De szerintem ebben a helyzetben csak 2 rossz döntés születhetett. És én ezt tartom a kisebbik rossznak. Szerintem ez több volt, mint provokáció. Pacifista vagyok, de nem egy ilyen helyzetben.
A mesterseges intelligencia? Ugyanmar. Jelenlegi formajaban ez minden csak nem intelligencia. Viszont ezt mondva is igen sok prima alkalmazasa lesz az AI-nek a kozeljovoben.
> A civil áldozatok számát tekintve az Izraelek barbársága most mindent felülmúlt, még az usánál is kiverte a biztosítékot.
Sajnos ezek a "reakciok" a kozvelemenykutatasok, a pc jegyeben alakulnak.
A jelenlegi konfliktusban en elsosorban a hamasz barbarsagat latom. Izraellel kapcsolatban nemhogy "barbarsagot" nem latok, hanem egyenesen ugy latom, hogy izrael kulturaltan, kesztyus kezzel kezeli ezt az ugyet. Szemmel lathatoan ugyelnek, hogy a jarulekos veszteseg a leheto legkisebb legyen.
> A kialakult helyzetet egyre jobban megismerve nem merül benned a kétség legkisebb szikrája sem?
bennem speciel valoban nem merul fel a ketseg legkisebb szikraja sem. izraelnek erosen korlatozott a jatektere, jo dontest nem hozhat. csak a rossz, a meg rosszabb es az annal is rosszabb kozott valaszthat. ugyhogy szamukra meg az optimalis megoldas is rossz megoldas.
aztan meg ez egy olyan kerdes amiben eros koheziora es egyesitett frontra van szukseg. meg akkoris ha esetleg valaki nem mindenben ert egyet az izraeli reakcioval kapcsolatban.
Nem. Megfelelő nagyításnál látszik, hogy az emberi bőr mennyire porózus. Akinek meg szeme van rá, annak meg nagyítás sem kell. Nyilván, ez most csak egy pillanatnyi előny az AI-val szemben. :(
> Apró baki hogy délen többen haltak meg mint északon.]]
apro baki, hogy ez nem igaz.
de ha igaz, akkor annak az az oka, hogy a hamasz fokozta az izrael elleni tamadasokat gaza deli reszerol.
izraelnek semmi erdeke nem fuzodik ahhoz, hogy fokozza a feszultseget a palesztinok, az arab vilag, az egesz vilag es izrael kozott. miert akarna izrael palesztin gyerekeket, polgari lakossagot olni?
nem, nem teljesen stimmel. ugyanis a mostani nagyszabasu hamasz terrortamadasban a polgari lakossag volt az elsodleges celpont nem az izraeli katonasag, katonai objektumok.
Igen, sajnos ez az elet realitasa. Meg akkoris ha tortenetesen ez a foto erosen photoshop gyanus is. Amugy a fotos is eleg nagy gazember, hogy nem a csecsemo kiszabaditasaval foglalkozik, hanem inkabb tokeletes latoszogben fotozza a borzalmat. A csecsemo is emberi leny, meltosaggal, emberi jogokkal. Aki nem a romok aloli kiszabaditasaval van elfoglalva, hanem a fotozassal, az kozonseges gazember.
"Szerintem a Hamasz egyetlen egy gyereket se "gyilkolt le" Izraelben. A polgari aldozatok az Izraeli megszállók elleni csapasok soran keletkezett jarulekos vesztesegek."
Szerintem izrael egyetlen egy gyereket se "gyilkolt le" gazaban. A polgari aldozatok a hamasz elleni csapasok soran keletkezett jarulekos vesztesegek. Ezt a jarulekos veszteseget igyekszik izrael minimalizalni pl azzal, hogy felszolitotta a gaza eszaki reszen elo lakossagot arra, hogy menjenek delre, biztonsagos tavolsagra. Sajnos a hamasz egyreszuket nem engedte el, hanem eszakon tartotta vedelmi pajzskent. A hamasz telepit katonai objektumokat a polgari lakossagra, ugyhogy a polgari vesztesegekert csak es kizarolag a hamasz felelos.
Ebből is látszik, hogy az oroszok és az ukránok legalább megpróbálnak vigyázni gyerekeikre. Bár ha gyermekkori olvasmányomra, Bogomolov: Titkos küldetés-re gondolok, akár annak is lehetne hagyománya szovjetéknél.