Na szkenneltem parat a kisfilmrol.
Nem sok turhetot talaltam, bar nem is sok kepet csinaltam ott...
Igazabol ez a tekercs az elso volt ezzel a prakticaval. Ilford pan 400.
(Kozben rajottem, hogy utalok szkennelni es nincs turelmem a szinkorrekciohoz... ;))
Egyenlore a Kiev boven lekot, meg erre sincs idom...
Azert koszi.
Aranyos kis gep az a ljubitel is. Van itt az egyik sracnak. Az kulonosen tetszett hogy a tokba csak ugy lehet nagy nehezen beszuszakolni a gepet hogy mindket oldali szij egy oldalon bujik ki a cipzar alol. Az orosz dizajn ba'ja.. :)
-----------
Ritkán használok szűrőt. A Sonnar 180/2,8-hoz nincs. A Flektogon 50/4-hez csak egy vacak sárgám van.
Egyéb - normál szűrőméret - esetben FF-hez sárga, de inkább közepes narancs szűrőt használok. (persze nem minden témához)
Diázásnál néha Polár. A Tátrába vittem magammal UV-t és Sky-t is. 1800 méteren szűrő nélkül is jó volt a Flektogon.
2600m-en viszont már az UV-vel készült képek is kékültek.
Na és persze volt már, hogy az AGFA-ra felraktam narancs+polar+ND4, hogy B-re leszorítsam a záridőket. (úgyanis a legkisebb zi. 1/25)
Köszi az infót.
A SajtóLabor merre van? Jól értettem, a fekete-fehér hívás is csak egy ezres?
Nekem még mindig megvannak a régi képeim, esküszöm, az öreg Flexaret egyszerű, három tagú objektívje sok mai modern optikát ver minőségben. Egy éven át használtam Afrikában, és soha semmi gond nem volt vele.
De nem erről akartam írni.
Legtöbbször én is fekete-fehérre dolgozok.
Nem beszéltetek a szűrőzésről, pedig a 6x6-os méretnél - a négyzetes formátum jó lehetőségein túl - ez is sokat jelent.
mzm
Már hogyne ismerném a Szaljut-ot!
Hát még a Flexeretet!
Sajnos ilyen gépeim nincsenek, de gyakran használok egy 50-es évekbeli Agfa Record II.-öt.
Szerintem legolcsóbban a SajtóLaborban hívnak. Lapkontakttal kb. 1000Ft. (a színest is FF kontaktra kérem)
Ha diát használsz, akkor csak is digilab. Az is 1000Ft.
Sziasztok!
beszemtelenkedhet ide egy olyan valaki, akinek még egy nagyon-nagyon régen gyártott Szaljut gépe van?
Fém redőnyzáras, van hozzá 3 optikám (alap, 300-as, 65-ös).
Igen szeretek vele fotózni (csak úgy amatőrszinten, igaz, már a 70-es évek végén is 6x6-ra dógoztam, egy Flexarettel - emlékszik még valaki erre a névre?).
Van-e itt valakinek rajtam kívül Szaljutja?
A gép jól bírja magát (a súlya alapján önvédelmi fegyvernek is lehet használni), csak egy bajom van: az utóbbi időben pofátlanul drágák lettek a hívásárak. Nem tudtok valami jó helyet, esetleg valaki maszekot, aki olcsóbban vállal 6x6-os hívást mint mondjuk.... de ne mondjuk, mert az már becsületsértés lenne.
köszi
mzm
Nem tudom pontosan mit ertesz a fatyolon. A hordozo nekem is eleg szurke. De tudtam rola nagyitani is szepen. Forte hivoban hivtam.
A scanner egy A4-es normal szkenner, plusz atvilagito fedel. Nem nagyon ertek a szkenneleshez ugyhogy nem tudom mennyire jo/rossz. Szerintem ilyen webes kozleshez megfelel.
Nekem is az első és az utolsó tetszik a legjobban. Hiába, más ez az érzés... A 7. kép is jó, csak annyi a hiányossága szvsz, hogy az egyik faág jól átmegy a szobor nyakán.
Sajnos a szkenner nem nagyon birta a dolgot. Erdekes mert kisfilmes negarol turhetoen dolgozik. Ezzel a rollal nem nagyon tudott mit kezdeni. Szoval papiron jobb. ;)
Nekem jobban tetszik az ARSAT. Illetve....
Van egy régi Volna 80/2,8-M. Egyedi darab!
Gondolom véletlenül jól gyártották le. Az az egy példány tényleg jobb, mint a biometer. Csak kicsit érzékeny az ellenfényre....
Az MC 180/2,8 viszont verhetetlen!
A közgyürűsornál csak a kihuzat érne többet.
eke:
Érdekelne.
Bár mostanság alapszettet boltonként 2-öt is szoktak árulgatni.
Egy telszámot majd adhatnál, amig el nem költöm a karácsonyi "fotóspénzem".
Ezt találtam Neked:
http://cgi.ebay.com/aw-cgi/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=1304977559
Szerintem 400-500 USD-n fog elkelni. 1 hét alatt ideér, de 450Ft/USD áron. (vám+áfa+száll.ktg)
Jo a prizma is, de sokkal jobbnak tunik a tukorakna. Kisfilmessel mertem.
Elohivtam. Meg csak a nega van, elso ranezesre nincsenek feltuno expo hibak. Mondjuk egy parat papirra exponaltam :D. Kicsit rosszul fuztem be, osszesen 11,5 kocka lett.