Keresés

Részletes keresés

Mike73 Creative Commons License 2001.06.06 0 0 2465
szerintem a replikátorba még nem nyomták bele
Előzmény: John Zero (2463)
Vóbert Creative Commons License 2001.06.06 0 0 2464
Nem igazán volt olyan dolog, talán a kapitány kávéjába még nem tették bele :)))))))))))))))
Különben nem igazán értem, miért van az, hogyha valamit nem tudnak ilyenolyangigamegaizébizétekerentyűvel megoldani, akkor mindig a borg nanoszondák csinálnak meg valami. Ha pedig az sem segít, akkor jön a rábeszélő stílus, az mindent megold. :o)
Előzmény: John Zero (2463)
John Zero Creative Commons License 2001.06.06 0 0 2463
A tegnapi részben megint előjöttek a borg-nanoszondák is.
Volt már olyan dolog, amibe nem próbálták ezt befecskendezni? ;-)
Kiskanál Creative Commons License 2001.06.06 0 0 2462
Igen, abban a részben amikor kiderül, hogy az egész legénység csak egy másolat, az elején amikor Janeway összeadja Belannaval tényleg Paris hadnagynak hívja. Nekem is feltűnt. De ő nem az "igazi" Paris.
Az igazi Voyageren lévő Paris végig zászlós maradt, és még mindíg az.
Tehát ez most kivételesen nem ellentmondás. :)
Előzmény: hORK (2458)
Nagyoreg Creative Commons License 2001.06.05 0 0 2461
Bocsánat, helyesbítenem kell: a cikk a National Review Online-ban jelent meg, Jonah Goldberg tollából. Megtekinthető:

http://www.nationalreview.com/weekend/television/television-goldberg060201.shtml

Mégegyszer bocs a bakiért...

Vegetable Creative Commons License 2001.06.05 0 0 2460
Nekem a TNG a minden... A First Contact nélkül nem lennék trekker, az hóditott a sorozathoz :o) A DS9et elfogatom, de nem kimondottan szeretem, az izlésemhez képest tul sokat lőnek benne (anno a babylon 5öt is szerettem, azután jött az árnyháboru, és onnan 2 epizódot néztem összesen)... A VOY egyedül azért nézhető, mert Trek... A TOS remek humorforrás számomra :o) És szeressem a holodecket :o)
Előzmény: Nagyoreg (2459)
Nagyoreg Creative Commons License 2001.06.05 0 0 2459
Olvastam egy rövid kis értékelést a Trekről a National Online Review egyik oldalán. A cikk a Voyager véget érése kapcsán született meg, és a Trek "fejlődését" vette szemügyre.

Az általános nyavalygásból (a cikk írója így fogalmaz: örülök, hogy 15 év óta először nincs ST sorozat új epizódokkal főműsoridőben) két gondolatot emelnék ki, amelyekkel túlzottan nem lehet vitatkozni. Legfeljebb mi más következtetéseket fogunk majd levonni belőlük...

1.Megváltozott a Trek világképe (ezt kifejezetten rosszalja cikkírónk):
A TOS és a TNG epizódjaiban a szereplők magabiztosak voltak, szilárdan hittek abban, hogy a föderációs értékek felsőbbrendűek és a lehető legpozitivabbak. ( Saját megjegyzés: ez az én olvasatomban azt jelenti, hogy hőseink egy jövőbeli utópiában élnek és szilárd meggyőződésük, hogy ez a lehető legjobb formája a létezésüknek. Éppen ezért missziónáriusként terjesztik saját értékeiket a galaxisban.)
A Föderáció által képviselt értékek felsőbbrendűségét a DS9 kezdte el kikezdeni. A jövőkép elkomorult, felszínre kerültek a rendszer hibái. A Föderáció már nem megkérdőjelezhetetlen felsőbbrendű hatalom, meghasonlottá válik (a Maquis-k miatt), a túlélésért küzd (amikor a Dominionnal háborúzik).
Végül eljutunk egy kicsi hajóhoz, amely a galaxisunk másik csücskéből próbál meg hazaevickélni. A Voyager epizódjaiban már nincs Föderáció, sőt a legénység igazi értékválsággal küzd: van-e még bennük valami a föderációs eszmékből ilyen távol a Föderációtól, igazódniuk kell-e ezekhez az eszmékhez? (Újabb megjegyzés a részemről: úgy látom a cikk írója az Föderációs utópia teljes eltűnését veszi ennyire zokon, amely - mint ahogyan azt maga is beismeri - az amerikai felsőbbrendűség megnyilvánulása volt a sorozatban.)

2. A HOLODECK bevezetése, illetve a hologrammok ámokfutása (a következő részben bővebben idézek a kommentárokból, amelyeket a cikkíró tett):
A TNG-ben bevezetésre került a holofedélzet, amellyel csupán néhány "apró" probléma van:
-technikai háttér (túlzottan fikció, különösen a méret kérdése érdekes)
-annyira tökéletes illúziót hoz létre, hogy még Geordi sem tudja megkülönböztetni a kivetítést valóságtól (pedig ugye Geordi sokkal nagyobb spektrumot lát, mint bárki más)
-hogyan lehet, hogy Data, aki a legfejletteb emberformájú mesterséges inteligencia sokkal kevésbé emberi, mint bármely hányaveti módon programozott, mellékszereplő hologramm
-a holodoki maga egy vicc (képtelenség megvalósítani, még viccnek is rossz)
-szex a holodecken, a mai napig nem tudjuk, hogy a szex ott maszturbáció vagy erőszakoskodás (saját megjegyzés: el sem hiszem, hogy egy prüd amerikai ilyen nyersen fogalmazza meg ezt a dolgot...)
-a sok bűnrossz holoepizód (cikkírónk nem kiváncsi rá, hogy a 24. században Picard kapitány milyen Dickson Hill lenne...)

Hát ennyi, amit amerikai barátunk cikkéből felidéztem. Lehet rajta gondolkodni, hozzászólni.
A magam részéről annyit mondanék, hogy sajnálom az amerikaiakat... Nagy valószínűséggel nem bírják az (ön)kritikát...
Nekem speciel tetszik a DS9 kritikus Trekje... Bár az is igaz, hogy igy az eredeti pozitiv utópia már csak nyomaiban van meg... De én nem a TOS-on nöttem fel...
Izlések és pofonok...

hORK Creative Commons License 2001.06.05 0 0 2458
Az egyetlen ami megzavarhat ezen a téren, az amikor a Demon bolygóról hazaindult másolat csapattal kezdik az egyik epizódot, és erről persze nem értesülsz a legelején. Nos, akkor tényleg hadnagy megint Paris, mert hisz a lefokozás a Demon után történt az eredeti legénységgel. Asszem ez má nem spoiler, volt a viasaton is ugye?!
Előzmény: hORK (2457)
hORK Creative Commons License 2001.06.05 0 0 2457
Eleve, a 30 days-ben fokozzak le. Jóhogy ezután kezdik zászlósozni :) Ettől kezdve 1 évig kb. zászlós marad, ez előtt hadnagy volt. Szóval ebben tényleg konzisztensek.
Előzmény: Captain Proton (2456)
Captain Proton Creative Commons License 2001.06.05 0 0 2456
Nem volt spoiler, mert en meg a hivatalos oldalrol olvastam le :)))
Előzmény: Dave Bowman (2455)
Dave Bowman Creative Commons License 2001.06.05 0 0 2455
akkor bocsesz, nincs viasatom, fogalmam nincs, merre jártok :)

de ez nem volt olyan nagy spoiler, ugye?

Előzmény: mrzool (2453)
Captain Proton Creative Commons License 2001.06.05 0 0 2454
A 30 days c. reszben volt. De komolyan egyszer szurt fulet (:)), hogy lezaszlosoztak, mikor az elobbi reszben mar hadnagy volt. Ja es arra sem emlekszem, hogy mikor leptettek elo. A 30 days ota, asszem minden reszt lattam.
Előzmény: Dave Bowman (2452)
mrzool Creative Commons License 2001.06.05 0 0 2453
visszakapta a rangját

A Viasatos nezoknek ez jovo idoben szol.:)) Tom meg egy evadig csak zaszlos lesz.

Előzmény: Dave Bowman (2452)
Dave Bowman Creative Commons License 2001.06.05 0 0 2452
sajna most nem tudom, pontosan, melyik részben, de megszegte az elsődleges iránylevet, és Janeway visszaléptette. aztán sokáig így maradt, de mivel jófej volt, és szépen viselkedett, visszakapta a rangját
Előzmény: Captain Proton (2451)
Captain Proton Creative Commons License 2001.06.05 0 0 2451
Nem, en ugy emlekszem volt egy resz amikor mar hadnagy volt, aztan a kovetkezoben meg zaszlos volt. Nem is olyan regen...
Előzmény: Dave Bowman (2450)
Dave Bowman Creative Commons License 2001.06.05 0 0 2450
Parist visszaléptették, majd előre, ebben korrektek maradtak. ami viszont gond, hogy tényleg túlzásba viszik az "időparadoxon, ne gondolkozzunk rajta" feelinget
Előzmény: Captain Proton (2449)
Captain Proton Creative Commons License 2001.06.05 0 0 2449
Faradt vagyok mar en az idoparadoxonokhoz. Raadasul orultek Rick bacsiek, hogy ok befejeztek a megirasat. Meg ez ellentmond a Voyager-szabalyoknak:
1. Akarmit latsz, ne gondolkozz el rajta nagyon.
2. Minden resz utan felejtsd el (szereplok neveit kiveve, de a rangjat mindenkepp, lasd: Paris: zaszlos,hadnagy,zaszlos... reszenkent valtozik :))
amit addig lattal, igy a folytonossagi hibak fel sem tunnek. :))
Előzmény: Dave Bowman (2448)
Dave Bowman Creative Commons License 2001.06.05 0 0 2448
igen, ez az, nem az a Braxton jön vissza másodszor, aki 30 évet már egyszer lehúzott a Földön. szerintem sehogyan sem szabadna visszajönnie, hiszen a Földön van már vagy 30 éve. szóval

megjelenik először > elsodródnak > 30 év a Földön > eksön, az időhajó elpusztul

az időhajó elpusztulása nem paradoxon Braxton 30 éves földi tartózkodására nézve, hiszen mindaz a múlt, tehát nem változik. akárhogy is, én arra a következtetésre jutok, hogy a második Braxtonnak nem szabadna megjelennie, mert sehol az a pont, ahol az ő ideje elágazik az elsőétől

Előzmény: Carl (2445)
Delomar Creative Commons License 2001.06.05 0 0 2447
Janeway után szabadon nekem is megfájdult a fejem ennek a résznek a végére.
Carl Creative Commons License 2001.06.05 0 0 2446
Kiválóan elrontottam a hozzászólásomat:

Na ez nem stimmel. Ennek a második Braxtonnak "tudnia", hogy 30 évet töltött a Földön.

helyett

Na ez nem stimmel. Ennek a második Braxtonnak nem szabadna "tudnia", hogy 30 évet töltött a Földön.
Carl Creative Commons License 2001.06.05 0 0 2445
>>1. Miért mondta Braxton, hogy 30 évre ott ragadt a Földön, hiszen a Future' s End második
>>részének (mikor a Voyagert visszavezette a 24. sz-ba) a végénél nem ismerte Janeway-t,
>> tehát nem is töltött a földön semennyi időt?
>Miért kéne ismernie Braxtont attól, hogy az a Földön volt? Te ismered az összes többi
>Földlakót?
Azért, mert a 20. században a Földön találkozott vele. Janeway Braxtontól tudta meg, hogy az a fickó a ki a gonosz játszotta (isten tudja mi volt a neve) megszerezte az időhajó roncsait.
Tehát: Braxton panaszkodott, hogy eltöltött 30 évet a Földön.->A Földön találkozott Janeway-jel. ->Miután a Voy elpusztította az időhajót, megváltozott az idővonal, tehát Braxton nem jött vissza a múltba -> Mindenki boldog. -> Braxton visszajön a múltba.(nem az a Braxton, akiről az előbb beszéltem), és visszaviszi őket a 24. sz.-ba. ->Ekkor mondja azt Janeway, hogy "Üdvözölöm Braxton kapitány!" és Braxton visszakérdez: ismerjük egymást?

Na ez nem stimmel. Ennek a második Braxtonnak "tudnia", hogy 30 évet töltött a Földön.

>>2. 7 a film elején a dokkban lévő Voyager-en próbálta hatástalanítani az idődiszruptort, a
>>második(3.) küldetésénél pedig a szabotőrt akarta elkapni, mikor az el akarta helyezni az
>>cuccot egy kazon támadás után. Most akkor mikor került a hajóra a disztuptor? A dokkban,
>>vagy a kazon támadáskor?
>Mindkétszer :)
>Illetve a történet közepén asszem megakadályozták az első elhelyezést, ami először
Ez nekem nekem kimaradt. Pedig kétszer láttam :)

>>6. Ügyesen megoldottak (legalábbi szóban) 7 visszaküldését a saját idejébe. Azt mondta a
>>29.sz hadnagy (nevezzük Rabb hadnagynak, a magyar hangja végülis az volt :) ), hogy
>>7/9-et visszaintegrálják saját idejébe. Kár hogy akkor már a Voy sajnos darabokra volt >>robbanva.
>Hogy lett volna? A végső időszálban egyszer sem helyezték a hajóra a diszruptort.
Hmm. Ez igaz.

Egy a lényeg: Nem értünk mi ehhez... :)

Ezektől a kérdésektől függetlenül szerintem is jó rész volt. Épp ezért gondolkodtam el rajta.

Előzmény: Timna (2441)
Lee_ Creative Commons License 2001.06.05 0 0 2444
Braxtonnak egy dologban tényleg igaza volt. A Voyager már túl sokszor keveredett mindenféle "időmizériák"ba :(
Delomar Creative Commons License 2001.06.05 0 0 2443
Ez a baj. Az új sorozatot is ezért fogják elba..ni(elbaltázni). Nem fognak figyelni a folytonosságra. Az, hogy beírnak egy sorozatot az eddigiek elé, felrúgják az eddigi STAR TREK történelmet. Biztos vagyok benne, hogy olyan világmegváltó dolgokat fogunk látni, melyekre még csak utalás sem volt a többi sorozatban.

Ehhez egy idézet a negyedik mozifilmből:
-Spock: Az nem logikus, hogy az ember kiirtásra ítéljen egy fajt.
-Gillian Taylor: Ki mondta, hogy az ember logikus?
Ezt az idézetet vehetjük Rick Bermanra is sajnos ő sem logikus.

Előzmény: BeePee_3 (2438)
Captain Proton Creative Commons License 2001.06.05 0 0 2442
Ja mint Seven rajongo alairom, hogy jo resz volt.
Ugy neztem, ahogy Rick Bermanek szerettek volna: hagytam, hogy hasson, nem gondolkoztam a tobbi resszel valol kapcsolatara... :)
De elveztem. (Szerintem a 11:59-et azert csinaltak, hogy lassuk, milyen jo a tobbi resz :))
Előzmény: Cifu (2424)
Timna Creative Commons License 2001.06.05 0 0 2441
Trükkös, trükkös...
Szóval szerintem:

1. Miért mondta Braxton, hogy 30 évre ott ragadt a Földön, hiszen a Future' s End második részének (mikor a Voyagert visszavezette a 24. sz-ba) a végénél nem ismerte Janeway-t,
tehát nem is töltött a földön semennyi időt?

Miért kéne ismernie Braxtont attól, hogy az a Földön volt? Te ismered az összes többi Földlakót?

2. 7 a film elején a dokkban lévő Voyager-en próbálta hatástalanítani az idődiszruptort, a második(3.) küldetésénél pedig a szabotőrt akarta elkapni, mikor az el akarta helyezni az cuccot egy kazon támadás után. Most akkor mikor került a hajóra a disztuptor? A dokkban, vagy a kazon támadáskor?
Mindkétszer :)
Illetve a történet közepén asszem megakadályozták az első elhelyezést, ami először megtörtént, ezért történt meg a másodszori elhelyezés. Vagy mi. Elég nehéz megfogalmazni az ilyesmiket. Tehát volt egy olyan idősík változat, amikor az elején, és egy olyan, mikor az utazás közben helyezték el a diszruptort.

5. Fura dolog volt az maximális időutazások számának megkötése. Nem értem, hogy amikor 7-t harmadszor elhozták. miért nem 0-ról indult a számláló.
Ezt én sem, mert abból az idősíkból azt a példányt akkor hozták el először.

6. Ügyesen megoldottak (legalábbi szóban) 7 visszaküldését a saját idejébe. Azt mondta a 29.sz hadnagy (nevezzük Rabb hadnagynak, a magyar hangja végülis az volt :) ), hogy 7/9-et visszaintegrálják saját idejébe. Kár hogy akkor már a Voy sajnos darabokra volt robbanva.
Hogy lett volna? A végső időszálban egyszer sem helyezték a hajóra a diszruptort.

Legalábbis én így látom ezeket :)

Előzmény: Carl (2435)
Dob Creative Commons License 2001.06.05 0 0 2440
Ebből már volt pár Sci-fi novella. Igaz ezt párszor a klónokkal is eljátszották. Az egyiknek megmondják, hogy "hoppá, kicsit elszúrtuk, te vagy a klón, igaz nemtudsz róla, de neked meg kel halnod", aztán "ZZUp" és elpárolog, már csak egy példány van.. ezt persze kihagyták
Előzmény: lacix (2436)
John Zero Creative Commons License 2001.06.05 0 0 2439
Rájöttem, hogy igazából a részeket le lehetne adni össze-vissza is, elég lenne hozzámondani, hogy "hűűű, éppen nagy a kronoton-fluxus".
BeePee_3 Creative Commons License 2001.06.05 0 0 2438
TISZTELT RAJONGÓK !

ÖNÖK TEGNAP ÚJABB EKLATÁNS PÉLDÁJÁT LÁTTÁK HOZZÁ NEM ÉRTÉSÜNKNEK, SZŰKLÁTÓKÖRŰSÉGÜNKNEK, A FOLYTONOSSÁG SEMMIBEVÉTELÉNEK KLASSZIKUS ESETÉT PREZENTÁLTUK.
KÉREM AZONBAN ÖNÖKET, HOGY TARTOGASSANAK MÉG SZITOKÁRADATUKBÓL, MERT AZ UTOLSÓ RÉSZBEN MINDEN EDDIGI FOLYTONOSSÁGOT FELRÚGUNK, SŐT MÉG SAJÁT MAGUNKNAK IS ELLENTMONDUNK.

Tisztelettel,

Rick Berman

Carl Creative Commons License 2001.06.05 0 0 2437
Nem volt róla szó, hátha valakit érdekel. Most olvastam itt, hogy miért hívják a Jefferies csöveket úgy ahogy. Egy Matt Jefferies nevű arcról nevezték el, aki az eredeti Enterprise production designere volt. (Ronda egy mondat, de nem tudom minek nevezzem.Talán gyártásvezető, gyártástervező?)
lacix Creative Commons License 2001.06.05 0 0 2436
Ja azt én sem értettem hogy lehetett a dokkban lévő Voyager-en az idődiszruptor, a kazon támadásnál meg még nem látta ott Hetes. (Buták ezek az ameriakaiak)
Azt én sem értem hogy a különböző idővonalból jött egyedeket hogyan integrálják egybe.
Előzmény: Carl (2435)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!