Kérdezz, jár erre pár guru. Hamarabb kapsz választ, ha precízen leírod mi a baj (oprendszer, sw verzió, hibaüzenetek, egyéb) - de kérünk, egy kérdést ne írj bele több topicba, kérdezés előtt keress vissza, hátha már volt a problémád.
Ja, és amennyiben warez windowsod lenne, ez nem az a hely ahol segítene bárki. És kodekpakkot, soha, sehova sem teszünk fel.
Mielőtt bárminek nekikezdenél nézd meg a HP oldalán hogy Win7 driverek vannak-e hozzá.
Így jártam egy Toshiba A50-es laptoppal, raktam bele 1,5 GB ramot, vettem nagyobb HDD-t és felraktam rá a Win7-et. A Toshiba oldalán nem találtam hozzá VGA és még valamelyik drivert. A https://drp.su/en/ oldalon rakott fel nekem drivert, de lassú és bizonytalan lett a gép. Visszaraktam az XP-t, megy mint a golyó.
Van egy 15+ éves HP notebookom. Érintőképernyős, laposra átfordítható. XP fut rajta. De mert 1 GB RAM van, a Win7 már nemigen futna, pedig jó lenne. Mitlehetne tenni? Néztem az ExtraPC nevű usb-s dugót, azzal talán erősebb lenne, az egy Linuxos valami lenne.
Van viszont 1 PCMCIA alj. Nem lehetne valahogy azon keresztül legalább a RAM-ot bővíteni? Vagy más trükk nincs? Nincs valami bébi Win7?
reggelre, na jó délelőttre, arra ébredtem, hogy a testdisk elkészült, utolsó lépésként valami write -ra nyomtam Entert. Nem kellett volna. Azt írta indítsam újra a gépet. Na azóta nem látja ezt a vinyót. Ha megszólítom csak kerreg és hosszabb várakozás után azt írja, hogy formatálni kell. (nbzdmg) Ráadásul a TotalCommander (öreg motoros vagyok) azóta indítás után 2-3 másodperccel lefagy. eredetileg a C: és az Y: meghajtókkal indított a két ablak, utóbbi volt az elbarmolt vinyó. Most ez az F: cimkét kapta de ettől még a Nortonklónnak nem kellene bénázni. Na mindegy, még futok pár kört, várok tanácsot, hátha valaki felvilágosít, hogy létezik egy "UNFORMAT Y:" parancs éz az rögtön mindent visszacsinál. (Tényleg DOS alatt nem volt valami ilyesmi?)
"...nem az új, érintetlen vinyóra másoltam, hanem a régire"
Nem lehet nevet adni a winchestereidnek, amivel rögtön látod is, hogy hova másolsz?
Ezenkívül nem lehetne az érintetlen winchesteredre csak úgy valami nagy fájlt másolni, hogy a szabad méretből máris lássad melyikről van szó? Vagy nem lehetne mondjuk 2 partícióra szedni, hogy már a méretéből lásd, hogy erre akarsz írni, és nem a másikra?
2 óra alatt 20%, ami nem rossz figyelembevéve a 3TB méretet. Persze a sima QuickSearch nem talált semmit, most mélyszántás megy és majd reggel kiderül mit sikerült kigazolni. Még egy hibát elkövettem, le akartam tesztelni a progit ezért felmásoltam párszáz megabyte-ot, hogy egy formatálás után lássam mi is történik. naná, hogy totál örültként nem az új, érintetlen vinyóra másoltam, hanem a régire, amit "csak" a formatálás cseszett el. Így tuti, hogy 1-2 file is rámegy, de ez a legkevesebb, ha a többi menthető. (Azért mégegyszer nem formatáltam le, bár ezek után az se lenne csoda :-) )Persze az is lehet, hogy ez utóbbi hülyeségem pecsételte meg az akciót. Hát holnapra kiderül. A getdataback-et használtam korábban, de akkor "csak" töröltem véletlenül file-oket, nem formatáltam. Akkor jól működött.
Igen, ebben ez van, elolvastam a Help-et, csak az aggaszt (esetleg feleslegesen), hogy ez nem egy másik vinyóra másol, hanem helyrepofozza(?) és félek, hogy ezzel okozok még nagyobb bajt. Amit máshol olvastam az olyan megoldást ajánl, ami egy másik HDD-re menti az adatokat.
Egyszer használtam, az is régen volt de úgy emlékszem a saját helyén állította helyre az állományt. Sokáig dolgozik, kb 100 GB állományt úgy 2 óra alatt állított vissza, persze ez függhet a processzor sebességétől is.
Melyik opciót válasszam, ha gyorsformázással éltem? Van amelyik visszaállítja az egészet? (Hozzá se nyúltam), vagy mindenképpen egy másik vinyóra kell áthelyezni a menthetőt?
Ezzel helyre tudod állítani a letörölt állományt, legalábbis remélem mert ez a 10.2 verzió, nekem a 8-as verzió van és abban van Power Data Recovery, remélem ebben az újabb verzióban is meghagyták.
Ha a hülyeség fájna... most megsüketülnétek. :-((((((((((((
Vettem egy új vinyót és amikor felismerte a win10 rögtön ajánlottam egy gyorsformatálást. amit rögtön el si végzett a másik (nemrendszer) HDD-n. Mire felfogtam mit csináltam már csak ordítani tudtam. Szóval a kérdés adott ivel lehet(ne) helyreállítani. Az egyetlen mentség, hogy mindkét HDD Toshiba és amikor megláttam a nevet elfelejtettem, hogy a régi is az és rögtön nekiestem. Tök egyformák 3-3TB-s cuccok.
Hmm. Kozismert. Attol tartok, hogy maga guyolodik velem Safranek. Jojjon csak kozelebb... :)
Nehogy hulyen haljak meg, mi az a 87%-os hiba?
Fogalmam sincs, hogy mi volt az elso verzio, most 1607 van, de mar 3 honapja nem frissult a gep. Most rakott frissiteseket, 2 oran keresztul hasznalhatatlan vol. Valami a háttérben folyamatosan daralta a vinyot. Most meg az 1703-ast tolti.
Halasztgatom ezerrel,pedig 8gb telepítőt automatikusan letöltötte a gépre.Az az igazság sok rosszat hallottam a 1703 frissítésről de tudom páran mondták náluk tökéletesen működik,de most el vagyok a 1507 el és amilyen pechem van nekem bekeverne a rendszerbe a 1703
Jaja, a hétvégén pl. egy 1511-el telepített, "elhalasztott" vót a kezem között, mer' az a közismert 87%-os hiba megakadályozta a frissülését a 1607-re. Na, most lejárt a halasztás, aztán jött a letölt-telepít-újraindít-telepít-belefagy-újraindít-visszaállít ördögi köre.
Na most megkapta az arcába a 1703-t, abba is belefeketedett párszor, de nagy kínlódások árán végül csak felment.
Tudom, lehetett volna tiszta telepítés is, de akkor hol a kihívás? :-)
Az gond ,ha nem telepítettem a windows 10 re az alkotói frissítést 1703?Nekem még 1607 verzió van,esetleg ha csak az októberi új frissítést raknám majd fel az is elég lenne,vagy egyáltalán muszáj vagy érdemes ezeket telepíteni?