Az Ön által felkeresett topic fegyverek, ill. annak látszó eszközök
forgalmazásával kapcsolatos adatokat is tartalmazhat.
Felhívjuk figyelmét, hogy csak akkor lépjen be, ha Ön fegyverek forgalmazásával
vagy felhasználásával hivatásszerűen foglalkozik, és a honlap látogatása nem
eredményezi valamely Önre vonatkozó jogszabály vagy egyéb szabályozás
rendelkezéseinek megsértését.
Az Port.hu Kft. a fórum számára kizárólag tárhelyet szolgáltat, a honlapon
megjelenő információk vonatkozásában szerkesztői felelősséget nem vállal.
Amennyiben megítélése szerint a honlapon jogellenes tartalom jelenik meg, úgy
azt kérjük, jelezze az Port.hu Kft. mint tárhelyszolgáltató felé.
Koszonom a kepeket. Meg egy kerdes: Az a kep, ami az elso hozaszolasod legalsoja, s tobb jarmu lathato rajta a mezon, nemi szoveggel a koep sarkan, az milyen konyvbol van?
Bocs, hogy ilyen régi dologra nyúlok vissza, csak eszembe jutott, hogy a T-55AM-ek amit az MN használt, és asszem Kalocsán még mindig ott áznak-fáznak többi hk. és hjmű. társaságában is rendelkeztek egyfajta hasonló - jó távolról - megoldással.
A torony oldalaira felszerelt un. kiflik voltak ilyen rétegesek, ellentétben azzal amit terjesztettek róla, hogy homogén páncélról van szó. A probléma hasonló volt mint a T-64, stb.- nél, de itt annyi pikantériával, hogy az első legyártott darabok sem voltak már arra jók, hogy megállítsanak egy gránátot, sőt. A Táborfalván lezajlott lövészet után kiderült, hogy olyan rideg az anyag, hogy egy sima 100-s pct. gránát hatása alatt összetörik mint az üveg.
A töltelék mellesleg műgyanta volt, két kb. 150-s páncéllemez közé öntve, semmi flanc....
Ja, a kisérletet titkosították, és ha kérdezett valaki afelől, hogy mit bír a páncél, mindíg elmismásolták a dolgot azzal, hogy ".. á bírja az". Gyanítom szegény rétságiak nem sok mindent tudhattak erről.
Az AM kötényezése sem volt valami hatékony, mert a kisérleti lövészet alatt Fagottal úgy átlötték oldalról a tankot, hogy a kötényen a négy fémszárny "X"-e látszódott csak. Ha be is indult rajta a gyújtó mindegy volt, mert a középső futógörgőn, a mögötte lévő oldalpáncélon, a forgó áramközvetítőn és a szemben lévő oldalpáncélon áthaladva a harckocsi másik oldalát is "átégette".
Ilyenkor egy tankos kicsit mindíg megborrrrrrrzong...
Ez Kurszk, és a das Reich hadosztály (Nagy piros számokat írtak a torony hátsó felére 1001-től 1025-ig, bár ez a tól-ig nem olyan biztos. Mindenesetre a 1019 és a 1023 elolvasható.
A második képen Emil Seibold Hauptscharfführer (?) 23 győzelmet aratott 1943 júliusa és auguszusa során. Ez nevehzhetnénk abszolút kiegyenlített küzdelemnek. pl: T-34 vs T-34.
A harmadik kép elég ismert, kis Schürzen tuning. Az ötödiken felhegesztették a PzII kupoláját.
Érdekes, az 5. képnél eltűnt minden az oldalról, kíváncsi vagyok, látszik-e
13.958 páncélozott jármű, 4.189 Pak, 19.657 löveg (kivéve Pak és Flak).
Nem tudtak sokat kezdeni velük, mivel még a saját sokféle járművükhöz is gond volt az alkatrész biztosítása.
'43 márciusban csak 58 db-ot használtak az azidáig zsákmányoltból. (50 T-34, 4 T-70, 1 T-26, 2 KV-1, 1 KV-2.
A kurszki csatában pl. a Grossdeutschland hadosztály tucatnyi T-34-gyel ment a harcba (van 4-5 fotó is erről). A személyzet nem lelkesedett az ilyen jellegű feladatokért, mert a saját tüzérség többet is kilőtt.
Állítólag Franciaországban harcolt német kézben levő T-34. Tud valaki erről többet?
A második képen egy Izraeli Centurion alvázra szerelt MAR-290 rakétaindító látható, melynek négy indítótubusa van az Izraeli fejlesztésű 290mm-es tüzérségi rakéta részére.
Akkor az utolsó hármat alaposan benéztem (najó, a Kubinkai képeket nem felismeri nagy szégyen lenne azért :)). Ha az tényleg TR-85, akkor elég csúnya húzás volt: saccra a neten található összes T-54/55 variáns képét végignéztem, ami csak fellelhető, de a TR-85-ről egy árva képet nem találtam, amely a motortér tetejét mutatta volna. :)
Londonercsecse:
Köszönöm, örülök, hogy ennyi embernek tetszik. :)
Tiger205:
Nekem is szabad? :)
(a TR-85, a TR-580 és a filmes KV-1e úgyis kifogott rajtam :))
Hát én nagyon örülnék, ha ebből meg tudnék élni, szivesebben csinálnám, mint a mostani robotolást, ám sem a tudásom, sem az irodalmi képességeim nem olyan szintűek, hogy ilyesmibe fogjak...
A képek egyébként jók, csak a Kubinkai járműveket szerintem már mindenki ismeri kívűl-belül. :)
1.: Object 220 vagyis IT-1, egy T-62 alapú rakétafegyverzetű tankelhárító proto-jármű
2.: Object 167, T-62-es alapú prototípus új futóművel, 700 lóerős diesel-motorral és 'Malyutka' pct. rakétával.
3.: Szu-101 önjáró löveg.
4.: Valami T-54/55 változat új erőforrásal (sorry, így hirtelen csak ennyi tellik :))
5.: T-55 új kötényezéssel (a pontos változattal megint adós maradok...)
6.: KV-1e
Én is úgy tudom, hogy nem volt még rajtuk ilyen berendezés. Ahogy emlékszem ilyen esetekben a külső üzemanyaghordók helyett raktak fel füstgyertyákat (ja, kb 100 kg/db) amiket álcafüst lőállítására használtak.
Annyit a Below hozzászólásához, hogy a gázolajat a mellső tartályból vették a ködösítőhöz, mégpedig egy 20 cm-s búvárcsövön keresztül a tartály aljából, ugyanis, ha véletlenül bekapcsoltad a ködösítőt - ami csak egy AZR kapcsoló átállítását jelentette, és ha nem szólt neked senki, hogy az megy - a ködösítő képes volt kb 30-40 perc alatt leszívni a mellső tartályt. Ha a többi tartályod ilyenkor üres volt, ez a 20 cm magas cső biztosította, hogy még azért maradjon kis naftád, hogy elhúzd a csíkod. Csak ennyi adalék.
Rakok fel pár képet, melyek szintén nem mindennapi járgányokról készültek, de szerintem ezek sem lesznek neked akadályok. A cikkek szuperek, lehet, hogy hagynod kéne a vállalkozást és hivatásos haditechnika írónak kéne menned.