Keresés

Részletes keresés

Racilaci Creative Commons License 2015.05.11 0 0 92602

Ja, hát igen. Ezzel együtt a nyelvünk túszaként valószínűleg végig kell néznem a műsort a végkifejletig (mármint hogy az én életem végkifejletéig). Még mindig nem érzek magamban elég erőt, hogy felálljak és elhagyjam a játékteret. És ahogy haladunk előre a darabban, annál inkább erősödik a röghöz kötöttség.

Pedig már lehet, Etus is azt tanácsolná a fiatalságnak somolyogva, hogy néhány évnyi tapasztalatszerzés és világlátás még egyáltalán nem bűn.

Előzmény: szalámi (92601)
szalámi Creative Commons License 2015.05.11 0 0 92601

Szerintem te nem tartozol abba a kategóriába, aki sajnálatra szorulna.  :)) Te inkább a cselekvő, nem a bánkódó kategóriába tartozol, ha jól gondolom. Inkább együtt basztassssa a csőrünket, ami történik. Ez van. Végül is leszarom, ha nagyon szorul a hurok, akkor haza se jövünk egy meló után. Bár nagyon hiányozna a szülőfalum és tartozékai. 

Előzmény: Racilaci (92597)
alibabusic Creative Commons License 2015.05.11 0 0 92600

Lehet,hogy 1 kisboltban másképp van ez a dolog!

Mivel a környékünkön nincs kisbolt, csak 300 m-re 1 nagy Tesco, ezért csak onnan hozhattam

információt! :)

Előzmény: Racilaci (92599)
Racilaci Creative Commons License 2015.05.11 0 0 92599

Hát elnézést kérek akkor, amiért keltettem a hangulatot. Mondjuk annyi mentségemre van, hogy:

1., a sztorit nem én találtam ki, hanem ténylegesen megtörtént velem - tehát mondjuk a hangulat megvolt.

2., kordokumentumban egyébként sem ügyelünk a pusztító naturalizmusra.

Előzmény: alibabusic (92598)
alibabusic Creative Commons License 2015.05.11 0 0 92598

Megjöttem a Tesco-ból,ahol tisztáztam ezt a záráskori fizetést!

22-ig vannak nyitva és addig be is engednek az áruházba -akár 21.59-kor!

Az utolsó fizetési tranzakció 22.15 óra!

Tehát,aki addig fizetni tud az hazaviszi az összepakolt árút, a többiek mennek másnap! :)

Ha már ott voltam pénzt akartam kivenni az OTP automatából (100.000 Ft.). Kiírta,hogy a kérés nem teljesíthető,mert csak 1.000 Ft.-os címletek vannak benne!?

Azt tudom,hogy csak X db-ot tud kiadni a gép egyszerre, de akkor mi a bánatos reteknek 1.000-sel nyomják tele?

Járt már más is így?

ui. még jóhogy 2 db OTP automata van az áruházban, a másiknál sikerült. Igaz hogy 20 db 5.000-est kaptam.....

Racilaci Creative Commons License 2015.05.11 0 0 92597

De engem, aki egyik jelzett halmazba sem tartozom, sajnálsz?-:)

Előzmény: szalámi (92594)
Törölt nick Creative Commons License 2015.05.11 0 0 92596

A devizásoknak adott segítség az ég oké, mert igen valóban tisztességtelenke voltak a bankok, a túlzottan kiszámlázott árfolyamnövekedéssel meg az egyoldalú szerződésmódosítással. És hát igen a törlesztő nem biztos ,hogy csökken, hiszen attól még ,hogy ki lett mondva, hogy jogtalan az egyoldalú szerződésmódosítás meg a nem piaci áron számolt kamat ill. árfolyam, attól még a svájci frank árfolyam megemelkedett 160-ról 200 fölé, ezt pedig nyögni kell, hiszen ezért deviza alapú a hitel. Lehetett volna ft-ban is hitelt felvenni, nem tették.

Viszont pl. a Questor-osat nem értem miért kellett megmenteni, hiszné ők tudták mit válallnak, és hát épeszű ember nem ebben tartja a pénzét, hiszen az iylen befektetéseknél tudott dolog és alá is írták a szerződést, hogy tisztában vannak vele ,hogy van kockázata. Vannak garantált hozamú befektetések, olyanok is ,ahol garancia van rá ,hogy a pénzed megmarad, nem fizet akkora kamatot az igaz. aZ meg, hogy egy iylen lutri befektetésbe rakod a pénzed, aztán elbukod az egészet ill. ellopják a fehér galérosok az egyéni szoc. probléma. Ilyen alapon lehetne ugyanúgy kártérítést adni pl. nekem is, mikor kizsebeltek a villamoson. Miben más az ,hogy pár ezer ft-ot lop el tőled egy zsebtolvaj ,vagy, hogy milliókat egy fehér galléros bűnöző, egy bepalizott befektetéseknél. Na meg ilyen alapon mondhatom azt is ,hogy befektetés az ha megtakarított pénzemet kaszinóba viszem és pl. felrakom ruletten a pirosra, 100%-os kamat ugye. Aztán ha fekete pörög ki akkor tartom a markom a kártérítésért, hogy engem remekszépen átvertek, ellopták a pénzemet ezek a gaz Questorosok.

Az megint más kérdés, hogy mi a tökért van a PSZÁF és társai ha egyszer nem végzik a dolgukat, de attól még egyik kockázatos befektetésnél, ami magas hozamot ígér benne van a pakliban, hogy bukod akár az egészet is. Azért nem is oda rakja épeszű ember azt, amire szüksége van. Egyik haverom mondta, ill. főiskolán a közgazdaságtan órán is elhangzott az oktató szájából ,hogy tőzsdére azt a pénzt viszed, ami nem hiányzik.

Előzmény: Alpári Gnác (92595)
Alpári Gnác Creative Commons License 2015.05.11 0 0 92595

Szerintem az alapvető okok nem ezek voltak.

A KDNP ezt valami homályos ok miatt mindig is szerette volna, mondom, ők azok egyedül, akiknek konkrét vízióik vannak, csak esetükben a hülyeség szorgalommal párosul.

Most örülnek, hogy kiszabadultak a politikai csicskás szerepéből és végre van egy önálló kezdeményezésük, amit át is vittek.

Csak mivel valami elképesztő mértékben ostobák, nem veszik észre, hogy a Fidesz lyukra futtatta őket.

Most majd jön a magáncsőd és ez is tetszik mindenkinek, csak akkor fognak koppanni, amikor kiderül, hogy a kirendelt csődbiztos sajnos lehúzta a szokásos rovinji nyaralást és a haverok majd kibeszélik őket a hátuk mögött.

Az Audit eladatják velük és vehetnek egy fapados Suzukit használtan, anya pedig a jövőben BKV-val jár majd.

Nem lesz HBO sem, meg korlátlan net, a gyerek leckéjének megírására elég lesz egy 500 megás mobilnet is.

Ja, és a bejárónőt is le kell mondani.

A téliszalámiról, meg a Chabliról is el kell kezdeni leszokni, mert parizer lesz helyette és csapvíz.

És ha mindezt így végigböjtölik 5-6 éven keresztül és még együtt a család, akkor a maradék tartozásukat akár el is törölhetik.

Hát most is azon van mindenki felháborodva, hogy nem csökkent a törlesztője a nagy megmentés után. Mitől csökkent volna, amikor a forithitel kamata eleve magasabb és ha 2 héttel később váltatja át pártunk a devizát, akkor lenne csak igazi parasztgyalázat.

Úgyhogy én bizony Lenkétől is levonnám az okozott kárt, ha 5-10 ezer forintjával, akkor annyival, olyan reménytelen dolognak érzem megértetni az emberekkel, hogy a tetteiknek következményei lesznek és azokat nekik kell vállalniuk, mert ők hoztak rossz döntést.

Persze van olyan munkahely is ami először megdobja az egyik dolgozóját 17 millióval, aztán még a végtörlesztést is kifizeti neki, de ez sajnos ritka, ide Lenkék, Almák nem kerülnek be, csak igazi, nehézsúlyú bűnözők.

Előzmény: szalámi (92594)
szalámi Creative Commons License 2015.05.10 0 0 92594

Én alapvetően nem sajnálom az embereket. Semmiért, amit ez az őrült és bandája csinál. Ők tehetnek róla. Legalábbis az emberek 66%-a. Ugyanis ennyien vagy rájuk szavazott vagy nem ment el szavazni. Mindegy kire, csak ment volna. Szóval ezek ne panaszkodjanak.

Egyébként ezt a törvényt abszolút nem értem. Persze a BMKDNP célja az volt, hogy ne vásárolni, hanem templomba járjanak az emberek. A fityesznek meg, hogy a CBA-t hozza helyzetbe, de ez utóbbiról letett. Templomba se járnak többen, így az egész szart sem ér. Maradt a kurva nagy kibaszás a néppel.

Előzmény: Racilaci (92593)
Racilaci Creative Commons License 2015.05.10 0 0 92593

Tulajdonképpen a baszódjálmegKDNP érveléséből logikusan levezethető az is, hogy a 22:01-es vásárlási lehetőség a fogyasztó védelmében szűnt meg. Mert hiszen jobban meggondolva a baszódjálmegKDNP nemcsak a dolgozók családjai miatt emelt szót a vasárnapi árusítás ellen, hanem azért is, mert így az eddig a boltban vásárlók is több időt tölthetnek a családjukkal.

(Kitérő: arról persze a baszódjálmegKDNP nagyokosai megfeledkeznek, hogy emiatt pénteken este 6-kor vagy szombaton délután 2-kor korábban csak igen ritkán előforduló hatalmas tumultus alakul ki a legtöbb áruháznál, ami miatt parkolóhelyet, bevásárlókocsit is nehezebb keríteni, s ami miatt általában is több időt kell idegőrlő sorban állással, egymás sarkára taposással tölteni a rutinvásárlások alkalmával. És mivel az eddig éjjel-nappal nyitva lévő nagyáruházakban folyamatos volt a zöldség- és pékáru-ellátás, most a bezárogatás miatt elkezdtek sakkozgatni a szállításokkal, aminek nyomán az elmúlt szűk két hónapban már háromszor kellett felkeresnem ebben a tumultusban egynél több áruházat - mert pl. az egyikből elkapkodták a leveszöldséget. Igaz, erre a baszódjálmegKDNP-nek újabb pompás ötlete támadhat, hisz a leveszöldséget megtermelheted magadnak a konyhakertben, tehát örüljünk, hogy eddig még senkinek nem jutott eszébe, hogy a CBA-n kívül egyszerűen betiltják mindenhol.

Ergo a családdal töltött idő jelentősen is tud csökkenni, s az idegbetegeskedés miatt  romlik a minősége is. Plusz mondjuk a dolgozó felnőttekkel terhelt családok esetében egy cipő beszerzése a gyereknek, netán egy ülőgarnitúra kiválasztása esetén is igen jól jött, hogy a család együtt tudott ilyenekben kimozdulni és dönteni, a hétvége mindkét napján. De hát kicsire nem adunk, hulljon a férgese.)

Szóval visszatérve: ha Téged nem enged a fogyasztóvédelem 22:01-kor vásárolni, akkor az azt jelenti, hogy 22:01-kor Te már kussolsz és sepersz haza a szerető családodhoz, nem hanyagolod el őket, még ébren tudsz orcájukra lehelni egy csókot. Téged véd magadtól, a Te elállatiasodott szerzési ösztöneidtől.

Jó lenne, ha felfognánk végre, hogy hős vezérünk és összes csatlósa a mi pártunk áll. Meg az Élet pártján.

Előzmény: Mazsola0070 (92592)
Mazsola0070 Creative Commons License 2015.05.10 0 0 92592

Logikus amit írsz, éppen ezért nem is egyezik azzal, amit a nagyokosok kitaláltak...:))

Mert ugye, ha ez az egész munkaügyi kérdés (azaz, hogy szegény kereskedelmi dolgozónak 22 óra 01 perckor már ne kelljen dolgoznia), akkor ezt a munkaügyi felügyelőségnek kellene ellenőriznie.

DE NEM!

A vasárnapi zárvatartásról szóló törvény rendelkezései FOGYASZTÓVÉDELMI rendelkezések (ez így bele van írva a törvénybe, direkt megnéztem), és az egész betartását a fogyasztóvédelem ellenőrzi!

Azaz a nagyokosok szerint a fogyasztószopató törvényük a fogyasztókat védi! (Azt nem írták bele a törvénybe, hogy kitől.)

Egyébként egy ügyvéd haverom mondta, hogy szeretnének egy ilyen bírságoló határozatot bíróság elő vinni, mert hát ugye a fogyasztóvédelem az a fogyasztóvédelmi rendelkezések, a fogyasztók jogainak megsértése esetén bírságolhat.

Ebben az esetben meg tulajdonképpen a kereskedő a fogyasztók jogait, érdekeit védi egy hülye rendekezéssel szemben, akkor, amikor még beblokkolja neki 22 óra után is a 22 óra előtt kiválasztott árut....

A következő jelenetedhez egy ötlet:

Hallottam arról, hogy terjednek az olyan nyitvatartást jelző táblák, amelyen a "Vasárnap: zárva" mellett látható egy nagyokos fényképe "Neki köszönhetik!" felirattal.

Lenke néni nem akar ilyet kitenni?:))

Előzmény: Racilaci (92591)
Racilaci Creative Commons License 2015.05.10 0 0 92591

Mivel a vasárnapi zárva tartás egyik fő érve (a multik deklarált szopatása mellett) a dolgozók családjának a védelme, gondolom, hogy ez nem adó- és nem fogyasztó-, hanem munkaügyi kérdés. Tehát a hivatalosan előírt záróra után egy perccel sem lehet kiszolgálni, mert a gaz tulajdonos ezzel szopatná a munkavállalót. Pusztán szórakozásból. Így gondolkodik a jogszabályalkotó, gondolom.

És mivel ilyen idióta szabályokkal védik a munkavállalót, s szopatják a tulajdonost, ezért persze az utóbbinak majd más módon kell spórolnia. Még annyira sem jelenti be a dolgozót, mint eddig, még inkább spórol a létszámon, ezért aztán a záróra utánra tolódik a polcok feltöltése, a takarítás stb. 

Nyilván ezek a megoldások elősegítik aztán a munkavállaló boldogságát, családi életét, mindenki elégedettségét.

Nyilván. Nyilván azért nincsenek ilyen teljesen őrült szabályok tőlünk gazdagabb országokban, mert még nem jöttek rá a Titokra, amit mi már tudunk.

Előzmény: Mazsola0070 (92590)
Mazsola0070 Creative Commons License 2015.05.10 0 0 92590

Érdekes ez. A pénztárgép - ha jól tudom - a NAV-hoz van bekötve, adóügyi okok miatt. Természetesen tud adatot szolgáltatni arról is, hogy mikor blokkoltak vele, de szerintem ez nem adóügyi kérdés.

Gondolom - de lehet, hogy ebben tévedek - az üzletek nyitvatartását a fogyasztóvédelem ellenőrzi, ez a hatóság kaphatja meg ezt az adatot a NAV-tól.

DE:

Az mennyire minősül "fogyasztóvédelemnek", hogy 22 óra 01 perckor már nem blokkolhatják be a fogyasztó áruit, mert szarrá bírságolják őket?  Ez kinek jó? Ez nem inkább fogyasztószopatás?

Ilyen esetben kit és kitől véd meg a fogyasztóvédelem? Mert gondolom ilyen esetben pont a védendő fogyasztó fogja leginkább szidni azokat, akik meg akarják védeni - kitől is? Saját magától?

Előzmény: Törölt nick (92589)
Törölt nick Creative Commons License 2015.05.10 0 0 92589

Jártam már én is így ,hogy 2 perccel a zárás után értem a bolthoz még bent voltak, de eladni már nem tudtak semmit, mondván az online pénztárgép lebuktat és büntetés jár érte.  Ha rajta múlva eladná, de százezres büntit kaphat érte ha kiderül ,nem kockáztat.

Előzmény: v_peti (92583)
alibabusic Creative Commons License 2015.05.10 0 0 92588

Majd holnap rákérdezek,amikor megyek a reggeli zsemlémért,addig nem akarok okoskodni.

Előzmény: Generic Jingle (92585)
Alpári Gnác Creative Commons License 2015.05.09 0 0 92587

Biztos vagyok benne, hogy tudja.

A pénztárgépet beállítani, hogy mikor van nyitás/zárás nem probléma.

És ha valaki zárás után 1 perccel beblokkol egy pézsét, akkor az nagyban csalja az adót biztos, bár hogy hogyan, azt nem tudom, ha egyszer beütötte.

Múltkor volt egy cikk az Indexen egy vállalkozó párról, akiket persze szépen kioktatott a nép, hogy mit csináltak rosszul, de mindenesetre ők rettegve ültek a boltjukban, mert ha bármilyen hatóság jött hozzájuk, az biztosan megbüntette őket valamiért.

Amellett, hogy olyanok hoznak törvényeket, akik tényszerűen nem értenek SEMMIHEZ, még -nem is potenciális, hanem tényleges- bűnözőnek is tekintik a népüket.

Ugyebár nem is kell messzire menni, itt volt a gyerekek drogtesztjének az ötlete.

Értem én, hogy bármely politikust látatlanban le lehetne csukni 10 évre, ebben szocializálódtak, de a kisembernek sajnos nincs lehetősége az államtól lopni, még ha szeretne is.

Igazából nem tudom, hogy ez egyszerű geciség-e, vagy pragmatizmus, hogy ugyanis minden pénzt el kell szedni, hogy aztán legyen mit ellopniuk, arra hajlok, hogy a kettő keveréke.

Előzmény: szalámi (92586)
szalámi Creative Commons License 2015.05.09 0 0 92586

Amellett, hogy ma már ezt is el tudnám képzelni, nem hinném valós lenne ez. Mert ugye a zapaeh nem tudja, ki meddig lehet nyitva. De azért a jelenet igen jól tükrözi a mai valóságot, miszerint nem a milliárdos csalásokkal foglakozik az adóhatóság, hanem a kis embereket basztassssa. 

Előzmény: Racilaci (92582)
Generic Jingle Creative Commons License 2015.05.09 0 0 92585

Lötyöghetsz, csak 22:00 után nem fizethetsz, a blokkon nem szerepelhet 22:01-es idő, ezért ha 21:59 az óra, és még ketten állnak előtted a sorban, akkor bukó az egész vásárlás, ott kell hagynod a megpakolt kocsit.

Előzmény: alibabusic (92584)
alibabusic Creative Commons License 2015.05.09 0 0 92584

Lehet,hogy nem jól tudták abban a boltban a törvényt!

Tesco-s ismerősöm mesélte,hogy most már 22-kor van a záróra. Ez azt jelenti,hogy 22 után már nem engedhetnek be senkit,de aki bent van az még lötyöghet 1 ideig majd fizet.

Amikor éjszaka is nyitva voltak és jött 1 piros betűs ünnep,akkor is azért voltak hivatalosan 23-ig nyitva,hogy mindenki végezzen 24-ig és ne szaladjanak bele az ünnepbe!

v_peti Creative Commons License 2015.05.09 0 0 92583

Miért? Miért olyan probléma, ha hivatalos zárás után ütnek be tételt? Mi van akkor, ha az adott napon a bolt később zár, mert valamilyen rendezvény van a környéken? Vagy még a boltban vannak vásárlók, mert nagy a forgalom. Vagy a dolgozók vásárlásait ütik be? Ez már több, mint szivatás. :(

Racilaci Creative Commons License 2015.05.09 0 0 92582

A napokban konkrétan megtörtént velem, hogy siettettek, s mert végül kifutottunk az időből, hát nem ütötte be a gépbe a vásárolt tételt. És bizony elég ideges volt az eladó, több százezres büntetésről beszélt.

Előzmény: Alpári Gnác (92581)
Alpári Gnác Creative Commons License 2015.05.09 0 0 92581

Ilyen tényleg van?

Megjegyzem, ha a kiírtnál korábban zárnak, akkor meg az önkormányzat fogja seggbekúrni igazságosan megbüntetni őket.

Előzmény: Racilaci (92580)
Racilaci Creative Commons License 2015.05.09 0 1 92580

Ha már árusítás:

7. jelenet

Kisbolt. Lenke árusít. Egy férfit szolgál ki.

Lenke: Volt egy csomag hántolt, enyhén pirított szotyola, egy doboz húskrém, valamint két darab TV paprika. (Kissé megrovóan.) És hat darab dobozos sör.

Férfi (kissé mentegetőzve): Tetszik tudni, Lenke néni, nem én iszom meg mindet. A barátaimmal együtt fogjuk nézni a hétvégén a televízióban a bajnoki fotballmérkőzést, s őket szeretném megvendégelni.

Lenke (megenyhülve): Akkor mindent értek, (vicceskedve) és támogatom a fiatalság szórakozását. (Fejét ingatva, kissé restelkedve.) Ez bizony ezer forint fölé kúszik. 1250-et kapok.

Férfi fizet, lelép. Előjön Madarasi rendkívül gondterhelten – éles kontrasztot képezve ezzel Lenkéhez képest –, kezében egy papírral.

Lenke: Bandikám, mondja, mi a gondja. Olyan búval bélelt, mintha nem nőtt volna meg a forgalma a vasárnapi zárva tartás óta.

Bandi: Az megnőtt, Lenke néni, de a haszon oda. Itt ez a végzés. Erről beszélnünk kell. Kérem, zárja be az üzletet.

Lenke (elkerekedett szemmel): Most? A záróra előtt (az órájára néz) 24 perccel?

Bandi: Igen. Megkérem rá. Méghozzá nem jó kedvemből.

Lenke kelletlenül beteszi az ajtót, megfordítja rajta a cédulát.

Bandi: Maga zárt április 3-án, ugye? Emlékezzen vissza rá, Lenke néni, egy pénteki nap volt.

Lenke: Nem emlékszem. Tudja, ebben a korban már az is szép teljesítmény, ha az előző péntekről dereng valami.

Bandi: De, de. Maga zárt. Itt van a végzésen a pénztárgépet használó munkatárs kódja, s az kétségtelenül a magáé.

Lenke (most már dühösen): Hát akkor én zártam. Mi van abban? Rendszerint vagy én zárok, vagy maga Bandikám. Kettőnk közül lehetett valaki. Nem mindegy?

Bandi: Nagyon nem, Lenke néni. Kaptam ugyanis egy 350.000 forintos büntetést azzal, hogy ha ez még egyszer előfordul, akkor lehúzhatom a rolót. Bár ami a büntetés mértékét illeti, azon már most is erősen elgondolkodhatok.

Lenke (megdöbbenve): 350 ezer forint? És mégis miért?

Bandi: Az indokolásban az áll, hogy a hivatalosan bejelentett zárás után még beütött egy tételt Lenke néni. Tessék: az elektronikus pénztárnapló alapján 18 óra nulla-nulla perc 26 másodperckor ütötte be az utolsó vásárlás összegét. Ami azt jelenti, hogy átlépte a határt. Egy tíz darabos papír-zsebkendővel.

Lenke (felháborodását ügyesen leplezi – végtelenül jóságos, csendes hangsúlyozással): Hát ez minden valószínűség szerint így volt, Bandikám. A vásárlót emlékeztettem, hogy siessen, s időben végzett is, de akkor még eszébe jutott, hogy előzőleg elfelejtette a zsebkendőt, pedig influenzás a család. Hát megengedtem neki, s annak rendje és módja szerint kifizettük.

Bandi: Na itt követte el a hibát. Nem lett volna szabad megengedni.

Lenke: Mit nem lett volna szabad?

Bandi: Vagy megengedni a pótlólagos vásárlást, vagy beütni a kasszába.

Lenke (higgadtan, kioktatóan): Tudja, Bandikám, én még a békebeli szatócsoktól tanultam ezt a szakmát akkor, amikor nem voltak ilyen lim-lom kasszagépek, és az (különös hangsúllyal) adótanácsadók nem szóltak bele mindenfélébe. És én akkor úgy tanultam, hogy első a vevő. Őt szolgáljuk ki, akár azon az áron, hogy a már bezárt üzlethelyiséget a kedvéért kinyitjuk. Erről ennyit. Az meg hogy ne adjak számlát? Már meg ne haragudjon, Bandikám, de csalásra biztosan nem vehet rá.

Bandi: Értem én Lenke néni, igaza is van, de mit csináljak, ha újabban ezért büntetnek?

Lenke: Fizesse ki a büntetést! Minden szakmának megvan a maga kockázata, a szépségek mellett árnyoldalak is vannak. Hát most hozzá kell szoknunk, hogy manapság ennek a szakmának ez az árnyoldala. (Hangsúlyváltással.) Vagy azt is megteheti, hogy levonja a béremből. (Nagyon jóságosan, ellenállhatatlan stílusban.) Csak arra kérem, legyen olyan belátó, hogy a kis nyugdíjunkból, meg ebből a szinte szimbolikus honoráriumból, amit itt kapok csak akkor jövünk ki az öregemmel, ha mondjuk olyan 5-10 ezer forintosával törlesztek.

Bandi: Nem, Lenke néni, erre semmi szükség. Nem fogom magukat sanyargatni. De valami megoldást találni kell a jövőre nézve. Még egy ilyet nem kockáztathatunk.

Lenke: Megvan a megoldás, Bandikám. Ha már ilyen szigorú ez az előírás, akkor mi zárjunk be 17 óra 35-kor, s a még bennmaradóknak így lesz lehetőségük szépen, nyugodtan befejezni a vásárlásukat. Huszonöt perc alatt az egész készletet megveheti, nem hiszem, hogy ennél több időre bárkinek is szüksége lenne.

Bandi (felragyogva): Jó ötlet! Köszönöm, Lenke néni!

Mindenre van megoldás-klimpírozás.

Előzmény: Quantumleap (92579)
Quantumleap Creative Commons License 2015.05.09 0 0 92579

Három kívánság: Rögtön a műsor avval a kívánsággal indult, hogy egy kb. 10 éves kicscsaj szeretne együtt árulni Lenke nénivel a gazdagréti abc-ben, mert boltosnak készül. Mielőtt árulni kezdtek a húspultnál, Komlós Juci elmagyarázta, hogy milyen az ideális boltos (kedves, mindig jókedvű, mert ha rosszkedvű, akkor a vevő is az lesz, és azt viszi tovább). A végén Komlós burkolt célzást tett rá, hogy igazából alig van némi dunsztja az eladómunkáról ("A csomagolást meg ilyeneket még nekem is meg kéne tanulnom őszintén szólva.") Kellőképpen tipikus és manipulált kívánság volt, de a fejfalbaverésre ingerem valahogy most sem támadt. A szomszás kívánságok közül nekem eddig a pálmát változatlanul Bajor Imre viszi az éneklős hajfésülésével, illetve Koltai János az esküvői ruhába öltözött gyerekpár fényképezésével, kezében a meg nem gyújtott cigarettával.

Törölt nick Creative Commons License 2015.05.09 0 0 92578

Nem tudom én sem ;-)

Mindenesetre, amit az NLC-n Szomsza címen összehordtak, az a képeken kívül tényleg fura volt.

Szvsz egyrészt tényleg mindenki megalkotta a saját szomszédok-ját mostanra, de hogy posztot írjon belőle, és a leírt dolgok fele hülyeség... (jó, nlc szint, de akkor is)

Volt pl. egy válogatás színészekről, akik.... no és nekem már innen nem derült ki, hogy akik utána máshol karriert futottak be? Vagy akik dupla szerepet játszottak a sorozatban?

Mert kiválogatták az összes BK-s karaktert, de ott volt Mudruczó meg Liptai, ja meg Gesztesi, akik nem voltak BK-sok, meg nem voltak duplán sem a sorozatban. Viszont ha nem BK, hanem dupla karakter, nem volt ott Ernő bá, Góliát, Maki.

Ha csak egyszerűen később lett híres kategória, akkor ugye ott volt Fenyő Iván, Kaszás Géza, de Malek Andrea, Schell Judit, Elek Ferenc...

Szóval, tök zavaros volt az egész.

De persze a célját nyilván elérte, mert címlapos lett, meg kattintottak rá, tehát a SZomszával még akkor is tarolni lehet, ha még nagyobb hülyeséget írsz, mint anno maga a  sorozat volt (ami azért nem könnyű!)

Előzmény: bendeguz90 (92575)
Törölt nick Creative Commons License 2015.05.09 0 0 92577

Egyetértek*. Mert az egy dolog, hogy Pásztor Erzsit mondjuk a Szomszédok kapcsán még mindig behívják ilyen-olyan interjúra, vagy megállítják az utcán, és azért beszélgetnek vele, mert ő volt Janka néni, akin sokat röhögtek anno, de megkérni, hogy úgy csináljon, mintha... Attól már tényleg csak egy lépés, hogy Isaura felszabadítására gyűjtsünk.... de nem, lehet ez még rosszabb is talán, mert aki Isaurának gyűjt, az legalább meg van róla győződve, hogy amit látott, az a valóság, de aki megállítja Pásztor Erzsit, és megkéri, mondja, hogy drága Zsuzsám, az tudja, hogy ez nem Janka néni... illetve persze, hatalmas, ahogy mondja, no de arra ott a videómagnetofon, tehát minek kell produkáltatnia, mint egy kutyát a pacsival?...

*Tegnap volt minden idők egyik legnagyobb sci-fi vígjátéka, a Galaktikus küldetés, ami ugye arról szól, hogy egy Star Trek szerű sorozat (filmek) színészcsapatának tele a töke, hogy beleszorultak az ott alakított szerepükbe. Híresek, de folyton ugyanazt várják el tőlük, ők meg, hogy fenntartsák a népszerűséget, turnéznak mindenfelé a szerepüket alakítva. A színészek persze (nem kis részben ettől a frusztráltságtól is) kisszerűek, cinikusak, meg általában egy csomó rossz tulajdonságuk van, amit egymáson élnek ki, szemben persze az idealizált sorozatbeli fikcióval.

Aztán megjelenik egy csapat földönkívüli, akikhez eljutott a sorozat, de ők nem tudják, hogy ez fikció, hanem halálos komolyan megvalósították az összes technikai dolgukat, gyakorlatilag vallás-szerűen követnek mindent, amit a sorozatban látnak. Segítségért jönnek, mert valami fenyegeti a civilizációjukat. A színészek hiába magyarázzák, hogy ők színészek, az idegeneke bájos, esetlen imádata a szerepükben tartja őket, és mindenféle kalandokba keverednek együtt. Persze szépen lassan kiderül, hogy egyrészt minden működik, amit az idegenek lemásoltak, de többnyire nem a technikától, hanem attól, hogy a kisszerű, cinikus, gonosz színészek felnőnek a szerepbéli önmagukhoz, és valódi hősök lesznek. Igen, kicsit esetlenek, kicsit bénák, de hősök, és a végén megmentik nem csak az idegenek civilizációját, hanem a Földet is.

Ha valaki belebotlik, és nem látta, nézze meg :-DDDD

Előzmény: Mazsola0070 (92576)
Mazsola0070 Creative Commons License 2015.05.09 0 0 92576

"Lenke néniék, a hagyományokat követve egybesült vagdalttal turbózták fel a jó öreg főzeléket." Én erre sem emlékszem, nem virslivel vagy tükörtojással?

Egyébként tegnap volt a rádióban Pásztor Erzsi, "természetesen" szóbe került a Szomszédok is, elmondta, nem érti azokat a kollégáit, akik elhatárolódnak a sorozattól, és idegesíti őket, hogy még mindíg a Szomszédok-beli szerepükkel azonosítják őket. Őt egyáltalán nem zavarja még az sem, hogy egy fiatal pár arra kérte az utcán, hogy mondja már Janka nénisen, hogy "Drága Zsuzsám!"

Őszintén szólva, ha én színész lennék, idegesítenének az ilyen kérések. Nyilván egy szonafestőt sem kér meg az ember az utcán, hogy csináljon már úgy, mintha mázolna, vagy egy jogászt sem, hogy mondjon már fel egy törvényből néhány paragrafust. 

Előzmény: Törölt nick (92570)
bendeguz90 Creative Commons License 2015.05.09 0 0 92575

Én nem nagyon szoktam nézni az MTVA híradóit, így nem tudom, hogy volt-e róla szó, de (ál-naivan) azt gondolom, hogy biztos mondtak róla pár mondatott erről a "nevezetes napról". 

"Viszont ott az épp ma emlegetett kocsis saláta receptje.Ez honnan lehet? Elhangzik tényleg? "

Tényleg elhangzott. Julcsi rákérdezett Virág-nál, aki elmondta a receptet. 

Előzmény: Törölt nick (92570)
Alpári Gnác Creative Commons License 2015.05.09 0 0 92574

Ezek tényleg érdekes fotók és miután minden forgatáson van standfotós, nem értem, miért nincs ilyenből több száz?

Igen egyedi például a Taki-taxi gurtnival való rögzítése az őt vontató Niva-hoz:)

Biztos volt keccsölős jelenet is és onnan maradt:)

És az utasülésen gondolom, Vampetics úr ül, de ki vezet?

Mert nem emlékszem, hogy Taki valaha is vastag SZTK-keretes szemüvegben gardírozta volna a bérautót.

Előzmény: Törölt nick (92568)
Törölt nick Creative Commons License 2015.05.08 0 0 92573

Olvastam egy hírt, hogy megvan a Pécsi Színháztalálkozó zsűrinévsora.

Persze egy bizonyos nevet látva rajta, rögtön eszembe jutott, hogyan jelenne ez meg a Szomszában.

Két hasonló jelenet alapozta meg a dolgot (illetve, talán három is):

1. Virágh főorvos konferált a Vígszínházban egy jótékonysági rendezvényen. A Víg volt ugye Kézdy György anyaszínháza, és valójában ő konferált

2. GG és a Ferencvárosi Játékokon előadott Don Quijote musical, amiben Koltai János játszott valójában a címszerepet

3. Szintén GG-Koltai, mikor GG-nek a semmiből pont akkor derül fény a festői hobbyjára, illetve kiállítására, amikor Koltainak irl is kiállítása nyílt.

Na szóval egyértelmű a történet: Feri épp időpontot akarna egyeztetni Ügyvédbarátommal. Mondjuk, hogy megbeszélje vele, mibe fektesse a banktól a devizahiteléből visszakapott pénzt (nyilván az új Mikrószoft Vindóz 2013és felet vette meg belőle), de sajnos Dr Lófasz nem ér rá, és büszkén újságolja, hogy azért, mert zsűrizni fog Pécsett, a színházi találkozón.

Ha a dolgot Kutya is hallaná valamiért, akkor be is kapcsolódhatna, és mesélhetne nekik és nekünk nézőknek arról, milyen volt, amikor ő még főőőőőőőőügyelő volt a Nemzetiben, és ők játszottak Pécsett (akkor még persze nem a POSZT-on, csak úgy) vagy a Pécsi Nemzeti vendégeskedett a budapestiben, ő meg meghívott egy helyre kis pécsi színésznőcskét egy pofa sörre meg egy zónapörköltre, és mentek bele az éjszakába.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!