nezz körül itt http://www.szivattyubolt.hu/index.php?option=com_virtuemart&page=shop.browse&category_id=311&Itemid=26 vagy itt http://www.szivattyu.neet.hu/index.php?categoryID=89
- vennem kene a kerti vizmuhoz egy puffer tartalyt, mit tudtok ajanlani? a regi 80l volt, az ido vasfoga megette :( - birnia kellene tartosan 6bart, vizcsatlakozasai 1"-os legyen, es lehessen rarakni egy nyomaserzekelot..
Sziasztok volna egy olyan problemam, hogy adott egy tanya furott kuttal es egy hidroforral ami a folyamatos bovitesektöl (fürdöszoba, mosogep, automataitatok)lassan kicsi lesz es elgondolkodtam es utananeztem hogy hogyan lehetne ezt fejleszteni. Valasztasom egy csöbuvarszivattyura esett, de nem tudom melyik tipust kene megvenni, mert annyi fele fajta van. Kerlek benneteket hogy ajanljatok egy-ket tipust ami ar/ertek aranyba jo es birja az enyhen homokolo kutat. Elöre is köszönöm.
Segítséget szeretnék kérni, hogy milyen szivattyút érdemes használni egy olyan csőkúthoz, ami 4-5m mély, és 10-12l vizet ad percenként. Műanyag tartályt töltenék, tehát 5-6m-nél többet nem kell emelni, és nem kell kilépő nyomás sem.
Talán, ha lenne egy rajz a területről a méretekkel könnyebb volna segíteni, ja és a tujákkal és a rózsaágyással együtt. Ha kutad van, milyen szívattyú van hozzá(liter/perc) ?
szeretnék öntözőt a kertbe. kb 200m2, u alakú. van benne 2x5db tuja, meg egy rózsaágyás. kaptam ajánlatot rá, 400k munkadíjjal együtt.most ezt nem tudom megengedni magamnak, a fű viszont nem szép. (most költöztünk). van valami ócsó sk megoldás ami műkszik amíg rendes telepített öntöző nem lesz?
Tud valaki esetleg GRUNDFOS MQ 3-45 tipushoz 4 lépcső+beömlőrész+Hidrofort. A szivattyú 1998-ban vásárolt a szivattyú, sajnos a grundfosnál már ehhez a tipushoz nem kapok alkatrészt.
Fúrt kút,sever(nem jetes)szivattyú+tartály nyomáskapcsolóval.A szivattyú elé,ill. a szivattyú és a tartály közé is beraktam egy-egy 1"-os eredeti rézbelű Európa visszacsapószelepet.Az összeszerelést követően kb. egy hétig mükszik is rendesen,de az egy hét elteltével egyszerűen beszorulnak a szelepek és visszaengednek.Valami kemény anyag rakodik a szelep tengelyére,és nem engedi mozogni. Nem tudjátok mi lehet az az anyag?A kút nem homokol,tiszta víz jön.
Már vagy 15-20-at beszereltem egyik sem volt gond, végül ez is kikapcsol, csak az nem tetszik, ilyen magas értéken(6 bar), ezt szerettem volna lejjebb vinni.
"Brio2000MT Elektronikus áramlás és nyomáskapcsoló: Működési elve: a berendezést a szivattyú nyomóágba kell beépíteni. Vízelvételkor (pl. egy csap megnyitásakor) a vezeték rendszeben leesik a nyomás. Ezt érzékeli a BRIO beépített nyomásérzékelője. Az előre beállítható nyomásérték elérésekor a berendezés elindítja az elektromosan rákötött szivattyút (az előre beállított gyári érték: 1.5 bar).
Amikor a rendszerben a folyadékáramlás megszűnik bármely okból a BRIO beépített áramlásérzékelője észleli azt. Egy beépített automatika 7-15 másodperc közötti késleltetéssel állítja le a szivattyút." forrás
Ezek szerint ez egy olyan eszköz, amely bekapcsol ha leesik a nyomás, kikapcsol ha a folyadékáramlás megszűnik (azaz elzártál minden a csapot).
Van egy Gardena csőszivattyú(6000l/perc) és egy Brio2000MT és nem tudom beállítani a szerkezetet, hogy 3-4 báron kikapcsoljon, csak 6 bár környékén hajlandó kikapcsolni akkor sem mindig. Mit csináljak,
Nekem egy másfél colos cső van a földben 12m mélységben, a kutas szerint ez 100L/perc-re képes. Itt rengeteg a víz, Csallóköz.
Lassan nem ártana használatba venni. Aknában gondolkodunk, egyrészt ne csúfítsa a kertet valami épület, másrészt nem kell a motort télre becipelni. Beszéltem a kutas által ajánlott szivattyússal (ezek a cseh szivattyúkra esküsznek), elmondtam hogy olyan megoldást szeretnék hogy kézzel is tudjak locsolni (30-40L/perc) és esőztetőt is jó lenne ha többet bírna (60-70L/perc). Nyomáskapcsolós puffertartályos szivattyút ajánlott, 75L/percest. Na most valaki magyarázza el nekem miért jó öntözésre a nyomás kapcsolós megoldás. Én a hülye agyammal azt gondolom, hogy ha én kézzel öntözök, akkor a 3/4, colos -es csövön jön mondjuk 30-40L/perc. A szivattyú ereje miatt ez lenne akár 6 bar is, na és itt jön a nyomáskapcsoló, ami gondolom a szivattyút feszültségét veszi el/adja vissza. Viszont nem hiszem hogy ez a váltakozó fesz a motor forgó részeinél levő keféknek jót tenne. Ha nem így működik, valaki magyarázza el :) Van esetleg más ötlet arra hogy kétféle vízhozamot tudja kiszedni a szivattyúból? A lefojtás egyrészt az áramszámlát nem csökkenti, másrészt nő a nyomás is. A kert hátul kb 300nm.
Automata esőztetőben nem gondolkodok a szar talaj miatt, meg a fű szaktudásom se nagy :)
Majd egyszer szeretnék egy öntözőrenszert csinálni, most csak az lenne a koncepció hogy slaggal lehessen locsolni,de már úgy akarnám kivitelezni hogy késöbbiekben folytatni lehessen.
Van egy csőkutam 21méter ,ebben van egy pedrollo 4/14 1100w block szivattyú.
32-es kpe cső jön fel.Utána egy könyökkel menne egy visszacsapó szelepre onnan a presscontrol-ra majd egy vizszürő,telágazás a slagnak+csap majd egy mester szelep és innen lehet későbbiekben folytatni a rendszert.
Köszi, sokat segítettél. Igazából azon akadtam ki, hogy a tömlőkocsikon is bármilyen csövet is rak rá az ember (1/2 v. 3/4), ugyanogyan keresztmetszetű csatlakozás van, legalábbis ami nem a profi system.
Azt hiszem akkor próbának veszek egyenlőre egy 3/4-es 25m-est, aztán majd elválik.