Nekem kis csinos zöld led van a bal térdemnél. A két körös visszajelző elektronika benne volt a motyóban nekem. Bosal levehető vonóhorog 40 rugóért. Szerintem ez badarság a zárlatról, azért van benne a biztosíték, hogy az menjen tönkre. Szerintem. Még annyi, hogy nekem az irányjelzők, féklámpa vezetékére kötötték rá a hátsókat. Nálam az elektronika a terhelést érzékeli a vezetéken és ekkor ad jelzést.
szia, A választ sajnos nem tudom, de elgondolkodtattál. Nekem -mivel nem magyar rendszámú a járgány- kint csinálták és érdekes módon nem raktak bele visszajelző ledet, ami az index működését mutatja és ami nálunk kötelező. Eddig nem hallottam erről a "lehetőségről", hogy tönkre teheti az index elektronikát, de ezek után utána nézek a dolgoknak. Mondjuk az én kocsim még nem can-bus -os. Ha valaki otthon van a témában és is szívesen hallanék róla némi információt.
Ma hozzám vetődott egy PocketDyno kütyü... nem valami nagy szám de GPS és G erőből számol gyorsulást!
3 személyel és pár csomaggal kiváncsiságból mértünk egyett... 2.0 B 136Le
199.28m-er volt a mért szakasz ez alatt 112.12Km/h-ra gyorsultunk... reakció idő 0.8s 18.3m 2.65s 100.6m 7.06s 0-25Km/h 1.38s 0-50Km/h 3.08s 0-100Km/h 8.23s
ha lesz alkalmas útszakasz akkor a 402m-t is megsasolom üresen 1 személyel! :D
Meg másik kérdésem is lenne hogy vacakol a km óra végül is a szenzor ment ki, összevissza ugrál a km-h és megtorpan állandóan a verda, visszakerestem a hsz-ből a bárdinál található szenzor az jó?
Lenne olyan kérdésem hogy nektek milyen visszajelzőt raktak be a kocsiba? a vonóhorog miatt.... két áramköröset, vagy egyet? nekem úgy mondta a szerelő hogy van can-bus-os is de az valami 30000, Ft, de az lenne a jó mert a zárlatos futó hazavághatja az index elektronikát, mert hogy nem relé hanem valami áramkör csinálja és az igen érzékeny rá.....de nem ez a drága lesz hanem valami két áramkörös, külön biztosítótáblával ami leválasztja a futó áramellátását zárlat esetén...ehhez a részhez nem igazán értek csak annyit hogy egy csúnya zöld ledet építenek be a kocsiba....
Talán volt benne riasztó és annak a csatija? Csak egy ötlet. Nekem ilyen járgányom van, még az évjárat is stimmel. Csak nekem metál zöld a színe. De megnézem neked, úgy is megyünk vásárolni.
Üdvözlök mindenkit! Lenne egy kérdésem ami nemrég tűnt fel a nemrégiben vett 406-osomon 96-os 2.0i 16v! Találtam ugyanis benne egy eldugott leszigetelőszalagozott kábelköteget ami az utastérből jön! Az érdekelne, hogy mire volt ez jó?! Segítség képpen lefotóztam! A választ előre is köszönöm!
Kipufogómat meg du megcsináltam, teljesen egyben van, csak a külső palást volt lerohadva és az lógótt itt-ott, az csinált rezonanciát, a dob teljesen egyben van, egy darabig még elmegy, szóval az "kész"....
Helyesbítenem kell önmagamat, a probléma mégsem állt fennt a korábban vázolt mértékben.
Amikor az olajszintet ellenőriztem itthon nem voltam elég körültekintő, azért gondoltam, hogy durván túl van töltve az autó, mert amikor húzom kifelé a nívópálcát a cső oldaláról egy csomó olaj felkenődik rá, és mire megnézem már fentről elkezd lefelé folyni, egyesülve a valódi olajszinttel. Másnap alaposan, többször megnéztem, és végül megállapítottam, hogy bár egy hajszálnyit túl van töltve az autó, a korábbi aggodalmam hamis volt. Körülbelül fél centivel van most a max szint felett az olaj, ez gondolom nem probléma, párszáz km alatt úgyis lejjebb eszi magát.
Amúgy a Frédi Béniben voltam, összességében eddig elégedett is vagyok velük, az olajat a fentiek alapján mégis rendesen töltötték bele, a számlán szereplő kétféle olaj a furcsa csak, de azügyben telefonon azt mondták, hogy igazolást is adnak ha kell, plussz a kb 2ezer forintos különbséget legközelebb jóváírják.
Csináltatni kell, pl. kipufogoklinika.hu, ha megtartom akkor én is odaviszem, mert nincs màs, gyàrit horror penzert nem teszek fel rà.
De ha ismerosod tud várni pàr hetet, akkor szolj neki, tervben van egy projekt, hogy hozunk egy 2.2 hdi vagy V6 coupet és szétbontjuk. Ha van rà igény, hogy a forumlakok kozul is szuksege lehet valakinek alkatreszekre, akkor ne tartsàtok magatokban, mert nekünk is jobb, ha màr konkrét igények lennenek.
Az sok, le kellene engedni belőle, mert kárt okozhat! Ha be következik a baj akkor a felelősség őket terheli! A 5W 40-es olajnál milyen ár van feltüntetve a számlán, mert ha ugyan annyi mint a 10w 40-es akkor nincs gond,lehet hogy tényleg elírás, de ha drágább akkor eléggé lehúzós szaga van a történetnek, vagyis tényleg az olcsóbb olajat öntötték bele, de a drágábbat fizettetik ki veled....."véletlenül".
Felhívtam őket, elvileg csak elírás a kétféle olaj, azt mondták igazolást is adnak arról, hogy 10w40 van benne ha bemegyek.
A másik gond viszont az, hogy megnéztem az olajszintet, és durván túl van töltve, legalább 2-3 centivel a maximum szin felett jelzi a nívó, az olajszint ott van, ahol már nem is olyan vékony a pálca, hanem eléri a rendes vastagságát.
Ilyen esetben mit csináljak? Mindenképpen érdemes leengedni? Ha igen, akkor én azt meg tudom oldani? Hogyan?
Kicsit sok a kérdés, de előre is köszi a válaszokat!
Ilyen esetben nem árt, ha kéri, hogy zárt kupakkal hozzák az olajat és a szeme láttára nyissa ki és öntse bele! Na, ezért cserélek én olajat saját magam. Egy ilyen cserét egy parkolóban is meg lehet csinálni garázs híján. Így tudom, hogy mi van benne.
Mind a kettő félszintetikus,az a szöveg ,hogy szintetikus technológiával készült csak parasztvakítás.Tehát azzal nem lenne gond,viszont a viszkozitás eltér,ez gond.
A túltöltés is árt,akár a hengerfejet is szétnyomhatja!
Ha valoban igy csinaltak meg az olajcseret, akkor gurulj vissza hozzajuk es torjed el annak a csokanak a kezet, aki csinalta... :-) Viccet felreteve, ha emlekeim nem csalnak, akkor a 10W-40 resz-szintetikus, az 5W-40 Full szinti, ezert nagyon nem ildomos keverni oket, a gyartok is csak vesz esetere javasolnak ilyet (pl kuton veszed eszre, h alig van olajad, es nem kapsz ugyanolyat, mint ami benne van...) Az az alap, hogy ha igy toltottek fel, akkor szepen leengedik es feltoltik 1 felebol, ja es nagyon figyelj arra is, hogy nehogy tultoltsek, ez szinte minden szerviz heppje, hogy áááá, az nem art neki, inkabb tobb legyen, mint kevesebb... (persze a tobb is art...)
Tegnap hoztam el a kocsimat (2003 Coupe 2.2 benzin) a szervízből, ahol olajat cseréltek és még néhány apróságot csináltattam meg.
A papírokat különösebb átnézés nélkül írtam alá a helyszínen, azonban itthon tanulmányozva azt vettem észre, hogy kétféle olajat számláztak ki. A számlámon 2 liter Castrol Magnetec 10w40 és 2.5 liter Castrol SLX 5w40 olaj szerepel.
Amikor elhoztam az autót direkt rákérdeztem a betöltött olaj pontos típusára, válaszul a Castrol Magnetec 10w40-et kaptam.
Nem értem a helyzetet, talán valóban kétféle olajat töltöttek az autóba? Ha igen, akkor ez normális?
Fel fogom hívni őket, csak előtte mindenképp tudni akarom, hogy mennyi lenne problémás az olajkeverés, hogy tudjak érvelni a telefonban.
Ha nem keverték az olajakat, akkor viszont nem értem mi motiválta őket abban, hogy a papírokon ilyen formában legyenek feltüntetve a dolgok. Az 5w40-es olaj egyébként 660 Ft-al drágább volt, de azt nem akarom elhinni, hogy azért a 2.5x660 Ft-ért trükköznének.
Én amikor berheltem az index kart, akkor nem szedtem le semmit, kivéve a kormány alatti takaró műanyag elemet. A kormányt ki kell húzni teljesen és le kell engedni. Ezt követően négy csavar és a kezedben van az index egység. Utána a műanyag zárat kell szétpattintani. Az érintkezőnek gömbölyűnek kell lennie. Akkor van gáz, ha az érintkező vezetősínje el van törve. Adni kell neki bőven zsírt, ne félj, működni fog. És a rugót kicsit elő kell feszíteni, ahogy Pug 306 GTI is írta.
Üdv mindenkinek! Mostanában azt csinálja a verdám, hogy 6-8 óra állás után nem indul be elsőre rendesen minden henger. Második próbálkozásra semmi baja. H a keveset áll pöccre indul. :(