Keresés

Részletes keresés

Hütte Creative Commons License 2003.06.13 0 0 17706
Megmondom öszinten, hogy csalodott vagyok a helyzet ilyeten alakulasa miatt. Köztudott, hogy en az optimistabbak köze tartozok ill. tartoztam. De sajnos a kezdeti tervek, különösen a szakmai stab összeallitasa, az eredeti tervektöl elteröen alakult. Abban a szakmai vezetesben lattam fantaziat.
A mostani elkepzelest nagyon gyengenek itelem.
Nem tudom elkepzelni, hogy Lengyellel mint vezetöedzö es Szellakkal mint palyaedzö eredmenyesek lehetnenk. Lengyelnek nincs semmifele edzöi, vezetöi tapasztalata.
Eddig biztam Hegerben is, de miota tudom, hogy ez az alapitvany az Andics es az ö közös tulajdona, megcsappant a bizalmam. Ugy tünik, hogy ök csak a stadionban rejlö üzleti lehetösegeket es nem a sportszakmai lehetösegeket latjak.

Az uj nev megvalasztasat jonak tartom. Ezt szerintem a szurkolok is el tudjak fogadni.
A szinvalasztast viszont elhamarkodottnak es rossznak tartom. Ebben a kerdesben nem artott volna a szurkolok velemenyet is kikerni. Szerintem maradhatott volna a piros-feher, esetleg a piros-kek. Ezek legalabb egyeznek a varos cimereben lathato szinekkel is. Talan meg nem kesö ezen valtoztatni.

tyler-durden Creative Commons License 2003.06.13 0 0 17705
ráadásul a bajnoki címnek is fuccs
Előzmény: msrj (17704)
msrj Creative Commons License 2003.06.13 0 0 17704
Talán a színváltoztatással demonstrálni akarják a végleges elszakadást a Dunaferr SE-től, nem tudom. Mindenesetre el lehet felejteni a szurkolói dalok nagy részét, ami utal a Dunaferre vagy a piros-fehérre. Drapi? Lehet a nulláról kezdeni mindent szurkolói szinten is!
tyler-durden Creative Commons License 2003.06.13 0 0 17703
és akkor most átszínezik a stadiont is?

akkor már miért nem azúrkék-fehér? mint az olaszoknak?

LaciFerr Creative Commons License 2003.06.13 0 0 17702
A Kék Egér így már ismerős, tényleg kocsma volt, a stadion mögötti edzőpálya helyén, de már rég elbontották. Szél Pista törzshelye volt (a város akkori legnagyobb embere).

(ApuInfo)

Előzmény: szola (17701)
szola Creative Commons License 2003.06.13 0 0 17701
Ha jól tudom a Kék Egér egy hírhedt sztálinvárosi kocsma volt, asszem a 108 őse. (legalábbis nekem így mondták, sőt mintha olvastam is volna róla) Ennek tiszteletére nevezték el a 90-es évek elején a főiskolai koleszben lévő kocsmát is Kék Egérnek. Nem tudom, hogy megvan-e még.
Előzmény: LaciFerr (17700)
LaciFerr Creative Commons License 2003.06.13 0 0 17700
Nem túl minőségi, mert elég "hamar munka" volt, még lehetne rajta finomítani, most ennyi fért bele. :-)

A város címere alapján én nem is tudtam erről az egérről:

Előzmény: szola (17699)
szola Creative Commons License 2003.06.13 0 0 17699
Nagyon állat! A kék egér köztudottan Dunaújváros címerállata, míg a templom+egér párosítás utalás a klub anyagi helyzetére.
Előzmény: LaciFerr (17696)
Wixer Creative Commons License 2003.06.13 0 0 17698
Már megint ki az a "mi"? Az "ő" vagy az "én" nem ismeretes?

Előzmény: Mancs_d (17697)
Mancs_d Creative Commons License 2003.06.13 0 0 17697
A TSO alapitvány visszalépett.

NS-ből amit már korábban mi is irtunk:

"az együttes indulni kíván a másodosztályban, ám mivel a kft. a hatályos ligaelőírásoknak nem tud megfelelni, az újvárosiak egy másik olyan, szintén NB I B-s joggal rendelkező társaságot szeretnének megvásárolni, amely hajlandó a székhelyét áttenni Dunaújvárosba. A partnerjelöltek között van a Százhalombatta is, a csapat új neve pedig Dunaújváros FC lehet. "

"Rade Medics már elköszönt, arra viszont van esély, hogy Jovan Drobnjak továbbra is dunaújvárosi maradjon. Bükszegi Zoltán, Buzás Attila és Nikolov Balázs valószínűleg távozik, ám a keret többségét alkotó fiatalok a jelek szerint együttmaradnak"
Ámen

LaciFerr Creative Commons License 2003.06.13 0 0 17696
Például:

[A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n]

Előzmény: LaciFerr (17695)
LaciFerr Creative Commons License 2003.06.13 0 0 17695
Háttérben egy aranykupolás templommal? :-)
Előzmény: szola (17694)
szola Creative Commons License 2003.06.13 0 0 17694
Címerállatunk nem lesz? Például egy kék egér.
LaciFerr Creative Commons License 2003.06.13 0 0 17693
Azért ha adtak volna egy hetet, hogy közvéleménykutatás keretében megszavaztassák a lehetséges színösszeállításokat, és mondjuk feldobnak úgy hat lehetőséget, kíváncsi vagyok, hány százalékot kapott volna a kék-arany. Még jó, hogy csak két színt találtak, bár kicsit így is "realmadridos"...
msrj Creative Commons License 2003.06.12 0 0 17692
Akkor mé nem piros-arany:)) Az arany jöhet....

Wixer, ébredj fel, az utánpótlásra adják és nem a profisportra. Óriási különbség. Egyébként se nagy pénz 3 évre elosztva.

Wixer Creative Commons License 2003.06.12 0 0 17691
"A minisztérium 2003-ban, jövőre és 2005-re összesen 105millió forinttal támogatja az egyesületet."

Ugye akkor most nem jön elő az "állam az én adóforintjaimból támogatja a Fradit"-szindrómád (ami mellesleg neked nincs is mert nem vagy kereső)

Előzmény: Mancs_d (17678)
ATI-FERR Creative Commons License 2003.06.12 0 0 17690
kék-arany színösszeállítás????
beppe10 Creative Commons License 2003.06.12 0 0 17689
Dunaferr SE: viharban

Nem csillapodik a vihar a Dunaferr SE tegnapi elnökségi ülésén hozott döntések után - DO-összefoglaló, bemelegítésül. Lapunk a tervek szerint folyamatosan nyomkövet, s már előre látjuk: csinos kis sorozat kerekedik majd a történetből.

A Dunaújváros Online először közölt részleteket a Dunaferr Sportegyesület tegnapi, estébe nyúlt elnökségi ülésén született - a dunaújvárosi sportélet jövőjét alapjaiban befolyásoló - döntésekről. Mint várható volt, a döntés után sokan összeomlást emlegettek. És bizony a kifejezés találó, amikor többek között bizonyossá vált, hogy a sportminisztérium három évre szóló 105 milliós apanázsát (amelyet nem hivatalos forrásból származó információink szerint 25, 50, 30 milliós bontásban utalnak az egyesülethez) csak utánpótlásnevelésre fordítja a DSE. Az rt.-s támogatásból pedig a jelenlegi struktúra fenntartása helyett a női és férfi kézilabda, az úszás és a kajak-kenu fenntartását kívánja/képes fedezni az elnökség - úgy tudjuk, a DSE e 200 millió forintos támogatásra is csak a 2003-2004-es időszak erejéig bír ígérettel. A rossz szériának nincs vége - alig néhány órája változott a képlet a Labdarúgó Kft. tervezett eladásával kapcsolatban is (legalábbis legutolsó híreink szerint).
A csapatra/névre március 10-én opciós szerződést kötött a DSE és a TSO Alapítvány: tegnap Pejámosi Sándor, a Dunaferr SE elnöke még úgy nyilatkozott lapunknak, hogy az elnökségi döntés értelmében előkészítik az opciós megállapodáson alapuló adásvételi szerződés elkészítésére. Nos, a TSO ma délben elállt vételi szándékától, erősítette meg a Dunaújváros Online információját Andics József, az alapítvány kuratóriumi elnöke. Azért álltak el a vételi szándéktól, mondta érdeklődésünkre, mert az opciót adó vitatta az előre egyeztetett - ám az opciós szerződésből forrásaink szerint végül "számszerűsítve" kimaradt - árat. Andics József:
- Elálltunk a vételi szándékunktól, mivel vitás kérdésként merült fel egy korábban már meghatározott tétel. Ráadásul idő előtt nyilvánosságra került a vásárlási szándék, amely gyengítette tárgyalási pozíciónkat - az alapítvány végül némi hezitálás után úgy döntött, azonnal lemondunk az opciós jogról.
Az alapítvány - pontosabban a bejegyzés alatt álló Pentele Sport Kft. - feltett szándéka azonban, hogy ne maradjon labdarúgás nélkül Dunaújváros, erősítette meg Andics József, aki társtulajdonos a cégben. A Pentele Sport másik tulajdonosa Héger József, aki a tegnapi ülésen történt lemondásáig a Dunaferr labdarúgó szakosztályának elnöke volt. Kérdésünkre elmondta, korábbi ígéretéhez híven dolgozik tovább, új névvel - Dunaújváros Futball Club -, a DO információi szerint kék-arany színösszeállítással lép pályára az új idényben az új (a Dunaferr fiataljain alapuló) csapat az NB 1/B-ben. Az együttes vezetőedzője Lengyel Ferenc "Ferike", kapusedzője Bita László lesz, tudta meg a DO - elképzelhető, hogy Bita portásként is szóhoz jut -, az újonnan alakuló DFC Kft. ügyvezető igazgatója pedig Tóth Kálmán (önkormányzati képviselő, az ifjúsági és sportbizottság tagja, az EU-integrációs bizottság elnöke lesz). Az ügyvezető a DO-nak elmondta: minden követ megmozgatnak azért, hogy a DFC eredményesen szerepeljen a másodosztályban, s a lehető leghamarabb újra "látótávolságba kerüljön az élvonal". Az eredményes szerepléshez szükséges pénzek - a pesszimisták 30, az optimisták 150, a realisták 75-80 millió forinttal számolnak, árulta el a főszámokat az ügyvezető - szponzori támogatásokból előteremthetők.
A Pentele Sport képviselői egyébként nemcsak a labdarúgókra vetettek szemet lapunk információi szerint. Andics József nem cáfolja, igaz, nem is erősíti meg azt a megbízható forrásból származó értesülésünket, miszerint napokon belül tárgyal a támogatotti körből kiesett csapatsportágak (a labdarúgás mellett a jégkorong és a röplabda) jövőjéről Hónig Péter elnök-vezérigazgatóval, megerősíti viszont, hogy a létesítmények használatáról folyamatosan egyeztetnek a tulajdonos ÁPV Rt.-vel, s különféle szintű tárgyalások folynak a szaktárca, vagyis a sportminisztérium képviselőivel is. A cél - állítja Andics József - Dunaújváros virágzó sportéletének, benne a csapatsportok mellett a több évtizedes, fényes múlttal bíró egyéni sportágak (birkózás, torna) fenntartása, a nem - vagy: nemcsak - Dunaferr-égisz alatt működő sportágak (pl. technikai sportok, búvárúszás) menedzselése, helyzetbe hozása. A részletek tekintetében vannak homályos pontok, ami viszont biztos, hogy éppen a "helyzetbe hozás" részleteit tartalmazza az a lapunkhoz eljuttatott helyzetértékelés és ötéves fejlesztési program, amely a város sportjának további lehetőségeit, a létesítményi háttér fenntartását és megerősítését, a fejlesztés lehetséges irányait foglalja össze. Andics József:
- Álláspontunk szerint sajnálatos, hogy a Dunaferren belül nem készült alternatív program - több sportág képviselőit kész és roppant szomorú tények elé állították. Úgy gondoljuk azonban, a leépülés nemcsak megállítható, hanem jelentős összefogással, a sportváros-szerep fennmaradásában érintett és érdekelt felek korábbinál hatékonyabb együttműködésével meg is fordítható. A városnak eszményi adottságai vannak ezen a téren - ezt vétek, mi több, bűn lenne kihasználatlanul hagyni. Most még rengeteg a kérdés, sok a megválaszolásra váró, kiforratlan elem - de egyre többen vagyunk, akiknek fontos, hogy a dunaújvárosi sport kikerüljön a mostani viharos szituációból.
A DO részéről csak egy félmondat kívánkozik ide: epedve várjuk az eredményeket.

Ny. Zs.
(Dunaújváros Online Hírek)

msrj Creative Commons License 2003.06.12 0 0 17688
A "nemlétező Vasas" tárgyal két Dunaferr játékossal. Érdekes,vajon kikkel? A Kispestet megmentik (Siófok az áldozati bárány).

Hajrá Újváros!

710barracuda Creative Commons License 2003.06.12 0 0 17687
A TSO Alapítvány vezetője Andics úr szép kis vagyont szerzett a motorcsónak versenyek szervezéséből. Aztán a fekete pénzt beletette az épülő Aral kútba, de ott is megbukott. Most megveszi a focicsapatot, s gondolom a lenyúlást tovább folytatja. jaj szegény foci!!!! Ilyen kezekbe kerülni. Miért nem a baracsi csapatot szponzorálja???
Előzmény: msrj (17686)
msrj Creative Commons License 2003.06.11 0 0 17686
Hol a pénz? Én inkább azt kérdezném, hogy hova lettek a játékosok? A legtöbb közülük visszajönne, ha lenne hova( reméljük lesz). A Kft-t a TSO Alapítvány veszi meg, legalábbis a DO szerint.
csoki2 Creative Commons License 2003.06.11 0 0 17685
Nemhogy több pénz kellene, de hol az a kevés :))
Előzmény: msrj (17684)
msrj Creative Commons License 2003.06.11 0 0 17684
Meg kellene venni a Siófokot, csak az első osztályhoz több pénz kellene! Szvsz, a Kispest mégse esik ki.
csoki2 Creative Commons License 2003.06.11 0 0 17683
Kinek adják el a Dunaferr foci csapatát? Tudjátok már?
Előzmény: msrj (17680)
Mancs_d Creative Commons License 2003.06.11 0 0 17682
A siófoki foci is beadta kulcsot. Csanktól állitolag már el is köszöntek.
Bár csak a végét kaptam el a telesportos hirnek.
Tud valaki pontosabbat?
Mancs_d Creative Commons License 2003.06.11 0 0 17681
Igen, Lengyel Feri lesz az edző.
Előzmény: _Mett (17679)
msrj Creative Commons License 2003.06.11 0 0 17680
Gondolom a piros-fehér szín marad, Lengyel Feri lesz az edző, de a többit még nem tudjuk ( csapatnév, melyik osztály ). Az nb1/b című topicban írják, hogy június 17-ig kell nevezni a másodosztályba. Nincs egy hét!!!!
_Mett Creative Commons License 2003.06.11 0 0 17679
Van-e arról információtok, hogy a mi Ferinknek lesz-e lehetősége edzősködni dunaújvárosi színekben? Help me.
Előzmény: Mancs_d (17678)
Mancs_d Creative Commons License 2003.06.11 0 0 17678
Tegnap volt a megbeszélés a Gyism, Kálmán, Hónig, Perjámosi között.

Dh-ból:
"Lapunkat a tárgyalás befejezése után Köpf Károly, a sportügyekért felelős helyettes államtitkár tájékoztatta a megállapodásról.
-Megnyugtató megoldás született a megbeszélésen a sportegyesület jövőjét illetően.A minisztérium 2003-ban, jövőre és 2005-re összesen 105millió forinttal támogatja az egyesületet. Ezenkívül eldőlt hogy a Dunaferr Rt. nem száll ki a sportból. A jövő évi költségvetésében sporttámogatást tervez.
A helyettes államtitkártól azt is megtudtuk, hogy szerinte a sportlétesítményekkel kapcsolatosan is megnyugtató döntés született. 2004 től a sportlétesítmények a minisztériumhoz kerülnek. amely gondoskodik azok üzemeltetéséről és fenntartásáról. Elismerik Dunaújvárost regionális utánpótlás bázisnak igy a Dunaújvárosi Sportiskola is kap központi anyagi támogatást."

LaciFerr Creative Commons License 2003.06.11 0 0 17677
Végre??? Nem egy nagy oldal, azért ezt ismerjük el. De aki szereti még a papírt, az elolvashatta ugyanezt már pénteken a Sport Pluszban.
Előzmény: msrj (17676)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!