McSweent ráállítja Cliffre, hogy szerezzen róla hamis terhelő bizonyítékokat a Jamie balesettel kapcsolatban. McSween elraboltatja Marie táskáját egy bérencével, hogy abba beletegye a Cliffet terhelő koholt bizonyítékokat. A southforki vacsorán a család füle hallatára bejelenti, hogy Cliffet bűnrészesség vádjának alapos gyanújával letartóztatják.

Bobby: telefonon megkeresi egy férfi azzal, hogy tudja, hol van Jack, a többit személyesen mondja el neki. Mikor Bobby megjelenik a találkahelyen, a férfitól csak egy homályos információt nyújtó képeslapot kap, amiért cserébe viszont 10000 dollárt követel a férfi. Bobby nem érzi egyenlő arányúnak a két dolgot, s már távozna, mikor a férfi megüti, s erre ő is őt. Óriási felfordulás után végül távozik a lepukkant csehóból. Ellátogat fia focimeccsére, ahonnan boldogan tér haza családjával.

Samantha: fiával ellátogat egy állatkereskedésbe, mikor összefutnak April Stevensszel. A nőnek feltűnik April szépsége. Mandy filmproducerével tárgyal a bárban, mikor az kifejti az üzletasszonynak, hogy Mandy Winger átütő tehetség, s tlajdonképen ezért Samanthának tartozik hálával.

Pamela: miután meglátja, hogy Jeremy Wendellel tárgyalt bátyja, kifaggatja, vajon eladná-e neki a Barnes-Wentworth egy részét. A férfi biztosítja húgát, hogy esze ágában sincs eladni a céget Wendellnek. Bobbyval együtt elmennek Christopher focimeccsére, ahol nagyon jól érzik magukat együtt.

Cliff: felkeresi Jeremy Wendell a 6 millió dollár kölcsön miatt, de Cliff továbbra sem tud fizetni. Wendell már lemondana a Wentworth részvényekről, úgy viszont Cliff 10%-át kérné cserébe. Erről hallani sem akar a férfi. Végül megegyeznek abban, hogy 3 nap áll rendelkezésére Cliffnek, hogy visszafizesse a kölcsönt. Először egyik kisebb banknál próbálkozik, s próbálja finoman megzsarolni a vezetőjét. Végül elküldi máshoz, aki vevő az aljas húzásokra. Később Marily Stone-tól akarna pénzt kicsikarni, de a nő átlát rajta, s figyelmezteti, ne próbálja ilyen aljas dolgokkal rávenni a fizetésre.

Ellie: Claytonnal jól megvannak.

Clayton: Raynek próbál segíteni a gyermek ügyében, eközben Ellie-vel boldogan töltik napjaikat.

Ray és Donna: Jenna már élete része, s egyik alkalommal megkéri Jennát, hogy költözzön hozzá Charlie-val együtt. A nő nagyon megörül az ötletnek.
Donna Andrew Dowlinggal tölti nyugalmas óráit, de továbbra sem tudja feledni a cowboyt. A férfi megérzi ezt, s tapintatosan odébbáll addig, míg a nő nem dolgozza fel teljes egészében elválásukat. Végül Donna felkeresi a férfit egyik zártkörű partiján, s elmondja neki, igaza volt mindenben, amit róla gondolt a férfi.

Jenna: egyre biztatóbb a kapcsolata Rayjel, s mikor megtudja, hogy élhetnének együtt is, nagyon megörül. Lánya, Charlie is nagyon örül a hírnek, nem mellesleg azért, mert odavan Rayért, hasonlóan anno Bobbyért.
Előzmény: ati86 (445)
Plazma87 Creative Commons License 2009.08.11 0 0 453
AJJA-JAJ! Bocs, hogy négyszer küldtem el az előző üzenetemet, de lefagyott a gép tegnap, s mikor frissítettem az oldalt nem látszott semmi az írásomból!

Láttam a Tescoban leakciózva a Dallas 4. és 5. évadát mindössze 3500Ft-ért!!!
Ha valakinek kell, az most vegye meg, mert 7000 akárhány Ft-ról lett leértékelve!
Esetleg ha kell valakinek, szívesen megveszem, s elpostázom....
Plazma87 Creative Commons License 2009.08.10 0 0 452
Hétvégén láttam a Film+-on a Sommersby című filmet (Jodie Foster és Richard Gere a főszereplők benne). Nagyon hasonlított ehhez a Wes Parmelee-féle Dallas-sagahoz. Ha megnézitek, majd tudjátok mire gondoltam...

A mai rész.....hát végre mindenki lelepleződik. Tetszett Cowboy-Ewing és a Legifjabb Ewing-titán összecsapása. Azonban a vége megint kicsit vicces lett. Ez az Arthur az egyik legnagyobb és legjobb titkosszolgálatnak dolgozik, mégis csak úgy könnyen kicsempész 1-2 bizonyítékot....
Ezek Pamela és Donna utolsó részei....még 5-6rész....s távoznak sajnos....
Jeremy jól tudja, hogy kell pénzt csinálni....okos ember...
Plazma87 Creative Commons License 2009.08.10 0 0 451

Hétvégén láttam a Film+-on a Sommersby című filmet (Jodie Foster és Richard Gere a főszereplők benne). Nagyon hasonlított ehhez a Wes Parmelee-féle Dallas-sagahoz. Ha megnézitek, majd tudjátok mire gondoltam...  

 

A mai rész.....hát végre mindenki lelepleződik. Tetszett Cowboy-Ewing és a Legifjabb Ewing-titán összecsapása.  Azonban a vége megint kicsit vicces lett. Ez az Arthur az egyik legnagyobb és legjobb titkosszolgálatnak dolgozik, mégis csak úgy könnyen kicsempész 1-2 bizonyítékot....
Ezek Pamela és Donna utolsó részei....még 5-6 rész....s távoznak sajnos....
Jeremy jól tudja, hogy kell pénzt csinálni....okos ember...

Cliffnek meg csak a húga ér valamit...az unokaöcse, Christopher már semmi sem?

Plazma87 Creative Commons License 2009.08.10 0 0 450

Hétvégén láttam a Film+-on a Sommersby című filmet (Jodie Foster és Richard Gere a főszereplők benne). Nagyon hasonlított ehhez a Wes Parmelee-féle Dallas-sagahoz. Ha megnézitek, majd tudjátok mire gondoltam...  

 

A mai rész.....hát végre mindenki lelepleződik. Tetszett Cowboy-Ewing és a Legifjabb Ewing-titán összecsapása.  Azonban a vége megint kicsit vicces lett. Ez az Arthur az egyik legnagyobb és legjobb titkosszolgálatnak dolgozik, mégis csak úgy könnyen kicsempész 1-2 bizonyítékot....
Ezek Pamela és Donna utolsó részei....még 5-6 rész....s távoznak sajnos....
Jeremy jól tudja, hogy kell pénzt csinálni....okos ember...

Cliffnek meg csak a húga ér valamit...az unokaöcse, Christopher már semmi sem?

Plazma87 Creative Commons License 2009.08.10 0 0 449
Hétvégén láttam a Film+-on a Sommersby című filmet (Jodie Foster és Richard Gere a főszereplők benne). Nagyon hasonlított ehhez a Wes Parmelee-féle Dallas-sagahoz. Ha megnézitek, majd tudjátok mire gondoltam...

A mai rész.....hát végre mindenki lelepleződik. Tetszett Cowboy-Ewing és a Legifjabb Ewing-titán összecsapása. Azonban a vége megint kicsit vicces lett. Ez az Arthur az egyik legnagyobb és legjobb titkosszolgálatnak dolgozik, mégis csak úgy könnyen kicsempész 1-2 bizonyítékot....
Ezek Pamela és Donna utolsó részei....még 5-6rész....s távoznak sajnos....
Jeremy jól tudja, hogy kell pénzt csinálni....okos ember...
g1397k Creative Commons License 2009.08.09 0 0 448

Kár, hogy AZ ÉLETBEN nem lehet megvalósítani, amiket L. Katzman megcsinált, pedig jó lenne álom-évaddá tenni 2005-2009-ig tartó időszakot és reggel felkelek és Valaki a zuhanyzóban felém fordulna és megszólalna: "Jó reggelt Drágám, jól aludtál. Kerestek a xeroxból az operátorok."

Sajnos hiába a neten a társkereső helyeken minden elküldött levél... Azt hiszik leprás vagyok.

 

Legalább egy WES PARMALEE sztori megadatna... Új név, Új lakhely, Új állás, Új Élet, Új arc stb...

 

 

 

x
Törölt nick Creative Commons License 2009.08.08 0 0 447
Nem baj az, ha most pár részt izgulhatunk, hogy hol és hogyan tesz keresztbe Jockey-nak. A Columbo-ban is tudjuk, ki a gyilkos, mégis végignézzük, a körmünket tövig rágva, hogy hogyan jönn rá az igazságra a ballonkabátos. Sokszor izgalmasabb valaminek a bekövetkeztére várni...
Előzmény: Plazma87 (446)
Plazma87 Creative Commons License 2009.08.07 0 0 446
A mai rész nagyon gyenge volt, olcsó s kiszámítható...és a végén...épp az az ember dolgozik a titkosszolgálatnál, akinek az ismerősének a valakijét "megölték" a Ewingok...s ez bosszút kíván természetesen...

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!