Keresés

Részletes keresés

Tőr a Szívbe Creative Commons License 2011.03.14 0 0 7868

Jó Szerencsét!

  Ezúton szeretnélek tájékoztatni, illetve meghívni a március 23.-a szerdától, hetente megrendezésre kerülő hagyománytörténeti előadássorozatra. Az első előadás a miskolci diáktársaságokról fog szólni, ennek érdekében 15-20 társasággal vettük fel, vagy igyekszünk felvenni a kapcsolatot Csillés és NótaroCK urakkal.

 

DVR, CK, Borsodi Homályos, Acélvárosi Burschok, Anzug, Bursch Brigád, Bányarém, Arany Bányamécs, Kohász Akadémisták Köre, BAK-elit, Lajhárok, Korhely BT, JÖBE, ISzIK BT, MABAT, Mfakt, Miskolci Szalamandrák, Kígyótestvérek

Ha valakit kihagytam volna a felsorolásból, vagy még nem találtam volna meg a kapcsolatot és szeretne megnyilvánulni a diáktársadalmunk előtt, attól bocsánatot kérek. Kérem, hogy észrevételeiteket osszátok meg velem itt, facebookon, iwiwen, vagy a Cantusok Körének honlapján a Miskolci Egyetemen belül nyitott hagyománytörténeti előadássorozat Miskolcon topicban.

 

 Teljes programtervvel még nem tudok szolgálni, a tervezett 5-6 előadásból eddig 3 áll készülőben, a hátralévők témája, pedig attól függ, hogy a vendégelőadók közül, kinek van lehetősége arra, hogy megossza velünk tudását.

 

 

Köszönettel,

Bajtai Gábor a. Tőr a Szívbe

benzeguuz Creative Commons License 2011.02.22 0 0 7867

Jó szerencsét!


Néhány infó a XXI. SDN-ről


A program itt található:
http://2011sdn.atw.hu/XXIsdn_program.pdf
Egy pár infó még azért:
Filisztereknek a jelentkezés az: 2011sdn@gmail.com e-mail címen történik.
Az alábbi infókat kell elküldeni:
-név
-alias
-az iskola ahol végeztél
-keresztelkedés éve
-pontos lakcím
-pólóméret
-melyik külső programokon kívánsz részt venni.

 

A filisztereknek a fizetési mód később kerül meghatározásra.
Az aktívak pedig a saját kapcsolattartójuknál kell hogy fizessenek.

 

A jelentkezési határidő 2011. március 22.
Az ár pedig:
aktív diákoknak: 13000 Ft
filisztereknek: 16000 Ft

 

Üdvözlettel:
Pintér Bence as. Börger
Nyme-GEO

gigabursch Creative Commons License 2011.02.01 0 0 7866

Jó Szerencsét!

 

Múltkor tanúja - de nem részese - voltam egy vitának, amely arról szólt, hogyha a vörösiszap tartalmaz egy vagon nehézfémet-földfémet de főleg vasat a normál agyagásványokon túl, akkor kohászati úton ezt miért nem vonják ki belőle.

 

Kérdezném az itt jelenlévő kohászoktól, hogy átlagosan hány % ez-az-amaz van benne, és mennyire nehéz pl a vasat kinyerni belőle, és milyen technológia mellett oldható ez meg?

 

 

Üdv mindenkinek: Bence

ercsenyi Creative Commons License 2011.01.29 0 0 7865

Kedves barátom!!

sosem voltam Selmecbányán, és nem is vagyok szakmabeli, Édesapám végzett sopronban, az erdömérnökin, de sok mindent hallottam töle a selmecbányai oktatásrol. a verssel kapcsolatban szeretném leirni, hogy nagy örömömre szolgál, amiért feltetted ide, ugyanis ez nekem meg volt kézzel irva, de valahova elkallodott. amikor néha elolvastam, könnybe lábadt a szemem, nem is tudom, miért. Sokáig keresgéltem utána, de eddig sehol sem talaltam meg. Kösz még egyszer, minden jot kivánok

udvözlettel Károly

Előzmény: karrier (7387)
gigabursch Creative Commons License 2010.11.28 0 0 7864

Jó Szerencsét!

 

 

Uhh, ez kemény érdés - erősen jogszerűtlen, ami a mai világban bizpny erősen nem mindegy

 

Üdv Mindenkinek: Bence

Előzmény: _ZE (7862)
_ZE Creative Commons License 2010.11.24 0 0 7863

Egyébként ez a lista használható is valamire? Merthogy ebben az ömlesztett katyvaszban keresgélni nem igazán lehet normálisan...

Előzmény: _ZE (7862)
_ZE Creative Commons License 2010.11.24 0 0 7862

Jó Szerencsét!

 

A "Népszámlálás" rovatban gyűjtött személyes adatokkal kapcsolatban az adatkezelésre vonatkozó dolgok ugye rendben vannak? Merthogy erről semmiféle írásos nyilatkozat, kötelezettségvállalás, cél.ra, időtartamra, adatkezelőkre, stb. vonatkozó infót nem leltem az oldalon (az adatkezelési azonosítót már nem is hiányolom...)

 

Zeller a. TurmXgép

Előzmény: DavidKaTtAnT (7855)
karrier Creative Commons License 2010.11.24 0 0 7861

Jó szerencsét!

 

Hát beleolvastam. :)

 

Gonosz vagyok, ha én is azért drukkolok, hogy csak "három napig tartson"?

 

Nem nagyon értettem, soha, hogy miért próbál valaki "virtuális" életet élni? Voltak barátaim akik a sims nevű játéksorozattal napokat töltöttek el, és közben a játékban mosogattak, dolgoztak, barátkoztak, kutyátsétátltattak, de a valóságban mindezt elhanyagolták.

Kb. ezt gondolom erről is. Lehet a tudást kiterjeszteni, az információt megosztani, csak próbáljuk meg inkább azokkal akik fontosak nekünk és próbáljuk meg azt szóban elmondani. Lehet, hogy több jó ember lenne a világban, ha még képesek lennénk megszólítani egymást.

 

A hibákra pedig nem térnék ki, hiszen bizonyos mondatok, idézetek értelmezése elég szubjektív ahhoz, hogy ne legyen értelme megmagyarázni azt.

 

Karrier

Előzmény: öntőszacsa (7859)
gigabursch Creative Commons License 2010.11.23 0 0 7860

Jó Szerencsét!

 

 

Munkaajánlat:

A Fővárosi és Pest Megyei MgSzH Erdészeti Igazgatósága erdőfelügyelői munkakörbe keres erdőmérnököt.
Cegléd-Nagykőrös-Pusztavacs térségét érinti a munkakör.
Közigazgatási ismeretek az elbírálásnál előnyt jelentenek.
Bérezés: Jogszabályban foglaltak szerint.

Érdeklődni és fényképes-önéletrajzos jelentkezést benyújtani Klemencsics András Igazgató úrnak címezve Igazgatóságunkon lehet:
1055 Budapest, Kossuth tér 11.
1369 Bp. V. Pf. 368.
tel: 06-1/3743400

 

 

 

 

Akinek van olyan ismerőse, akit érinthet, kérem szóljon neki.

 

Üdv mindenkinek: Bence

öntőszacsa Creative Commons License 2010.11.22 0 0 7859

Nem tudom, mi van ezzel!!!!!!!!!

Helyesen:

Talán nyugalomra ad okot, hogy minden csoda három napig tart. Ez is arra a sorsa fog jutni, mint az a másik húsz.

Előzmény: öntőszacsa (7858)
öntőszacsa Creative Commons License 2010.11.22 0 0 7858

Jó szerencsét!

 

Sokan szóltak már a srácnak, hogy állj meg, de még többen regisztráltak mint "selmeci diák" (majdnem kétezren, állítólag). Ezt jogosan veheti bíztatásnak, sőt akár felhatalmazásnak is. A ötven fölötti öreg diákok hangosabb része is támogat minden fiatal "elektronikus alapú" kezdeményezést (nem igazán tudják, akarják átgondolni az internet károkozó képességét), azt tudják, hogy a net új, gyors, tehát "jó". A 30-40-es korosztály, akik tisztában vannak a net károkozó képességével, pedig vagy csendben élik életüket (ááá, inkább nem szólok...blablabla-amit értek, mert legalább itt nem kell felelősséget vállalni) vagy szólnak és a gyerekek megsértődnek. Végül is Oppenheimer vezetésével az a néhány tudós (vallást direkt nem írok) is csak jót akart, majd rázúdították az égből jövő holokausztot (eredeti, görög alapú jelentéssel) a japánokra.

Megoldást nem igazán tudok. Mindig volt és lesz is egy-két sajtkukac, akik szívesen nyüzsögnek, főleg ott, ahol kontroll nélkül lehet tevékenykedni, a net pedig ilyen.

Talán nyugalomra ad okot

Szacsa, hogy minden csoda három napig tart. Ez is arra a sorsa fog jutni, mint az a másik húsz, amelyik már rég az enyészeté. Amúgy meggyőződésem, hogy a hagyományőrzés nem ettől lesz jobb, vagy rosszabb.

Mindezek mellett, nagyon nem tudom elfogadni a selmeci ügy kiteregetését a világhálón.

 

Előzmény: gigabursch (7857)
gigabursch Creative Commons License 2010.11.22 0 0 7857

Jó Szerencsét!

 

Már korábban is jeleztem a jóember felé, hogy nem kéne és felesleges.

Persze ilyenkor a dac, és a megmutatás vágya túlmutat az észérveken, így kedves öreg Firmám, ne csodálkozz azon, hogy ez az az - amúgy holt fölösleges - oldal megjelent.

 

Ellenben majd az, hogy hányan fognak erre hivatkozva más tollával ékeskedni, azt még elkpzelni is nehéz.

Sajnos minden ilyen kezdeményezés, bármennyire is jól indul, mindig és mindig zsákutcába fut. S ugyanabba. Selmeci diákéletünk szétszórásába, zilálásába.

Jó eséllyel a legtöbb ilyen honlap épp a fenntartás hiánya miatt szűnik meg, de addig a belőle származó kár többszöröse a haszonnak. Akkor is, ha valaki ezt nem hiszi el.

 

 

Ilyen a baleki gőz. S hiába mondja az ember, hogy nem a neten kéne selmecieskedni, hanem magában a valós diákéletben, nem hisz. Nem is akar hinni - de még elfogadni sem.

S ha az öreg Firma, már "kétségbeesésében" és tényleg nevelési céllal kimondja, hogy bALEK, ne légy konfidens, hát akkor meg jön a sértődés, meg a szöveg, hogy ő csak jót akar...

Persze, a Pokol útjai is jószándékkal vannak kikövezve.

 

 

üdv mindenkinek: Bence

Előzmény: SzendGab (7856)
SzendGab Creative Commons License 2010.11.19 0 0 7856

Jó Szerencsét!

 

Ha ezt sikerült összehozni, akkor lehet, hogy kár volt a fáradtságért. És abban se vagyok biztos, hogy a hagyományok attól lesznek élőbbek, hogy a netre felpakoljuk azokat. Hagyományainkat nem a külső szemlélőknek szánjuk, nem miattuk csináljuk, ebből kifolyólag semmi keresnivalója a neten.

A tartalmi és helyesírási hibákról pedig már nem is beszélek.

 

Üdv:

 

Pici

Előzmény: DavidKaTtAnT (7855)
DavidKaTtAnT Creative Commons License 2010.11.18 0 0 7855

Jó Szerencsét!

Kedves selmecbányai diák hagyományőrző testvéreim! Ma, azaz november 18-án elindul Magyarország eddig legnagyobb hagyományőrző portálja. A portál célja, hogy neten is megjelenítse a hagyományőrzés mozzanatait és bemutassa a testvérintézmények közötti apróbb eltéréseket. A főoldalon mindig a legaktuálisabb felhívásokat és híreket közölje, a többi oldalt változatlan tartalmakkal megtöltve, színteret adjon az érdemi vitának és párbeszédnek.

A tartalom nem teljes, sőt helyenként hiányos és megeshet, hogy hibás. Ember vagyok, aki hibázom, olykor fáradt vagy figyelmetlen, így félreüthetek karaktereket, de semmiképpen sem szándékos rosszindulattal hagyok ki, írok rosszul információkat. Így, ha valaki hibát észlel, az legyen olyan kedves és egy konstruktív levél formájában, a hibát és annak pontos helyét megjelölve, valamint ha tudja, akkor annak javított változatát is írja meg és küldje el nekem. Az oldal közösségi alapon fejlődik, tehát többnyire (azaz nem mindig, mert szerkesztési elvek, azért vannak) az kerül fel, amit a hagyományőrzők beküldenek. Ha egyes karoknál, szakoknál hiányzik kép vagy pontatlanság fordul elő, írni kell, csatolni a megfelelő anyagokat és igyekszem minél hamarabb javítani. Ezeket elsősorban a Valéta Bizottságoktól várom - úgyhogy őket lehet nyüstölni. Probléma, gond sok van, megoldás kevés, márpedig minket a megoldások érdeleknek, így inkább csak az írjon levelet, aki segítőkész szándékkal ír. Köszönöm!

Mi most elindítottunk valamit, hogy mennyire működőképes és maradandó, azt majd az idő és a hagyományőrzők eldöntik. Kérlek szóljatok ismerőseiteknek, addig is kellemes nézelődést és "lájkolást": http://selmeciszellem.hu

Üdvözlettel:

Horváth Dávid a.: KaTtAnT
E-mail: info [kukac] selmeciszellem [pont] hu
http://selmeciszellem.hu/

Jó Szerencsét!

Túravakond Creative Commons License 2010.11.09 0 0 7854

Tisztelt Veteránok, Firmák, Kohlenbrennerek, bAlekok! Mint azt előző levelünkben ígértük, megérkeztek a Bányász-Kohász bAlekbál részletei, amelyek a következőek lesznek: Időpont: 2010. november 27. (Szombat) Helyszín: Miskolci Egyetem, Díszaula Program: 19:00 - Kapunyitás 20:00 - Megnyitó, majd nyitótánc 21:00 - Vadpörkölt 00:00 - Korhely leves, tombola húzás, bál szépe eredményhirdetés 03:00 - Kapuzárás Invitatio: - Első éves Bányász és Kohász hallgatók részére ingyenes! - Egyetemi hallgatók részére 2000 - Ipari résztvevők részére 3000 Jó Szerencsét!

turablog Creative Commons License 2010.10.27 0 0 7853
Jó Szerencsét!

Vénséges veteránként jegyeztem.

Zeller a. TurmXgép
Előzmény: Túravakond (7852)
Túravakond Creative Commons License 2010.10.20 0 0 7852
Tisztelt Veteránok, Firmák, Kohlenbrennerek, bAlekok!

2010. november 27-én a Miskolci Egyetemen elvileg a Díszaulában) ismét sor kerül a Bányász-Kohász bAlekbál megrendezésére.
Pontos információkkal később szolgálunk, ez csak tájékoztató, hogy mindenki be tudja írni a naptárába! :D

Jó Szerencsét!
gigabursch Creative Commons License 2010.10.19 0 0 7851
Jó Szerencsét!


A hétvégi V. Akadémisták Selmecen szép volt, jó volt, aki nem akarta magát rosszul érezni, az mind jól érezte magát.
Volt pár apróbb kellemetlenség, ami kevesebb volt annál semhogy bosszantónak, vagy dühítőnek tartsa az ember, de kezelhető volt, megoldható volt, és végtére is jól sikerült. Köszönet a szervezőknek és a részt vevőknek.


Aki nem jött el - sajnálhatja...
Aki eljött és nem érezte jól magát - vessen magára!
Aki igazoltan volt távol - majd jón legközelebb. (itt elsősorban azokra a soproni diákokra gondolok, akik kb. negyvenen Kolontáron és Devecseren teljesítettek kármentési szolgálatot vagy másfél napig, úgy hogy mindent megszerveztek hozzá (busz, sofőr, üzemanyag, élelmiszer, ivóvíz, vegyvédelmi ruházat, stb.). Úgy vélem ennél több igazolás a távolmaradásukra nem szükséges.


Üdv mindenkinek: Bence
ZHmen Creative Commons License 2010.10.12 0 0 7850

Én most hétvégén voltam kinn, és pár év után megint szépen beindultak a felújítások. Az étkezdék viszont... :( A hrelyi jellegzetességek kezdenek eltünni, és csupa pizzária, meg kávézó. Pozitív dolog viszont, hogy néhány bababarát hely is fellelhető, mivel mi is két "újocnak" "mutattuk" meg a helyet. A baráti társaságunk két legfitalabb tagjának. Egy 8 hónapos, és egy 8 hetes csöpségnek. :)

A most hétségéhez jó szorakozást, és némi infót a honlapra.

 

Jó szerencsét!

 

Bástya

öntőszacsa Creative Commons License 2010.09.29 0 0 7849

Kedves fórumtársak!

 

Lehetne egyszer majd valamikor egy olyan ősz és/vagy tavasz, hogy valaki nem dobja be "újra meg újra" a BME ügyet????????????

Nincs elég jó ügy, intézni való, szervezést igénylő, építésre váró téma a saját házunk táján???????????

Komolyabb lenne a balek-firma viszony, nívósabb szakestélyek lennének, jobban gyarapodna a nótakincsünk (nem sok újkeletű nótáról tudunk, pedig az őseink rendületlenül írták a dalokat), nagyobb tisztelettel néznénk egymásra, tanárainkra, felkészülétebbek lennének a friss mérnökök ha a BME-n, Veszprémben nem "bohóckodnának"???????

 

Szükségtelen mindig másokra mutogatni. Szerintem.

 

Szacsa

ke_fe Creative Commons License 2010.09.29 0 0 7848
nem nevetseges, hanem szanalmas.
Előzmény: Tőr a Szívbe (7847)
Tőr a Szívbe Creative Commons License 2010.09.29 0 0 7847
Köszi szépen, meg se fordult a fejemben... Ez a BME még mindig nevetséges.
ZE Creative Commons License 2010.09.28 0 0 7846
Google a te barátod :) Beírod a keresőbe, hogy "poganyok_gyertyafeny_es_cimeres_pecsetgyuru", és az első találatnál a "Tárolt változat"-ra ráböksz.
Előzmény: Tőr a Szívbe (7844)
MOMTeB1_ Creative Commons License 2010.09.28 0 0 7845
Hahh! Úgy látszik megijedtek és gyorsan lekapták a cikket :)

A google cache még őrzi egy darabig:
http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:NtCKXGfMhmgJ:www.pestiest.hu/cikk/83394/poganyok_gyertyafeny_es_cimeres_pecsetgyuru+http://www.pestiest.hu/cikk/83394/poganyok_gyertyafeny_es_cimeres_pecsetgyuru&cd=1&hl=hu&ct=clnk&gl=hu

Viszont kommentelni így már nem lehet sajnos :(
Előzmény: Tőr a Szívbe (7844)
Tőr a Szívbe Creative Commons License 2010.09.28 0 0 7844
Jó Szerencsét!


Én nem tudtam megnézni a linket, sajnos. Ha rákattintottam, vagy bemásoltam akkor is a pesti est főoldalát hozta ki. Keresésben meg nem találtam.:S
gigabursch Creative Commons License 2010.09.28 0 0 7843

Ez tíz éve is téma volt, akkor is lopott babérokkal próbált ékeskedni a BME-s fiatalság, persze tartalom nélkül

 

 

A táptalajt meg jórészt mindig egy adag gépész adta a mérnökgyárnak. Sajnos.

 

Aki hajlandó viszaolvasni az a kb 10 évet, az utánajárhat

Előzmény: MOMTeB1_ (7842)
MOMTeB1_ Creative Commons License 2010.09.27 0 0 7842
Jó szerencsét!

Egy kolléga hívta fel a figyelmemet erre a cikkre:
http://www.pestiest.hu/cikk/83394/poganyok_gyertyafeny_es_cimeres_pecsetgyuru

A legszebbet kiemelném:
"A szakestélyek olyan több száz éves hagyománnyal rendelkező mulatságok a BME-n"

Mivel első mérgemben nem tudtam nyomdafestéket tűrően tudnék kommentelni, ezért egyelőre csak közreadom, míg elszámolok tízig.
Tőr a Szívbe Creative Commons License 2010.09.26 0 0 7841
Jó Szerencsét!

Találtam egy kis különlegességet, remélem nem linkeltem még be.

http://www.youtube.com/user/berndgans#p/u/7/8J8DTvgju5s
SzendGab Creative Commons License 2010.09.13 0 0 7840
Hogy ne csak morzsák legyenek, ezért átmásolom a "hivatalos" levelet:

Jó szerencsét!


Az idei évben már ötödször kerül megrendezésre az Akadémisták Selmecen elnevezésű rendezvény, amelynek eredete a 2006-os csille- és rönktolásra nyúlik vissza. Ennek emléket állítva hívja meg Selmecbánya városa minden év októberében egy hétvégére az utódkarok lelkes diákságát.

A tavalyi évhez hasonlóan a soproni Erdészeti Múzeum az idén is felvállalja a koordináló szerepét, azonban szeretnénk, ha a hétvége programját együtt alakítanánk.

A hétvége programja a tavalyihoz hasonlóan alakulna, de szívesen veszünk minden javaslatot, ötletet!

Az V. Akadémisták Selmecen időpontja: 2010. október 15-17.

A tervezett programok pedig:
Október 15. péntek
Megérkezés Selmecbányára.
Fakultatív programok:
• Az Akadémia épületeinek megtekintése (bejutási lehetőség mindhárom palotába)
• Túra a paradicsomhegyre
• Kálvária és Kisiblye

Október 16. szombat
Reggel 9 órától 13 óráig vetélkedő az Óvárban, amelyre 10 fős csapatok jelentkezését várjuk – lehetőség szerint vegyes csapatok, több városból, több szakról.
Csapatok regisztrációja az Óvár előtt fél 9-től
A délelőtt folyamán pipaverseny és a pipakészítő műhely bemutatása selmeci pipakészítő segítségével

Közös ebéd
Délután 2-kor kezdődik a hivatalos ünnepség a Városháza előtt, majd ezt követően az Alma Mater selmeci és soproni épületeiről készült kiállítás megnyitója
Az ünnepség szalamanderrel zárul, majd pedig közös szakestélyre kerül sor.

Október 17. vasárnap
A hétvége zárásaként a tavaly elindított hagyomány folytatásaként elültetnénk egy újabb fát az Óvár alatti területre.

Szállásunk a Hotel Alma Materben és a Cserkészszállóban lesz.

Ezek a mi elképzeléseink, ötleteink, de kérünk Benneteket, hogy osszatok meg velünk bármilyen javaslatot, észrevételt, ötletet.
Az akademistakselmecen@gmail.com e-mail cím továbbra is működik, ide írjatok!
Végleges programmal és az árakkal természetesen jelentkezünk még.

Kulbert Zsófia a. Hétpecsétes titok
Varga Tamás a. Tom

Erdészeti Múzeum
Sopron
Előzmény: karrier (7839)
karrier Creative Commons License 2010.09.10 0 0 7839
Jó szerencsét!

Ismét a ringben. Rég jártam erre! Üdv az erdésznek! LFS a kohásznak!

Egy kis információmorzsát csöpögtetnék:
2010. október 15-17 V. Akadémisták Selmecen a tennivágyó burschoknak és ősöregfirmáknak.

A jövő héten talán majd többet is tudok már róla.

Karrier

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!