Keresés

Részletes keresés

filiberto21 Creative Commons License 2007.01.26 0 0 150

A kötbért mindenképp emeljétek meg.

Pontosítani kell a fizetési határidőket ,ha hitelt vesztek fel.

A bankok ugyanis nagyon lassúak bizonyos esetekben, de a Redom se sieti el az értesítést, amikor meg szól fizess azonnal, a bank meg szép komótosan fizet csak.

 

Az értékbecslőt meg csak akkor engedjétek kimenni ha már tényleg kész a ház, nálunk kétszer volt potyára és csak a másodikat nyelte be a REdom ( 18eFt)

 

Pl minket megszóltak (Redom) miért nincs még aláírva a szerződés, jóllehet a ház még nem volt szerkezetkész.

kiderült ,hogy a bank csak az értékbecslés után írja meg a szerződést - logikus , már nekem.

A szerződés aláírása után a folyósítás ideje 1 héttől a végtelenségig terjedhet.

Szvsz ide érdemes bevenni azt ,hogy értékbecslés + 2 hét. ( nálunk 26 nap volt....egy banki alkalmazott (a központban megtagadta a folyósítást egy téves értelmezés miatt, mire kiderült ,hogy hülye, eltelt 26 nap) tökéletes alkalmatlansága miatt, KHB Bank - tessék elkerülni.)

 

Érdemes tisztázni ,hogy pontosan mi tartozik bele a készültségi fokba.

 

Mi úgy jártunk, hogy ki van fizetve a vételár 90%-a de a ház még kb 75%-os készültségi fokú, persze ,hogy nem siet az építő, nincs állványa vagy két hete, ill most összeeszkáblátak valami életveszéjes tákolmányt amire a majmomat ( aki nincs, nyugi szomszéd-.)) ) se engedném rá.

 

Mindenképp érdemes ügyvéddel menni, ha mégegyszer mennék azzal mennék.

 

Előzmény: anhc (147)
filiberto21 Creative Commons License 2007.01.26 0 0 149

Nagyjából stimmel, a klímás lemérte lézeres mérővel, nagy eltérés nem lehet.

Annyi plusz van , hogy a tervtől eltértek és a sarkon a beugrót kiegyenesítették ez kb +0,3nm-t jelent. (E típus)

 

Aki falat akar áthelyezetni vagy bármilyen változtatást plusz dolgot akar legyen ott , mert az a biztos, a Gábornak 1001 egyéb dolga van.

 

Nálunk a tolóskonyhaablak az étkezőbe került, a kamra helyén kialakított zuhanyzó falát meg át kellett rakatni.

mi minden másnap kimegyünk ellenőrizni.

 

Egyéb munkákra érdemes független válalkozókat , ott dolgozó alvállalkozót megkérni - itt most nem Bondár mesterre gondoltam.....akivel egyébként elégedettek vagyunk de a számai kissé túl kerekre sikerültek - olcsóbb.

 

 

esz23 Creative Commons License 2007.01.25 0 0 148

szia Ádám!

 

A telket mi nem mértük le, így nem tudom, hogy a kert rovására nagyobb-e ház, a szomszédét meg végképp nem mértük meg, kérdezzük meg filiberto-t, hogy náluk stimmelnek-e a méretek, ők ugyanis a szomszédaink. Egy-két helyen tudom, hogy mi a helyzet, a konyhánk egy ici-picit kesekenyebb az előszoba javára, és fent a fürdőszoba is egy picit nagyobb az egyik szoba rovására. A többi helység nagyjából stimmel, ill. van, ami egy ici-picit nagyobb. A szerződésben egyébként kitérnek erre is, ha az eltérés (a hiány) nagyobb, mint 3%, akkor fizet a Redom, ha többlet van, akkor meg örül a vevő:-).

Előzmény: M.Ádám (146)
anhc Creative Commons License 2007.01.25 0 0 147

Sziasztok!

 

Mi a 6. ütemben veszünk lakást, jövőhéten fogjuk aláírni a szerződést, abban kérném a segítségeteket, hogy a szerződést módosítattátok-e az ügyvédetek javaslatára, ha igen akkor pontosan mit?
Ha valaki tudna ajánlani jó ügyvédet azt megköszönnénk.

M.Ádám Creative Commons License 2007.01.25 0 0 146

Szia !

 

Ezután csak azt szeretném kérdezni ,hogy ebben az esetben ki,vagy mi a károsult?

A szomszédé kissebb,vagy egy másik lakrész,vagy netán a nagyobb alap a kert méretét csökkenti?

 

 

 

 

Előzmény: esz23 (145)
esz23 Creative Commons License 2007.01.25 0 0 145

szia Ádám!

 

Ez valóban így van, de nálunk olyan is van, hogy vakolt falak esetén a mért távolságok nagyobbak, mint a terveken, szóval az eltérés +/- is lehet.

Előzmény: M.Ádám (144)
M.Ádám Creative Commons License 2007.01.25 0 0 144

Sziasztok!

 

Már többen írtátok, hogy a falak méretezésével probléma van.

Nem tudom, hogy azzal tisztában vagytok-e hogy a terven megadott adatok mindíg csupasz,natúr falkat jelentenek, nem tartalmazzák a vakolat vastagságát!

Ez ugye mester és anyag függően  1,0-2,0 cm is lehet.

Tehát egy szobát,konyhát,stb akár 2-3cm -rel is szűkít!

Fal módosítást mi is kérünk, Gábor azt monda kb. 1 hónap mulva aktuális a téma, ha nem fűrdőt ,konyhát  akarunk átrakatni máshovamert azt most jelezni kéne!

Mi a tetőtér burkolását kérdeztük (E tip.~40nm): szóban 100.000.-ért OSB-s megoldást kínáltak. Valószínüleg nem ezt választjuk!

A vízaknáról van bővebb infó?

A hét végén éppen kint jártam amikor a 3. ? ütemnél az egyikbe belerongyoltak a szállító autójukkal, belelőkve a fedőlapot! Volt meglepődés, de a folytatást nem tudom az autót 10-en kihozák a kertből.

Ha van még hasonló fontos infó írjatok!

 

Demasiado Creative Commons License 2007.01.25 0 0 143

Sziasztok,

 

én az F típusúmat (alul dolgozó + nappali+étk. konyha) emígy rajzolám át és azért teszem közzé, hátha találtok benne magatoknak vmi vonzót (pl a lenti WC és kamra egybenyitása, ami nálunk a mosógép elhelyezésének problémakörét oldaná meg.)

 

 

Miluanyu Creative Commons License 2007.01.25 0 0 142

Szia esz23, köszi a gyors választ! Tök jó, hogy ezeket leírtad, mert pl. a padlásdeszkázat és a kerti plusz vízakna eszünkbe sem jutott. És még biztos lesz egy csomó ilyen, amire nem is gondolunk most még, később viszont bánjuk, hogy miért nem jutott eszünkbe korábban!

A falak méreteivel remélem nem másznak el nagyon. Majd méricskélünk, és legfeljebb visszabontatjuk.A telket is kimérték már,de balga módon a legutóbb nem vittünk mérőszalagot, és nem tudtuk lemérni.

 

Előzmény: esz23 (141)
esz23 Creative Commons License 2007.01.25 0 0 141

szia Miluanyu!

 

Jó, ha minden változtatást hamar végiggondoltok, mert viszonylag korán lesz műszaki egyeztetés, ahol minden ilyesmit kérni lehet. (plusz-mínusz fal, plusz-mínusz burkolat, milyen burkolat, fűtés, konnektorok, víz, gáz helye, riasztó, padlásdeszkázat, kerti plusz vízakna a locsoláshoz és még ki tudja mi...) Amiket itt megadtok, azért észben tartják, persze sosem árt az óvatosság. A centik, ahogy én mértem, sehol sem pont annyiak, mint a megadottak, erre nem tudom, mi a megoldás...

Előzmény: Miluanyu (140)
Miluanyu Creative Commons License 2007.01.25 0 0 140
Sziasztok!

 

Az jutott még eszembe, hogy közületek kért-e valaki a házon belül falmódosítást. Mi 1-2 dolgot (pl. falakat is) szeretnénk módosítani. Van ahová nem kérnénk, és lenne plussz fal is. Ti mikor és kinek szóltatok e-miatt? Félek -az eddig itt olvasottak alapján- talán kőbe kéne vésetni, mit és hogyan szeretnénk, hogy az úgy is legyen. Ráadásul pl. a hálóba adottak a bútoraink, tehát ha ott valaimit elmérnek, akkor 4-5 cm is számít és be sem fér pl. az ágy...

Miluanyu
Miluanyu Creative Commons License 2007.01.23 0 0 139

:-DD

Igen, az állványszerzéssel és a kinti munkákkal talán megvárják a havazást, ugyanis pár nap múlva havat és -10 et mond az időjárásjelentés.  Melegben bent, hidegben kint dolgoznak. Logikus nem?

Előzmény: filiberto21 (137)
filiberto21 Creative Commons License 2007.01.23 0 0 138

Beszéltem a T-kábellel tervezik a kábeles szolgáltatást..időpont nincs. ( 1 éven belül?)

Internet ezek szerint a T-com vonalon ADSL-lel lehet.

filiberto21 Creative Commons License 2007.01.23 0 0 137

Még mindig nincs álllvány, úgy látszik ez megoldhatatlan probléma.....amúgy csinálják a belső munkákat.

 

Jó hír a szemetet összeszedték, rossz a mezőn nem.

 

Árulják a 6. ütemet.

esz23 Creative Commons License 2007.01.22 0 0 136

sziasztok!

 

Beszéltem a Redommal és a T-commal, és az derült ki, hogy telefonvolanat, internetet saját (magán) kezdeményezésre épít ki a T-com, a Redomnak csak annyi a dolga, hogy beengedje őket az építkezésre, tudtommal szóban már meg is egyeztek. Tehát minden leendő lakónak egyénileg kell megrendelni az új vonalat, vagy a meglévő áthelyezését, és különösen nekünk, 3. ütemeseknek érdemes ezt már most megtenni, mert legalább 2 hét, de gondolom inkább több, amíg mindennel elkészülnek. Én már meg is rendeltem, és az ügyintéző szerint rajtam kívül még egy megrendelést vettek fel. Pénzbe nem kerül külön, csak a mindenkori belépési, ill. áthelyezési díjat kell megfizetni.

filiberto21 Creative Commons License 2007.01.22 0 0 135

Köszi az infót.

 

Még annak is kicsi az esélye, hogy legalább ilyen net legyen.....

 

Előzmény: Miluanyu (134)
Miluanyu Creative Commons License 2007.01.22 0 0 134

filibert21

 

Megértem nálatok az aggasztó internet problémát, és nem is akarlak jobban elkeseríteni, de amikor a cégünk 2 egymástól nem túl messze eső telephelyre költözött, akkor a telefont és az internetet mikro rendszeren akarták összehozni, de a költségek nagyon magasra rúgtak. Végül ennek ellenére megcsináltatták, de a mikro rendszer drága és egyszer pl.télen ráfagyott a jég a kütyüre, és szegény főnököm mászott fel a tetőre leolvasztani. Nagy adatforgalomkor is néha kiakadt. Érdemes tehát a szolgáltatóknál nagyon utánaérdeklődni a lehetőségeknek.

 

Miluanyu

Előzmény: filiberto21 (127)
Miluanyu Creative Commons License 2007.01.22 0 0 133

Halihó,

 

A korábbiakban mi is utána néztünk ennek a poros dolognak. Amennyiben csak padlófűtés van, akkor kb 50 cm magasan"lebegteti" a port  a rendszer. Viszont, ha a radiátororral együtt megy a padlófűtés, akkor nincs por lebegés, így nincs allergia sem.

 

A nagyszüleimnél kő van az előszobában, a konyhában, fürdőben. És ilyenkor télen lehetetlenség rajta még zokniban is végigmenni fagyási sérülés nélkül:-) Bár az egy 50 éves ház, tehát gondolom az aljzat szigetelése sem túl modern, de azért mi nagyon elgondolkodunk a padlófűtésen.

 

Az interneten körülnézett már a férjem, és kb 4000 Ft/nm árra jönne ki. Nekünk is cca 45 nm van alul. Bár az előszobába nem olyan fontos. Inkább a nappali -wc-konyha.

 

Sziasztok

 

 

 

Előzmény: Ndrew (132)
Ndrew Creative Commons License 2007.01.22 0 0 132

Sziasztok,

 

Én azt olvastam, hogy a port tartalmazó légréteg akkor alakul ki elsősorban,

ha kizárólag padlófűtést alkalmazol, mert akkor nagyobb a felületi

hőmérséklet.  Ha kombinálod radiátorral, akkor nem annyira vészes.

 

Udv

 Ndrew

Előzmény: Demasiado (129)
esz23 Creative Commons License 2007.01.22 0 0 131

Darkfish!

 

Szerintem nem írtad el a nevét, és is úgy tudom, hogy Bondár Imrének hívják, bár nekünk szerencsére eddig semmi rossz tapasztalatunk nem volt vele. Amit bejelöltünk, azt meg is csinálta, ill. amit elfelejtettek a munkásai valamiért, azt szó nélkül pótolta sk. Sőt, velünk külön rendes is volt (bár saját érdeke is ez volt), mert egyik vasárnap még ünnepek előtt kint jártunk, és döbbenten láttuk, hogy a kőművesek az elektromos kiállások 70 %-át levakolták úgy, hogy nyoma sem volt a doboznak, így aztán vele együtt megkerestük őket, és kikapirgáltuk a vakolatot. Mindezt emlékezetből, mert rajz nem készült papíron, csak a téglafalra voltak bejelölve.

Előzmény: darkfish (126)
esz23 Creative Commons License 2007.01.22 0 0 130

szia Mindenki!

 

Egy kicsit más jellegű a kérés/kérdés, amit szeretnék most leírni, de arra gondoltam, valaki talán segíthet:

 

Nagymamám karácsony előtt kapott egy kiskutyát, de mostanra annyira leromlott az egészségi állapota, hogy nem tudja gondozni, ezért szeretnénk egy új gazdát keresni neki. Ha valakit érdekel a dolog, kérem írjon! A kutya Bichon Havanese, 2006.09.27-én született, szuka, ezüst rajzos. Köszi előre is!

Demasiado Creative Commons License 2007.01.22 0 0 129

Szia Miluanyu,

 

mi is gondolkodtunk a padlófűtésen, már csak a gyerek tapicskálása miatt is. Végül elvetettük az ötletet, mert akit kérdeztünk erről, mind azt mondta, hogy a padlón található összes por bekerül a felszálló levegőáramba és ez allergizálhat. Érdemes meggondolni. 

Előzmény: Miluanyu (113)
filiberto21 Creative Commons License 2007.01.22 0 0 128
A lenti válasz Csejónak....
Előzmény: filiberto21 (127)
filiberto21 Creative Commons License 2007.01.22 0 0 127

Sziasztok!

 

 

Mi a 196/B/2 vagyunk, azaz a leendő oldalsó szomszéd.

 

Az internetes dolog kissé aggasztó, a feleségem távoktatással tanul az egyetemen net nélkül nagy bajban van.

 

Alternatív megoldásként el lehetne gondolkozni a mikrohullámú interneten.

 

Nekem mindenképp meg kell oldanom a dolgot.

 

A szemét: szvsz a végén úgyis nekünk kell rendet rakni, legalább megismerik egymást a szomszédok.

Persze a nagyját vigye el a REdom!

 

 

Amúgy kiderült most épp miért csúszik a 3. ütem , nincs a szigetelést végző alvállalkozónak állványa.....

 

Nekem a Gábor január végére ígérte ,hogy kívűl kész lesz  a ház, legközelebb fogadok vele.....

 

Itt volt a tavasz nem csinálták meg, most majd dolgozhatnak esőben, fagyban.

Miért jó ez nekik?

darkfish Creative Commons License 2007.01.21 0 0 126
Elnézést a mester úrtól -Bodnár Imre- a becsületes neve, elírtam:)
Előzmény: darkfish (125)
darkfish Creative Commons License 2007.01.21 0 0 125

Szia!

 

Teljesen igazad van, én is hasonló cipőben jártam Bondár mesterrel .

Példa: konyhában 3 külön helyen lévő dugalj. 130cm-en, mondtam neki abból álljon ki  20cm-el magasabban egy pipával / későbbiekben pultvilágítás részére /, válasza: OK 5eFt/db.

Azt mondta lámpakiállás és kész. Mondtam neki, jó nem kell. Azon a héten szombaton kimentem, melósruha, elvegyültem -még köszöntek is a melósok. 10 perc alatt 3 pipa bedobva, egy kis gipsz és máris spóróltam 15 e Ft-ot. Mondanom sem kell, hogy a vésés már megvolt a dugalj. miatt.

A riasztóval akkor szerencsém volt, nem volt könnyű menet az egyezkedés -végül megcsinálta csak a csövezést mindkét szinten 80e Ft-ért.

A belső telken létesítendő elektromos kapuhoz a kábelt már nem volt hajlandó még pénzért sem odavinni. Megoldom magam:)

 

üdv

Előzmény: csejo (124)
csejo Creative Commons License 2007.01.21 0 0 124

Szia M.Ádám! Kérhetsz Redomtól, kérhetsz elektromos alvállalkozótól, ugyan azt az árat mondják majd (nem hülyék), mi az "A" típusra 280eFt árat kaptunk komplettre, csak védőcsövezést nem vállaltak külön. Szerintem magánúton egy százassal olcsóbban kijövök. Nagyon nehéz eset Bondár Úr (elektromos), ma kértem, hogy az általa rossz helyre beépített 4 db dugaljat helyezze át úgy 50 cm-t, mire közölte 6000,-HUF / db. Kérdeztem kissé elképedve egyrészt miért, másrészt miért a duplája az árlistának, mire közölte az a Redom ár. Most mehetek Redomhoz, hogy ingyen átrakja az egyeztetett helyre.

 

Üdvözlet csejo 

M.Ádám Creative Commons License 2007.01.21 0 0 123

Köszi!

Riasztóra kitől kéretek ajánlatot?(Azt már láttuk,hogy az 1. ütemes házakon van riasztó.)

Előzmény: csejo (122)
csejo Creative Commons License 2007.01.21 0 0 122
A terveken 270 cm mindkét szintnek a belmagassága, a valóságban meg kell mérni mert a kőműveseknél a pontossági határ csak centikben mérhető.
darkfish Creative Commons License 2007.01.21 0 0 121

Szia!

 

Padlófűtésre a Kulcsrakésztől kértünk ajánlatot és csak remélem hogy árban nem nagyon húztak le a gépészhez képest. Azért döntöttünk így, mert  későbbiekben a garanciát így talán jobban tudjuk érvényesíteni mivel a Kulcsrakésszel állunk szerződésben.

A padlófűtés külön rendszerű, viszont magamnak oldottam meg, hogy padlófűtés termosztát vezérelje a keringtető szivattyút.

A földszint cca.41 m2 nappali, konyha, előtér, WC, itt mindenhol kőburkolat lesz.

 

üdv

Előzmény: Miluanyu (119)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!