Kuplungpedál: ha ézrésre kicsit jobban mozgolódik oldalirányba, mint azt úgy saccra normálisnak ítélnéd, akkor ki van kopva a perselye.
4-es alkatrész. Egyébként a kormány alatti burkolatot leszedve (óvatosan, nem nehéz eltörni) kis wd40-nel vagy ilyesmivel megfújkálva ideiglenesen megszűnik a gond.
Hátul valószínűleg valamelyik szilent van megfáradva. Ha van akna, akkor alá kell mászni és jól megrángatni függőleges irányba.
Az ülés is valami forgáspontnál nyikoroghat, lehet már a sínre sem árt egy kis kenés.
Köszönöm szépen Novoth Úr! Futok a srácoknál egy kört és ha nem boldogulnának vele kereslek majd! Most uborka szezon van nálunk 1-2 hetente járok csak fent, szezonban akár hetente többször is.
Tegnap egy orrnyival elpicsázott egy E36 M3, mindketten jól rajtoltunk, de nekem megint előjött a hátsó kerekek bepattogása 1 fokozatban, ha az nincs talán csak egy hajszállal nyer 201m-en vagy kitudja, de látni lehetett, hogy 402m-en biztosan a seggemre verne (még) :)
Sajnos a videó nem jött össze a futamról, mert a kocsi orrán elhelyezett kamera annyira rázkódott mikor bepattogott a kerék, hogy újra indult :(
Kuplungpedálom picsamód nyekereg. Ennek megszüntetése vajon otthon is elvégezhető egyszerű mutatvány-e vagy inkább vigyem el szakemberhez-e?
(műszaki análfabétaként kérdezem)
Továbbá van egy másik nyikorgás is, a hátsó kerekek irányából hallom. Ha bezuttyanok a kocsiba, ha padkáról megyek le, vagy ha csak simán gyorsítás miatt hátrabillen az autó. Lengőkar szilenttel lehet összefüggésben?
Ülések is nyikorognak elölre/hátra döntéskor. Én egyszerűen nem szeretem, ha a gusztusos kupém nyikorgó hangokat hallat. Mit lehet kezdeni az ülésekkel?
Egyre jobban zakatol a VANOS-om (M50B25, 414e km), van esetleg valaki, aki kölcsön tud adni egy főtengely rögzítő + vezérlés elforgató szerszámot? Nem ingyen gondoltam, cserébe pénzt, tálca sört tudok ígérni, vagy amiben megegyezünk.
E30 cabrio nálad van még? Egyik jó ismserősöm rákattant egy jó példányt lehet megvenne, meg is fizetné. Gondolom beajánlalak, ha megvan a múltkor visszakerült darab:)
itt volt a lányom, mondom hazaviszem a touringgal. Jah, beindítotm, és borzasztó kormos-feketés füst jött, meg leállt, nem ment minden henger....
Már a múltkor láttam, hogy repedt a gumikönyök a pillangó és a legtömegmérő között. Mivel ment, és nem tűnt fel, hogy falsot szívhat, nem siettettem a cserét. Persze, hogy folyamatosan szívhatta a falsot. De nagyon rendes autó, így a tegnapi bevásárlós úton teljesen nyugisan, normálisan ment és hazajött.
A rossz légmennyiség mérés miatt minden gyertya bekokszolódott. Ki is cseréltem őket. Indítás: még kormol, de egy henger nem olyan szép járású. leállít. Egyik gyertya úgy lett berakva, hogy a pipával rintező ksi réz kupak leesett. Na mondom eznis szívat.... Egyelőre csak mérnöki problémamegoldó szalaggal orvosoltam a repedést a gumin.
Indítás: nagyjából jól jár, de még kicsi füst van. Mentem egy 15 km-es nagy fordulatos kört, és mire hazaértem, a régi vágású lett, nem fütöl és szépen jár mind a 6 henger.
Atitól azonnal rendeltem is egy könyököt.
Csak tanúságként írtam le, még jó, hogy otthon jártam így, nem autópálya szélén, vagy ilyen helyen. Persze szomszédok hegyei jöttek épp, mikor a legjobban füstölt.... Gondolják jó szar egy retek autója van ennek :D
Van még.:) Nekem is sikerült beállítani anno, stabilra, bár asszem 500 alatt maradt az alapjárat és egy kicsit versenyautós hangja volt. Ugyanez a tengely páros volt, de mintha 272 lett volna a szívó, nem 270.- de mindegy is. Ha meghülyülök ismét, lehet csináltatok inkább megint Pista bácsival egy párost, úgyis van itt egy pár.