Ebben igazad van, sőt a válton se, pláne az autómatákon.
Viszont 1983-ban a VW meg nem használt "örökéletű" hajtóműolajat, ezért gondoltam, hogy lesz rajta mindkét csavar. Persze egyáltalán nem kizárt, hogy nincs.
"vagy eleg ha ki csvarom a dekni also csavarjait es ugy kifolyik az olaj?"
Nekem valami olyasmi rémlik erről az aut.váltóról, hogy külön van a diffi olajtere a váltóétól. Akkor pedig külön leresztő, és feltőltő csavarnak is kell lennie.
A Data szerint 0,75 liter hajtóműolaj kell bele.
Végülis: kapcsolni kapcsol. Dificsapágy cseréje nem ügy, és reméljük maga a difi egyben van, a váltó többi részéről nem is beszélve.
Szal végülis: igazad van. :)
Egyszer megjártam már ezzel a kuplungpedál rázással én is. Az "csipogott" is.
Akkor a problémát a kuplungszerkezet okozta, a rugója "csámpásan" állt. Komplett szett csere után az is jó volt egy darabig, majd kezdődött újra a pedálrázás. Szétszedés után ennek is "csámpás" volt a rugója. Ezek után csináltam egy kuplungtárcsa nagyságú és vastagságú acéltárcsát, majd a lendkerékkel és a tárcsával felszerelkezve mentünk szerkezetet venni. A szerkezetet felszereltem a lendkerékre, ( az acéltárcsa a kuplungtárcsa helyén) és körbe mértem a tányérrugó végeinek távolságát a tárcsától.
Már nem emlékszem hányadik szerkezetnek voltak egyforma távolságban a rugóvégei a tárcsától,( +/- 0,1mm) de válogattunk egy darabig. Azzal a szerkezettel jó lett.
"de kell lennie egy olyan bizbasznak (ne legyen csap a neve én meggyőzhető vagyok), ami lezárja nyáron a meleg víz útját. "
Értem én, hogy mire gondolsz, a fűtéscsapra. Nincs annak más neve. De az nincs benne! Gyanitom, hogy a Tiedben sincs, mint ahogy sok másik autóban sem. A radiátorban télen-nyáron kering a (meleg)víz, csak a levegőt terelik másfelé.
Háát ez az Omega kuplung...
Jól bele másztatok, másztunk...
Trebitsch!
Én is szegecseltem már tárcsát, rosszul is, és legfeljebb nem emelt ki.
Volt rudazatos, bowdenes, hidraulikus stb.
Emiatt, legfeljebb indulásnál remegett az egész gép...
Ráállítottunk, hogy kiemeljen, de még nem csúszott, vasaltuk, és ennyi.
Ami jelenségről beszéltetek, beszélünk, én csak akkor találkoztam, amit korábban leírtam...
Bár volt még néhány eset: a váltó nem volt jól meghúzva, lazák voltak a csavarok.
Le kell venni azt a váltót újra.
A szerelő, aki javította, ennyi elmélkedés után, szerintem kapásból tudja a BAJT.
"Ha a gyufát és a benzint elfelejted, szerintem megoldható.-)) De ha már késő, akkor hagyjuk.-(...:))) "
nem fogom felgyujtani mert nem akarom hogy meg meg is birsagoljanak
"Nincsenek fellazulva azok az imbusz csavarok, a belső csuklónál? "
"A belső csuklók nem rosszak?"
a baloldalit neztem ott nincsenek
a jobboldalinal felesleges nezni, mert ott a csuklo nem direkt a difibe megy be, hanem a difibol kilog egy tengely es mar annak a tengelynek van ugy axialis mint forgasiranyu jateka (szerintem ezzel a belso csuklo kizarhato (?), kulonben elsore en is arra tippeltem)
en arra gondolok hogy esetleg nincs benne eleg olaj, holnap szerzek olajat meg egy imbuszkulcsot is megprobalok felhajtani es feltoltom vagy legalabbis elenorzom
a leeresztessel az a problemam hogy vmi erdekes konstrukcio es a difihaz deknijenek csatlakozik a tartobak, tehat a tartobakot kell eloszro levenni ahhoz hogy le lehesen venni a deknit
vagy eleg ha ki csvarom a dekni also csavarjait es ugy kifolyik az olaj?
Hallani kéne. Bár egy kerregés a difiből semmiképp se jó hang.
Lehet dificsapágy, lehet foghiány... Engedj le egy kis olajat a váltóból, miután járkáltál vele kicsit és még meleg. Ha olyan az olaj, mint egy metálfesték, tele van fémporral - akkor csapágy.